image

Politie houdt vijf verdachten aan voor WhatsAppfraude

vrijdag 28 augustus 2020, 12:35 door Redactie, 6 reacties

De politie heeft afgelopen dinsdag in een hotel in het centrum van Rotterdam vijf mannen in de leeftijd van 18 en 21 jaar aangehouden op verdenking van WhatsAppfraude. De zaak kwam aan het rollen dankzij een vrouw die door een WhatsAppfraudeur werd benaderd.

Ze ontving een bericht dat zogenaamd van haar kind afkomstig was. In het bericht stelde "het kind" dat ze een nieuw telefoonnummer had en vroeg uiteindelijk om een bedrag over te maken. De vrouw had door dat het om fraude ging, maar liet dit niet blijken. Ze wist samen met een programmamaker de locatie te achterhalen waar de afzenders van de berichten verbleven, zo laat de politie weten. Hoe ze dit wisten is niet bekendgemaakt.

Vlak voor de confrontatie met de fraudeurs werd de politie gewaarschuwd, die naar het hotel kwam en de vijf Rotterdammers aanhield. Bij de aanhouding zijn onder andere laptops, telefoons, geld en een auto in beslag genomen. De verdachten zijn inmiddels heengezonden en kunnen hun proces op vrije voeten afwachten. Het onderzoek loopt nog en de politie is op zoek naar mogelijk andere slachtoffers.

Reacties (6)
28-08-2020, 13:55 door Anoniem
<3
28-08-2020, 14:39 door Anoniem
[Verwijderd door moderator]
28-08-2020, 16:05 door Anoniem
Het kan dus wel!

Alleen jammer dat hier een programmamaker het werk van de politie aan het doen is. Zou beter zijn als de politie dat zelf doet. Dan heb je ook geen bestuurders met rare gedachtekronkels nodig zoals de burgemeester van Utrecht (zie artikel over opruiende vloggers).
29-08-2020, 07:11 door Anoniem
Niks mis mee om de politie hierbij te helpen. Mits je binnen de grenzen v.d. wet blijft.
29-08-2020, 16:29 door Anoniem
Het is ongehoord dat er hier dus mensen zijn die van menijg zijn, dat zolang je binnen de grenzen v.d. wet blijft.
Als Ethical Hacker met goede bedoelingen, kunje niet opereren binnen de wet, wanneer je word aangevallen door gastjes die zich profileren als blackhats.
Doeje dat wel dan loop je altijd achter.
Natuurlijk moetje voor mensen die er niets mee te doen hebben respect blijven houden en zorgen dat hen niets overkomt. Feit is wel datje met gelijke technieken terug moet kunnenslaan, zodra je de blackhat gastjes te pakken hebt, de politie inschakelen. Want zelfs de politie kan niet erg veel..
Begrijp me niet verkeerd, er zijn gastjes bij de politie aan het werk die het een en ander kunnen, maar dat zijn er helaas te weinig! Doeje dit niet, dan hebben de blackhats altijd een stap of wat voorsprong.
30-08-2020, 14:12 door spatieman
en werden weer naar huis gestuurd.
eh? wtf?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.