/dev/null - Overig

Niet virus, maar slavenmentaliteit veroorzaakt economische crisis

08-10-2020, 13:00 door Dokkiejay, 44 reacties
"De enige manier om de pest te bestrijden is eerlijkheid." ( Albert Camus, 1947)

https://www.nytimes.com/2020/08/29/health/coronavirus-testing.html NY Times, 40-90% van Testen op Covid-19 onjuist. Het gaat nog verder, iemand die niet geïnfecteerd is geen klachten heeft wordt positief getest?
https://swprs.org/face-masks-evidence/ verzamelstuk over Mondkapjes, Corona en behandeling.

Ontwaak lieve mensen...
De mainstream media en politiek blijven het coronavirus de schuld geven van de economische crisis, die ook in Nederland over hooguit enkele maanden pas goed zal losbarsten, net zoals in de VS nu al het geval is (36 miljoen officiële, en 50 miljoen officieuze werklozen), omdat daar geen of amper regelingen bestaan voor het doorbetalen van salarissen. Niet het virus is hieraan schuldig, ‘maar de regering, en de slavenmentaliteit van de politie en het publiek, die gewillig alle bevelen gehoorzaamt.’

Het is niets anders dan pure propaganda dat deze onzichtbare vijand, die in Nederland nog steeds slechts ca. de helft van het aantal griepdoden in 2018 heeft veroorzaakt (en daarmee pas op de 17e plaats van bedreigende virussen komt), de enige reden is dat wereldwijd zoveel mensenlevens op allerlei manieren –gezondheid, financiën, economisch, sociaal, psychisch- kapot ‘moeten’ worden gemaakt. De media doen er alles aan om te voorkomen dat u dit gaat inzien, en blijven ons dan ook bombarderen met de ene na de andere paniek zaaiende headline, bedoeld om ons zolang mogelijk in een staat van verlammende angst en daardoor blindelingse gehoorzaamheid te houden.

Zo worden fatsoenlijke mensen ertoe gebracht onderdrukking te steunen
‘Dit is allemaal onderdeel van het grotere plan om de paniek over het virus erin te houden, en te zorgen dat het publiek de andere kant op kijkt zodra de tirannieke laars van de staat ook hen vertrapt. We weten dat dit de taak van de media is, dat zij dit doen om de heersende klasse aan de macht te houden en het publiek in constante angst te houden, zodat de mensen met alle mogelijke slavernij maatregelen akkoord gaan.’
Larken Rose beschrijft in zijn boek ‘The Most Dangerous Superstition’ hoe vreselijk verwoestend het is als mensen zich afzijdig blijven houden, en weigeren NEE te zeggen tegen immorele bevelen. De grootste bedreiging voor ons vrijheid en onze rechten is dan ook niet hebzucht of haat, of wat voor negatieve menselijke emotie dan ook. Nee, het is het alomtegenwoordige bijgeloof dat het denkvermogen van mensen van alle rassen, religies en nationaliteiten heeft geïnfecteerd, en dat fatsoenlijke en goedbedoelende mensen ertoe brengt om onderdrukking en geweld (door de overheid) te steunen. (1)

Vindt u werkelijk dat u het recht heeft te eisen dat anderen hun vrijheid opgeven?
Na de Tweede Wereldoorlog hebben mensen zich nog heel lang afgevraagd hoe een hoog ontwikkeld volk zich zó door een tiran kon laten misleiden en verleiden. U hoeft nu maar om u heen te kijken, en u heeft het antwoord. Dezelfde verkettering en uitsluiting is weer alom aanwezig; de haat tegen iedereen die iets anders doet of verkondigt dan de overheid, die zegt dat de cijfers aantonen dat we niet bang moeten zijn voor dit virus, maar wel voor de verschrikkelijke gevolgen van de lockdown maatregelen, kent geen grenzen. Overal hoort en leest u oproepen om anderhalve meter ‘weigeraars’ op te sluiten, alles van hen af te pakken, en desnoods te elimineren.

Waar zijn de mensen die nog durven nadenken, die zich afvragen of al deze maatregelen en ontwikkelingen nu wel de juiste zijn? Vindt u werkelijk dat u het morele recht heeft te eisen dat anderen hun vrijheid opgeven, enkel om u een veilig gevoel te geven?

Befehl ist Befehl!
Kritisch nadenken is het gewone volk de afgelopen decennia flink afgeleerd, maar desondanks kan iedereen met een paar muisklikken een wagonlading bewijs vinden, die zelfs de meest volgzame mensen op zijn minst zouden moeten doen twijfelen aan de propaganda die de regering en mainstream media dagelijks over ons uitkotsen.
Is het teveel gevraagd om eens in de spiegel te kijken, verantwoordelijkheid te nemen voor uw fout gebleken ideeën en acties, of juist uw passiviteit? Gezien de peilingen is dat voor velen klaarblijkelijk inderdaad teveel gevraagd; de schuld geven aan een virus en het blindelings gehoorzamen van de heersende elite en hun troepen in de media, wetshandhaving en samenleving, blijkt voor hen veel makkelijker te zijn dan kritisch nadenken.
‘U krijgt de politiestaat en tirannie door degenen die bereid zijn alle bevelen, hoe immoreel ze ook zijn, op te volgen’ (Befehl ist Befehl!)’ besluit Slavo. ‘Tirannen kunnen geen macht hebben zonder mensen die bereid zijn deze tirannie af te dwingen. Als er niemand is die hun bevelen opvolgt, dan bestaan die bevelen niet.’
‘Niemand is veilig voor de autoritaire politiestaat’
Analist John W. Whitehead van The Rutherford Institute is het met hem eens. ‘Niemand is veilig. Niemand is immuun. Niemand wordt gespaard voor het lijden, de angst en de pijn van het leven onder de schaduw van een autoritaire politiestaat. Dit is de propaganda boodschap die, samen met iedere wet die normale activiteiten criminaliseert, 24/7 wordt uitgezonden.’’
De volgende stappen die tot een totalitaire technocratisch tirannie zullen leiden, worden al genomen of zullen –bij het uitblijven van serieuze tegenstand- binnenkort worden ingevoerd!

-Tracking- en tracing apps;
-Strenge handhaving anderhalve meter (inclusief ‘kliklijnen’ en beloningen);
-Zogenaamd ‘vrijwillige’ Covid-19 testen en temperatuurmetingen (niet meedoen = niet werken, niet reizen, etc.);
Immuniteitsbewijzen (Ausweis bitte!);
-Verbod op, en uiteindelijk ook bestraffing van al het nieuws en alle meningen die tegen de officiële koers ingaan (shadowbanning is slechts het begin);
-Strenge voorwaarden aan hulp en heropstarten van bedrijven (socialisatie / communistische planeconomie);
-Algemeen geldende strenge beperkingen aan werken, reizen, scholing, energieverbruik, etc.;
-In de periode 2021-2023 (corona)vaccin paspoorten;
-In de periode 2022-2025 gevolgd door -direct of indirect verplichte- vaccinaties en geïnjecteerde ID-chips, die worden gekoppeld aan een volledig digitaal gemaakt betalingssysteem.

Het is een bittere pil mensen maar de wereld is totaal veranderd... ga van het ergste scenario uit dan zijn kleine successen grote overwinningen...! Ik sign off. Ga jullie goed!
Reacties (44)
08-10-2020, 13:07 door Tintin and Milou - Bijgewerkt: 08-10-2020, 13:08
Volgens mij heb je een klein probleempje, je hoedje zit te strak.

Covid-19 is geen fabeltje, maar een feit. Maar je probeert er nu vanalles bij betrekken, wat er letterlijk niets mee te maken heeft.

Post dit liever op andere forums, dan deze onzin hier te posten.

Ik sign off. Ga jullie goed!
Graag en blijf liever ook weg met deze onzin.
08-10-2020, 13:45 door Anoniem
"Het is niets anders dan pure propaganda dat deze onzichtbare vijand, die in Nederland nog steeds slechts ca. de helft van het aantal griepdoden in 2018 heeft veroorzaakt..."

Afstand houden en andere maatregelen blijken dus effectief.
08-10-2020, 14:07 door Anoniem
Door Tintin and Milou: Volgens mij heb je een klein probleempje, je hoedje zit te strak.

Covid-19 is geen fabeltje, maar een feit. Maar je probeert er nu vanalles bij betrekken, wat er letterlijk niets mee te maken heeft.

Post dit liever op andere forums, dan deze onzin hier te posten.

Ik sign off. Ga jullie goed!
Graag en blijf liever ook weg met deze onzin.

