image

Duo aangeklaagd voor kapen socialmedia-accounts NBA- en NFL-spelers

donderdag 1 oktober 2020, 12:18 door Redactie, 1 reacties

In de Verenigde Staten zijn twee mannen aangeklaagd voor het kapen van socialmedia-accounts van meerdere NBA- en NFL-spelers. De verdachten, van 20 en 21 jaar, zouden van december 2017 tot april 2019 meerdere phishingaanvallen hebben uitgevoerd om accounts van hun slachtoffers over te nemen.

Ze verstuurden berichten naar hun slachtoffers op social media zoals Instagram. De berichten waren voorzien van een link die naar een phishingsite wees en leek op de inlogpagina van Facebook. Zodra slachtoffers hun inloggegevens invoerden kwamen die terecht bij de verdachten, aldus de aanklacht.

Vervolgens zorgden de twee mannen ervoor dat slachtoffers niet meer konden inloggen en verkochten de gecompromitteerde accounts door aan anderen voor bedragen van tussen de 500 en 1000 dollar. Eén van de verdachten wordt ook beschuldigd van het afpersen van een NFL-speler. Het slachtoffer moest betalen om weer toegang tot zijn accounts te krijgen, wat hij ook deed. De toegang werd echter niet door de verdachte hersteld, aldus de aanklacht.

De verdachten zijn aangeklaagd voor samenzwering tot "wire fraud", waarop een gevangenisstraf van maximaal twintig jaar staat, en computerfraude, waarvoor een gevangenisstraf van maximaal vijf jaar kan worden gegeven. Tevens kan voor beide vergrijpen een boete van 250.000 dollar worden opgelegd.

Reacties (1)
01-10-2020, 14:27 door Anoniem
ik heb net DUO als MFA ingesteld voor al mijn social media account!
ow wacht... gelukkig, ik zit nog safe!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.