Privacy - Wat niemand over je mag weten

VACCINATIEBEWIJS IN JANUARI!

16-12-2020, 13:55 door [Account Verwijderd], 175 reacties
Laatst bijgewerkt: 16-12-2020, 14:08
Eind januari kan iedereen die tegen
het coronavirus is ingeënt een bewijs
daarvan downloaden.Dat kan met behulp
van DigiD via een speciale website.

De gegevens komen uit een database,die
eind deze maand klaar is,waarin wordt
bijgehouden wie welk vaccin gekregen
heeft.Die registratie is volgens het
RIVM bij de eerste prik al belangrijk
om onder meer de bijwerkingen en de
vaccinatiegraad bij te kunnen houden.

Naar verwachting worden vanaf begin
januari zo'n 225.000 zorgverleners als
eersten gevaccineerd.Zij krijgen na
drie weken de tweede prik,waarna ze hun
gegevens kunnen downloaden.

https://nos.nl/teletekst#111
Reacties (175)
16-12-2020, 14:08 door Anoniem
Er staat hier niets over dat je verplicht bent om dit bewijs te downloaden, lijkt mij ook niet zo relevant
want net zoals je diploma, rijbewijs kunnen ze dit na maken.
16-12-2020, 14:19 door Anoniem
Puike oplossing om evenementen ed weer snel te kunnen laten opstarten. Maar voorkeur gaat uit naar een plastic pasje met foto. Dat kun je dan ook geven aan mensen die om echte medische redenen geen vaccinatie kunnen krijgen.
16-12-2020, 14:38 door Anoniem
Je krijgt het ook thuisgestuurd in een discrete witten envelop met daarin een badge in de vorm van een ster,
Met de tekst coronaproof
16-12-2020, 15:08 door Anoniem
[Verwijderd door moderator]
16-12-2020, 15:16 door Anoniem
Stap 1 van de indirecte verplichting om gevaccineerd te worden is begonnen.
16-12-2020, 15:24 door Anoniem
16-12-2020, 15:31 door Anoniem
Ik wil starks naar de bakker, "Dag mijnheer, mag ik uw vaccinatiebewijs zien?"
Uhhh nee, "Nou dan geen brood voor u, goedemorgen."
16-12-2020, 15:55 door [Account Verwijderd]
Toch is dit wel een lastige materie.
Niet iedereen die een vaccinatie wil, zal deze hebben gehad zodra de vaccinatiebewijzen als downloads beschikbaar komen. Veroorzaakt de uitgever (RIVM?) daarmee geen afgunst?
Ik ben bang van wel. En dat in deze moeilijke periode waarin veel mensen mentaal al niet zo stabiel zijn vergeleken met minder gespannen maatschappelijke omstandigheden. Wij zijn Corona moe en die gemoedstoestand treft iedereen. Het virus veroorzaakt een enorme aanval op onze sociale stabiliteit: Verwijten vliegen over een weer terwijl de echte schuldige... inderdaad: dat blinde en doofstomme virus is.

Die registratiekaart zie ik nog meer gespannen toestanden veroorzaken dan er nu al zijn. En wel bij, zoals anoniem 14:19 uur noemt: opstarten van evenementen:
"Waarom hij of zij wel en ik niet? Ik wil een inenting maar de vaccins zijn tijdelijk op!!"
16-12-2020, 16:32 door [Account Verwijderd]
Door Anoniem: Stap 1 van de indirecte verplichting om gevaccineerd te worden is begonnen.

Stap 1 is in maart zo ongeveer gezet.
16-12-2020, 16:32 door Anoniem
Het maakt mij toch niet uit. Immorele medicijnen weiger ik toch.
Wat de consequenties ook moge zijn voor mijzelf.
16-12-2020, 17:03 door Anoniem
Sinds mijn vroege jeugd ben ik in het trotse bezit van een geelkleurig International Certificate of Vaccination or Prophylaxis van het Koninkrijk der Nederlanden, gedrukt door Sdu Uitgevers in Den Haag. Dat gele boekje, internationaal herkenbaar als het inentingsbewijs, bewaar ik altijd bij mijn paspoort, want zo hoort het.

Met daarin de ooit afgegeven 'geen cholera verklaring', de data en de stempeltjes en paraafjes van de aardige GGD verpleegkundigen die series van prikken in mijn arm zetten. Later kwamen daar de prikken voor verre reizen bij. Dierbare herinneringen. Men moest eens weten tegen hoeveel enge ziekten nog lang geen behandeling noch intenting bestaat...

Als ik het nu goed begrijp, dan worden we straks door het GGD bij de corona inentingen afgescheept met een foeilelijke digitale uitdraai, en krijg ik er geen stempeltjes in mijn boekje meer bij. Jammer. Dat wordt dan in medio maart toch wel een heel sneue herinnering, aan anderhalf jaar noodgedwongen thuiszitten. Ik wil graag stempeltjes!
16-12-2020, 17:20 door Anoniem
Door Anoniem: Er staat hier niets over dat je verplicht bent om dit bewijs te downloaden, lijkt mij ook niet zo relevant
want net zoals je diploma, rijbewijs kunnen ze dit na maken.

Dat is het officieel ook niet, maar er zullen straks een hoop niet zo snuggere evenementenmanagers zijn of reisorganisaties, luchtvaartorganisaties, etc die zo'n bewijsje willen zien voordat ze je binnen laten. Ze denken dat ze daarmee 'beschermd' zijn, terwijl dat natuurlijk onzin is. De overheid faciliteert deze praktijken hiermee. En dat is zeer kwalijk. Dan heb je dus indirect een vaccinatieplicht in NL.

Een vaccinatie biedt geen 100% bescherming, ook niet-gevaccineerden kunnen immuniteit hebben en het is onduidelijk of een vaccin ook bescherming biedt tegen mutaties en hoe lang het bescherming biedt. Vaccins zijn een van de manieren (samen met andere dingen, zoals immuniteit op natuurlijke wijze) om een zodanige hoeveelheid immuniteit in een samenleving te creëren dat zo'n virus minder kans krijgt. Daar gaat het om en niet of iedereen perse ingeënt is die je binnenlaat. Maar de dommigheid overheerst weer eens.

Überhaupt, hoe haal je het in je hoofd om een centraal register op te zetten voor covid-vaccinaties. Zoveelste voorbeeld van een overheid in het westen dat basale grondrechten en vrijheden / privacy aantast van burgers. Het zoveelste voorbeeld van een overheid die zich TEGEN de mensen keert. Zie ook de berichten over backdoors in encryptie op deze website.
16-12-2020, 17:22 door Anoniem
Door Anoniem: Ik wil starks naar de bakker, "Dag mijnheer, mag ik uw vaccinatiebewijs zien?"
Uhhh nee, "Nou dan geen brood voor u, goedemorgen."

Dit is helaas geen onrealistisch scenario. Misschien niet bij de bakker, maar wel bij evenementen, vliegreizen, treinreizen, etc. U zult gevaccineerd worden. Hoe dan ook. De overheden zijn onze vijanden geworden. En te weinig mensen hebben het door dezer dagen. Allemaal te bang. Ze gaan liever de buurman verklikken, omdat die zich bijna maar net niet helemaal aan de coronaregels houdt. Zo kennen we Nederland weer.
16-12-2020, 17:23 door Anoniem
Maar staat op dat bewijs dan een foto?
Of moet je je bij ieder kroeg met volledige naam identificeren om aan te tonen dat je dezelfde bent als diegene die op dat bewijs staat?
Of is een screenshot of nepapplicatie voldoende om entree te krijgen?

Het downloaden van een bewijs... dat kan in praktijk gewoon niet werken.
16-12-2020, 17:32 door Anoniem
Wat mij betreft stoppen ze alle vaccinaties er in: niet alleen die ik als kind heb gekregen, maar ook die ik later nog heb gehad. De meest recente was in 2016 vanwege een reis naar Indonesië (Sulawesi). Aangezien sommige een beperkt aantal jaren werkzaam is, zou een dergelijke registratie handig zijn.
Ik heb nog mijn oude vaccinatieboekje, maar na een verhuizing was ik die een tijdje kwijt. Voor mijn eigen veiligheid houd ik dat graag compleet.
16-12-2020, 17:33 door Anoniem
Tja, de farmaceuten willen meer vaccins verkopen, niemand wil die rommel omdat het erger is dan de kwaal, zelfs de zorgmedewerkers wil 50 tot 85% geen griepprik hebben omdat het altijd niet werkt, veel geld kost en je er ziek van wordt alsof je de griep hebt. Totaal defeating the purpose.

Dan heb je de bijbelbelters die uit religie niet willen.

Dan heb je de intellectuelen die naar statistieken kijken en niet (meer) willen.

Dan komt de corona en het motto van de farmarci is ' never let a good crisis go to waste'...

Dus nu komt de overheid met het vaccin paspoort...
En nu gaat het natuurlijk worden: ' geen covid vaccin? niet naar de bios, niet met het OV, niet naar het park enz'.. daarna wordt het vaccins tegen polio, pokken, difterie, kinkhoest, de builenpest enz enz.

want je kunt het toch niet maken dat je oudjes vermoord?
overigens zijn de oversterfte cijfers via het CBS niet meer opvraagbaar... misschien omdat meer mensen willen weten hoe erg het covid virus nu eigenlijk is ten opzichte van de griepgolven uit 2014-15 en 2018.. maar de cijfers liegen er niet om die nog wel te vinden zijn.
Het aantal mensen dat overlijdt per week is hetzelfde als in de griepgolven. En nu is het percentage ouderen in de bevolking nog hoger dan toen.
Niemand die over een lockdown had in december 2014 of in maart 2018...
16-12-2020, 18:20 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd door moderator]
16-12-2020, 18:28 door Anoniem
Door Anoniem: Sinds mijn vroege jeugd ben ik in het trotse bezit van een geelkleurig International Certificate of Vaccination or Prophylaxis van het Koninkrijk der Nederlanden, gedrukt door Sdu Uitgevers in Den Haag. Dat gele boekje, internationaal herkenbaar als het inentingsbewijs, bewaar ik altijd bij mijn paspoort, want zo hoort het.

Met daarin de ooit afgegeven 'geen cholera verklaring', de data en de stempeltjes en paraafjes van de aardige GGD verpleegkundigen die series van prikken in mijn arm zetten. Later kwamen daar de prikken voor verre reizen bij. Dierbare herinneringen. Men moest eens weten tegen hoeveel enge ziekten nog lang geen behandeling noch intenting bestaat...

Als ik het nu goed begrijp, dan worden we straks door het GGD bij de corona inentingen afgescheept met een foeilelijke digitale uitdraai, en krijg ik er geen stempeltjes in mijn boekje meer bij. Jammer. Dat wordt dan in medio maart toch wel een heel sneue herinnering, aan anderhalf jaar noodgedwongen thuiszitten. Ik wil graag stempeltjes!

Ja hier ook. Bijkomend voordeel is dat je kan zien wanneer je weer een serie prikjes moet hebben. Sommige vaccins moet je na bijvoorbeeld 3 of 10 jaar herhalen.

@TS WAAROM MOET JE CAPSLOCK AAN BIJ HET MAKEN VAN EEN ONDERWERP?
16-12-2020, 18:42 door Anoniem
[Verwijderd door moderator]
16-12-2020, 18:53 door Anoniem
Door Anoniem: Het maakt mij toch niet uit. Immorele medicijnen weiger ik toch.
Wat de consequenties ook moge zijn voor mijzelf.

Wedden dat als je in het ziekenhuis komt en er is een medicijn waardoor je verder kunt, dat je het gaat nemen? Wedden dat als je ouder wordt je een keer voor deze keuze komt? Heb je overigens al vaccinaties gehad? Hielprik? Antibiotica? Bijsluiter van paracetamol wel eens gelezen?
16-12-2020, 20:41 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Ik wil starks naar de bakker, "Dag mijnheer, mag ik uw vaccinatiebewijs zien?"
Uhhh nee, "Nou dan geen brood voor u, goedemorgen."

