image

Sms-app Go SMS Pro lekt foto's en berichten miljoenen gebruikers

donderdag 19 november 2020, 15:23 door Redactie, 2 reacties

De populaire sms-app voor Android "Go SMS Pro", die meer dan honderd miljoen installaties heeft, lekte foto's, berichten en andere uitgewisselde media van gebruikers. Dat ontdekte securitybedrijf Trustwave. Go SMS Pro is een applicatie die de standaard sms-app kan vervangen.

Via de app kunnen gebruikers allerlei media uitwisselen, zoals foto's, spraakberichten en filmpjes. Wanneer de ontvangende partij ook van Go SMS Pro gebruikmaakt wordt de verstuurde media meteen binnen de app weergegeven. Heeft de ontvanger de app niet geïnstalleerd, dan ontvangt hij via sms een downloadlink. Via de link kan het bestand in kwestie vervolgens in een browser worden bekeken.

Deze downloadlinks zijn zonder authenticatie of autorisatie voor iedereen op internet toegankelijk. Daarnaast blijkt dat de downloadlink opeenvolgend en voorspelbaar is. Het is zo eenvoudig voor een aanvaller om alle uitgewisselde media via Go SMS Pro te onderscheppen.

De onderzoekers waarschuwden de ontwikkelaar op 18 augustus, 15 september, 14 oktober en 16 november van dit jaar, maar kregen geen reactie. Daarop hebben ze de details van de kwetsbaarheid openbaar gemaakt en het advies gegeven om via de app geen gevoelige media uit te wisselen. Het beveiligingslek is bevestigd in versie 7.91 van de app. In oktober verscheen versie 7.92 en gisteren kwam versie 7.93 uit. Of daarmee het probleem is verholpen is onbekend.

Reacties (2)
19-11-2020, 17:19 door Anoniem
Miljoenen gebruikers die een sms app gebruiken waarvan ik nooit heb van gehoort... Dachten ze echt dat ze hét alternatief gevonden hadden van whatsapp ofzo???
19-11-2020, 19:49 door Anoniem
Eigenlijk zouden dit soort bedrijven boetes moeten krijgen voor het niet correct reageren op beveiligingsmeldingen.
Het is akelig irritant om te zien hoe sommige bedrijven omgaan met dit soort meldingen, die toch echt in ieders belang zijn.

Trustwave zou hier een dik compliment moeten krijgen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.