image

WhatsApp krijgt feature die nieuwe berichten na week verwijdert

donderdag 5 november 2020, 13:45 door Redactie, 3 reacties

WhatsApp krijgt een nieuwe feature die wanneer ingeschakeld verstuurde berichten automatisch na zeven dagen verwijdert. Volgens de berichtendienst moet dit ervoor zorgen dat gesprekken meer privé aanvoelen. De optie werkt zowel bij individuele gesprekken als groepsconversaties.

In een blogposting die de feature aankondigt waarschuwt WhatsApp dat de ontvangende partij nog wel allerlei mogelijkheden heeft om het bericht op te slaan of te bekijken. Wanneer de ontvangende gebruiker WhatsApp bijvoorbeeld zeven dagen niet heeft geopend zal het bericht verdwijnen, maar blijft de preview van het bericht zichtbaar totdat WhatsApp is geopend.

Wanneer er op een "bericht met vervaldatum" wordt gereageerd verschijnt het initiële bericht als quote in de reactie en kan na zeven dagen zichtbaar blijven. Ook bij het doorsturen van een bericht naar een chat waar berichten met vervaldatum staan uitgeschakeld zal het bericht in de doorgestuurde chat niet na zeven dagen verdwijnen. Ook wanneer de gebruiker een back-up maakt voordat het bericht verdwijnt zal het bericht in de back-up worden meegenomen. Bij het terugzetten van de back-up zullen de berichten met vervaldatum echter automatisch worden verwijderd.

Daarnaast kunnen ontvangende gebruikers een foto of screenshot van het bericht maken voordat het verdwijnt of de inhoud kopiëren en opslaan. WhatsApp adviseert om de functie alleen met "betrouwbare personen" te gebruiken.

Reacties (3)
05-11-2020, 14:50 door Anoniem
En niet te vergeten, FB houdt wel een kopie van je bericht... die zal niet verwijderd worden....

Ook wel een mooie zin:
Volgens de berichtendienst moet dit ervoor zorgen dat gesprekken meer privé aanvoelen.
Aanvoelen, maar niet privé zijn. Dus er gaat straks nog meer intieme data naar FB. Precies wat ze willen bereiken. Toch slimme jongens daar op de marketing afdeling.

TheYOSH
05-11-2020, 21:04 door Anoniem
En wat is het nut van deze upgrade?
Iets introduceren dat maar in 1 uitzonderlijke omstandigheid doet wat het zegt

(Bij het terugzetten van de back-up zullen de berichten met vervaldatum echter automatisch worden verwijderd.)

En zelfs dan heb je geen garantie op verdwijnen van je bericht.
En in alle andere omstandigheden (ook) niet.
09-11-2020, 07:50 door Anoniem
Door Anoniem: En wat is het nut van deze upgrade?
Vanuit privacy oogpunt dient het geen enkel doel. Zoals het artikel al beschrijft, er zijn vele wegen om er omheen te werken.
Maar is is wel handig als 'auto clean' functie.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.