"...en dat fatsoenlijke en goedbedoelende mensen ertoe brengt om onderdrukking en geweld (door de overheid) te steunen. (1)"

U bent (normaal gesproken) een fatsoenlijk persoon en u bedoelt het vast goed. Maar het ontbreekt aan onderbouwing in uw zinloze roast die op faecesboek niet zou misstaan. Kortom...don't shoot the messenger en wees niet naïef. Tenzij u slechts 'journaal' /telegraaf/ nrc oid volgt is uw kortzichtige reactie tevens een belediging naar uzelf.
.Helaas zijn er nog teveel media/individuen die menen 'goed bezig' te zijn door de tiran naar de mond te praten. Wat dat betreft heeft de tweede wereldoorlog sommigen niks geleerd. Over een tijdje zijn er wéér twee smaken: De tiran of het verzet. Ik kies liever voor het laatste...
08-10-2020, 14:20 door Anoniem
Door Anoniem: "Het is niets anders dan pure propaganda dat deze onzichtbare vijand, die in Nederland nog steeds slechts ca. de helft van het aantal griepdoden in 2018 heeft veroorzaakt..."

Afstand houden en andere maatregelen blijken dus effectief.
Mijn idee. Let op hé, hadden we dat niet gedaan dan zou het eindeffect niet voorspelbaar zijn. En het aantal doden door griep is geen zuiver vergelijkingsmateriaal. Wanneer we griep hebben, zijn we zo eigenwijs om gewoon door te gaan. Zouden we zelf de Covid maatregelen volgen, dus niezen in de elleboog, handen wassen, thuis blijven en afstand houden, zouden die cijfers heel anders kunnen uitvallen.

Die regels zouden eigenlijk gewoon fatsoenlijk gedrag moeten zijn, maar zo werkt dat helaas niet.

@Dokkiejay, je bent volgens mij zo links en rechts bezig met het vergelijken van appels en aardappels. De namen lijken op elkaar, maar verder... Het artikel uit de NY Times zegt dat de test alleen ja/nee kan zeggen en dat hij al ja zegt bij heel weinig virusdeeltjes. En dat die mensen niet besmettelijk zijn. Maar wanneer je test bij verschijnselen, zoals in Nederland, dan kunnen die deeltjes nog rondvliegen en bij een ander wel problemen veroorzaken. NL is geen USA, gelukkig.

Het artikel over de maskers geeft aan dat het niet duidelijk is of het helpt als filter. Maar in Duitsland vragen ze om een masker, sjaal o.i.d. met als reden, dat het ervoor zorgt dat je niet aan je gezicht komt. Daarmee VERMINDER je de kans om besmettelijk materiaal in je mond of neus te brengen. En verminderen is altijd beter.
08-10-2020, 14:27 door Anoniem
We weten dat dit de taak van de media is, dat zij dit doen om de heersende klasse aan de macht te houden en het publiek in constante angst te houden, zodat de mensen met alle mogelijke slavernij maatregelen akkoord gaan.’
Ik heb de jounalisten ook niet hoog op maar wat jij hier beweert geloof ik echt niet.


Na de Tweede Wereldoorlog hebben mensen zich nog heel lang afgevraagd hoe een hoog ontwikkeld volk zich zó door een tiran kon laten misleiden en verleiden. U hoeft nu maar om u heen te kijken, en u heeft het antwoord.
En wat je hier schrijft is volgens mij ook niet waar, ik zeg altijd dat de tweede Wereldoorlog een voortvloeisel is uit de
eerste, en met namen dank aan het verdrag van Versailles.

https://www.examenoverzicht.nl/geschiedenis/verdrag-van-versailles

Ik zou mij wat meer in geschiedenis gaan verdiepen en het dan nog eens opnieuw proberen.
08-10-2020, 14:44 door Anoniem
Het gaat nog verder, iemand die niet geïnfecteerd is geen klachten heeft wordt positief getest?

Wel mensen in mijn omgeving die hun leven langs last zullen blijven ondervinden van longschade. Als ook mensen die niet meer in mijn omgeving zijn, doordat ze niet meer leven.
08-10-2020, 14:48 door Anoniem
Het is niets anders dan pure propaganda dat deze onzichtbare vijand, die in Nederland nog steeds slechts ca. de helft van het aantal griepdoden in 2018 heeft veroorzaakt (en daarmee pas op de 17e plaats van bedreigende virussen komt),

Jups, hebben we weten om te buigen door vervelende maatregelen. Die maatregelen zijn er in een normaal griepseizoen *niet*. Hoeveel hoger was de oversterfte geweest *zonder* deze maatregelen ? Dat is de vraag, die je jezelf zou moeten stellen.
08-10-2020, 15:09 door Anoniem
Door Dokkiejay: "De enige manier om de pest te bestrijden is eerlijkheid." ( Albert Camus, 1947).’

Het is niets anders dan pure propaganda dat deze onzichtbare vijand, die in Nederland nog steeds slechts ca. de helft van het aantal griepdoden in 2018 heeft veroorzaakt (en daarmee pas op de 17e plaats van bedreigende virussen komt), de enige reden is dat wereldwijd zoveel mensenlevens op allerlei manieren –gezondheid, financiën, economisch, sociaal, psychisch- kapot ‘moeten’ worden gemaakt. De media doen er alles aan om te voorkomen dat u dit gaat inzien, en blijven ons dan ook bombarderen met de ene na de andere paniek zaaiende headline, bedoeld om ons zolang mogelijk in een staat van verlammende angst en daardoor blindelingse gehoorzaamheid te houden.!

Dat je Albert Camus quote is wel enigzins vermakelijk in dit geheel, aangezien je alleen maar onzin verkoopt.

Wat ik altijd mis in zulke fantasierijke opstellen is het wie, wat, waar, waarom, waarmee en hoe.
Waarom moeten al deze mensen ziek worden? Waarom moet de economie een zware klap toegebracht worden?
Waarom moeten mensenlevens kapot gemaakt worden?

Nou succes met je verdere leven.
08-10-2020, 15:29 door [Account Verwijderd]
Door Tintin and Milou: Volgens mij heb je een klein probleempje, je hoedje zit te strak.

Covid-19 is geen fabeltje, maar een feit. Maar je probeert er nu vanalles bij betrekken, wat er letterlijk niets mee te maken heeft.

Post dit liever op andere forums, dan deze onzin hier te posten.

Ik sign off. Ga jullie goed!
Graag en blijf liever ook weg met deze onzin.

Ja. Hoe overtreffender kan ik je mening bevestigen? Feitelijk niet.

Gisteravond werden wijlen Prins Bernhard, de NSDAP de sturmabteilung, Bill Gates, Rockefeller, Wijlen Claus von Amsberg, Prinses Beatrix ook nog genoemd bij een duistere ontwikkeling van Corona/covid-19 met als doelstelling: de wereldorde in stand houden.

Ter vergelijking...

Als ik over een bananenschil uitglijd, en mijn heup breek, betrek ik onverwijld Generaal Alcazar, Los Pompadoros, de Maya's en het slagschip Admiral Graf Spee bij de oorzaak. Het is 'Een Aap Die Geen Bananen Eet' zou een gitarist zeggen....

Het is maar dat jullie het weten, dan hoef ik dat niet te delen op Facebook, Whatsapp of Youtube of kwetter titter tetter Twitter ;-)
08-10-2020, 16:06 door Anoniem
Ja. Hoe overtreffender kan ik je mening bevestigen? Feitelijk niet.

Gisteravond werden wijlen Prins Bernhard, de NSDAP de sturmabteilung, Bill Gates, Rockefeller, Wijlen Claus von Amsberg, Prinses Beatrix ook nog genoemd bij een duistere ontwikkeling van Corona/covid-19 met als doelstelling: de wereldorde in stand houden.

https://euvsdisinfo.eu/pro-kremlin-media-and-the-gates-of-hell/

Het is maar dat jullie het weten, dan hoef ik dat niet te delen op Facebook

https://deletefacebook.com/
08-10-2020, 16:08 door Anoniem
Door Dokkiejay:
https://www.nytimes.com/2020/08/29/health/coronavirus-testing.html NY Times, 40-90% van Testen op Covid-19 onjuist.
Begrijpen wat hier nu staat is inderdaad best lastig. Mijn advies is, als je niet kan begrijpen wat hier precies staat, en wat ze er mee bedoelen. Lees het dan niet, en probeer het helemaal niet te begrijpen.