Dit is helaas geen onrealistisch scenario. Misschien niet bij de bakker, maar wel bij evenementen, vliegreizen, treinreizen, etc. U zult gevaccineerd worden. Hoe dan ook. De overheden zijn onze vijanden geworden. En te weinig mensen hebben het door dezer dagen. Allemaal te bang. Ze gaan liever de buurman verklikken, omdat die zich bijna maar net niet helemaal aan de coronaregels houdt. Zo kennen we Nederland weer.

En waarom niet bij de bakker of slager? En waar trekt men de grens, vliegtuig wel, bus niet? Supermarkt wel, slager niet?

Volledig doorgeslagen, en ja ik neem het virus serieus, draag mijn mondkapje, snap de noodzakelijke maatregelen maar hiermee slaat men door.

De volgende stap is dat iemand van de bijbelbelt zonder poliovaccinatie ook nergens meer binnen komt.

Absurde doorgeslagen maatregelen.
16-12-2020, 21:09 door Anoniem
Door Anoniem: Het maakt mij toch niet uit. Immorele medicijnen weiger ik toch.
Wat de consequenties ook moge zijn voor mijzelf.
Ook als je indirect uit de maatschappij wordt gezet ?

Als straks de supermarkt eist dat jij een bewijs voor vaccinatie laat zien voordat jij toegang krijgt dan heb jij een groot probleem
16-12-2020, 21:52 door Anoniem
Het probleem is dat er hier mensen zijn die zelf graag een vaccinatie willen (geen probleem verder), maar dan wel vinden dat anderen die daar anders in staan achtergesteld moeten worden en hun rechten ingeperkt moeten worden. Lekker makkelijk. De volgende keer zijn de rollen omgedraaid. Het gaat erom dat we in het westen principieel voor bepaalde grondrechten en vrijheden zouden moeten staan en die niet opportunistisch zouden moeten inzetten of weggeven.
16-12-2020, 21:54 door Anoniem
Weer zo'n zwart/wit verhaal zonder nuances. Wat is toch de reden dat je niet zou mogen weigeren?
Als je het al gehad hebt, is vaccinatie niet nodig: van een echte besmetting krijg je meer anti stoffen dan van een vaccinatie.
En als iedereen die een vaccinatie wil die heeft ontvangen, accepteert de rest kennelijk dat ze ziek worden. Ze zijn zeker geen gevaar voor de al gevaccineerden: immers, die zijn gevaccineerd!

Dus geen enkele reden om "uit de maatschappij gezet te worden"...
16-12-2020, 21:56 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem: Ik wil starks naar de bakker, "Dag mijnheer, mag ik uw vaccinatiebewijs zien?"
Uhhh nee, "Nou dan geen brood voor u, goedemorgen."

Dit is helaas geen onrealistisch scenario. Misschien niet bij de bakker, maar wel bij evenementen, vliegreizen, treinreizen, etc. U zult gevaccineerd worden. Hoe dan ook. De overheden zijn onze vijanden geworden. En te weinig mensen hebben het door dezer dagen. Allemaal te bang. Ze gaan liever de buurman verklikken, omdat die zich bijna maar net niet helemaal aan de coronaregels houdt. Zo kennen we Nederland weer.

En waarom niet bij de bakker of slager? En waar trekt men de grens, vliegtuig wel, bus niet? Supermarkt wel, slager niet?

Volledig doorgeslagen, en ja ik neem het virus serieus, draag mijn mondkapje, snap de noodzakelijke maatregelen maar hiermee slaat men door.

De volgende stap is dat iemand van de bijbelbelt zonder poliovaccinatie ook nergens meer binnen komt.

Absurde doorgeslagen maatregelen.

Ik ook. Ik houd me al 9 maanden vrij strikt aan de maatregelen al zeg ik het zelf (kom eigenlijk nooit in ruimtes met veel mensen, ik vermijd drukte, ik leef al 9 maanden vrij solitair, houd zo veel mogelijk afstand, draag altijd een mondkapje behalve buiten). Heb de hele lente/zomer/herfst moeten toekijken hoe heel Amsterdam aan het feesten was in bootjes, langs het water, in parken, in de horeca, op terrassen, in restaurants, in cafe's, etc. Niemand trok zich ergens meer iets van aan. Nu is het weer een drama en gaan ze mij aanspreken op het feit dat ik wat terughoudend ben met vaccinaties??? Alsof ik de boosdoener ben die het voor hun verpest en straks maar moet worden verbannen uit de maatschappij? Nederland is een verschrikkelijk land aan het worden.
16-12-2020, 21:57 door Anoniem
Mensen die sterk voor het vaccineren zijn baseren hun mening vaak net zo veel op onderbuikgevoelens en irrationaliteit als mensen die sterk tegen zijn. Geen van beiden hebben ze echt kennis van zaken.
16-12-2020, 21:58 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Het maakt mij toch niet uit. Immorele medicijnen weiger ik toch.
Wat de consequenties ook moge zijn voor mijzelf.
Ook als je indirect uit de maatschappij wordt gezet ?

Als straks de supermarkt eist dat jij een bewijs voor vaccinatie laat zien voordat jij toegang krijgt dan heb jij een groot probleem

Als het zover komt, dan maakt het ook allemaal niet meer uit. Dan sla je gewoon die hele supermarkt kort en klein. We hebben te maken met een sterk repressieve overheid die deze corona-kans aangrijpt om een hoop narigheid door te voeren. En iedereen vindt het best...
17-12-2020, 00:15 door Anoniem
@Anoniem, 18:28 uur
........ Bijkomend voordeel is dat je kan zien wanneer je weer een serie prikjes moet hebben. Sommige vaccins moet je na bijvoorbeeld 3 of 10 jaar herhalen.

Ontgaat mij nou iets?
Of een herhaling nodig is weet je of vooraf sowieso als GGD's of je komt er gaandeweg achter.
Dat geef je duidelijk aan naar degenen die het toegediend krijgen.
Ook weten ze in beiden scenario's als GGD's daar zelf al dat ze in die gevallen iets landelijk moeten coördineren.
Gangbare en "nood"-vaccinatie programma's zijn in het verleden vaker al via de programma planning uitgerold.
Zo zijn er in de jaren 80 ook gericht op doelgroepen meerjarig opeenvolgende vaccinatie-rondes voor bv de waterpokken georganiseerd.
Wat ontbreekt nou wezenlijk aan wat ze toch al doen wat je nu absoluut niet kan missen?
17-12-2020, 00:53 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem: Het maakt mij toch niet uit. Immorele medicijnen weiger ik toch.
Wat de consequenties ook moge zijn voor mijzelf.
Ook als je indirect uit de maatschappij wordt gezet ?

Als straks de supermarkt eist dat jij een bewijs voor vaccinatie laat zien voordat jij toegang krijgt dan heb jij een groot probleem

Als het zover komt, dan maakt het ook allemaal niet meer uit. Dan sla je gewoon die hele supermarkt kort en klein. We hebben te maken met een sterk repressieve overheid die deze corona-kans aangrijpt om een hoop narigheid door te voeren. En iedereen vindt het best...

Klein puntje van aandacht: een supermarkt kort en klein slaan dat mag dus niet. Je wordt gewoon opgehaald door de sterke arm der wet en in een cel gezet. En terecht.
17-12-2020, 01:01 door Anoniem
Door Anoniem: Tja, de farmaceuten willen meer vaccins verkopen, niemand wil die rommel omdat het erger is dan de kwaal, zelfs de zorgmedewerkers wil 50 tot 85% geen griepprik hebben omdat het altijd niet werkt, veel geld kost en je er ziek van wordt alsof je de griep hebt. Totaal defeating the purpose.

Dan heb je de bijbelbelters die uit religie niet willen.

Dan heb je de intellectuelen die naar statistieken kijken en niet (meer) willen.

Dan komt de corona en het motto van de farmarci is ' never let a good crisis go to waste'...

Dus nu komt de overheid met het vaccin paspoort...
En nu gaat het natuurlijk worden: ' geen covid vaccin? niet naar de bios, niet met het OV, niet naar het park enz'.. daarna wordt het vaccins tegen polio, pokken, difterie, kinkhoest, de builenpest enz enz.

want je kunt het toch niet maken dat je oudjes vermoord?
overigens zijn de oversterfte cijfers via het CBS niet meer opvraagbaar... misschien omdat meer mensen willen weten hoe erg het covid virus nu eigenlijk is ten opzichte van de griepgolven uit 2014-15 en 2018.. maar de cijfers liegen er niet om die nog wel te vinden zijn.
Het aantal mensen dat overlijdt per week is hetzelfde als in de griepgolven. En nu is het percentage ouderen in de bevolking nog hoger dan toen.
Niemand die over een lockdown had in december 2014 of in maart 2018...

Je zegt het zelf al... niemand had het over een lockdown, want die was er niet, en was ook niet nodig!!!
Nu met Corona dreigt het zelfs mét maatregelen die we al vanaf februari hebben helemaal uit de klauwen te lopen.
Zie je het verschil?
17-12-2020, 05:52 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 17-12-2020, 06:42
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem: Het maakt mij toch niet uit. Immorele medicijnen weiger ik toch.
Wat de consequenties ook moge zijn voor mijzelf.
Ook als je indirect uit de maatschappij wordt gezet ?

Als straks de supermarkt eist dat jij een bewijs voor vaccinatie laat zien voordat jij toegang krijgt dan heb jij een groot probleem

Als het zover komt, dan maakt het ook allemaal niet meer uit. Dan sla je gewoon die hele supermarkt kort en klein. We hebben te maken met een sterk repressieve overheid die deze corona-kans aangrijpt om een hoop narigheid door te voeren. En iedereen vindt het best...
In de tweede wereldoorlog werd onze bevolking ook geïndoctrineerd en wij vonden ook alles best.
Er waren maar een paar mensen die tegen de dictatuur in gingen.
17-12-2020, 10:02 door Bitje-scheef
Keuzes...keuzes...keuzes...

In de tweede wereldoorlog werd onze bevolking ook geïndoctrineerd en wij vonden ook alles best.
Er waren maar een paar mensen die tegen de dictatuur in gingen.

Is dat zo ? Maar een oorlog is van een ander kaliber dan een virus. Een virus is met relatief bescheiden middelen en gedragingen in te dammen. We zitten echter met een stuk van de bevolking die het allemaal wel "best" vinden.
Daarnaast kun je nog relatief makkelijk bewegen in de maatschappij.

In de 2e wo zijn er genoeg opstanden van de bevolking geweest, niet alleen een paar mensen. Googel maar eens...

Eigenlijk is de vergelijking totaal scheef.

Een viruswappie (mooi Van Dalen woord) is dus niet te vergelijken met een verzetsheld.
17-12-2020, 10:16 door Anoniem
Handig dat je die gewoon kunt downloaden. Dan hoef je je tenminste niet meer te laten injecteren met een iets waarvan nog helemaal niemand weet wat het doet op enige termijn!
17-12-2020, 10:26 door Anoniem
Door Anoniem: Ik wil starks naar de bakker, "Dag mijnheer, mag ik uw vaccinatiebewijs zien?"
Uhhh nee, "Nou dan geen brood voor u, goedemorgen."

dan bestel je het online of laat je iemand het voor je halen..
17-12-2020, 11:32 door Anoniem
Door donderslag: In de tweede wereldoorlog werd onze bevolking ook geïndoctrineerd

Duitse overheidsspotjes over corona met humor (!) gaan viraal

https://nos.nl/artikel/2356704-duitse-overheidsspotjes-over-corona-met-humor-maken-de-tongen-los.html
17-12-2020, 12:43 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Ik wil starks naar de bakker, "Dag mijnheer, mag ik uw vaccinatiebewijs zien?"
Uhhh nee, "Nou dan geen brood voor u, goedemorgen."

dan bestel je het online of laat je iemand het voor je halen..

