image

Boekenketen Barnes & Noble waarschuwt klanten voor datalek

donderdag 15 oktober 2020, 11:25 door Redactie, 0 reacties

De bekende Amerikaanse boekenketen Barnes & Noble heeft klanten gewaarschuwd voor een datalek nadat aanvallers toegang tot de systemen van het bedrijf wisten te krijgen. De boekenketen stelt dat het op 10 oktober ongeautoriseerde toegang tot de bedrijfssystemen ontdekte.

Daarbij hebben de aanvallers mogelijk ook toegang tot de gegevens van klanten gekregen, zo blijkt uit een e-mail die naar klanten is gestuurd. Het gaat dan om e-mailadres, factuuradres, bezorgadres en telefoonnummer. Barnes & Noble stelt dat het geen aanwijzingen heeft gevonden dat de gegevens zijn buitgemaakt, maar kan het ook niet uitsluiten.

De Good e-Reader meldt dat de boekenketen vanwege de aanval zich gedwongen zag om systemen uit te schakelen en nu bezig is om servers aan de hand van back-ups weer te herstellen. Vanwege het uitschakelen van de systemen konden klanten aangeschafte e-books niet op hun Nook-tablets downloaden of nieuwe e-books aanschaffen. Verder stopten de kassasystemen bij verschillende fysieke winkels van de keten met werken.

Image

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.