Het gaat nog verder, iemand die niet geïnfecteerd is geen klachten heeft wordt positief getest?
https://swprs.org/face-masks-evidence/ verzamelstuk over Mondkapjes, Corona en behandeling.
Je gebruikt nu niet echt een heel betrouwbare bron https://mediabiasfactcheck.com/swiss-policy-research/
Swiss Policy Research

Swiss Policy Research - Left Bias - Conspiracy - Fake News - Not CredibleSwiss Policy Research - Left Bias - Pseudoscience - Fake News - Not Credible
Factual Reporting: Mixed - Not always Credible or Reliable

CONSPIRACY-PSEUDOSCIENCE
Sources in the Conspiracy-Pseudoscience category may publish unverifiable information that is not always supported by evidence. These sources may be untrustworthy for credible/verifiable information, therefore fact checking and further investigation is recommended on a per article basis when obtaining information from these sources. See all Conspiracy-Pseudoscience sources.

Overall, we rate Swiss Policy Research (SPR) a Moderate Conspiracy website based on the promotion of unproven claims. We also rate them Mixed for factual reporting due to the use of poor sources and complete lack of transparency.

De mainstream media en politiek blijven het coronavirus de schuld geven van de economische crisis, die ook in Nederland over hooguit enkele maanden pas goed zal losbarsten, net zoals in de VS nu al het geval is (36 miljoen officiële, en 50 miljoen officieuze werklozen), omdat daar geen of amper regelingen bestaan voor het doorbetalen van salarissen. Niet het virus is hieraan schuldig, ‘maar de regering, en de slavenmentaliteit van de politie en het publiek, die gewillig alle bevelen gehoorzaamt.’
Volgens mij is de response van Nederland heel anders dan die van de USA (eigenlijk voornamelijk ontkennen).
Dat het onze economie zal treffen, is natuurlijk logisch. We leven even anders met bepaalde onzekerheid.

Het is niets anders dan pure propaganda dat deze onzichtbare vijand, die in Nederland nog steeds slechts ca. de helft van het aantal griepdoden in 2018 heeft veroorzaakt (en daarmee pas op de 17e plaats van bedreigende virussen komt)
Conclusie is dus eigenlijk: De maatregelen hebben gewerkt?
Hebben we het toch niet zo slecht gedaan.

Maar zo onzichtbaar is de vijand niet. Loop eens een ziekenhuis in.
Of ervaar het zelf eens, hoe het is, dat traplopen hetzelfde is, als uren sporten.

De media doen er alles aan om te voorkomen dat u dit gaat inzien, en blijven ons dan ook bombarderen met de ene na de andere paniek zaaiende headline, bedoeld om ons zolang mogelijk in een staat van verlammende angst en daardoor blindelingse gehoorzaamheid te houden.
Ik heb nog heel weinig "paniek zaaiende headline" voorbij zien komen. Ze zijn er wel af en toe. Maar dat zegt meer over de nieuws zender, dan de feiten.
Het valt mij wel altijd op, dat voornamelijk de complot theorie personen of viruswappies dit soort termen gebruiken.

Zo worden fatsoenlijke mensen ertoe gebracht onderdrukking te steunen
Natuurlijk..... Nu nog even hier wat bewijs voor leveren graag. Feiten en niet complot theorieën graag.

‘Dit is allemaal onderdeel van het grotere plan om de paniek over het virus erin te houden, en te zorgen dat het publiek de andere kant op kijkt zodra de tirannieke laars van de staat ook hen vertrapt.
Plan wat in je hoofd zit? Ik heb er namelijk nog weinig last van.

We weten dat dit de taak van de media is, dat zij dit doen om de heersende klasse aan de macht te houden en het publiek in constante angst te houden, zodat de mensen met alle mogelijke slavernij maatregelen akkoord gaan.’
Wie zijn we, want ik heb dit echt nog nooit mee gemaakt.


Vindt u werkelijk dat u het recht heeft te eisen dat anderen hun vrijheid opgeven?
Na de Tweede Wereldoorlog hebben mensen zich nog heel lang afgevraagd hoe een hoog ontwikkeld volk zich zó door een tiran kon laten misleiden en verleiden. U hoeft nu maar om u heen te kijken, en u heeft het antwoord. Dezelfde verkettering en uitsluiting is weer alom aanwezig; de haat tegen iedereen die iets anders doet of verkondigt dan de overheid, die zegt dat de cijfers aantonen dat we niet bang moeten zijn voor dit virus, maar wel voor de verschrikkelijke gevolgen van de lockdown maatregelen, kent geen grenzen. Overal hoort en leest u oproepen om anderhalve meter ‘weigeraars’ op te sluiten, alles van hen af te pakken, en desnoods te elimineren.
Ik zie ook stijgende cijfers van Covid-19.
Ik zie dat mensen maar niet herstellen van Covid-19.
Ik lees over hart, long en hersen beschadigingen door Covid-19.
En we weten nog eigenlijk heel weinig van Covid-19. Van de korte termijn en helemaal niets over de lange termijn.

Covid-19 is een feit. En dit is liever niet iets wat je wilt oplopen of verder verspreiden.


Waar zijn de mensen die nog durven nadenken, die zich afvragen of al deze maatregelen en ontwikkelingen nu wel de juiste zijn? Vindt u werkelijk dat u het morele recht heeft te eisen dat anderen hun vrijheid opgeven, enkel om u een veilig gevoel te geven?
Ik zou de vraag willen herhalen: Waar zijn de mensen die nog durven nadenken en zich met feiten willen bezighouden.
Want logisch nadenken en feiten verwerken, is blijkbaar heel lastig voor sommige.
Covid-19 is niet te ontkennen, het is er gewoon en dat is een feit.


Befehl ist Befehl!
Kritisch nadenken is het gewone volk de afgelopen decennia flink afgeleerd, maar desondanks kan iedereen met een paar muisklikken een wagonlading bewijs vinden, die zelfs de meest volgzame mensen op zijn minst zouden moeten doen twijfelen aan de propaganda die de regering en mainstream media dagelijks over ons uitkotsen.
Probeer domheid even lost te zien van kritisch nadenken. Dat kan een heel hoop discussie schelen.

Is het teveel gevraagd om eens in de spiegel te kijken, verantwoordelijkheid te nemen voor uw fout gebleken ideeën en acties, of juist uw passiviteit?
Is het te veel gevraagd om je met je feiten bezig te houden? Kan echt een hoop onzin schelen op het Internet. Zoals deze discussie.
Een complot hoort hier niet thuis. Do dat lekker op je eigen forum. We hebben hier al genoeg OS discussies.

Gezien de peilingen is dat voor velen klaarblijkelijk inderdaad teveel gevraagd;
Of ze kunnen de feiten beter begrijpen?
de schuld geven aan een virus en het blindelings gehoorzamen van de heersende elite en hun troepen in de media, wetshandhaving en samenleving, blijkt voor hen veel makkelijker te zijn dan kritisch nadenken.
Of de logica van de maatregelen snappen, waarom we dit doet?

De waarheid is niet altijd gemakkelijk of leuk.

Het is een bittere pil mensen maar de wereld is totaal veranderd... ga van het ergste scenario uit dan zijn kleine successen grote overwinningen...! Ik sign off. Ga jullie goed!
Covid is inderdaad een feit. Niet leuk natuurlijk, maar soms moet je de tering naar de nering zetten.
En daar herken je de personen die zullen overleven, je begrijpen waarom het nodig is. En bereid zijn, om dingen te doen, ook al zijn ze niet altijd leuk.
En dat kunnen ze ook kritisch doen. Maar om achter alles als een complot te zien. Logica ontbreekt daarin eigenlijk, compleet.
08-10-2020, 16:15 door Anoniem
Een verschrikkelijke tweedeling in de maatschappij dreigt en waarschijnlijk wordt daar ook naar "gehengeld" door de wat Olie B. Bommel op zijn wonderwijze manier de "bovenbazen"noemt. We hebben aan de ene kant de strikte virusgelovigen, waarbij we het Staphorster kerkvolk niet hoeven te betrekken, maar wel een aantal wetenschappers om den brode met maar weinig tegenspraak op de MSM.

Aan de andere kant zien we reacties van zogeheten rattenvangers van hamelen, zoals de gecontroleerde oppositie in de politiek en de "viruswaanzinnigen" van ene W.E. en het vaak iets beter onderbouwde tegengeluid van heer De Hond, prof Karel van W. (het late avond VPRO geluid over alle kanaries in de kolenmijn) aan de andere kant. Het gedoogde en verketterde verhaal dus. Dan hebben we ook nog de populistische jensen.nl die van het begin af dit aankaartte op het eigen platform.