Als die bakker het dan met PostNL verstuurt krijg je wel erg oud brood ;-)
17-12-2020, 13:59 door [Account Verwijderd]
Door Anoniem: @TS WAAROM MOET JE CAPSLOCK AAN BIJ HET MAKEN VAN EEN ONDERWERP?

Dat heb ik van teletekst afgekeken. Blijkbaar moet je dat doen bij BREKEND nieuws.
17-12-2020, 16:03 door Anoniem
Door Bitje-scheef: Keuzes...keuzes...keuzes...

In de tweede wereldoorlog werd onze bevolking ook geïndoctrineerd en wij vonden ook alles best.
Er waren maar een paar mensen die tegen de dictatuur in gingen.

Is dat zo ? Maar een oorlog is van een ander kaliber dan een virus. Een virus is met relatief bescheiden middelen en gedragingen in te dammen. We zitten echter met een stuk van de bevolking die het allemaal wel "best" vinden.
Daarnaast kun je nog relatief makkelijk bewegen in de maatschappij.

In de 2e wo zijn er genoeg opstanden van de bevolking geweest, niet alleen een paar mensen. Googel maar eens...

Eigenlijk is de vergelijking totaal scheef.

Een viruswappie (mooi Van Dalen woord) is dus niet te vergelijken met een verzetsheld.

Kijk maar eens wat voor rotzooi het aan het worden is in onze maatschappij. Nu mensen niet meer op vakantie mogen en schoenen mogen shoppen komt het slechtste in de mensen naar boven. De hele dag zijn mensen elkaar aan het verklikken en aan het aanvallen. Ook al gaat het helemaal niet om mensen die moedwillig de boel willen verzieken. De mensen die nu andere mensen het hardst verklikken en aanpakken zijn de mensen die zelf zich het meest hebben misdragen in de afgelopen 6 maanden als het om coronarichtlijnen gaat.

Voorbeeldje:
https://nos.nl/artikel/2361037-man-zonder-mondkapje-hardhandig-uit-supermarkt-den-helder-gesleept.html
17-12-2020, 16:18 door Anoniem
Door Toje Fos:
Door Anoniem: @TS WAAROM MOET JE CAPSLOCK AAN BIJ HET MAKEN VAN EEN ONDERWERP?

Dat heb ik van teletekst afgekeken. Blijkbaar moet je dat doen bij BREKEND nieuws.

Alleen hier betekent het schreeuwen...
18-12-2020, 00:27 door Anoniem
Door Anoniem: Het maakt mij toch niet uit. Immorele medicijnen weiger ik toch.
Wat de consequenties ook moge zijn voor mijzelf.
Hoezo immoreel? Die medicijnen gaan mensenlevens redden.
18-12-2020, 00:37 door Anoniem
Door Anoniem: Ik wil starks naar de bakker, "Dag mijnheer, mag ik uw vaccinatiebewijs zien?"
Uhhh nee, "Nou dan geen brood voor u, goedemorgen."
Als iemand toch al binnen staat zal de bakker dat brood gewoon verkopen (omzet). Een verhitte discussie gevolgd door een partij vrij worstelen levert meer kans op besmetting op.
18-12-2020, 08:05 door Anoniem
“ Driekwart Nederlanders wil meer vrijheden voor gevaccineerden
Bijna driekwart van de Nederlanders vindt het een goed idee om een vaccinatiebewijs in te voeren wanneer iedereen de kans heeft gehad zich te laten vaccineren tegen corona, blijkt uit onderzoek. Dat bewijs zou gevaccineerden meer vrijheden geven dan mensen die het vaccin niet nemen.

Wetenschappers van de TU Delft, het RIVM, de Erasmus Universiteit Rotterdam en Maastricht University ondervroegen voor dit onderzoek 1640 Nederlanders. De ondervraagden konden kiezen uit negen beleidsopties om de vaccinatiegraad te vergroten, bijvoorbeeld het belonen van gevaccineerden of juist het opleggen van beperkingen aan mensen die zich niet laten vaccineren.

Populair zijn 'light-varianten' van het vaccinatiebewijs, zegt onderzoeker Niek Mouter. Dat houdt onder meer in dat de extra vrijheden voor gevaccineerden pas ingaan als alle Nederlanders de kans hebben gehad om zich te laten vaccineren. "Waarschijnlijk dus ergens in de zomer."”

Bron: NOS


Voor iedereen die het niet wil geloven; het gaat er komen dat er tweederangs burgers ontstaan. Mensen die zich om wat voor reden niet willen of kunnen vaccineren. Ook al maakt het verder niet veel uit voor de totale groepsimmuniteit.

Ik vind NL sowieso een eng land aan het worden als je ziet hoe mensen momenteel elkaar aan het controleren en verklikken zijn. Naar land met nare mensen. Misschien tijd om te emigreren. In de WO2 kwam ook al de ware volksaard naar boven van de Nederlanders.
18-12-2020, 08:42 door Bitje-scheef
@Anomiem 16:03

De mensen die nu andere mensen het hardst verklikken en aanpakken zijn de mensen die zelf zich het meest hebben misdragen in de afgelopen 6 maanden als het om coronarichtlijnen gaat.

Geen vaccinatie, is prima hoor. Dat daar dan consequenties aanzitten lijkt me dan ook logisch, linksom of rechtsom.
Neem je dan ook de keuze dat je afstand doet van bepaalde maatschappelijke zaken ? Of mag dit dan weer niet ?

Oh nee, dan is het ineens afnemen van vrijheden...(hhmmm). Selectief wordt een reden ingepast.

We hebben tijd genoeg gehad om bepaalde theorieën te testen. Geen afstand houden en doen alsof het niet bestaat is al vrij snel afgevallen. Vergelijking met een griepvirus ook (natuurlijk zijn er wel overeenkomsten, maar ook zovele verschillen). Mondkapje ja/nee discussie ? In mijn ogen geen discussie waard, gewoon dragen, kleine moeite groot voordeel.

Maar in NL zijn we vrij goed in het doodredeneren of ombuigen om de keuze om het niet te doen te vergoeilijken.
Kortom de regels gelden niet voor mij, maar wel voor de buurman.
18-12-2020, 08:56 door Anoniem
Kijk maar eens wat voor rotzooi het aan het worden is in onze maatschappij. Nu mensen niet meer op vakantie mogen en schoenen mogen shoppen komt het slechtste in de mensen naar boven. De hele dag zijn mensen elkaar aan het verklikken en aan het aanvallen. Ook al gaat het helemaal niet om mensen die moedwillig de boel willen verzieken. De mensen die nu andere mensen het hardst verklikken en aanpakken zijn de mensen die zelf zich het meest hebben misdragen in de afgelopen 6 maanden als het om coronarichtlijnen gaat.
Met je eens, maar het geeft ook weer aan hoe sociaal Nederland is en dan ga je toch schrikken in wat voor samenleving
wij nu leven. Voor mij is dit gewoon frame om mensen tegen elkaar uit te spelen en daar doet de NOS ook aan mee.
Ik laat mij gewoon vaccineren en hoop dan dat ik dan geen Corona krijg. Dus dan kan normaal een persoon die zich
niet laat vaccineren mij niet besmetten.

Maar waarom moeten mijn gegevens bewaard worden, ik wil dit niet en heb ook geen bewijs nodig, zie hier het nut
totaal niet van in. Het is gewoon een kwestie van tijd voor mijn gegevens op straat liggen en kan ik een probleem
krijgen. Maar de Jonge vindt van wel ondanks dat hij geen kennis heeft gaat het toch gebeuren tegen wil en dank.

Wat de Jonge betreft hij is voor mij zo bij zo ongeschikt gebleken en heeft nog steeds niets bij geleerd zie huidige
ontwikkelingen. Waarom kan in andere landen wel vroeger begonnen worden met vaccineren en in Nederland niet.
Kan het niet zo zijn dat hij zijn ongelijk niet wil toegeven.

https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2361109-alleen-na-vaccinatie-toegang-tot-de-kroeg-driekwart-nederlanders-is-voor.html

https://nos.nl/artikel/2361103-kamer-kritisch-over-datum-eerste-vaccinatie-de-jonge-eerder-is-onverantwoord.html
18-12-2020, 08:56 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Ik wil starks naar de bakker, "Dag mijnheer, mag ik uw vaccinatiebewijs zien?"
Uhhh nee, "Nou dan geen brood voor u, goedemorgen."
Als iemand toch al binnen staat zal de bakker dat brood gewoon verkopen (omzet). Een verhitte discussie gevolgd door een partij vrij worstelen levert meer kans op besmetting op.
Het probleem is dat je niet eens binnen zult komen.

Ik verwacht het niet bij de kleine bakkerij die de omzet niet kan missen.

Ik verwacht het wel dat supermarkten die zowiezo open mogen blijven en de omzet van de degene die niet is gevaccineerd kunnen missen dit zullen invoeren.

Ook nadat de epidemie voorbij is zullen mondkapjes een normaal deel van het dagelijks leven blijven
18-12-2020, 09:26 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem: Ik wil starks naar de bakker, "Dag mijnheer, mag ik uw vaccinatiebewijs zien?"
Uhhh nee, "Nou dan geen brood voor u, goedemorgen."
Als iemand toch al binnen staat zal de bakker dat brood gewoon verkopen (omzet). Een verhitte discussie gevolgd door een partij vrij worstelen levert meer kans op besmetting op.
Het probleem is dat je niet eens binnen zult komen.

Ik verwacht het niet bij de kleine bakkerij die de omzet niet kan missen.

Ik verwacht het wel dat supermarkten die zowiezo open mogen blijven en de omzet van de degene die niet is gevaccineerd kunnen missen dit zullen invoeren.

Ook nadat de epidemie voorbij is zullen mondkapjes een normaal deel van het dagelijks leven blijven

Mondkapjes een normaal deel van het dagelijks leven? Wanneer je in Azië komt is dat al zo. Iemand die verkouden is, draagt een mondkapje om anderen niet te besmetten. Dat zien ze daar als normale beleefdheid. Maar normale beleefdheid is in Nederland iets heel anders. Kijk maar in het verkeer, richting aangeven, afstand houden, netjes achteraan aansluiten, dat is behalve wettelijk geregeld ook wenselijke beleefdheid. Hoe vaak doen we dat niet?
18-12-2020, 09:41 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Er staat hier niets over dat je verplicht bent om dit bewijs te downloaden, lijkt mij ook niet zo relevant
want net zoals je diploma, rijbewijs kunnen ze dit na maken.

Dat is het officieel ook niet, maar er zullen straks een hoop niet zo snuggere evenementenmanagers zijn of reisorganisaties, luchtvaartorganisaties, etc die zo'n bewijsje willen zien voordat ze je binnen laten. Ze denken dat ze daarmee 'beschermd' zijn, terwijl dat natuurlijk onzin is. ...

Nee hoor. Dat heet indekken. Als je het namaakt, prima. Wordt je ziek, dikke bult. Had je maar echt moeten vaccineren. Maar ze zijn heel snugger: ze kunnen nu jou aanwijzen als schuldige. Want jij bent ongevaccineerd binnen gegaan terwijl je wist dat je beschermd moest zijn. Succes
18-12-2020, 09:44 door [Account Verwijderd]
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem: Ik wil starks naar de bakker, "Dag mijnheer, mag ik uw vaccinatiebewijs zien?"
Uhhh nee, "Nou dan geen brood voor u, goedemorgen."
Als iemand toch al binnen staat zal de bakker dat brood gewoon verkopen (omzet). Een verhitte discussie gevolgd door een partij vrij worstelen levert meer kans op besmetting op.
Het probleem is dat je niet eens binnen zult komen.

