image

Fabrikant Gionee installeerde malware op 20 miljoen smartphones

maandag 7 december 2020, 10:55 door Redactie, 4 reacties

De Chinese smartphonefabrikant Gionee is door een Chinese rechter schuldig bevonden aan het infecteren van ruim twintig miljoen toestellen met malware. Volgens documenten waren telefoons van Gionee al voor december 2018 voorzien van kwaadaardige software die onder andere advertenties toonde en data verzamelde.

De gebruikte technologie zou echter te weinig opleveren, waarop werd besloten om een malafide update onder zo'n 21,8 miljoen smartphones uit te rollen. Deze update was zogenaamd voor de schermvergrendeling, maar in werkelijkheid werd de al aanwezige malware bijgewerkt. De nieuwe malware simuleerde interactie tussen gebruikers en advertenties, waarvoor de fabrikant werd betaald, zo melden HWZ en Gizmochina.

De fabrikant verdiende omgerekend 3,5 miljoen euro aan de advertentiefraude. Vier personen die bij een dochteronderneming van Gionee werkten en voor de malware verantwoordelijk worden gehouden kregen gevangenisstraffen van tussen de 3 en 3,5 jaar opgelegd, alsmede een boete van 25.000 euro elk.

Reacties (4)
07-12-2020, 11:08 door Anoniem
Dit is een prima voorbeeld van innovatief gebruik van techniek. Helaas wordt dit weer afgestraft door de kortzichtige, in het oude systeem vastgeroeste rechters.
07-12-2020, 14:29 door Anoniem
Door Anoniem: Dit is een prima voorbeeld van innovatief gebruik van techniek. Helaas wordt dit weer afgestraft door de kortzichtige, in het oude systeem vastgeroeste rechters.
De rechter spreekt alleen een vonnis uit a.d.v de wetgeving die door de politiek is opgesteld.
Meer niet.
07-12-2020, 16:03 door spatieman
tja, was het bedrijf nu in CCP handen geweest was er niets aan de hand.
08-12-2020, 08:52 door _R0N_
Door Anoniem: Dit is een prima voorbeeld van innovatief gebruik van techniek. Helaas wordt dit weer afgestraft door de kortzichtige, in het oude systeem vastgeroeste rechters.

Ah zo noem je fraude tegenwoordig..

Advertentie klikken nabootsen met software lijkt me niet echt een innovatief gebruik van techniek dat een positieve ontwikkeling van de techniek tot gevolg heeft,
Net als de klik url van een banner in een 0 frame van je website tonen..
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.