Kijk nog eens een film als Agora terug over de verschrikkelijke verhoudingen na het vernietigen van de schatten der Antieke Cultuur tussen Christenen, Islamieten en Joden ten tijde van Alexandria. In steeds andere vormen herhaalt zich dit drama en steeds opnieuw. Politiek en geloof, hou je er liefst verre van. Het brengt alleen maar narigheid i.p.v. gezelligheid.

Ieder moet doen, wat ie meent goed in te zijn. Ik sluit me niet aan bij de ene of andere opvatting, maar verdedig wel tot het laatst het recht van een ieder om zijn of haar boodschap uit te dragen in het openbaar. Dat binnen de grenzen der betamelijkheid en de heersende wetten en regels, tevens onder die van de hier geldende moderatie.

Jammer dat beide partijen voorlopig met dichtgestopte oren naar elkander staren en elkanders standpunten niet in een vrij en open debat ter discussie kunnen of durven stellen. Veel tijd, geld en moeite gaan ondertussen verloren. Het is als tijdens de Hoekse en Kabeljauwse twisten en we weten allemaal welke kastelen er toen zijn neergehaald.

Joris Goedbloed
08-10-2020, 16:32 door Anoniem
Door Tintin and Milou: Volgens mij heb je een klein probleempje, je hoedje zit te strak.

Covid-19 is geen fabeltje, maar een feit. Maar je probeert er nu vanalles bij betrekken, wat er letterlijk niets mee te maken heeft.

Post dit liever op andere forums, dan deze onzin hier te posten.

Ik sign off. Ga jullie goed!
Graag en blijf liever ook weg met deze onzin.

Bill gates wist alles van te voren precies te voorspellen (event 201 wat plaats vond afgelopen nov 2019)
Het volgende wat hij voorspelt is een biologische oorlog,en waarschuwt daarvoor,
het is toch mooi dat meneer bill gates aan het hoofd van verplichte vaccinatie dit allemaal al wist.


ex vvd lid
Jan met de hoge hoed
08-10-2020, 17:25 door Anoniem
Door Dokkiejay: Het is niets anders dan pure propaganda dat ...
Je zou bijna denken dat je bezwaar hebt tegen propaganda als je een zin zo begint, maar je verspreidt het zelf volop.
08-10-2020, 17:37 door Anoniem
Ik zie ook stijgende cijfers van Covid-19.
Ik zie dat mensen maar niet herstellen van Covid-19.
Ik lees over hart, long en hersen beschadigingen door Covid-19.
En we weten nog eigenlijk heel weinig van Covid-19. Van de korte termijn en helemaal niets over de lange termijn.

Kijk maar weer eens op de zgn debunk site https://medium.com/@leonardjpmail/think-zinc-9c114fde64bf
Of als je een beetje snapt wat hier staat https://journals.plos.org/plospathogens/article?id=10.1371/journal.ppat.1001176 dit soort data publicaties haal ik mijn waarheid vandaan. Geen aannames geel verhalen https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2020.05.02.20080036v1 en https://www.henryford.com/news/2020/07/hydro-treatment-study en https://mdsafetech.files.wordpress.com/2019/02/biological-effects-of-millimeter-wavelengths.-zalyubovskaya-declassif-by-cia-1977-biol-eff-mm-waves.pdf stuk uit 1977 over microwaves 5G..

Kijk als je dit snapt dan heb je pas een onderbouwde mening! Succes!
08-10-2020, 19:27 door Anoniem
@topicstarter

"De enige manier om de pest te bestrijden is eerlijkheid."

Denk daar maar eens over na, met dit onzin topic.
09-10-2020, 08:17 door Bitje-scheef
Kan dit draadje niet dicht ?

Ik word een beetje moedeloos van iedere keer dezelfde groef in de plaat. Vergelijkingen met griep en dat soort onzin verhalen. Oude beweringen van RIVM erbij halen en uit zijn context halen, tante Toos die zegt genoeg citroenen eten, een diëtist die de werking van een virus verklaart (ook nog eens verkeerd)... Een dansleraar achterna lopen in zijn beweringen, die halfslachtig zijn (cross-facting) en aanzet tot geweld. Een president die alles tot hoax verklaard wat hem niet uit komt.

Dan valt het allemaal wel mee....

Nee het valt niet mee. Het virus is echt en blijven ontkennen en je niet aan de "gedragsadviezen" houden om verspreiding te stoppen zeg mij genoeg over je IQ en je socialiteitsgevoel. Complottheorieën aanvoeren, aandoeningen faken om maar iets niet te hoeven doen. Bang voor inperkingen die via omwegen toch al opgelegd kunnen worden.

Maar het is oh..echt oh zo erg als het RIVM of de regering vraagt om 1,5 meter afstand te houden, zoveel als mogelijk thuiswerken, bij mogelijke klachten te laten testen, het feestje een keertje overslaan en een mondkapje op te doen....

(Dit is gewoon pure onderdrukking...het Haagse fascisme !! Dat ze dit durven te vragen....ze willen total control.. )

Mensen wordt gewoon is wakker...die bepalingen en de lock-down is echt niet voor niets. Geen enkele regering kan het verkopen om zijn land zomaar in een lock-down te gooien. Wellicht verdienen we eigenlijk niet beter dan een regime zoals in China ? Allemaal dankzij mensen die wat minder begaan zijn met de situatie en niets geven om het leven van een naaste.
09-10-2020, 09:44 door Anoniem
Ik raad aan om het volgende artikel te lezen, dan weet je een beetje hoe buitenlanders over ons beleid denken.

https://nos.nl/artikel/2351577-europese-verbazing-over-sterke-toename-besmettingen-in-nederland.html

En begin alstublieft niet met wat een onzin, deze mensen weten echt wel waar ze over praten, en als je het beter weet
dan graag een vorm van bewijs dat je viroloog of in ieder geval hier kennis overhebt.
09-10-2020, 12:48 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 09-10-2020, 13:47
Door Anoniem: Ik raad aan om het volgende artikel te lezen, dan weet je een beetje hoe buitenlanders over ons beleid denken.

https://nos.nl/artikel/2351577-europese-verbazing-over-sterke-toename-besmettingen-in-nederland.html

En begin alstublieft niet met wat een onzin, deze mensen weten echt wel waar ze over praten, en als je het beter weet
dan graag een vorm van bewijs dat je viroloog of in ieder geval hier kennis overhebt.

Je gaat reacties krijgen gevuld met onzin omdat het gebruikelijk is geworden dat het merendeel van de mensheid voorzien van soda en chips op de f....ng Social Media elkaar 'deep state' complottheoriën aanpraat en deze stimuleert.

Daarbij komt dat onze overheid via diezelfde f...ng Social media communiceert. De maalstroom van warrige berichtgeving zuigt nu bijna iedereen omlaag...

Weinigen onder ons schenken elkaar nog vertrouwen, en - nogmaals - de overheid, gerepresenteerd door Rutte, heeft die geest accelererend uit de fles gelaten:
https://www.security.nl/posting/666894/Rutte%3A+overheid+communiceert+via+Facebook+wegens+bereik+en+publiek


Het zijn duistere tijden geworden, zonder de quatsch; de onzin van een 'Deep State' en de donkere dagen voor kerstmis moeten nog komen.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Ik lees zojuist hier: https://nos.nl/liveblog/2351605-noodtoestand-voor-madrid-onderzoek-naar-hersenschade-door-corona.html Dat het RIVM (onderdeel van de overheid) het een en ander "nog een keer uitlegt" op Twitter.

'Mijn lamp gaat uit' en ik vermoed dat deze niet meer aangaat in onze tijd. (referende aan een uitspraak van The Ministry of Foreign Office in Engeland aan de vooravond van WO1.)
09-10-2020, 13:28 door Anoniem
Door Anoniem: Ik raad aan om het volgende artikel te lezen, dan weet je een beetje hoe buitenlanders over ons beleid denken.

https://nos.nl/artikel/2351577-europese-verbazing-over-sterke-toename-besmettingen-in-nederland.html

En begin alstublieft niet met wat een onzin, deze mensen weten echt wel waar ze over praten, en als je het beter weet
dan graag een vorm van bewijs dat je viroloog of in ieder geval hier kennis overhebt.

Net als met de economische crisis - voor elke aanpak of mening kun je wel een hooggeleerde vinden die 'm wil ondersteunem
Als je alleen met de oogkleppen van NOS/RTL kijkt hoor je maar één standpunt - wat ze dan illustreren met een Dr uit elders.


