image

Eerste schooldag Amerikaans schooldistrict uitgesteld wegens ransomware

woensdag 9 september 2020, 10:41 door Redactie, 1 reacties

Het Amerikaanse schooldistrict van Hartford heeft de eerste dag van het nieuwe schooljaar moeten uitstellen wegens een ransomware-infectie. Een aanvaller wist meer dan tweehonderd van de driehonderd servers van Hartford Public Schools te besmetten.

Dit veroorzaakte uitval van kritieke systemen die niet op tijd voor de eerste schooldag konden worden hersteld, aldus het schooldistrict, dat 46 scholen, meer dan twintigduizend leerlingen en meer dan drieduizend medewerkers telt. Het is het grootste schooldistrict in de Amerikaanse staat Connecticut en betreft zowel voortgezet als basisonderwijs

Onder andere het systeem dat de transportroutes doorgeeft aan het schoolbusbedrijf werd getroffen. Het schooldistrict besloot daarop om alle lessen die voor dinsdag 8 september gepland stonden te annuleren. Gisterenavond meldde Hartford Public Schools dat alle kritieke systemen zijn hersteld en de lessen zowel in persoon als online vandaag zullen starten. De FBI is een onderzoek naar de aanval gestart. Hoe de infectie zich kon voordoen is niet bekendgemaakt.

Image

Reacties (1)
09-09-2020, 12:55 door Anoniem
Dit is toch raar. Men zegt "MHIS has stated that no student or employee personal data was accessed or stolen during this cyber attack" terwijl de kritieke systemen zijn ge-restored.
Mijn onderbuikgevoel zegt dat steeds vaker over de details wordt gejokt. Daarom laten we ze maar achterwege.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.