image

Bende steelt 800.000 euro via blackbox-aanvallen op geldautomaten

maandag 7 december 2020, 12:03 door Redactie, 5 reacties

De Italiaanse politie heeft zes verdachten aangehouden voor het uitvoeren van blackbox-aanvallen tegen geldautomaten waarbij 800.000 euro werd gestolen, aldus een persbericht waarover de Gazetta di Parma bericht. Bij blackbox-aanvallen wordt een extern apparaat op de geldautomaat aangesloten en geven criminelen vervolgens instructies waarmee de inhoud van de geldcassettes wordt geleegd.

Volgens Italia Notizie 24 wisten de criminelen via de verlichting of een gat aan de zijkant van het toetsenbord van de geldautomaat toegang tot onder andere een seriële kabel te krijgen. Vervolgens werd er een laptop en router aangesloten waardoor de malafide commando's naar de geldautomaat werden gestuurd. De bende wist zo over een periode van zeven maanden bij 35 geldautomaten in onder andere Milaan, Rome, Bologna en Parma 800.000 euro te stelen.

Eind november werden verschillende verdachten op heterdaad aangehouden, zo blijkt uit een video die de Italiaanse politie heeft vrijgegeven. In totaal werden er twaalf personen wegens de aanvallen onderzocht, waarvan er zes in Italië, drie in Polen en één in Moldavië werden gearresteerd. Twee personen zijn voortvluchtig.

Image

Reacties (5)
07-12-2020, 13:04 door Anoniem
Neat stukje hacking, ben echter blij dat ze zijn opgepakt. Verder had een plaatje metaal (waarschijnlijk) dit hele probleem kunnen voorkomen.
07-12-2020, 14:33 door Anoniem
Door Anoniem: Neat stukje hacking, ben echter blij dat ze zijn opgepakt. Verder had een plaatje metaal (waarschijnlijk) dit hele probleem kunnen voorkomen.
Nee,.. enkelvoudige beveiliging is geen goede beveiliging. Je moet na de eerste hindernis, een tweede en zelfs een derde hindernis tegenkomen (compartimentering). Daar rekenen criminelen niet op.
07-12-2020, 19:32 door Anoniem
Door Anoniem: Neat stukje hacking, ben echter blij dat ze zijn opgepakt. Verder had een plaatje metaal (waarschijnlijk) dit hele probleem kunnen voorkomen.

Neat stukje hacking? Als "organisatie|" "koop"je een automaat en kijk je hoe deze in elkaar zit.
Het blijft hardware meer weten kijk eens op Defon ATM villige
07-12-2020, 20:22 door Anoniem
En daarom is in een "moderne" ATM de communicatielink tussen de geldkoffer en de computer dus geëncrypteerd om een MITM aanval of directe besturing dus onmogelijk te maken.
07-12-2020, 21:56 door Anoniem
In elk geval een stuk subtieler dan de hele gevel eruit blazen...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.