Ook eminente namen onder een goed geformuleerd plan
https://gbdeclaration.org/

Dr. Martin Kulldorff, professor of medicine at Harvard University,
Dr. Sunetra Gupta, professor at Oxford University, an epidemiologist with expertise in immunology, vaccine development,
Dr. Jay Bhattacharya, professor at Stanford University Medical School, a physician, epidemiologist, health economist, and public health policy expert focusing on infectious diseases and vulnerable populations.
(etc etc)

FWIW : het geilen op 'viroloog' is een klein beetje het verkeerde vak . Virologen hebben verstand van virussen. Hoe die infecteren of repliceren.
Hoe ziekten zich verspreiden in een populatie heet 'epidemiologie' . Het zal vast een bijvak zijn in de studie medicijnen - maar het is een ander specialisme dan virologie.

Zoals blijkt uit het voortschrijdend inzicht (zal maar niet 'zwalken' zeggen) omtrent de bijdrage van ventilatie/aerosolen - duidelijk dat men de wijsheid niet vanaf het begin in pacht had - iig niet bij het formuleren van de publieke boodschap in NL.
09-10-2020, 14:20 door Anoniem
Wie hoort de stille meerderheid?

https://www.npostart.nl/eenvandaag/08-10-2020/AT_2145037

Ik geloof in de aanwezigheid van een zwijgende meerderheid. Deze meerderheid vertegenwoordigt het Nederland dat ik ken en waarvan ik hou. Het Nederland dat rustig nuanceert, zich niet gek laat maken en iedereen de ruimte gunt om op televisie, Twitter, het Malieveld of de Dam zijn eigen haatdragende en onzinnige kots over een klein kliekje mede-gekkies te spuwen. Ieder zijn hobby, toch?

https://www.grimbouwmeester.nl/2020/09/de-stem-van-de-zwijgende-meerderheid/

Een paar dagen geleden publiceerde NRC.nl een meer dan uitstekend artikel van de hand van Ramsey Nasr. Het heet: “Hoe kunnen we vooruit omgeven door hysterie?” Het was één van de beste artikelen die ik in lange tijd gelezen heb over de chaos die er momenteel in onze maatschappij lijkt te bestaan:

Elke gezonde samenleving is gebouwd op de frictie tussen tegenstellingen, zoals nuchterheid en sentiment. Zet die tegenstellingen aan en niets blijkt nog verenigbaar. Terwijl de extremen het land verscheuren, wordt de grote middenmoot gegijzeld – dus wat gaan we doen?

https://www.nrc.nl/nieuws/2020/09/14/hoe-kunnen-we-vooruit-omgeven-door-hysterie-a4011950
09-10-2020, 14:40 door Anoniem
@anoniem 13:28 Ik geloof toch echt dat dit een vakgebied is voor mensen die hier echt voor opgeleid zijn.

Wat betreft die oogkleppen op van NOS/RTL heb ik niet, ik kijk nooit naar het nieuws op RTL en de NOS is
voor mij meer propaganda en of reclame dan inhoudelijk nieuws.

Ik vond deze link interssant om wat ik hier allemaal lees over Corona. Iedereen mag zijn mening hebben
maar wij zullen toch samen dit virus moeten verslaan en dat zal moeilijk als wij ons niet aan de regels houden.
Kijk maar naar het ontstaan van de tweede golf.
09-10-2020, 14:48 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Dokkiejay: "De enige manier om de pest te bestrijden is eerlijkheid." ( Albert Camus, 1947).’

Het is niets anders dan pure propaganda dat deze onzichtbare vijand, die in Nederland nog steeds slechts ca. de helft van het aantal griepdoden in 2018 heeft veroorzaakt (en daarmee pas op de 17e plaats van bedreigende virussen komt), de enige reden is dat wereldwijd zoveel mensenlevens op allerlei manieren –gezondheid, financiën, economisch, sociaal, psychisch- kapot ‘moeten’ worden gemaakt. De media doen er alles aan om te voorkomen dat u dit gaat inzien, en blijven ons dan ook bombarderen met de ene na de andere paniek zaaiende headline, bedoeld om ons zolang mogelijk in een staat van verlammende angst en daardoor blindelingse gehoorzaamheid te houden.!

Dat je Albert Camus quote is wel enigzins vermakelijk in dit geheel, aangezien je alleen maar onzin verkoopt.

Wat ik altijd mis in zulke fantasierijke opstellen is het wie, wat, waar, waarom, waarmee en hoe.
Waarom moeten al deze mensen ziek worden? Waarom moet de economie een zware klap toegebracht worden?
Waarom moeten mensenlevens kapot gemaakt worden?

Nou succes met je verdere leven.
Het enige dat je nu aanhaalt is het waarom, waar blijft de rest?
09-10-2020, 15:56 door Anoniem
Door Dokkiejay: De volgende stappen die tot een totalitaire technocratisch tirannie zullen leiden, worden al genomen of zullen –bij het uitblijven van serieuze tegenstand- binnenkort worden ingevoerd!

-Tracking- en tracing apps;
-Strenge handhaving anderhalve meter (inclusief ‘kliklijnen’ en beloningen);
-Zogenaamd ‘vrijwillige’ Covid-19 testen en temperatuurmetingen (niet meedoen = niet werken, niet reizen, etc.);
Immuniteitsbewijzen (Ausweis bitte!);
-Verbod op, en uiteindelijk ook bestraffing van al het nieuws en alle meningen die tegen de officiële koers ingaan (shadowbanning is slechts het begin);
-Strenge voorwaarden aan hulp en heropstarten van bedrijven (socialisatie / communistische planeconomie);
-Algemeen geldende strenge beperkingen aan werken, reizen, scholing, energieverbruik, etc.;
-In de periode 2021-2023 (corona)vaccin paspoorten;
-In de periode 2022-2025 gevolgd door -direct of indirect verplichte- vaccinaties en geïnjecteerde ID-chips, die worden gekoppeld aan een volledig digitaal gemaakt betalingssysteem.
Als over een paar jaar blijkt dat het totaal anders is gelopen en we er qua vrijheden helemaal niet zo sterk op achteruit zijn gegaan, wat doe jij dan? Concluderen dat je je hoofd voortaan niet meer zo op hol moet laten jagen door allerlei complottheorieën of de volgende reeks "waarheden" aanhangen tot die dan weer niet uit blijken te komen en je weer wat anders nodig hebt om de gevestigde macht verschrikkelijk te vinden?
09-10-2020, 20:52 door Anoniem
In Nederland is een zekere sociale groepsdruk, met name onder werkende mensen en kleine 'op het oog nette' gezinnetjes in een leuke woning en met 2 autotjes voor de deur.

Iedereen bang om 'gezien' te worden, daarom houdt iedereen elkaar vooral goed in de gaten want dan kan men over de ander praten.

Het systeem werkt perfect.

Iedereen doet 1 klein dingetje en achteraf als de bom valt is het "ja maar ik wist dat niet he" .

De som der delen is groter dan het geheel.

Als de bom valt zijn jullie allemaal medeplichtig...maar sommige mensen hebben dat door en kunnen bij de data en zullen ervoor zorgen dat iedereen met naam en toenaam in de geschiedenisboeken gaat. Vooral op links maar rechts is niet beter. Die moeten heel erg op hun tenen lopen nu.
09-10-2020, 23:08 door Anoniem
Door Anoniem: Een verschrikkelijke tweedeling in de maatschappij dreigt en waarschijnlijk wordt daar ook naar "gehengeld" door de wat Olie B. Bommel op zijn wonderwijze manier de "bovenbazen"noemt. We hebben aan de ene kant de strikte virusgelovigen, waarbij we het Staphorster kerkvolk niet hoeven te betrekken, maar wel een aantal wetenschappers om den brode met maar weinig tegenspraak op de MSM.

Aan de andere kant zien we reacties van zogeheten rattenvangers van hamelen, zoals de gecontroleerde oppositie in de politiek en de "viruswaanzinnigen" van ene W.E. en het vaak iets beter onderbouwde tegengeluid van heer De Hond, prof Karel van W. (het late avond VPRO geluid over alle kanaries in de kolenmijn) aan de andere kant. Het gedoogde en verketterde verhaal dus. Dan hebben we ook nog de populistische jensen.nl die van het begin af dit aankaartte op het eigen platform.

Kijk nog eens een film als Agora terug over de verschrikkelijke verhoudingen na het vernietigen van de schatten der Antieke Cultuur tussen Christenen, Islamieten en Joden ten tijde van Alexandria. In steeds andere vormen herhaalt zich dit drama en steeds opnieuw. Politiek en geloof, hou je er liefst verre van. Het brengt alleen maar narigheid i.p.v. gezelligheid.

Ieder moet doen, wat ie meent goed in te zijn. Ik sluit me niet aan bij de ene of andere opvatting, maar verdedig wel tot het laatst het recht van een ieder om zijn of haar boodschap uit te dragen in het openbaar. Dat binnen de grenzen der betamelijkheid en de heersende wetten en regels, tevens onder die van de hier geldende moderatie.