Die winkels blijven echt niet jarenlang de kosten van een voordeurbeleid maken. Als de besmettingscijfers omlaag zijn gegaan dan is het gewoon vrijheid, blijheid als vanouds.
18-12-2020, 09:59 door Anoniem
Door Anoniem: Mensen die sterk voor het vaccineren zijn baseren hun mening vaak net zo veel op onderbuikgevoelens en irrationaliteit als mensen die sterk tegen zijn. Geen van beiden hebben ze echt kennis van zaken.
Denk je? Ik ben sterk voor vaccineren, en dat baseer ik op:

• Het feit dat vaccins een immuunreactie opwekken tegen een ziekteverwekker bij mensen zonder ze aan de gevaren van die ziekteverwekker zelf (of de onverzwakte ziekteverwekker bij sommige vaccins) bloot te stellen.
• Het feit dat er grootschalige klinische tests worden uitgevoerd voordat een vaccin wordt goedgekeurd, en dat de risico's van de vaccins zelf door mensen die snappen waar ze over praten laag worden ingeschat, beduidend lager dan de risico's van de ziekte waartegen wordt ingeënt zelf.
• Het feit dat COVID-19 bij een deel van de patiënten zeer ernstig verloopt, met dodelijke of lang aanhoudende consequenties die ik niemand gun.
• Het feit dat de pandemie als die niet wordt afgeremd leidt tot overbelasting in ziekenhuizen en uitstel van allerlei andere behandelingen, wat ook weer tot nare consequenties leidt bij mensen die die zorg beter wel meteen hadden kunnen krijgen.
• Het feit dat vaccinaties aanzienlijk minder schadelijk voor de economie en het geestelijke welzijn van mensen zijn dan lockdowns.

Het is natuurlijk mogelijk dat ik iets niet snap, maar volgens mij zijn dat geen onderbuikgevoelens of irrationele argumenten. Er zullen mensen zijn die er niets van snappen die voor of tegen vaccineren zijn alleen omdat ze meegaan met wat mensen in hun omgeving vinden, maar ik denk dat de meeste mensen wel op zijn minst een basaal begrip hebben van waarom het nuttig is. Het woord "vaak", dat je gebruikt, zou ik zelf daarom niet gebruiken.
18-12-2020, 10:10 door Anoniem
Door Toje Fos:
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem: Ik wil starks naar de bakker, "Dag mijnheer, mag ik uw vaccinatiebewijs zien?"
Uhhh nee, "Nou dan geen brood voor u, goedemorgen."
Als iemand toch al binnen staat zal de bakker dat brood gewoon verkopen (omzet). Een verhitte discussie gevolgd door een partij vrij worstelen levert meer kans op besmetting op.
Het probleem is dat je niet eens binnen zult komen.

Die winkels blijven echt niet jarenlang de kosten van een voordeurbeleid maken. Als de besmettingscijfers omlaag zijn gegaan dan is het gewoon vrijheid, blijheid als vanouds.
Het hoeft alleen maar een aantal maanden afgedwongen te worden als de mensen eraan gewend zijn geraakt dan zal de meerderheid dit gewoon blijven doen uit gewoonte.

De mens is een gewoonte dier.
18-12-2020, 10:25 door Anoniem
Door Bitje-scheef: @Anomiem 16:03

De mensen die nu andere mensen het hardst verklikken en aanpakken zijn de mensen die zelf zich het meest hebben misdragen in de afgelopen 6 maanden als het om coronarichtlijnen gaat.

Geen vaccinatie, is prima hoor. Dat daar dan consequenties aanzitten lijkt me dan ook logisch, linksom of rechtsom.
Neem je dan ook de keuze dat je afstand doet van bepaalde maatschappelijke zaken ? Of mag dit dan weer niet ?

Jij hebt echt totaal geen idee wat een vaccinatie inhoudt. Het is geen 100% bescherming of heilige graal. Het is een middel om de immuniteitgraad in de samenleving op te krikken (naast andere manieren om dat te bereiken). Consequenties verbinden aan individuen die om wat voor reden dan ook geen vaccinatie hebben gehad is enorme onzin en niet productief. Alleen als grote delen van de samenleving geen vaccinatie zouden willen zou je misschien moeten nadenken over manieren om het te stimuleren om tot een groepsimmuniteit te komen. Op individueel niveau mensen verbannen heeft geen zin. Het is niet zo dat als je alleen maar mensen die gevaccineerd zijn binnenlaat je 100% veilig bent. En daar gaat het ook niet om.

Helaas loopt er een hoop dom volk rond (ook in bestuurlijk Nederland) dat dit niet begrijpt.
18-12-2020, 11:15 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem: Er staat hier niets over dat je verplicht bent om dit bewijs te downloaden, lijkt mij ook niet zo relevant
want net zoals je diploma, rijbewijs kunnen ze dit na maken.

Dat is het officieel ook niet, maar er zullen straks een hoop niet zo snuggere evenementenmanagers zijn of reisorganisaties, luchtvaartorganisaties, etc die zo'n bewijsje willen zien voordat ze je binnen laten. Ze denken dat ze daarmee 'beschermd' zijn, terwijl dat natuurlijk onzin is. ...

Nee hoor. Dat heet indekken. Als je het namaakt, prima. Wordt je ziek, dikke bult. Had je maar echt moeten vaccineren. Maar ze zijn heel snugger: ze kunnen nu jou aanwijzen als schuldige. Want jij bent ongevaccineerd binnen gegaan terwijl je wist dat je beschermd moest zijn. Succes

Met een vaccin ben je niet 100% zeker beschermd en zonder vaccin kun je ook immuniteit hebben ontwikkeld.
18-12-2020, 11:21 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Mensen die sterk voor het vaccineren zijn baseren hun mening vaak net zo veel op onderbuikgevoelens en irrationaliteit als mensen die sterk tegen zijn. Geen van beiden hebben ze echt kennis van zaken.
Denk je? Ik ben sterk voor vaccineren, en dat baseer ik op:

• Het feit dat vaccins een immuunreactie opwekken tegen een ziekteverwekker bij mensen zonder ze aan de gevaren van die ziekteverwekker zelf (of de onverzwakte ziekteverwekker bij sommige vaccins) bloot te stellen.
• Het feit dat er grootschalige klinische tests worden uitgevoerd voordat een vaccin wordt goedgekeurd, en dat de risico's van de vaccins zelf door mensen die snappen waar ze over praten laag worden ingeschat, beduidend lager dan de risico's van de ziekte waartegen wordt ingeënt zelf.
• Het feit dat COVID-19 bij een deel van de patiënten zeer ernstig verloopt, met dodelijke of lang aanhoudende consequenties die ik niemand gun.
• Het feit dat de pandemie als die niet wordt afgeremd leidt tot overbelasting in ziekenhuizen en uitstel van allerlei andere behandelingen, wat ook weer tot nare consequenties leidt bij mensen die die zorg beter wel meteen hadden kunnen krijgen.
• Het feit dat vaccinaties aanzienlijk minder schadelijk voor de economie en het geestelijke welzijn van mensen zijn dan lockdowns.

Het is natuurlijk mogelijk dat ik iets niet snap, maar volgens mij zijn dat geen onderbuikgevoelens of irrationele argumenten. Er zullen mensen zijn die er niets van snappen die voor of tegen vaccineren zijn alleen omdat ze meegaan met wat mensen in hun omgeving vinden, maar ik denk dat de meeste mensen wel op zijn minst een basaal begrip hebben van waarom het nuttig is. Het woord "vaak", dat je gebruikt, zou ik zelf daarom niet gebruiken.

Dit is allemaal gebaseerd op informatie waarvan bepaalde partijen willen dat jij er zo over denkt. Jij meent geïnformeerd te zijn, maar je hebt alleen de main stream tv kanalen en kranten bekeken en op de informatie die je daar binnenkreeg je mening gebaseerd. Dat is het zo lui, gemakzuchtig en gevaarlijk als viruswappies die hun informatie uit andere bronnen krijgen en zich daardoor laten beïnvloeden en daar hun mening op baseren.

Ik merk in jouw redeneringen weinig kritisch denken. Het is gewoon het oplepelen van standaardargumenten.

Ik zou bijvoorbeeld eens stil gaan staan bij onafhankelijke experts in het veld over de invloed die grote pharmaceuticals hebben op het trial proces, de methodologie en hoe toezichthouders momenteel door politici (!!) onder druk worden gezet om een experimenteel vaccin goed te keuren.

Je hebt denk ik een fatsoenlijke opleiding ooit gehad in NL dus doe daar wat mee. Het oplepelen van standaard argumenten die de NOS je gisteren heeft voorgeschoteld kan iedereen.
18-12-2020, 11:34 door Bitje-scheef - Bijgewerkt: 18-12-2020, 11:35
Jij hebt echt totaal geen idee wat een vaccinatie inhoudt.

Ik denk dat ik dat beter begrijp, dan dat jij dat voor mogelijk kunt houden...

Het gaat mij om mensen die bewust de boel frustreren en anderen in gevaar brengen. Het zijn dan ook retorische vragen en antwoorden.

.
18-12-2020, 11:42 door Anoniem
Door Bitje-scheef:
Jij hebt echt totaal geen idee wat een vaccinatie inhoudt.

Ik denk dat ik dat beter begrijp, dan dat jij dat voor mogelijk kunt houden...

Het gaat mij om mensen die bewust de boel frustreren en anderen in gevaar brengen. Het zijn dan ook retorische vragen en antwoorden.

.

Wat jij in je laatste zin beschrijft is dus simpelweg niet het geval. Mensen lopen niet bewust zaken te frustreren om jou te schaden. Accepteer nou eens gewoon dat er mensen zijn die een andere afweging maken in het leven. Andere keuzes maken. Andere inzichten hebben. Niet om jou te schaden. We leven hier wel in het westen, waarbij mensen met alternatieve inzichten de basis vormen van vooruitgang. Jij gedraagt je als een drammer die vindt dat iedereen moet denken en vinden wat jij denkt en vindt.
18-12-2020, 12:31 door Anoniem
Door Bitje-scheef:
Jij hebt echt totaal geen idee wat een vaccinatie inhoudt.

Ik denk dat ik dat beter begrijp, dan dat jij dat voor mogelijk kunt houden...

Het gaat mij om mensen die bewust de boel frustreren en anderen in gevaar brengen. Het zijn dan ook retorische vragen en antwoorden.

.
Als JIJ je hebt laten vaccineren, welk nadeel heb je dan van mensen die zich niet laten vaccineren?"Jij kan toch niet meer ziek worden? Dus zodra iedereen die wil, gevaccineerd is kunnen alle beperkingen toch weg?

Of mis ik iets?
18-12-2020, 12:48 door Anoniem
Door Anoniem: Ik wil starks naar de bakker, "Dag mijnheer, mag ik uw vaccinatiebewijs zien?"
Uhhh nee, "Nou dan geen brood voor u, goedemorgen."

Heel simpel, online bestellen.
Of zelf de spulletjes bestellen en zelf brood maken, is ook nog veel leuker ook.

Ik moet het eerst nog maar eens zien hoor van al die vaccinatie fearmongering die nu de rondte in gaat. Ik heb meer het vermoeden dat DAT de bedoeling is, mensen weer een nieuwe angst of boosheid geven over wat mogelijk gaat komen.
Het is er nog niet maar kijk maar eens bij jezelf hoe je op dit soort berichten reageert. :) Be calm, be the eye of the storm.
18-12-2020, 13:03 door Bitje-scheef
Door Anoniem:
Door Bitje-scheef:
Jij hebt echt totaal geen idee wat een vaccinatie inhoudt.

Ik denk dat ik dat beter begrijp, dan dat jij dat voor mogelijk kunt houden...

