image

Adware-apps in Google Play Store 7 miljoen keer gedownload

dinsdag 27 oktober 2020, 09:28 door Redactie, 1 reacties

In de Google Play Store zijn 21 gaming-apps met adware ontdekt die bij elkaar meer dan zeven miljoen keer zijn gedownload, zo waarschuwt antivirusbedrijf Avast. De adware toont advertenties buiten de app en verbergt het icoon van de app zodat die niet eenvoudig is te verwijderen.

De 21 apps zijn allemaal spelletjes. Vier apps, Shoot Them, Crush Car, Rolling Scroll en Helicopter Attack NEW, hadden elk meer dan vier miljoen downloads. Google heeft inmiddels achttien van de apps verwijderd, maar Shoot Them is op het moment van schrijven nog steeds in de Play Store te vinden. Volgens Avast is het belangrijk dat gebruikers bij de installatie van apps naar gevraagde permissies en recensies kijken.

Het is niet de eerste keer dat er adware in de Google Play Store opduikt. Het afgelopen jaar wisten tientallen malafide apps door de controle van Google heen te komen om vervolgens miljoenen keren te worden gedownload.

Reacties (1)
28-10-2020, 11:28 door Anoniem
Het probleem met het lezen van die permissies en recensies is niet dat mensen ze niet zoude willen lezen maar dat bijna onmogelijk gemaakt wordt door de lengte en het jargon waar t uit bestaat de gemiddelde persoon is geen advocaat of iets dergelijks informatica deskundige. Natuurlijk is dit al sinds dag een bekent en zijn er aan de marges wat verbeteringen aan gebracht door de wet maar is t handhaven ook een probleem.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.