Jammer dat beide partijen voorlopig met dichtgestopte oren naar elkander staren en elkanders standpunten niet in een vrij en open debat ter discussie kunnen of durven stellen. Veel tijd, geld en moeite gaan ondertussen verloren. Het is als tijdens de Hoekse en Kabeljauwse twisten en we weten allemaal welke kastelen er toen zijn neergehaald.

Joris Goedbloed
Goed verhaal.
Wat ik steeds meer zie is die polarisering: steeds harder een steeds extremer "eigen gelijk" roepen zonder naar een ander te luisteren. Waar is de balans?
10-10-2020, 09:58 door Anoniem
Door Anoniem: In Nederland is een zekere sociale groepsdruk, met name onder werkende mensen en kleine 'op het oog nette' gezinnetjes in een leuke woning en met 2 autotjes voor de deur.
Mensen zijn sowieso onderhevig aan groepsdruk. We zijn een intens sociale diersoort.

Als de bom valt zijn jullie allemaal medeplichtig...maar sommige mensen hebben dat door en kunnen bij de data en zullen ervoor zorgen dat iedereen met naam en toenaam in de geschiedenisboeken gaat. Vooral op links maar rechts is niet beter. Die moeten heel erg op hun tenen lopen nu.
In al die groepen die zich denken te ontworstelen aan de groepsdruk ontstaat onmiddelijk ook weer groepsdruk, en raken opvattingen vertekend vanwege die groepsdruk. Meningen op fora etaleren, zeker met beschuldigend opgeheven vingertjes zoals jij doet, is groepsdruk uitoefenen.

Er is geen ontkomen aan. Pas daarom op dat je jezelf niet al te superieur gaat voelen.
10-10-2020, 17:23 door Dokkiejay
(URL)https://youtu.be/1KKDoh5naWg(/URL)
10-10-2020, 17:24 door Dokkiejay
10-10-2020, 18:12 door [Account Verwijderd]

Moet ik (we) daar op klikkerdeklikkerde-klikkerdeklik klikken? Misschien klik ik me dan wel op de klippen!

Hoe vaak moet hier nog gemeld worden dat zonder een woordelijk voorafje waar de klikkerdeklik naar toe gaat - ook al is het Youtube - het getuigt van minachtende nonchalance voor de lezer, én dus zeker hier op een IT gerelateerde site, waar de meesten gewoon ronduit vanuit professioneel standpunt een hekel hebben aan klikkerdeklik-klik zonder nadere toelichting?
10-10-2020, 19:40 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Tintin and Milou: Volgens mij heb je een klein probleempje, je hoedje zit te strak.

Covid-19 is geen fabeltje, maar een feit. Maar je probeert er nu vanalles bij betrekken, wat er letterlijk niets mee te maken heeft.

Post dit liever op andere forums, dan deze onzin hier te posten.

Ik sign off. Ga jullie goed!
Graag en blijf liever ook weg met deze onzin.

"...en dat fatsoenlijke en goedbedoelende mensen ertoe brengt om onderdrukking en geweld (door de overheid) te steunen. (1)"

U bent (normaal gesproken) een fatsoenlijk persoon en u bedoelt het vast goed. Maar het ontbreekt aan onderbouwing in uw zinloze roast die op faecesboek niet zou misstaan. Kortom...don't shoot the messenger en wees niet naïef. Tenzij u slechts 'journaal' /telegraaf/ nrc oid volgt is uw kortzichtige reactie tevens een belediging naar uzelf.
.Helaas zijn er nog teveel media/individuen die menen 'goed bezig' te zijn door de tiran naar de mond te praten. Wat dat betreft heeft de tweede wereldoorlog sommigen niks geleerd. Over een tijdje zijn er wéér twee smaken: De tiran of het verzet. Ik kies liever voor het laatste...
Je maakt een hele grote denkfout. Overvolle IC's had een hint moeten wezen. Je gaat er aan voorbij wat er zou zijn gebeurd als we gedaan zouden hebben alsof het een griepje betrof. Veel mensen dood omdat ze niet meer de behandeling konden krijgen. Veel mensen ziek waardoor infrastructuur uitvalt etc.
11-10-2020, 00:00 door Anoniem
Newsflash.

Er is hier in Nederland helemaal geen slavenmentaliteit! Was die er wel, dan zouden we met z'n allen braaf doen wat ons werd opgedragen (afstand houden, handjes wassen, drukte mijden etc.) en hadden we nu niet in de 2e golf gezeten.
11-10-2020, 11:09 door Anoniem
Door Dokkiejay: (URL)https://youtu.be/1KKDoh5naWg(/URL)
Om dat te voorkomen kan je op "Preview" klikken en zien wat het resultaat is voor je je reactie definitief maakt. Het is een goede gewoonte om dat altijd te doen, want ook als je het wel weet maak je geheid af en toe fouten ermee.

Dat filmpje is van Café Weltschmerz. Het redeneert de tweede golf weg waarvan de cijfers inmiddels aantonen dat die wel degelijk gaande is. Het slaat over dat bij ons de ziekenhuizen en IC's het in de eerste golf maar amper aankonden en dat het in bijvoorbeeld het noorden van Italië echt dramatisch erg was, en dat dat wel degelijk reden gaf om maatregelen te nemen. Het meldt dat het aantal doden lager uitpakt dan de voorspellingen maar negeert dat die voorspellingen een schatting waren van het aantal doden zonder maatregelen en dat we terugkijken op het aantal doden met maatregelen. Ze argumenteren dus dat de maatregelen paniekvoetbal waren door te doen alsof het effect ervan precies is wat zonder maatregelen zou zijn gebeurd. Dat is zoiets als beredeneren dat auto's niet veel verwondingen aanrichten als ze een overstekende voetganger aanrijden door te kijken naar een auto die netjes bij het zebrapad is gestopt en dan te zeggen: zie je wel dat de voetganger zonder verwondingen doorloopt? Zo'n redenatie deugt voor geen meter.

Als je behalve naar Weltschmerz eens de moeite neemt naar al die andere deskundigen te luisteren dan kom je erachter dat dingen die Weltschmerz als zekerheden presenteert door de meeste anderen als mogelijkheden worden beschouwd die naast andere mogelijkheden bestaan, en dat onderzoek nodig is om erachter te komen wat klopt. Dat onderzoek gaat met vallen en opstaan, en soms hebben niet alle onderzoeken naar hetzelfde fenomeen dezelfde uitkomst. In de onzekerheid die dat oplevert lijkt het alsof de ene keer dit wordt gezegd en de andere keer dat, en het komt voor dat men een tijdje op een verkeerd spoor zit, maar als je volgt wat er gebeurt dan zie je dat men wel degelijk in een hoog tempo steeds meer over het virus te weten komt; in een hele waaier aan mogelijkheden worden varianten geëlimineerd en de overblijvende waaier wordt steeds smaller.

Denk niet dat wie het stelligt klinkt het het beste weet. Wetenschap is voortschrijdend inzicht, het is het proces van steeds beter weten hoe dingen zitten, niet een definitieve uitkomst van dingen absoluut zeker weten.

Als je kijkt naar een wetenschappelijk onderzoek zelf, naar het persbericht dat een universiteit erover doet uitgaan, naar hoe populair-wetenschappelijke pers en hoe algemene pers erover schrijft, dan zie je dat de conclusies in het onderzoek zelf meestal heel voorzichtig geformuleerd zijn, vol mitsen en maren en noodzaak voor nader onderzoek; dat het persbericht van de universiteit al wat stelliger en definitiever klinkt; dat de populair-wetenschappelijke pers daar meestal nog een schepje bovenop doet; en dat de algemene pers het maar al te vaak als een definitieve conclusie en spectaculaire doorbraak neerzet.

Merk op dat hoe beter men het weet hoe minder stellig men klinkt. Juist de mensen die het meeste weten weten hoeveel meer er nog te weten valt, die weten wat nog uitgezocht en bevestigd moet worden, die weten dat er nog alternatieve verklaringen mogelijk zijn. Degenen die het het beste weten zijn degenen die onzekerheid en twijfel toe durven te laten en laten blijken. Wie niet durft te twijfelen of er te arrogant voor is die ziet zijn eigen vergissingen niet en corrigeert ze ook niet.