Het gaat mij om mensen die bewust de boel frustreren en anderen in gevaar brengen. Het zijn dan ook retorische vragen en antwoorden.

.
Als JIJ je hebt laten vaccineren, welk nadeel heb je dan van mensen die zich niet laten vaccineren?"Jij kan toch niet meer ziek worden? Dus zodra iedereen die wil, gevaccineerd is kunnen alle beperkingen toch weg?

Of mis ik iets?

Wanneer is iedereen gevaccineerd ? Allemaal tegelijk of zal dat een paar maanden duren ?
Is het probleem dan direct opgelost ? Of kunnen ziekenhuizen nog steeds vollopen ?
Kun je nog Covid19 verspreiden ook al ben je gevaccineerd ? Hoe lang is de incubatietijd ?

Als je hier nog over na moet denken dan heb je iets gemist.


Mensen lopen niet bewust zaken te frustreren om jou te schaden. Accepteer nou eens gewoon dat er mensen zijn die een andere afweging maken in het leven. Andere keuzes maken. Andere inzichten hebben. Niet om jou te schaden.

Zie mij als een drammer, prima. Geen problemen mee. Maar wederom een lockdown zegt mij genoeg over bewust en onbewust, teveel gezien en meningen (excuses om niet mee te doen) gelezen. Het virus vindt het allemaal prima, die maakt geen onderscheid.
18-12-2020, 13:07 door Anoniem
Door Bitje-scheef:
Door Anoniem:
Door Bitje-scheef:
Jij hebt echt totaal geen idee wat een vaccinatie inhoudt.

Ik denk dat ik dat beter begrijp, dan dat jij dat voor mogelijk kunt houden...

Het gaat mij om mensen die bewust de boel frustreren en anderen in gevaar brengen. Het zijn dan ook retorische vragen en antwoorden.

.
Als JIJ je hebt laten vaccineren, welk nadeel heb je dan van mensen die zich niet laten vaccineren?"Jij kan toch niet meer ziek worden? Dus zodra iedereen die wil, gevaccineerd is kunnen alle beperkingen toch weg?

Of mis ik iets?

Wanneer is iedereen gevaccineerd ? Allemaal tegelijk of zal dat een paar maanden duren ?
Is het probleem dan direct opgelost ? Of kunnen ziekenhuizen nog steeds vollopen ?
Kun je nog Covid19 verspreiden ook al ben je gevaccineerd ? Hoe lang is de incubatietijd ?

Als je hier nog over na moet denken dan heb je iets gemist.

Dit zijn inderdaad zaken waar experts zelf nog geen antwoorden op hebben. Er zijn nog veel onzekerheden rondom het vaccin over hoe lang het bescherming biedt en of het ook tegen mutaties bescherming biedt, wat de lange termijn effecten zijn, etc.

Wanneer we beginnen met vaccineren en wanneer iedereen (die wil) is gevaccineerd is ook aan discussie onderhevig (zie debat 2e kamer gisteren avond).
18-12-2020, 13:10 door Anoniem
Security.NL geeft geen medisch advies.

Het forum van Security.NL bestaat uit bijdragen van merendeels goedwillende computerdeskundigen, netwerkbeveiligers en informatici van wie niet bekend is of zij over gekwalificeerde medische kennis beschikken. Hoewel de bijdragen actief worden gemodereerd door de Security.NL medewerkers, kunnen de bijdragen anoniem en vanuit onbekende en mogelijk misleidende motieven worden geplaatst. De inhoud, en daarmee de lopende discussies, van dit forum kunnen door leken, kwakzalvers, niet-bevriende buitenlandse inlichtingendiensten of door criminelen worden gemanipuleerd.

Er kunnen onder daadwerkelijk goed gekwalificeerde artsen en medisch deskundigen nieuwe feiten en betere inzichten bekend zijn, anders dan die in deze anonieme en vaak onsamenhangende brei van bijdragen voorkomen. Beschouw de artikelen op Security.NL (of die van internet in het algemeen) daarom nooit als enige of als zonder meer gezaghebbende bron van informatie over gezondheid en ziekte. Diepgaande medische kennis verkrijgen vergt een decennia lange studie. De artikelen in Security.NL zijn geen vervanging voor een consultatie bij een geaccrediteerd arts of medisch specialist.

De artsen en verpleegkundigen van uw plaatselijke ziekenhuis en de thuiszorg wensen u allen fijne feestdagen toe! :-)
18-12-2020, 13:43 door Anoniem
Door Anoniem:
Als ik het nu goed begrijp, dan worden we straks door het GGD bij de corona inentingen afgescheept met een foeilelijke digitale uitdraai, en krijg ik er geen stempeltjes in mijn boekje meer bij. Jammer. Dat wordt dan in medio maart toch wel een heel sneue herinnering, aan anderhalf jaar noodgedwongen thuiszitten. Ik wil graag stempeltjes!
Nee, een peperduur, bij voorbaat falend systeem met centrale opslag is "beter".
18-12-2020, 14:10 door [Account Verwijderd]
@ bitje scheef,

Natuurlijk kunnen dan nog altijd de ziekenhuis IC's vollopen... maar kijk eens hier naar https://www.youtube.com/watch?v=sYCEFORAOhA.

Volgens mij is het zo dat als de MSM zegt dat de IC's niet meer vollopen dan is dat zo. Anders niet. Of met andere woorden, als ze iets anders gevonden hebben (een ander "killer" virus) dan kan het nog een hele lange tijd duren.

Maar in werkelijkheid is er dus geen probleem. Er zijn wel een hele hoop bang gemaakte mensen.
18-12-2020, 17:09 door Anoniem
@ Donderslag,

Dat is echt mega goed nieuws in het filmpje :-)

weet je ook waar ik die grafiek kan vinden op de site van het RIVM? de data in het filmpje gaat tot 29 september.
18-12-2020, 17:19 door [Account Verwijderd]
@ anoniem. Nee, helaas. Ik was ook al ernaar opzoek.
18-12-2020, 19:32 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 18-12-2020, 19:34
Even gezocht op deze site https://coronadashboard.rijksoverheid.nl/landelijk/intensive-care-opnames. Okay. De data van 29 september die waren heel wat beter dan nu, maar daar moet wel bij gezegd worden dat nu het Corona seizoen pas is begonnen. Maar ze hebben ons wel weer bang gemaakt in die periode tot aan 29 september, dat is zeker. En ze maken ons nog steeds bang.
18-12-2020, 19:33 door Anoniem
Na vingen afdrukken gaan veel mensen nu ook dna weggeven. Of ben ik de enige die dit ziet?
18-12-2020, 22:25 door Anoniem
@Donderslag,

idd, erger me vooral aan headliners waarin maar de halve informatie wordt verteld.
Dt sijpelt weer door waardoor ik mensen om me heen hoor roepen er zijn weer 11.xxx besmettingen, terwijl hier niets wordt gezegd over een correctie ivm. de ontbrekende cijfers van laatst (door bv. software fout/andere oorzaken.)

Bedankt voor de link, die had ik al een tijdje niet bezocht.
de grafieken met view totaal zijn wel interessant. die van 5 weken / laatste week voegt imo weinig toe.
18-12-2020, 23:00 door Anoniem
Lijkt me vrij praktisch. Immers zal je ook bij reizen naar het buitenland te maken krijgen in de nabije toekomst dat je een vaccinatie bewijs nodig hebt. Dat kan je weg wensen, maar dat is een werkelijkheid waarmee we worden geconfronteerd, en waar Nederland verder geen enkele invloed op heeft.

Dus wat dat betreft, laat die vaccinatie bewijzen maar komen.
18-12-2020, 23:08 door Anoniem
Ondertussen in Zweden: Koning Carl XVI Gustaf vindt de Zweedse corona-aanpak geen succes. "We hebben gefaald":

https://nos.nl/artikel/2361216-ic-s-in-stockholm-overbelast-het-is-moeilijk-om-dit-vol-te-houden.html
19-12-2020, 03:42 door [Account Verwijderd]
@ Gisteren, 22:25 door Anoniem,

Begin je nu te begrijpen dat de MSM grote kl**tzakken zijn? Het enige wat ze tot nu toe gedaan hebben is ons overspoelen met deze onzin. En dat gebeurt niet alleen hier in Nederland, ze doen het in de hele wereld.
19-12-2020, 07:04 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Bitje-scheef:
Jij hebt echt totaal geen idee wat een vaccinatie inhoudt.

Ik denk dat ik dat beter begrijp, dan dat jij dat voor mogelijk kunt houden...

Het gaat mij om mensen die bewust de boel frustreren en anderen in gevaar brengen. Het zijn dan ook retorische vragen en antwoorden.

.
Als JIJ je hebt laten vaccineren, welk nadeel heb je dan van mensen die zich niet laten vaccineren?"Jij kan toch niet meer ziek worden? Dus zodra iedereen die wil, gevaccineerd is kunnen alle beperkingen toch weg?

Of mis ik iets?

Je mist dat 5% van de gevaccineerden dan in rap tempo besmet kunnen raken.
Dat zijn toch nog zo'n 750.000 mensen!

Kortom, alle beperkingen weg zal niet snel gebeuren.
19-12-2020, 07:27 door Anoniem
Door donderslag: Even gezocht op deze site https://coronadashboard.rijksoverheid.nl/landelijk/intensive-care-opnames. Okay. De data van 29 september die waren heel wat beter dan nu, maar daar moet wel bij gezegd worden dat nu het Corona seizoen pas is begonnen. Maar ze hebben ons wel weer bang gemaakt in die periode tot aan 29 september, dat is zeker. En ze maken ons nog steeds bang.
Heb je ook cijfers van de Corona seizoenen van 2018 en 2019? Ik wil ze graag even vergelijken.
19-12-2020, 10:03 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 19-12-2020, 10:04
@ Vandaag, 07:27 door Anoniem,

Natuurlijk. https://www.youtube.com/watch?v=8genxO0IPN4
19-12-2020, 11:01 door [Account Verwijderd]
Door Anoniem:
Door donderslag: Even gezocht op deze site https://coronadashboard.rijksoverheid.nl/landelijk/intensive-care-opnames. Okay. De data van 29 september die waren heel wat beter dan nu, maar daar moet wel bij gezegd worden dat nu het Corona seizoen pas is begonnen. Maar ze hebben ons wel weer bang gemaakt in die periode tot aan 29 september, dat is zeker. En ze maken ons nog steeds bang.
Heb je ook cijfers van de Corona seizoenen van 2018 en 2019? Ik wil ze graag even vergelijken.

Er was geen COVID-19 in 2018. En ook niet in 2019 (of in ieder geval niet in Nederland, Europe, etc.)

Stelletje wannabe virologen op internet :-(
19-12-2020, 11:18 door Anoniem
Door Bitje-scheef:
Door Anoniem:
Door Bitje-scheef:
Jij hebt echt totaal geen idee wat een vaccinatie inhoudt.

Ik denk dat ik dat beter begrijp, dan dat jij dat voor mogelijk kunt houden...

Het gaat mij om mensen die bewust de boel frustreren en anderen in gevaar brengen. Het zijn dan ook retorische vragen en antwoorden.

.
Als JIJ je hebt laten vaccineren, welk nadeel heb je dan van mensen die zich niet laten vaccineren?"Jij kan toch niet meer ziek worden? Dus zodra iedereen die wil, gevaccineerd is kunnen alle beperkingen toch weg?

Of mis ik iets?

Wanneer is iedereen gevaccineerd ? Allemaal tegelijk of zal dat een paar maanden duren ?
Is het probleem dan direct opgelost ? Of kunnen ziekenhuizen nog steeds vollopen ?
Kun je nog Covid19 verspreiden ook al ben je gevaccineerd ? Hoe lang is de incubatietijd ?

