image

Arrestaties bij internationale politieactie tegen witwassers cybercriminelen

donderdag 15 oktober 2020, 16:39 door Redactie, 2 reacties

Bij een internationale politieactie gericht tegen personen die geld voor cybercriminelen witwassen zijn twintig mensen aangehouden. Volgens Europol zijn de verdachten lid van een crimineel netwerk genaamd "QQAAZZ" dat geld voor de grootste cybercriminelen witwast.

Tijdens de operatie vonden er zo'n veertig huiszoekingen in Letland, Bulgarije, het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Italië plaats, en werden personen in de Verenigde Staten, Portugal, het Verenigd Koninkrijk en Spanje aangehouden. De QQAAZZ-bende opende en beheerde honderden zakelijke en persoonlijke bankrekeningen bij banken wereldwijd. Het geld dat cybercriminelen van hun slachtoffers wisten te stelen werd op deze rekeningen gezet.

Vervolgens werd het geld naar andere rekeningen van de QQAAZZ-bende overgemaakt of naar cryptovaluta omgezet. De rekeningen werden met legitieme en vervalste identiteitspapieren geopend. Tevens gebruikten werden deze documenten gebruikt voor het registreren van tientallen lege vennootschappen. De registratiepapieren van deze "bedrijven" werden vervolgens gebruikt voor het openen van zakelijke bankrekeningen, waarop het geld van de cybercriminelen werd gestort.

Voor het witwassen rekende de bende een commissie die tot wel vijftig procent van het door de cybercriminelen gestolen bedrag kon oplopen. In een aanklacht van de Amerikaanse autoriteiten wordt gesteld dat de bende sinds 2016 miljoenen gestolen euro's heeft witgewassen of geprobeerd heeft dit te doen. Onder andere de criminele netwerken achter malware zoals Dridex, Trickbot en GozNym maakten gebruik van de QQAAZZ-bende, zo stelt Europol.

Reacties (2)
16-10-2020, 00:12 door Anoniem
Dat is toch helemaal niets!! Volgens de FinCENfiles hebben banken over een periode van bijna 20 jaar 2Trillion USD witgewassen. Ik heb NIET 1 ENKEL bericht gezien dat er bankiers gearresteerd zijn, maar ja, die zitten aan tafel bij regeringsleiders te bedenken hoe ze het de gewone man lastig kan maken met flut AML en KYC policy. Maar als je als Cartel baas bij de banken aanklopt wordt de rode loper uitgerold en zijn je miljoenen in een mum van tijd wit. Wat een flutshow..
16-10-2020, 16:19 door Anoniem
Door Anoniem: Dat is toch helemaal niets!! Volgens de FinCENfiles hebben banken over een periode van bijna 20 jaar 2Trillion USD witgewassen. Ik heb NIET 1 ENKEL bericht gezien dat er bankiers gearresteerd zijn, maar ja, die zitten aan tafel bij regeringsleiders te bedenken hoe ze het de gewone man lastig kan maken met flut AML en KYC policy. Maar als je als Cartel baas bij de banken aanklopt wordt de rode loper uitgerold en zijn je miljoenen in een mum van tijd wit. Wat een flutshow..

(paranoia mode aan) Dat weet ieder intelligent mens... De grote vraag is wanneer gaan we iets doen aan de feitelijke slavernij waarin we zijn beland...En hoe kunnen we dat het beste aanpakken zonder dat de elite op nucleaire boom knop drukt terwijl ze veilig in hun schuilkeldertjes zitten 200 meter onder de grond met genoeg voer en water voor de komende 100 jaar... Nog even wat centjes witwassen en wat extra goud inslaan zodat we na de great reset weer als de superrijken de macht herpakken... (paranoia mode off) (reality mode aan) De hele wereld is corrupt omdat er nog geen wereld regering is met de macht om dat de kop in te drukken. Tegelijkertijd zou dergelijke macht leiden tot absolute corruptie omdat de mens nog vele jaren moet evolueren voordat deze rationeel en humaan handelen wereldwijd tto de standaard heeft weten te verheven. Lukt dat niet dan passen de aliens de great filter toe.... Mislukt.. Let's try again in 100.000 years...;)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.