image

Opnieuw tientallen Amerikaanse scholen gesloten wegens ransomware

woensdag 2 december 2020, 13:41 door Redactie, 4 reacties

Opnieuw hebben tientallen Amerikaanse scholen besloten om wegens een ransomware-aanval de deuren tijdelijk te sluiten, waardoor tienduizenden leerlingen thuiszitten en geen les krijgen. De scholen zijn onderdeel van het schooldistrict van Huntsville City, dat meer dan zeventig scholen telt en 24.000 leerlingen en 1700 leraren heeft.

Afgelopen maandag besloot het districtsbestuur alle scholen wegens een ransomware-aanval te sluiten. Het onderzoek naar de aanval loopt nog. Zo wordt er gekeken of er informatie van leerlingen is gestolen. Om wat voor ransomware het gaat, hoe de schoolsystemen besmet werden en of er losgeld is geëist of zal worden betaald is nog niet bekendgemaakt.

Wel heeft het schooldistrict besloten om alle scholen in het district deze week gesloten te houden. Ook zullen er geen online lessen gegeven worden. Schoolmaaltijden zijn nog wel op te halen. Tevens adviseert het schooldistrict om schoolcomputers en -laptops niet aan te zetten en niet op de schoolplatformen in te loggen. De komende dagen zal het districtsbestuur informatie geven over de plannen voor volgende week.

Vorige week wisten aanvallers toe te slaan bij het schooldistrict van Baltimore County. Vanwege de aanval werden alle scholen een hele week gesloten, waardoor ook hier leerlingen thuis kwamen te zitten. Het schooldistrict telt 115.000 leerlingen en 175 scholen.

Reacties (4)
02-12-2020, 15:55 door walmare
lol. Je moet ook geen consumenten software gebruiken voor professionele doelen, dan loop je vroeg of laat tegen walmare aan!
02-12-2020, 17:48 door Anoniem
Door walmare: lol. Je moet ook geen consumenten software gebruiken voor professionele doelen, dan loop je vroeg of laat tegen walmare aan!
Dus eigenlijk moet ik met een product gaan gebruiken, waar ik niet mee kan werken en wat mijn benodigde applicaties niet kan draaien?

Wat is dat voor een advies?
02-12-2020, 21:34 door Anoniem
Mijn advies is om geen software te kopen wat alleen onder windows draait. Alle belangrijke software is tegenwoordig multiplatform of webbased. Je website alleen voor explorer ontwikkelen is ook dom zoals we nu inmiddels weten. Een monocultuur is te gevaarlijk. Vraag maar aan de Ieren over hun aardappels. Een mooi vergelijk.
02-12-2020, 21:44 door walmare
Door Anoniem:
Door walmare: lol. Je moet ook geen consumenten software gebruiken voor professionele doelen, dan loop je vroeg of laat tegen walmare aan!
Dus eigenlijk moet ik met een product gaan gebruiken, waar ik niet mee kan werken en wat mijn benodigde applicaties niet kan draaien?

Wat is dat voor een advies?
Dat is geen advies maar een waarschuwing. Scholen zouden verboden moeten worden deze software te gebruiken. Het blijkt telkens weer niet veilig te beheren. School hoort een veilige plek te zijn om te werken. Geldt ook voor IT.
Wel weer lachen dat kinderen met een chrome laptop er zelf geen last van hebben.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.