Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Nano Adblocker/Defender verlaten, in onbekende handen.

10-10-2020, 03:08 door Anoniem, 1 reacties
Nano Adblocker/Defender is door zijn initiatief-nemer verlaten, overgedaan aan onbekenden.

Zie: https://github.com/NanoAdblocker/NanoCore/issues/362

Dit zonder de gebruikers te informeren, die lopen dus ernstig risiko.

Dus iedereen terug naar uBlock Origin !!!
Reacties (1)
10-10-2020, 14:23 door Anoniem
Zeer geachte draadstarter,

Hetzelfde is gebeurd met uMatrix. Ik denk dat het allemaal ingegeven wordt door de restricties op de nieuwe api die naar Google Chrome komt mettertijd, Google Chrome en cromium-achtige browsers en andere grote data slurpers zijn een beetje wars van al dat geblokkeer en ook firefox zal daar in zekere zin in mee moeten. Om de smeer likt de kat de kandeleer immers.

Nu zijn het Nano Adblocker en uMatrix die door de oorspronkelijke developers verlaten zijn en verlaten code is op den duur gevaarlijk. Het is te hopen dat anderen het onderhoud overnemen of Nono Adblocker willen forken.

Het gaat hard de laatste tijd voor de eindgebruikers die zich nog een beetje willen kunnen wapenen tegen alle track en ad- en clickbait geweld. Internet wordt een beetje omgebouwd naar een soort Smart TV met voortdurende lardering van ads, spam en scam. Het wordt je dus door "The Forces That Be" steeds meer uit handen genomen.

De meeste mensen beseffen dit niet eens zo opgesloten zijn ze geraakt in de eigen info bubbel en krijgen content alleen nog volgens hun striktr preferentie profilering voorgeschoteld. Je ziet daarom nooit weer eens wat nieuws of verrassends, of zelden en dan moet je er erg moeite voor doen met speciale zoekacties via Tor browser en zo (en daar hou je de ads weer niet zo makkelijk weg).

Of je nu door de kat of de hond gebeten wordt, gebeten worden we toch allemaal. We zijn zelf namelijk de worst, het product dus.

Jodocus Oyevaer
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.