Ik let daarom op verschillen tussen wat onderzoekers beweren, zodat ik een idee heb van hoe de waaier aan mogelijkheden er ongeveer uitziet. En ik heb eerder vertrouwen in onderzoekers die duidelijk zijn in wat ze nog allemaal niet zeker weten dan in degenen die beweren dat ze alles in een vroeg stadium al op een rijtje hebben. Het zijn namelijk de charlatans die stelliger zijn dan ze waar kunnen maken, die doen alsof ze alles al weten terwijl er voor een heleboel zaken nog verschillende mogelijke verklaringen zijn waarvan nog niet vaststaat welke de juiste zal blijken te zijn.
11-10-2020, 12:49 door Anoniem
Door Anoniem: Newsflash.

Er is hier in Nederland helemaal geen slavenmentaliteit! Was die er wel, dan zouden we met z'n allen braaf doen wat ons werd opgedragen (afstand houden, handjes wassen, drukte mijden etc.) en hadden we nu niet in de 2e golf gezeten.

Er is wel degelijk een slavenmentaliteit maar om Covid te gebruiken om dit te illustreren is fout.

(Iets van vroeger is terug.. een soort "spelletje" uit de Koude Oorlog. Luister maar eens naar Drs P. DODENRIT)

Ondertussen is iedereen meer bezig met de dood uit te stellen dan met daadwerkelijk te leven. Dit heeft niets mer Covid te maken, met die "onzichtbare vijand die overal aanwezig is".

Waarom zouden andere Coronafamilie vaccins niet voor deze werken? Is er zoveel verschil bij dit novel virus, wat gewoon een bitstring is. Of gaat het om de globalistische pharma Industrie (160 vaccins voor Covid19 in ontwikkeling) te pushen naar RNA/DNA knip en plak experimenten. Zeg maar gerust Gods schepping vervangen door transhumanistische trends. Aan een kant smeken om dit vaccin, aan de andere kany op de Balie roepen dat CRSP/CAS experimentjes op levende organismen dan toch ethisch niet te verantwoorden zijn.

We staan aan de vooravond van maakbare en editable humans. Dat virus is het excuus. Heeft niks met links of rechtse politiek te hebben want die strijden alleen om de duiten in dezelfde game. Net zoals de Twin Towers een reden was om het gepeupel massa surveillance te laten aanvaarden. Terwijl iedereen in de industrie (war on..) weet dat het een wassen neus is. Dat blijkt ook weer uit de US presidentsverkiezingen (en BoJo in de UK). Als Russische assets de 2 Anglicaanse landen kunnen besturen, waar is die mega surveillance zgn "security" industrie dan op gefocust?

U en mij.
11-10-2020, 13:15 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 11-10-2020, 13:19
off topic

Vanaf de start van dit draadje speelde iets in mijn hoofd dat mij ervan weerhield er weinig substantieel op in te gaan, maar ik kon er maar niet met de vinger naar wijzen.

Door de post vannacht 00:00 uur van een anonieme bijdrager, zag ik plotseling de oorzaak van mijn weerzin, en die staat al in de titel van het topic:

Slavenmentaliteit.

Slechts de samenstelling van het stoffelijke zn. slaven en het onstoffelijke zn. mentaliteit is al irreëel.
Een mentaliteit ontspruit aan vrije wilsuiting.
(gedrag daarentegen kan opgelegd; afgedwongen worden. Daarover zo dadelijk.)

De suggestie wordt dus gewekt dat slaven een eigen wil hebben/hadden om te exploiteren.
Neen.
Het is bovendien een denigrerende gedachte vanuit de 'massa' (mister) zelf, om slaven ook nog een mentaliteit (hier in negatieve zin) aan te wrijven, terwijl zij al niets hebben/hadden om een mentaliteit ten gunste van zichzelf te ontwikkelen.

Het zijn de puntjes op de i die er toe doen om een standpunt te maken, zeker als dat wat men in de openbaarheid brengt nogal van ernstige diepgravend confronterende aard wil laten zijn.
De vlag dekt de lading, ofwel de titel staat voor de inhoud van wat volgen gaat.
Als dan al in de titel van een stuk een ernstig foute woordkeuze voorkomt (slavenmentaliteit i.p.v. slavengedrag) zakt mijn interesse weg.

end off topic
11-10-2020, 14:34 door Anoniem
Vallen over een term als "slavenmentaliteit". Tekstverklaring en "kunst voor de kunst" wellicht. Alles voor de te prefereren uitkomst. De agenten als van Bureau 010 in WOII zijn wederom in den lande opgestaan en actief. Het gerecyclede monster is na 80 jaar weer opnieuw wakker geschud. Ik hou m'n hart vast voor de nabije toekomst.
Dreigt er een afscheidingsbeweging in de USA zo rond of vlak na de komende verkiezingen? Wie zal het zeggen?

Zou er dan niet eerder "slaafse volgzaamheid" zijn bedoeld? Iets 'slaafs' volgen, betekent het zonder zelf na te denken of vragen te stellen van waarom en waartoe iets volgen?.Ik denk dat hier eerder bedoeld zal zijn, niet in staat om zelf een mening te kunnen vormen op grond van het manco daartoe. En dat is nog al een flinke groep in de maatschappij, die haar inzichten stoelt op meningen van elders (niet de eigen mening).

Je ziet het nu aan de ontstane crisis binnen een partij als de FvD, het aanschuren van de leider bij figuren als W.E en Lange Fr. kost al stel heel wat stemmen van angstigen en de MSM- en overheidsgelovigen lopen in grote getale weg. En terecht, de wetenschappelijke klassiek gevormde ondertoon was verre te zoeken. Was dit niet te voorzien of nou net de bedoeling, dat een gecontroleerde oppositie die zichzelf opblaast?

Het had slimmer kunnen worden gedaan met vragen over hoe het gesteld is met de binnenventilatie binnen Nederland?
Wat er is gedaan is om een doorgang van zorg voor levensbedreigende zieken doorgang te doen vinden en te blijven garanderen, ondanks corona? Wat gebeurde er in de dagen tussen eerste en tweede golf dienaangaande?

Waarom het ene virus veel en veel meer aandacht moet krijgen als een ander virus? Gerechtvaardige vraag, toch?. Waarom deze hype? Virusdiscriminatie?

Dan het te vertellen verhaal van de giga-geldelijke belangen van grote spelers op de achtergrond. Wordt niet over gediscussieerd net als over de belangenverstrengeling overal. Verder de info manipulatie ten gunste van, de actieve factchekers en de deregulerende agenten van Big Tech, Big Commerce en niet te vergeten overheidsdiensten.
Ja overal ter wereld zowat en allemaal tegelijk ingezet en gebruik makend van dezelfde strategie: Divide et Impera.

Waarom schatte bij het begin de WHO het virus in op een 3,4 % en later op 0,13 % virusgevaar? Waarom kreeg dit naar beneden bijschalen niet veel meer aandacht in de grote Media? Wie hebben er baat bij alle kritiek op het beleid te ridiculiseren?

We gaan volgende week denkelijk en kennelijk weer een stringente lock-down tegemoet. Het wordt voor velen geen vrolijke Kerst te vieren in zeer kleine kring dit keer. Denk er maar over zo je erover wil denken. Er blijven vragen genoeg over.

J.O.
11-10-2020, 16:20 door Tintin and Milou

Je kan beter in een Amsterdams cafe Covid-19 discussies voeren. Werkt een stuk beter met informatie en gezelliger.

En zoveel onzin...

Testen was niet mogelijk, en zoveel andere complete b*llsh*t in dit filmpje.

Ik wil niet eens over alle andere fouten die in dit filmpje zitten. Als je dit werkelijk gelooft, en mis je een stukje logica processing mogelijkheid.
Zoveel fouten zitten er gewoon in. Complete onzin.
12-10-2020, 11:50 door Anoniem
Door Anoniem: Waarom schatte bij het begin de WHO het virus in op een 3,4 % en later op 0,13 % virusgevaar?
"Virusgevaar" is geen cijfer dat gepubliceerd wordt. Ik denk dat je het over de case fatility ratio (CFR) en de infection fatility ratio (IFR) hebt, want in maart heeft WHO-baas Tedros Ghebreyesus in een persconferentie gemeld dat wereldwijd 3,4% van de gerapporteerde covid-19-gevallen was overleden (CFR), terwijl op een gegeven moment geschat werd dat in Duitsland 0,13% van de geïnfecteerden (IFR) overleed.

