image

Creditcardgegevens klanten Warner Music maandenlang gestolen

vrijdag 4 september 2020, 09:47 door Redactie, 0 reacties

Creditcard- en privégegevens van klanten van Warner Music Group zijn maandenlang door criminelen gestolen, zo heeft het bedrijf bekendgemaakt. De data werd buitgemaakt bij verschillende Amerikaanse webshops van Warner Music die worden gehost en ondersteund door een externe serviceprovider. Dat laat het bedrijf in een brief aan getroffen klanten weten (pdf).

Gegevens die klanten bij het afrekenen van producten invoerden, zoals naam, e-mailadres, telefoonnummer, factuuradres, afleveradres en creditcardgegevens, waaronder creditcardnummer, CVC/CVV-code en verloopdatum, zijn in handen van criminelen gekomen. Het gaat om gegevens die van 25 april tot 5 augustus dit jaar door klanten werden ingevoerd.

Na ontdekking van het datalek werd er een onderzoek ingesteld en nam Warner Music naar eigen zeggen stappen om het probleem te verhelpen. Om wat voor stappen het gaat is niet bekendgemaakt. Ook details over hoe de websites konden worden gecompromitteerd zijn niet gegeven. Getroffen klanten kunnen een jaar lang kosteloos hun krediet laten monitoren.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.