image

Twitter verplicht sterk wachtwoord voor accounts Amerikaanse verkiezingen

vrijdag 18 september 2020, 11:06 door Redactie, 2 reacties
Laatst bijgewerkt: 18-09-2020, 12:23

Om accounts te beschermen die verband met de Amerikaanse presidentsverkiezingen houden gaat Twitter voor deze accounts een sterk wachtwoord verplichten. Ook wordt deze gebruikers aangeraden om tweefactorauthenticatie in te stellen. Dat heeft de microbloggingdienst op de eigen website bekendgemaakt.

Twitter wil op deze manier naar eigen zeggen zogenoemde "high-profile accounts" tijdens de aankomende presidentsverkiezingen beschermen. Het gaat onder andere om accounts van het Amerikaanse Congres, presidentiële campagnes, politieke partijen, politici, grote Amerikaanse nieuwsorganisaties en politieke journalisten.

Deze accounts worden allemaal verplicht een sterk wachtwoord te gebruiken. Accounts met zwakke wachtwoorden zullen de volgende keer dat ze inloggen een sterker wachtwoord moeten instellen. Een sterk wachtwoord bestaat volgens Twitter uit tenminste tien karakters en een combinatie van hoofdletters, kleine letters, getallen en symbolen.

Tevens wordt voor deze accounts standaard een wachtwoordresetbeveiliging ingesteld. Deze instelling moet ongeautoriseerde wachtwoordaanpassingen voorkomen, waarbij een account via e-mail of telefoon een wachtwoordreset moet bevestigen. Twitter zal deze accounts ook adviseren om tweefactorauthenticatie in te schakelen.

De komende weken zullen er meer beschermingsmaatregelen voor deze accounts worden toegevoegd, zoals betere detectie en waarschuwingen om snel op verdachte activiteit te kunnen reageren. Daarnaast kondigt de microbloggingdienst aan om de inlogbeveiliging aan te scherpen om zo aanvallen op een account tegen te gaan. In het geval de high-profile accounts toch worden gecompromitteerd zal Twitter die sneller herstellen.

Reacties (2)
18-09-2020, 11:55 door Anoniem
Als twitter slim is verplichten ze dit voor elk verified account.

Voor zakelijke accounts zou het ook wel eens handig worden als meerdere inlogaccounts toegang geven tot hetzelfde twitter account. Net of je 20 personen webcare allemaal dezelfde user is nu.
18-09-2020, 15:12 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 18-09-2020, 15:15
Door Anoniem: Als twitter slim is verplichten ze dit voor elk verified account.

Voor zakelijke accounts zou het ook wel eens handig worden als meerdere inlogaccounts toegang geven tot hetzelfde twitter account. Net of je 20 personen webcare allemaal dezelfde user is nu.
Zelf gebruik ik een zeer sterk wachtwoord in combinatie met 2FA. In dit geval met FreeOTP (software Token)
https://freeotp.github.io/

Er bestaat een app voor Android en iOS.

Om FreeOTP te gebruiken moet je eerste inloggen bij twitter en dan via account en security 2FA inschakelen. Je krijgt dan een QR-code te zien die je met de FreeOTP applicatie op je phone moet scannen. Wanneer de connectie gelukt is, kun je de software Token gebruiken. Ook met protonmail kun je FreeOTP gebruiken.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.