image

WeChat en TikTok toch niet verboden in de VS

maandag 21 september 2020, 09:32 door Redactie, 2 reacties

De Amerikaanse president Donald Trump kan de Chinese app WeChat van Tencent Holdings niet verbieden in de VS. Door een landelijk bevel van een Amerikaanse districtsrechtbank is dat nu voorkomen. En ook TikTok blijft voorlopig toegankelijk voor Amerikaanse gebruikers.

Rechter Laurel Beeler heeft bevel uitgevaardigd om het door Trump uitgesproken verbod op WeChat ongedaan te maken omdat het in strijd lijkt met de vrijheid van meningsuiting, schrijft ZDNet. Volgens de rechter zou een verbod van de app de bezorgdheid over de nationale veiligheid niet verminderen en bestaat er te weinig bewijs dat WeChat daadwerkelijk een gevaar vormt. Bovendien zijn er volgens de rechter alternatieven zoals het verbieden van WeChat op mobiele apparaten van de overheid, zoals eerder door Australië werd aangekondigd.

Intussen doet TikTok er alles aan om een Amerikaans verbod te voorkomen. TikTok-eigenaar ByteDance kondigde onlangs al een samenwerking aan met Oracle. Daarnaast wordt er een apart bedrijf, TikTok Global, opgericht die gevestigd zal zijn in de VS. Winkelketen Walmart krijgt een aandeel van 20 procent in TikTok Global. In 2021 zou TikTok Global al een beursgang hebben gepland. TikTok heeft van Trump tot 12 november de tijd gekregen om alle plannen uit te werken

Voor het weekend leek het er nog op dat TikTok en WeChat uit de Amerikaanse app stores verwijderd zouden worden. Trump is bang dat de Chinese communistische partij de bedrijven zou kunnen dwingen om data over Amerikaans gebruikers af te staan en dat TikTok en WeChat gebruikt kunnen worden om te spioneren en dus vormen ze volgens de president een bedreiging voor de Amerikaanse nationale veiligheid.

Reacties (2)
21-09-2020, 13:14 door Anoniem
Zonder vrije produktkeuze is de 'vrije westerse samenleving' geen knip voor de neus waard. Overheden en hun onderdeurtjes moeten van die vrije keuze vandaan blijven en hun leugenachtige handelsoorlog maar onderling uitvechten.
En dat data-blabla is iedere keer iets met een pot en een ketel. Zou je ook Google moeten verbieden.
Daarbij, burgers luisteren niet meer...en terecht. Wetende dat het slechts een poging is tot precedentschepping voor censuur van meerdere apps, zoals Telegram, Europese VPN-apps, e.d.
En ja, ook vanwege de komende verkiezingsshow, eindigend in een traditioneel stompzinnige nek-aan-nek-race met een grote sjoemel-marge.
Die eeuwig hypocriete data-hysterie is gewikkeld in een grote valse vlag. Laat het oordeel over de appveiligheid aub aan hoogwaardige ICT met skills en brains over ipv de machtige leugenfabrieken met hun rotte skull en bones.
Een kleiner jongetje als Grapperhaus loopt hier ook al een tijdje te kokketteren als zijnde het brave onderdeurtje van US national security agencies met dat gebrabbel over encryptie en bemoeienis met burgercommunicatie die autoriteit/leugenpers terecht in twijfel trekt, Denk aan die al dan niet besloten facebookpagina's die worden verwijderd en aan burgers die lastiggevallen worden thuis(!) omdat de hele coronahoax terecht niet aan hen besteed is. Vrije communicatie hoort nu eenmaal in een vrije westerse samenleving en daarbij ook het fileren van politici en debunken van hun leugens.
Ah, veiligheid? Nou, daar heb je hen niet voor nodig. Integendeel.
21-09-2020, 20:57 door Anoniem
ByteDance krijgt dit nu pas te horen en heeft al een samenwerking met orcale aangekondigd, was dat eigenlijk allemaal wel nodig nu dat blijkt dat er geen verbod komt?? Immers heeft WeChat helemaal geen acties ondernomen. Wat vindt ByteDance/Oracle daar nu van? Tijdverspilling of extra winstgevend? Beetje raar allemaal. Ik vraag mij af hoe microsoft hierop had gereageerd toen ze dit nieuws vernam, tiktok werd immers gedwongen om de verkoop aan microsoft te laten doorgaan door Trump.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.