image

Wachtwoorden Google-account straks zonder sync op apparaten te gebruiken

woensdag 9 december 2020, 10:12 door Redactie, 3 reacties

Chrome-gebruikers die wachtwoorden in hun Google-account opslaan kunnen die straks op meerdere apparaten gebruiken, zonder dat ze hiervoor de synchronisatie-feature moeten inschakelen. Dat heeft Google bekendgemaakt. Op dit moment zijn in een Google-account opslagen wachtwoorden alleen op meerdere apparaten te gebruiken wanneer synchronisatie staat ingeschakeld.

Straks volstaat het om alleen op het Google-account in te loggen, waarna er met de opgeslagen wachtwoorden kan worden ingelogd, ongeacht of synchronisatie staat ingeschakeld. Wanneer gebruikers van de desktopversie van Chrome een nieuw wachtwoord op willen slaan krijgen ze de keuze om dit lokaal op het systeem of in hun Google-account te doen. De feature wordt de komende maanden onder gebruikers uitgerold.

Daarnaast wil Google dat Chrome-gebruikers op Android eenvoudiger op hun Google-account kunnen inloggen. Dat kan straks door middel van een enkele tap, ook wanneer synchronisatie niet staat ingeschakeld. Bij het inloggen op een Google-dienst zoals Gmail kunnen gebruikers er straks voor kiezen om met één van de Google-accounts op de telefoon in te loggen op Chrome. Het is dan niet meer nodig om het wachtwoord opnieuw in te voeren.

Image

Reacties (3)
09-12-2020, 11:05 door Anoniem
Eh... choogel al mijn passwords geven....
Right!
09-12-2020, 13:40 door Anoniem
Het is nu al dat Chrome jou standaard inlogt bij accounts vanwaar je het wachtwoord opgeslagen hebt. Website openen --> linea recta ingelogd.
Absurd en zeer onwenselijk uiteraard. Snap echt niet dat mensen standaard Chrome gebruiken, zo'n ontzettend privacy-hatende browser.
26-08-2021, 10:49 door Anoniem
Ik kwam er vandaag tot mijn grote schrik achter dat Google erg ver gaat met het synchroniseren. Op mijn mobiel (Android) kan ik niet eens uitloggen van gmail maar oké.
Wat blijkt op mijn nieuwe bedrijfslaptop staat deze synchroniseren ook aan. Zelfs zonder dat ik in google ben ingelogd.

Ik moest een wachtwoord wijzigingen voor een website. Klik op wachtwoord beheren en zie al mijn persoonlijke accounts met website, inlognaam en wachtwoorden. Zonder dat ik ben ingelogd op Google. Ook van websites waar ik al jaren niet meer ben geweest en dat op een laptop die ik drie maanden ingebruik heb.

Met synchroniseren vult Google dit op elke laptop of mobiel in.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.