Als je hier nog over na moet denken dan heb je iets gemist.
Ik heb er juist wel over nagedacht, vandaar de vraag: als je gevaccineerd bent, heb je anti stoffen, wordt je (in principe) niet ziek. Dus als er mensen zijn die bij de afweging tussen "wel vaccineren, maar kans op bijwerkingen die we nu nog niet kennen" en "niet vaccineren, want de kans dat ik ernstig ziek wordt is niet groot (huidige status voor mensen onder de 70!)" kiezen voor niet vaccineren, dan heeft dat geen invloed op mensen die wel gevaccineerd zijn.

Dus, leg me nu nogmaals uit: waarom zouden mensen die niet gevaccineerd zijn ergens minder rechten hebben?
19-12-2020, 11:20 door Anoniem
Door Anoniem: Dit is allemaal gebaseerd op informatie waarvan bepaalde partijen willen dat jij er zo over denkt. Jij meent geïnformeerd te zijn, maar je hebt alleen de main stream tv kanalen en kranten bekeken en op de informatie die je daar binnenkreeg je mening gebaseerd. Dat is het zo lui, gemakzuchtig en gevaarlijk als viruswappies die hun informatie uit andere bronnen krijgen en zich daardoor laten beïnvloeden en daar hun mening op baseren.

Ik merk in jouw redeneringen weinig kritisch denken. Het is gewoon het oplepelen van standaardargumenten.
Je zou nog opkijken van hoe breed ik kijk en hoe kritisch ik denk. Ik kom wel tot andere conclusies dan jij over wat ik geloofwaardig vind en wat niet.

Het oplepelen van standaard argumenten die de NOS je gisteren heeft voorgeschoteld kan iedereen.
Dit zegt iets over hoezeer je eigen beeld van de werkelijkheid op ongefundeerde aannames gebaseerd is. De NOS is helemaal niet mijn primaire informatiebron,
19-12-2020, 11:22 door Anoniem
Door Toje Fos:
Door Anoniem:
Door donderslag: Even gezocht op deze site https://coronadashboard.rijksoverheid.nl/landelijk/intensive-care-opnames. Okay. De data van 29 september die waren heel wat beter dan nu, maar daar moet wel bij gezegd worden dat nu het Corona seizoen pas is begonnen. Maar ze hebben ons wel weer bang gemaakt in die periode tot aan 29 september, dat is zeker. En ze maken ons nog steeds bang.
Heb je ook cijfers van de Corona seizoenen van 2018 en 2019? Ik wil ze graag even vergelijken.

Er was geen COVID-19 in 2018. En ook niet in 2019 (of in ieder geval niet in Nederland, Europe, etc.)

Stelletje wannabe virologen op internet :-(

Nee, dat klopt. Maar ook zonder Corona waren de ziekenhuizen in deze periode vol, dat is een jaarlijkse trend: in de herfst/winter zijn de ziekenhuizen vol. Iets met griep en zo... En dat is ontstaan toen door bezuinigingen het aantal ziekenhuis bedden sinds 2010 zijn gehalveerd

Je hoeft geen viroloog te zijn om de cijfers over ziekenhuis bezetting te kunnen lezen.
19-12-2020, 11:22 door Anoniem
Door Toje Fos:
Door Anoniem:
Door donderslag: Even gezocht op deze site https://coronadashboard.rijksoverheid.nl/landelijk/intensive-care-opnames. Okay. De data van 29 september die waren heel wat beter dan nu, maar daar moet wel bij gezegd worden dat nu het Corona seizoen pas is begonnen. Maar ze hebben ons wel weer bang gemaakt in die periode tot aan 29 september, dat is zeker. En ze maken ons nog steeds bang.
Heb je ook cijfers van de Corona seizoenen van 2018 en 2019? Ik wil ze graag even vergelijken.

Er was geen COVID-19 in 2018. En ook niet in 2019 (of in ieder geval niet in Nederland, Europe, etc.)

Stelletje wannabe virologen op internet :-(

Dat klopt niet wat je zegt. Corona-virussen zijn er al heel lang. Alleen noemde we deze uiteraard geen COVID-19.

Wannabe viroloog...dat ben je geloof ik zelf.
19-12-2020, 11:30 door Anoniem
Door donderslag: @ Vandaag, 07:27 door Anoniem,

Natuurlijk. https://www.youtube.com/watch?v=8genxO0IPN4

Een voetbal praatprogramma...
OK je hebt die cijfers niet. Kan ook niet, er is geen Corana-seizoen. Toje Fos zei het ook al.
19-12-2020, 12:08 door [Account Verwijderd]
Waarom naaien de gene die een vaccin hebben gehad geen gele ster op hun jas? Dat is toch een bewezen methode om mensen uit elkaar te kunnen houden?
19-12-2020, 12:11 door Anoniem
Door donderslag: @ Vandaag, 07:27 door Anoniem,

Natuurlijk. https://www.youtube.com/watch?v=8genxO0IPN4

Johan Derksen, voormalig voetballer bij de nationale borreltafel van Veronica Inside, gepromoveerd tot de 17,4 miljoenste amateurviroloog van Nederland. Met het geleuter van zo'n controversiële kletskous komt het wel goed, met de bestrijding van het coronavirus. Er is heus niets aan de hand in de ziekenhuizen. Wakker Nederland kan weer gerust gaan slapen.
19-12-2020, 12:23 door Anoniem
Door donderslag: Natuurlijk kunnen dan nog altijd de ziekenhuis IC's vollopen... maar kijk eens hier naar https://www.youtube.com/watch?v=sYCEFORAOhA.
Door donderslag: Even gezocht op deze site https://coronadashboard.rijksoverheid.nl/landelijk/intensive-care-opnames. Okay. De data van 29 september die waren heel wat beter dan nu, maar daar moet wel bij gezegd worden dat nu het Corona seizoen pas is begonnen. Maar ze hebben ons wel weer bang gemaakt in die periode tot aan 29 september, dat is zeker. En ze maken ons nog steeds bang.
Goed dat je zelf de bronnen van de cijfers opzoekt. Je kan in het coronadashboard ook de ziekenhuisopnames selecteren en met "Toon alles" de hele periode vanaf 16 maart in beeld brengen.

Als je dat met de weergave die Pierre Capel toont vergelijkt valt op dat je op 28 september, aan het eind van de periode die Capel toont, op het dashboard wel degelijk al een duidelijk begin van de tweede golf ziet. Waar komt dat verschil met Capel's grafieken vandaan? Dat ligt aan twee dingen:

• Het dashboard toont aantallen per dag, de grafieken die Capel toont zijn cumulatief, die laten het groeiende totaal aan besmettingen, ziekenhuisopnames en doden zien vanaf het begin van de epidemie. In zo'n grafiek zie je geen pieken en dalen, de lijnen stijgen alleen maar, maar lopen stijler tijdens een piek en vlakker tijdens een dal in de aantallen per dag.

• Capel combineert drie metingen in dezelfde grafiek, waarvan er een, het aantal besmettingen, veel hogere waarden heeft dan de andere twee. Dat laat goed zien hoe de verhoudingen liggen, maar het heeft als nadeel dat de lijnen voor de ziekenhuisopnames en doden zo platgedrukt worden onderin de grafiek dat je veranderingen in het groeitempo amper meer kan onderscheiden.

Als je goed kijkt naar de groene en rode lijnen in de eerste grafiek die Capel toont kijkt zie je wel degelijk dat de stijging rechts toeneemt, je ziet de lijntjes rechts sneller dan in het midden steeds een pixel naar boven verspringen. Dat is de beginnende tweede golf waarvan Capel beweerde dat hij er niet was. De golf is bijna platgeslagen door de weergave maar is nog net zichtbaar. In een weergave die de grafieken voor ziekenhuisopnames en doden niet platslaat is de tweede golf heel duidelijk zichtbaar.

Ik herhaal het nog eens: de grafieken die Capel toont zijn uitstekend geschikt om de verhoudingen tussen besmettingen, ziekenhuisopnames en doden te tonen, maar niet om een goed beeld te krijgen van hoe die ziekenhuisopnames en doden zich ontwikkelen, omdat die lijnen zo platgeslagen worden onderin de grafiek dat je niet meer goed ziet wat er gebeurt. Het coronadashboard heeft voor dat doel een veel betere weergave. En daar zie je de tweede golf heel duidelijk, ook al op het moment dat Capel deze video postte was het begin van de tweede golf goed zichtbaar.

Dit soort dingen doet voor mij afbreuk aan de geloofwaardigheid van Pierre Capel. Hij zegt dat de cijfers het tegenovergestelde aantonen van wat ze zichtbaar maken, en voert als bewijs een weergave aan waarvan hij met zijn achtergrond toch wel zou moeten weten dat die ongeschikt is voor de conclusie die hij eraan verbindt.

Door Anoniem: Ik merk in jouw redeneringen weinig kritisch denken. Het is gewoon het oplepelen van standaardargumenten.
Ter aanvulling van het antwoord dat ik al op jouw post gaf: dit is een voorbeeld van de manier waarop ik kritisch denk en tot conclusies kom over de geloofwaardigheid van informatie die ik her en der vind.
19-12-2020, 12:40 door Anoniem
Door Rexodus: Waarom naaien de gene die een vaccin hebben gehad geen gele ster op hun jas? Dat is toch een bewezen methode om mensen uit elkaar te kunnen houden?

Proest :)

Ik voel me net een muis die vraagt aan een andere muis. Zeg wanneer laat jij je vaccineren? Zegt die andere muis... ja ben me daar gek ik laat het eerst door mensen testen. Straks verander ik nog in een kat. Want ik heb nog geen wetenschappelijk onderzoek gezien..dat zegt zelfs die man v.h. RIVM
19-12-2020, 14:24 door Anoniem
Door Anoniem: Na vingen afdrukken gaan veel mensen nu ook dna weggeven. Of ben ik de enige die dit ziet?

Nee, je bent niet de enige. Minister De Jonge bedacht om de wattenstaafjes van vele Nederlanders naar een medisch lab in de Verenigde Arabische Emiraten te sturen, maar voor dat plannetje is een stokje gestoken.

https://www.security.nl/posting/671730/Jouw+DNA+naar+Abu+Dhabi%3F
19-12-2020, 14:35 door Anoniem
Door Anoniem: Na vingen afdrukken gaan veel mensen nu ook dna weggeven. Of ben ik de enige die dit ziet?
Ik heb mensen nog geen dna zien weggeven.
19-12-2020, 15:52 door Anoniem
Ik begrijp nog steeds niet helemaal waarom dit soort posts hier relevant zijn, want IT security enzo...
Klagen over vaccinaties doe je maar op FB ofzo..

Maar aan alle 'Millenials' en hoe het ook genoemd wordt....
Vroegah was je VERPLICHT om mee te doen aan het landelijke vaccinatie programma. Als je je kinderen niet liet inenten, kreeg je een dikke boete.
Ik heb hier nog steeds de vaccinatie boekjes met alle kinder gerelateerde vaccinaties, en alle reisgerelateerde inentingen.
Wat if het bleeping probleem toch met al die klagers?

En alle anti vaccers die nu klagen, zijn over het algemeen vroeger als kind allemaal ingeent. Geen centje pijn toch?
20-12-2020, 13:44 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Na vingen afdrukken gaan veel mensen nu ook dna weggeven. Of ben ik de enige die dit ziet?
Ik heb mensen nog geen dna zien weggeven.

Nou wat gebeurd er met al die snel testen? Worden die weggegooid of verzameld in een database? De roverheid roept zoveel maar de tijd heeft ons geleerd dat je de overheid zeker niet moet vertrouwen. 1x dna afnemen is genoeg om voor je hele leven geregistreerd te staan.