Het probleem met die getallen is dat CFR al moeilijk nauwkeurig is vast te stellen bij een pandemie die in volle gang is, en IFR is al helemaal problematisch omdat domweg onbekend is hoeveel mensen er nou werkelijk besmet zijn. De schattingen voor IFR lopen volgens een bericht van WHO uit augustus uiteen van minder dan 0,1% tot meer dan 25%:
To measure IFR accurately, a complete picture of the number of infections of, and deaths caused by, the disease must be known. Consequently, at this early stage of the pandemic, most estimates of fatality ratios have been based on cases detected through surveillance and calculated using crude methods, giving rise to widely variable estimates of CFR by country – from less than 0.1% to over 25%.
https://www.who.int/news-room/commentaries/detail/estimating-mortality-from-covid-19
Met andere woorden: je ziet grote verschillen omdat helemaal niet nauwkeurig vast te stellen is wat het precies is, en omdat van land tot land enorme verschillen bestaan in hoeveel mensen getest worden en hoe dingen geregistreerd worden.

Waarom kreeg dit naar beneden bijschalen niet veel meer aandacht in de grote Media?
Omdat de media niet de denkfout maken dat ze het over supernauwkeurige getallen hebben, en ook niet twee wezenlijk verschillen samenvegen onder de noemer "virusgevaar" om dan te denken dat ze rechtstreeks vergelijkbaar zijn. Men heeft daar begrepen hoe de getallen tot stand komen en hoe groot de onzekerheden zijn.

Wie hebben er baat bij alle kritiek op het beleid te ridiculiseren?
Waarom stel jij insinuerende vragen die geformuleerd zijn alsof vaststaat dat anderen van alles fout doen, terwijl het je eigen fouten, slordigheden en onbegrip zijn die tot de verkeerde conclusies leiden waar je vragen bij stelt?
12-10-2020, 13:10 door Anoniem
0,13 % virusgevaar

Ja, voor de gehele wereldbevolking...
Een 70 plusser heeft hier geen boodschap aan natuurlijk, voor hem/haar is het risico veel groter.
12-10-2020, 13:13 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Waarom schatte bij het begin de WHO het virus in op een 3,4 % en later op 0,13 % virusgevaar?
"Virusgevaar" is geen cijfer dat gepubliceerd wordt. Ik denk dat je het over de case fatility ratio (CFR) en de infection fatility ratio (IFR) hebt, want in maart heeft WHO-baas Tedros Ghebreyesus in een persconferentie gemeld dat wereldwijd 3,4% van de gerapporteerde covid-19-gevallen was overleden (CFR), terwijl op een gegeven moment geschat werd dat in Duitsland 0,13% van de geïnfecteerden (IFR) overleed.

Degenen die in maart/april wat beter naar de cijfers keken wisten dat al lang - dat de rapportages van erg hoge sterfte percentages het gevolg waren van een slecht zicht op op het totaal aantal cases - als je alleen de doodzieken (en daaruit de overledenen) ziet/telt, krijg je een veel hogere CFR - omdat je de mensen die 'gewoon ziek en vanzelf beter' mist als 'cases'.


[..]

Waarom kreeg dit naar beneden bijschalen niet veel meer aandacht in de grote Media?
Omdat de media niet de denkfout maken dat ze het over supernauwkeurige getallen hebben, en ook niet twee wezenlijk verschillen samenvegen onder de noemer "virusgevaar" om dan te denken dat ze rechtstreeks vergelijkbaar zijn. Men heeft daar begrepen hoe de getallen tot stand komen en hoe groot de onzekerheden zijn.

Dat is veel te veel krediet voor de media.
Er is duidelijk een tendens om Groot Gevaar te willen zien en rapporteren, en het nuanceren van hoge CFR cijfers is niet wat ze doen of gedaan hebben.
Als cijfers boterzacht zijn omdat veel gegevens ontbreken - dat zul je niet horen in de media.
12-10-2020, 14:38 door Anoniem
Door Anoniem:
0,13 % virusgevaar

Ja, voor de gehele wereldbevolking...
Een 70 plusser heeft hier geen boodschap aan natuurlijk, voor hem/haar is het risico veel groter.

Denk ook aan de begin dertigers met overgewicht, een te hoge bloeddruk, een vervette lever en de eerste tekenen van het voorstadium van diabetes type 2. Op de kantoren en werkvloeren waar ik kom, zie ik er wel een dozijn van die gezapige levensgenieters. Dat is al gauw zo'n 1/3de deel van de Nederlandse bevolking, met slechte eetgewoonten.

Misschien dat de meesten uit die kwetsbare subgroep van "jongeren" een corona infectie wel zullen overleven, maar dan zitten we als maatschappij -- na de tweede golf -- met nog meer mensen met allerlei arbeidsbeperkingen opgescheept (wegens blijvende chronische klachten, waaronder vermoeidheid, hart- en vaatziekten en hersenschade).

https://www.voedingscentrum.nl/nl/thema/coronavirus-voeding.aspx
12-10-2020, 14:46 door Anoniem
Beste mensen volgens mij zitten we hier op security.nl

Sinds 1999 brengt Security.NL dagelijks het laatste nieuws en achtergronden op het gebied van informatiebeveiliging, privacy en gegevensbescherming

Zullen we het weer over deze zaken hebben? Zijn al zat kanalen waar je kan discussiëren over Corona, of het bestaat. of je liever gelooft in aluminium of schapen cool vind.
Laten we hier niet afdwalen. Oh ik heb nog een mooie foto van een leuk kitten. Iemand?
12-10-2020, 18:00 door Anoniem
Denk ook aan de begin dertigers met overgewicht, een te hoge bloeddruk, een vervette lever en de eerste tekenen van het voorstadium van diabetes type 2. Op de kantoren en werkvloeren waar ik kom, zie ik er wel een dozijn van die gezapige levensgenieters.

Ze hebben het maar getroffen, met een collega, zoals jij. Zou niet graag met je samen werken.
12-10-2020, 19:32 door Anoniem
Door Anoniem:
0,13 % virusgevaar

Ja, voor de gehele wereldbevolking...
Een 70 plusser heeft hier geen boodschap aan natuurlijk, voor hem/haar is het risico veel groter.

Nu nog het inzicht dat je dan ook niet de hele bevolking moet afzonderen, maar alleen degenen voor wie het risico veel groter is.

https://gbdeclaration.org/

Geformuleerd - en ondersteund - door een groot aantal epidemiologen, virologen, public health experts van vele universiteiten.


The Great Barrington Declaration – As infectious disease epidemiologists and public health scientists we have grave concerns about the damaging physical and mental health impacts of the prevailing COVID-19 policies, and recommend an approach we call Focused Protection.

Coming from both the left and right, and around the world, we have devoted our careers to protecting people. Current lockdown policies are producing devastating effects on short and long-term public health. The results (to name a few) include lower childhood vaccination rates, worsening cardiovascular disease outcomes, fewer cancer screenings and deteriorating mental health – leading to greater excess mortality in years to come, with the working class and younger members of society carrying the heaviest burden. Keeping students out of school is a grave injustice.

Keeping these measures in place until a vaccine is available will cause irreparable damage, with the underprivileged disproportionately harmed.

Fortunately, our understanding of the virus is growing. We know that vulnerability to death from COVID-19 is more than a thousand-fold higher in the old and infirm than the young. Indeed, for children, COVID-19 is less dangerous than many other harms, including influenza.

As immunity builds in the population, the risk of infection to all – including the vulnerable – falls. We know that all populations will eventually reach herd immunity – i.e. the point at which the rate of new infections is stable – and that this can be assisted by (but is not dependent upon) a vaccine. Our goal should therefore be to minimize mortality and social harm until we reach herd immunity.

The most compassionate approach that balances the risks and benefits of reaching herd immunity, is to allow those who are at minimal risk of death to live their lives normally to build up immunity to the virus through natural infection, while better protecting those who are at highest risk. We call this Focused Protection.

Adopting measures to protect the vulnerable should be the central aim of public health responses to COVID-19. By way of example, nursing homes should use staff with acquired immunity and perform frequent PCR testing of other staff and all visitors. Staff rotation should be minimized. Retired people living at home should have groceries and other essentials delivered to their home. When possible, they should meet family members outside rather than inside. A comprehensive and detailed list of measures, including approaches to multi-generational households, can be implemented, and is well within the scope and capability of public health professionals.

Those who are not vulnerable should immediately be allowed to resume life as normal. Simple hygiene measures, such as hand washing and staying home when sick should be practiced by everyone to reduce the herd immunity threshold. Schools and universities should be open for in-person teaching. Extracurricular activities, such as sports, should be resumed. Young low-risk adults should work normally, rather than from home. Restaurants and other businesses should open. Arts, music, sport and other cultural activities should resume. People who are more at risk may participate if they wish, while society as a whole enjoys the protection conferred upon the vulnerable by those who have built up herd immunity.

Lees ook even ondertekenaars voordat je roept 'leipies die de materie niet snappen' .
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.