image

Ticketmaster werkt aan systeem dat vaccinatiebewijs checkt bij concertbezoek VS

donderdag 12 november 2020, 11:01 door Redactie, 10 reacties

Het Amerikaanse bedrijf Ticketmaster werkt aan een systeem waarmee concerten en sportevenementen in de Verenigde Staten het vaccinatiebewijs of de coronatest van bezoekers kunnen controleren. Wie niet is gevaccineerd of over een recente negatieve coronatest beschikt wordt dan niet toegelaten. Het systeem bevindt zich nog in de ontwikkelfase en moet nog door de Amerikaanse autoriteiten worden goedgekeurd. Het is daarnaast aan locaties om het systeem wel of niet te gebruiken.

Het systeem bestaat uit drie verschillende onderdelen: de Ticketmaster-app, bedrijven die gezondheidsinformatie verwerken en aanbieders van coronatests en vaccinaties. Na de aanschaf van een ticket moet de bezoeker vervolgens aantonen dat hij is gevaccineerd of kort voor het concertbezoek negatief op corona is getest. Nadat de coronatest is afgenomen geeft de concertbezoeker het laboratorium de opdracht om de resultaten door te geven aan een bedrijf dat gezondheidsinformatie verwerkt.

Deze partij kan vervolgens de gezondheidsstatus van de concertbezoeker aan Ticketmaster doorgeven. Is de persoon in kwestie gevaccineerd of negatief getest, dan krijgt hij van Ticketmaster de "credentials" om het concert te bezoeken. Ticketmaster zou de medische gegevens van bezoekers niet opslaan en hier ook geen toegang toe hebben. Het bedrijf ontvangt alleen een bericht of de bezoeker toegang tot de show in kwestie mag krijgen.

De Amerikaanse Food and Drug Administration heeft nog geen derde partijen toestemming gegeven om real-time vaccinatieresultaten door te geven. Ticketmaster-topman Mark Yovich verwacht echter dat de vraag naar digitale screeningsdiensten sterk zal toenemen en een nieuwe golf aan investeerders en ondernemers zal aantrekken.

"We zien al dat veel third-party zorgaanbieders zich voorbereiden op het uitvoeren van de controle, of het nu gaat om een vaccin of een coronatest, of andere manieren van controle en toestemming, die dan aan een digitaal ticket kan worden gekoppeld zodat iedereen op een evenement is gecontroleerd", aldus Yovich tegenover Billboard. Ticketmaster wil locaties en fans voldoende opties bieden zodat evenementen weer kunnen plaatsvinden, gaat Yovich verder. "We kijken naar de beste oplossingen op basis van wat de autoriteiten toestaan en onze klanten wensen."

Reacties (10)
12-11-2020, 11:16 door Anoniem
Ticketmaster wil locaties en fans voldoende opties bieden zodat evenementen weer kunnen plaatsvinden, gaat Yovich verder. "We kijken naar de beste oplossingen op basis van wat de autoriteiten toestaan en onze klanten wensen."
Nee, Ticketmaster kijkt hoe zij weer geld kunnen verdienen.
12-11-2020, 11:27 door spatieman
ik voel een gele ster aankomen dadelijk.....
12-11-2020, 11:39 door Anoniem
Door spatieman: ik voel een gele ster aankomen dadelijk.....

De tekenen zijn overduidelijk overeenkomstig met 40-45 wat er gaande is en wat er gaat komen ja. Om je dood voor te schamen.
12-11-2020, 12:08 door Anoniem
Commerciële partijen die medische gegevens als bijzaak elektronisch gaan verwerken. Wat kan er misgaan?
12-11-2020, 13:28 door Anoniem
Iedereen is gelijk, maar mensen met die gele ster op de borst die uitvoerig zijn gecheckt, zijn net iets meer gelijk.
Het vrijlopende belastingvee, maar sommigen dan met huisarrest.
12-11-2020, 13:28 door Anoniem
Dat ze in de VS zo slordig omgaan met dit soort informatie, moeten ze zelf weten. Hopelijk staan hier in Europa der regeringen en de GDRP-controlerende instanties stram tegen dit soort zaken. Dit is informatie die NOOIT in handen van een derde partij mag komen. Voor je het weet, gebruiken ze dit als verdienmodel, om te verkopen aan ziektekostenverzekeraars, geldverstrekkers en ieder ander bedrijf dat voordeel heeft bij een beeld van de gezondheidstoestand van hun afnemer.
12-11-2020, 14:04 door Anoniem
Niet te geloven!!
12-11-2020, 16:37 door [Account Verwijderd]
Door spatieman: ik voel een gele ster aankomen dadelijk.....
Meteen weer standje Godwin.
12-11-2020, 16:38 door [Account Verwijderd]
Door Anoniem:
Door spatieman: ik voel een gele ster aankomen dadelijk.....

De tekenen zijn overduidelijk overeenkomstig met 40-45 wat er gaande is en wat er gaat komen ja. Om je dood voor te schamen.

Twee broeders vereend (nog zo een die met de wet van Godwin komt afzakken)
12-11-2020, 17:06 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 12-11-2020, 17:12
Door Piet Slagwerker:
Door Anoniem:
Door spatieman: ik voel een gele ster aankomen dadelijk.....

De tekenen zijn overduidelijk overeenkomstig met 40-45 wat er gaande is en wat er gaat komen ja. Om je dood voor te schamen.

Twee broeders vereend (nog zo een die met de wet van Godwin komt afzakken)

Nog wat tegengas:

Hebben bede heren 'historici' ooit gehoord van Sophie Scholl?
Antwoord:
Uiteraard niet, maar wel anno 2020 een eind in de rondte ouwehoeren als een kip zonder kop - Diepgaande excusus voor deze vergelijking met wat dadelijk komt - over een tijd waarvan zij nog geen scheet notie hebben wat het gewis betekende als zij in die periode 40-45 zulke kritiek hadden. Zij zouden dan letterlijk geen adem meer hebben gehad om nog kritiek te leveren.
Net als Sophie Scholl* waren zij veroordeeld door Freisler (zoek óók maar op wie dát was, omdat jullie zo graag roeptoeteren over 40-45)

*Onthoofd op 22 februari 1944 (Stadelheim gevangenis, München)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.