China blijft door middel van aanvallen op computersystemen intellectueel eigendom en persoonsgegevens stelen, zo stelt het Amerikaanse ministerie van Justitie. Twee jaar geleden startte het ministerie het "China Initiative", een initiatief dat een aantal doelen stelt op het gebied van onderzoek en vervolging van diefstal van intellectueel eigendom en economische spionage, alsmede het tegengaan van dreigingen door Chinese investeringen en kwetsbaarheden in de logistieke keten.
In een terugblik op het tweede jaar van het initiatief staat het ministerie ook stil bij diefstal van intellectueel eigendom en persoonlijke identificeerbare informatie door middel van het inbreken op systemen. Zo werden het afgelopen jaar verschillende personen aangeklaagd die volgens de VS werken voor het Chinese leger en verantwoordelijk waren voor de inbraak bij Equifax. Bij de aanval op de kredietbeoordelaar werden gegevens van meer dan 147 miljoen Amerikanen gestolen. Ook werden twee mannen uit China aangeklaagd voor het inbreken op de systemen van honderden bedrijven, overheidsinstellingen, organisaties, dissidenten en activisten wereldwijd, waaronder twee Nederlandse ondernemingen.
In september werden zeven mannen uit China en Maleisië aangeklaagd voor het inbreken op de netwerken van meer dan honderd bedrijven wereldwijd. Het ging om softwarebedrijven, hardwarefabrikanten, telecomproviders, socialmediabedrijven, videogamebedrijven, non-profitorganisaties, universiteiten, denktanks en buitenlandse overheden, alsmede politici en activisten in Hong Kong, aldus de aanklacht.
"Twee van deze zaken onderstrepen dat China zich ontwikkelt tot een veilige haven voor criminele hackers die ook voor de Chinese regering werken", aldus het Amerikaanse ministerie van Justitie. "De diefstal van gevoelige informatie en technologie door de Chinese communistische partij is geen ongefundeerde beschuldiging. Het vindt echt plaats en is onderdeel van een gecoördineerde campagne door de Chinese overheid", voegt FBI-directeur Christopher Wray toe. Volgens Wray opent de FBI elke tien uur een China-gerelateerde contraspionagezaak.
Je bent niet ingelogd en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.
Certified Secure LIVE Online
Certified Secure is LIVE. Cross Site Scripting vinden en voorkomen? Met z'n allen een volledige kubernetes cluster compromitteren? Of gewoon voorkomen dat een collega op een phishing mail klikt? Ontwikkel ook terwijl je thuiswerkt je Hacker Mindset!
Zoals altijd zijn ook onze LIVE trainingen hands-on en met persoonlijke begeleiding van ervaren Certified Secure instructeurs. Direct vanuit je browser en dus zonder nasty extra software!
Neem contact met ons op voor de mogelijkheden voor jouw team.
Juridische vraag: Als mijn werkgever van mij verlangt om aan te geven of ik Corona heb, dan wel mij heb laten testen of mij ...
Leuke vergelijking tussen verschillende chat apps. Wel hoog WC-eend gehalte, maar ik wist niet dat Signal niet aan de AVG ...
Het risico van een supply-chain-aanval, waarbij aanvallers via software of systemen van een derde partij bij organisaties weten ...
Wanneer je hieronder het e-mailadres van je account opgeeft wordt er een nieuwe activatielink naar je gestuurd. Deze link kun je gebruiken om een nieuw wachtwoord in te stellen.
Wanneer je het juiste e-mailadres hebt opgegeven ontvang je automatisch een nieuwe activatielink. Deze link kan je gebruiken om een nieuw wachtwoord in te stellen.
Geef je e-mailadres op en kies een alias van maximaal 30 karakters.
Je hebt je succesvol aangemeld. Voordat je je account kunt gebruiken moet deze eerst geactiveerd worden. Dit kan je zelf doen middels de activatielink die naar het opgegeven e-mailadres is verstuurd.