Het is nooit slecht om geen schaapje(volger) te zijn. Maar sommige dingen met een kritische blik te bekijken. Er zijn altijd wetenschappers die voor iets zijn en ook wetenschappers die tegen iets zijn. Dus laat je van meerdere kanten informeren. Zoek deze informatie zelfs op. Weeg de voordelen tegen de nadelen op. Bouw op je eigen volle verstand. Want je hebt die hersens niet voor niks gekregen.
20-12-2020, 21:24 door Anoniem
Persoonlijk heb ik geen enkel probleem met vaccinaties mits deze getest en zinnig zijn. Toen ik voor mijn werk regelmatig naar landen in Azie en Afrika afreisde heb ik van allerlei vaccinaties ontvangen, en ja van sommigen ook wel een paar dagen beroerd geweest. Maar dat waren allemaal wel vaccins die jarenlang getest zijn en waarvan de arts mij precies kon vertellen waar ik me op moest voorbereiden. Die vaccins waren overigens niet verplicht maar wel aangeraden, ik had diverse collegea die zich niet lieten vaccineren maar ook niet ziek werden doordat ze alle risico's op besmetting zorgvuldig vermeden. Daarnaast nam ik die vaccins omdat ik bewust de risico gebieden opzocht. Anti-malaria profilaxe nam ik al niet meer maar ik had wel anti-biotica bij me om te starten wanneer ik toch malaria zou kunnen krijgen. Het gaat, net als bij IT, in feite over risico management. Welke risico's loop je, welke 'schade' kun je oplopen, welke maatregelen zou je kunnen nemen en hoeveel risico's wil je nemen. Dat is voor iedereen anders en daar heeft, tot een aantal jaren geleden, nog nooit iemand zich druk over gemaakt.
Het jammere nu met Covid-19 vind ik dat mensen die pro vaccinatie zijn volledig uit hun plaat gaan tegenover mensen die twijfelen of hun gevoel volgen en het risico op een besmetting op de koop toen nemen. Ik snap dat niet zo goed want waarom zijn dergelijke pro-vaxers zo aggresief? Je beslist toch zelf over de integriteit van je lichaam en een vaccin is toch alleen voor jou bedoeld en niet voor een ander? Ik zie pro-vaxers ook HPV vaccin nemen om anderen tegen baarmoederhals kanker te beschermen maar waarom wordt er dan van anderen verwacht dat ze zich voor een ander laten inenten met vaccins die niet of nauwelijks goed getest zijn en waar de langetermijn effecten van onbekend zijn.
Ik kreeg een bericht van een arts uit de vs dat een verpleegster 5 minuten na te zijn ingeent met het Pfizer vaccin instorte en inmiddels is overleden. Dat hoeft uiteraard geen rechtstreeks verband te houden maar dat zijn wel zorgelijke zaken als zelfs de pharmaceuten niet alle negatieve effecten hebben kunnen testen.
In het FDA rapport van het Pfizer vaccin lees ik zelfs vier doden terug op een testgroep van 20k mensen. Twee daarvan hadden zware obesitas met onderliggende klachten en twee waren ' kerngezond', dus geen bekende onderliggende ziekten. Wellicht vinden vele provaxers 4 doden op 20K acceptabel maar reken dat eens uit op 100 miljoen mensen. Dan hebben we het toch over zorgelijke getallen waarbij we de langetermijn effecten, en of hieraan ook mensen kunnen overlijden, niet kunnen meereken omdat deze niet bekend zijn.
Van mij mag iedereen vooraan staan om vaccins te nemen, alle respect voor deze proef konijnen, maar laten we afspreken dat we elkaars keuze gewoon in waarde laten zonder mensen daarvoor te veroordelen? Laten we ons niet tegen elkaar opzetten door de politiek en vooral de media. Daar hebben we als mensheid zeer slechte ervaringen mee uit het verleden (1933 - 1945) dus laten we dat vooral niet meer gebeuren. Respecteer elkaar voor de keuze die men in het leven maakt. Covid-19 is tenslotte geen Ebola of ander zeer dodelijk virus. 99% heeft geen of nauwelijks last van het virus, net als het griepvirus (wat we zeker niet mogen onderschatten qua dodelijkheid voor kwetsbare groepen).
20-12-2020, 22:18 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem: Na vingen afdrukken gaan veel mensen nu ook dna weggeven. Of ben ik de enige die dit ziet?
Ik heb mensen nog geen dna zien weggeven.

Nou wat gebeurd er met al die snel testen? Worden die weggegooid of verzameld in een database? De roverheid roept zoveel maar de tijd heeft ons geleerd dat je de overheid zeker niet moet vertrouwen. 1x dna afnemen is genoeg om voor je hele leven geregistreerd te staan.

Het is nooit slecht om geen schaapje(volger) te zijn. Maar sommige dingen met een kritische blik te bekijken. Er zijn altijd wetenschappers die voor iets zijn en ook wetenschappers die tegen iets zijn. Dus laat je van meerdere kanten informeren. Zoek deze informatie zelfs op. Weeg de voordelen tegen de nadelen op. Bouw op je eigen volle verstand. Want je hebt die hersens niet voor niks gekregen.
Iemand, die het over de Roverheid heeft, valt moeilijk serieus te nemen. Dit zit al helemaal vast in zijn ideeën!
21-12-2020, 08:27 door [Account Verwijderd]
Dit soort dingen doet voor mij afbreuk aan de geloofwaardigheid van Pierre Capel. Hij zegt dat de cijfers het tegenovergestelde aantonen van wat ze zichtbaar maken, en voert als bewijs een weergave aan waarvan hij met zijn achtergrond toch wel zou moeten weten dat die ongeschikt is voor de conclusie die hij eraan verbindt.
Mee eens. Pierre Capel weet ook dat het Corona seizoen begint in december en eindigt in april met de piek in februari. In september was het allemaal zeer miniem wat er gebeurde in de IC's. Maar deze gehele heisa rondom Corona als dat alleen maar is georiënteerd rondom IC's, tja, waarom zetten ze daar dan niet het aantal van 10 jaar geleden op? Toen waren er nog 2500 mensen werkzaam in de IC's, nu 1250. Dat lijkt mij nog altijd veel beter dan de gehele economie op zijn kop gooien.
21-12-2020, 08:38 door Anoniem
Door Anoniem: In het FDA rapport van het Pfizer vaccin lees ik zelfs vier doden terug op een testgroep van 20k mensen. Twee daarvan hadden zware obesitas met onderliggende klachten en twee waren ' kerngezond', dus geen bekende onderliggende ziekten.
Ik neem aan dat je dit rapport bedoelt:
https://www.fda.gov/media/144416/download

Dit is wat het rapport erover zegt (pagina 40 van het rapport, kopje "serious effects", subkopje "deaths"):
A total of six (2 vaccine, 4 placebo) of 43,448 enrolled participants (0.01%) died during the reporting period from April 29, 2020 (first participant, first visit) to November 14, 2020 (cutoff date). Both vaccine recipients were >55 years of age; one experienced a cardiac arrest 62 days after vaccination #2 and died 3 days later, and the other participant had pre-existing atherosclerotic disease and baseline obesity and died 3 days after vaccination #1 The placebo recipients died from myocardial infarction (n=1), hemorrhagic stroke (n=1) or unknown causes (n=2); three of the four deaths occurred in the older group (>55 years of age). All deaths represent events that occur in the general population of the age groups where they occurred, at a similar rate.

Je reproduceert de cijfers dus niet goed. Er waren maar 2 doden in de groep die het vaccin kreeg, en 4 in de placebogroep. Van de 6 wordt maar van 1, niet 2, gemeld dat die obesitas had. En de laatste zin geeft aan dat dit aantal doden overeenkomt met wat sowieso bij een groep van deze omvang en leeftijdsverdeling gebeurt. Dus als het hele onderzoek niet had plaatsgevonden hadden we een vergelijkbaar aantal doden in deze groep gezien. Dan blijft er geen enkele basis over om deze doden aan het vaccin toe te schrijven.

Als je informatie aanhaalt doe het dan alsjeblieft goed: controleer even wat je beweert voordat je iets als feit presenteert. Nu heb je misinformatie verspreid en een conclusie getrokken die niet overeind blijft.

Wellicht vinden vele provaxers 4 doden op 20K acceptabel maar reken dat eens uit op 100 miljoen mensen. Dan hebben we het toch over zorgelijke getallen waarbij we de langetermijn effecten, en of hieraan ook mensen kunnen overlijden, niet kunnen meereken omdat deze niet bekend zijn
Laten we eens kijken hoe acceptabel het is. Op Wikipedia is te vinden dat het sterftecijfer in de VS in 2018 8,2 doden per 1000 inwoners bedroeg:
https://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_the_United_States#Death_rate
De rapportageperiode waarin die 6 doden vielen bedroeg 231 dagen (29 april t/m 14 november). Als er 8,2 doden per 1000 inwoners per jaar vallen zijn dat 8,2 * 43,448 * (231/365) = 225 doden in de rapportageperiode in een willekeurige groep van deze omvang. Die 6 doden zijn beduidend lager dan dat. Dat betekent niet dat de prikjes de deelnemers hebben genezen van vrijwel alles waar ze anders dood aan waren gegaan, de verklaring zal eerder zijn dat mensen die toch al op sterven lagen niet aan dit onderzoek hebben meegedaan. Maar zo'n rekensommetje plaatst de cijfers wel in perspectief.
21-12-2020, 09:11 door Anoniem
Door Anoniem: Handig dat je die gewoon kunt downloaden. Dan hoef je je tenminste niet meer te laten injecteren met een iets waarvan nog helemaal niemand weet wat het doet op enige termijn!
Eerst komt de injectie, en dan pas de mogelijkheid om het vaccinatiebewijs te downloaden.
21-12-2020, 09:15 door Anoniem
Door donderslag:
Dit soort dingen doet voor mij afbreuk aan de geloofwaardigheid van Pierre Capel. Hij zegt dat de cijfers het tegenovergestelde aantonen van wat ze zichtbaar maken, en voert als bewijs een weergave aan waarvan hij met zijn achtergrond toch wel zou moeten weten dat die ongeschikt is voor de conclusie die hij eraan verbindt.
Mee eens. Pierre Capel weet ook ...
Ik geloof dat je niet begrijpt wat ik schreef. Er staat niet dat Pierre Capel geloofwaardig is, er staat dat de cijfers laten zien dat de tweede golf er wél is en dat Pierre Capel de verkeerde conclusie trekt. En dat hij met zijn achtergrond toch echt beter zou moeten weten.

Ik zal het harder formuleren: het lijkt er heel sterk op dat Pierre Capel bewust aan het misleiden is. Bewust, omdat het verdomd onwaarschijnlijk is dat hij niet weet wat hij doet, met zijn intelligentie en achtergrond.

Nogmaals: kijk naar de grafieken, zowel in het filmpje als op het coronadashboard dat je zelf aanhaalde. Je kan het zelf zien, je kan wat ik schrijf zelf controleren. Op het coronadashboard kan je in de ziekenhuisopnames de tweede piek duidelijk zien. Je kan daar ook zien dat op 28 september, waar de grafieken in het filmpje van Capel eindigen, het begin van die golf ook al duidelijk zichtbaar was. En in het filmpje kan je de vrijwel horizontale lijntjes van de ziekenhuisopnames en doden wel degelijk kleine stukjes naar boven zien verspringen. De stijging is er, het probleem is dat die klein lijkt in die grafieken omdat Capel voor een soort platgedrukte weergave heeft gekozen. In werkelijkheid is de stijging groot genoeg om ziekenhuizen te overbelasten. En dat is waarom er een probleem is.

Maar deze gehele heisa rondom Corona als dat alleen maar is georiënteerd rondom IC's, tja, waarom zetten ze daar dan niet het aantal van 10 jaar geleden op? Toen waren er nog 2500 mensen werkzaam in de IC's, nu 1250. Dat lijkt mij nog altijd veel beter dan de gehele economie op zijn kop gooien.
Die 1250 extra mensen tover je niet even uit een hoed, die hebben jarenlange opleidingen nodig voor ze er zijn. Je hebt volkomen gelijk dat we beter af waren geweest als die mensen er nu wel waren geweest. Ze zijn er alleen niet, en daar doe je op dit moment geen donder aan. Met wat je nu ervoor regelt heb je pas over jaren meer IC-verpleegkundigen.

In de eerste golf is geïmproviseerd. Er waren meer patiënten per IC-verpleegkundige, en er werden allerlei mensen van andere afdelingen weggehaald om bij te springen voor de dingen die door andere verpleegkundigen gedaan konden worden. Er werd ook apparatuur van andere afdelingen ingezet. Daarom kwamen andere behandelingen in de knel.

Nu komen COVID-19-patiënten minder snel op de IC terecht. Men weet ze al beter te behandelen en ze vaak buiten direct levensgevaar te houden op een (min of meer) normale verpleegafdeling. Maar dat hakt nog steeds in de capaciteit van de ziekenhuizen en gaat ten koste van andere behandelingen. Dat is ongewenst, maar wat moeten ze anders dan roeien met de riemen die ze hebben?

Ook daar geldt dat je niet zomaar een blik extra zorgpersoneel opentrekt. Nogmaals: je hebt het over opleidingen die jaren duren en daar heb je op dit moment geen donder aan, het lost het probleem nu niet op. Je kan nog zo hard naar verkeerd beleid in het verleden wijzen, en op zich met goede reden, maar dat lost het probleem nu niet op.
21-12-2020, 09:24 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Als ik het nu goed begrijp, dan worden we straks door het GGD bij de corona inentingen afgescheept met een foeilelijke digitale uitdraai, en krijg ik er geen stempeltjes in mijn boekje meer bij. Jammer. Dat wordt dan in medio maart toch wel een heel sneue herinnering, aan anderhalf jaar noodgedwongen thuiszitten. Ik wil graag stempeltjes!
Nee, een peperduur, bij voorbaat falend systeem met centrale opslag is "beter".
Stempeltjes is niet meer van deze tijd. Je hebt gewoon een goed registratiesysteem nodig zodat mensen die dingen verliezen of vergeten geen factor meer is.
21-12-2020, 10:13 door [Account Verwijderd]
Die 1250 extra mensen tover je niet even uit een hoed, die hebben jarenlange opleidingen nodig voor ze er zijn. Je hebt volkomen gelijk dat we beter af waren geweest als die mensen er nu wel waren geweest. Ze zijn er alleen niet, en daar doe je op dit moment geen donder aan. Met wat je nu ervoor regelt heb je pas over jaren meer IC-verpleegkundigen.
Waar zijn die overige 1250 mensen? Diegene die zijn "uitgestroomd" zoals dat heet. Waar zijn ze? Kunnen ze niet weer "instromen"? Is dat onmogelijk?
21-12-2020, 10:20 door Anoniem
Door donderslag:
Dit soort dingen doet voor mij afbreuk aan de geloofwaardigheid van Pierre Capel. Hij zegt dat de cijfers het tegenovergestelde aantonen van wat ze zichtbaar maken, en voert als bewijs een weergave aan waarvan hij met zijn achtergrond toch wel zou moeten weten dat die ongeschikt is voor de conclusie die hij eraan verbindt.
Mee eens. Pierre Capel weet ook dat het Corona seizoen begint in december en eindigt in april met de piek in februari. In september was het allemaal zeer miniem wat er gebeurde in de IC's. Maar deze gehele heisa rondom Corona als dat alleen maar is georiënteerd rondom IC's, tja, waarom zetten ze daar dan niet het aantal van 10 jaar geleden op? Toen waren er nog 2500 mensen werkzaam in de IC's, nu 1250. Dat lijkt mij nog altijd veel beter dan de gehele economie op zijn kop gooien.

Corona doden zijn wereldwijd het hele jaar door te betreuren. Er is geen Corona seizoen. Kijk eens naar Zuid-Afrika, bijna 11.000 besmettingen op een dag, en het is hartje zomer daar.
21-12-2020, 10:33 door Anoniem
Door donderslag: Waar zijn die overige 1250 mensen? Diegene die zijn "uitgestroomd" zoals dat heet. Waar zijn ze? Kunnen ze niet weer "instromen"? Is dat onmogelijk?
Het zit er dik in dat ze inmiddels andere banen hebben. Jij maakt bij het dragen van een mondkapje al druk over de aantasting van je vrijheid, toch? Vind je dan wel dat mensen zomaar een andere baan in gecommandeerd moeten kunnen worden? Je hebt toch hopelijk wel door dat je het daar ook over mensen hebt en niet over robots?

Er komt trouwens nog een ander praktisch punt bij: als je je kennis en vaardigheden niet toepast dan slijten die. Het is maar de vraag of mensen die er al jaren uit zijn dat werk even kunnen oppakken alsof ze nooit weg zijn geweest.
21-12-2020, 11:29 door [Account Verwijderd]
Er is wel degelijk een Corona seizoen. En kijk eens hoeveel mensen er wonen in Zuid-Afrika.
21-12-2020, 11:41 door Anoniem
Door donderslag: Er is wel degelijk een Corona seizoen. En kijk eens hoeveel mensen er wonen in Zuid-Afrika.
Waarom hebben we dan buiten het "Corona-seizoen" nog steeds maatregelen nodig om de verspeiding beheersbaar te houden?
21-12-2020, 11:52 door Anoniem
Door Anoniem: De stijging is er, het probleem is dat die klein lijkt in die grafieken omdat Capel voor een soort platgedrukte weergave heeft gekozen. In werkelijkheid is de stijging groot genoeg om ziekenhuizen te overbelasten. En dat is waarom er een probleem is.

Affirmative.

De rek van onze belastbaarheid is er echt al uit, schrijven drie intensivisten van het Radboudumc. De huidige lockdown was onvermijdelijk, het scenario ‘code zwart’ is sluipend actueel.

https://www.nrc.nl/nieuws/2020/12/20/de-ic-bedden-zijn-nagenoeg-op-a4024559

Het is denkbaar dat iemand die na een ongeluk naar de IC zou moeten, daar nu niet terecht kan. Dit is de realiteit.
21-12-2020, 12:17 door Anoniem
Door Anoniem: .......
In het FDA rapport van het Pfizer vaccin lees ik zelfs vier doden terug op een testgroep van 20k mensen. Twee daarvan hadden zware obesitas met onderliggende klachten en twee waren ' kerngezond', dus geen bekende onderliggende ziekten. Wellicht vinden vele provaxers 4 doden op 20K acceptabel maar reken dat eens uit op 100 miljoen mensen.......

Kun je zelf ook uitrekenen zonder paniek voetbal te spelen....

-Als- je zo zo rekenen (wat volgens de rapporten niet zo letterlijk genomen kan worden) is het volgens mij de volgende rekensom : 100.000.000/20.000 = 5.000 x 4 = 20.000 mogelijke doden door reactie op het vaccin. Wereldwijd!!!

In Amerika alleen staat de teller nu bijna op 320.000 doden, en de wereldwijde teller op bijna 1.7 miljoen!!!

Gezien de ellende van de afgelopen 10 maanden, persoonlijk en financieel, wat is het alternatief?
Deze pandemie nog ruim een jaar voort laten razen?

Want iedereen die denkt dat dit alles halverwege 2021 achter de rug is, is enorm naief.......
21-12-2020, 13:18 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 21-12-2020, 13:27
Door Anoniem:
Door Anoniem: .......
In het FDA rapport van het Pfizer vaccin lees ik zelfs vier doden terug op een testgroep van 20k mensen. Twee daarvan hadden zware obesitas met onderliggende klachten en twee waren ' kerngezond', dus geen bekende onderliggende ziekten. Wellicht vinden vele provaxers 4 doden op 20K acceptabel maar reken dat eens uit op 100 miljoen mensen.......

Kun je zelf ook uitrekenen zonder paniek voetbal te spelen....

Alleen als je weet waaraan die mensen zijn overleden. Ze kunnen namelijk ook voor een bus zijn gestapt en zijn platgereden. En of ze in de placebogroep zaten of niet. Er zijn professionals bezig met de beoordeling voor de inzet in Nederlands. Die mensen kunnen ook lezen (duh) en komen tot een deskundig onderbouwd advies.

N.B: "The documents revealed that two people who received the experimental vaccine had died during the trial. Four others who died were on a placebo." -- https://thenewdaily.com.au/news/coronavirus/2020/12/09/pfizer-oxford-astrazeneca-vaccines/
21-12-2020, 16:43 door [Account Verwijderd]
Waarom hebben we dan buiten het "Corona-seizoen" nog steeds maatregelen nodig om de verspeiding beheersbaar te houden?
Als je realiseert dat Corona zelfs minder verspreidbaar is dan Influenza dan zijn die maatregelen helemaal niet nodig. De veel interessantere vraag is waarom het gros van de politieke leiders in de hele wereld gek zijn geworden.
21-12-2020, 18:06 door [Account Verwijderd]
Door donderslag:
Waarom hebben we dan buiten het "Corona-seizoen" nog steeds maatregelen nodig om de verspeiding beheersbaar te houden?
Als je realiseert dat Corona zelfs minder verspreidbaar is dan Influenza dan zijn die maatregelen helemaal niet nodig. De veel interessantere vraag is waarom het gros van de politieke leiders in de hele wereld gek zijn geworden.

De nog interessantere vraag is waarom jij denkt dat je daar een oordeel over kan vellen? Waarom denk jij dat je met wat van internet bij elkaar gezochte informatie er überhaupt iets zinnigs over kan zeggen? Laat staan dat je 'verbeteringen' zou kunnen voorstellen. Niets persoonlijks maar ik word onderhand kotsmisselijk van al die wannabe's op internet die menen RIVM en overheid ter verantwoording te kunnen roepen met hun lekenpraat.
21-12-2020, 18:27 door Anoniem
Door Anoniem: Ik zal het harder formuleren: het lijkt er heel sterk op dat Pierre Capel bewust aan het misleiden is. Bewust, omdat het verdomd onwaarschijnlijk is dat hij niet weet wat hij doet, met zijn intelligentie en achtergrond.

Een leestip. In de afgelopen vijftig jaar heeft Darrell Huff's roemruchte How to Lie with Statistics (Norton, 1954) meer exemplaren verkocht dan welk ander boek over statistiek dan ook. Voor die verkoopcijfers zijn goede redenen, maar helaas vaak ook minder verheffende motieven onder de minder getalenteerde lezers die de statistiek misbruiken.

https://en.wikipedia.org/wiki/How_to_Lie_with_Statistics
21-12-2020, 19:36 door [Account Verwijderd]
Door Toje Fos:
Door donderslag:
Waarom hebben we dan buiten het "Corona-seizoen" nog steeds maatregelen nodig om de verspeiding beheersbaar te houden?
Als je realiseert dat Corona zelfs minder verspreidbaar is dan Influenza dan zijn die maatregelen helemaal niet nodig. De veel interessantere vraag is waarom het gros van de politieke leiders in de hele wereld gek zijn geworden.

De nog interessantere vraag is waarom jij denkt dat je daar een oordeel over kan vellen? Waarom denk jij dat je met wat van internet bij elkaar gezochte informatie er überhaupt iets zinnigs over kan zeggen? Laat staan dat je 'verbeteringen' zou kunnen voorstellen. Niets persoonlijks maar ik word onderhand kotsmisselijk van al die wannabe's op internet die menen RIVM en overheid ter verantwoording te kunnen roepen met hun lekenpraat.
Omdat ik denk dat dit Corona nog een serieus staartje gaat krijgen.
21-12-2020, 20:17 door [Account Verwijderd]
Door donderslag:
Door Toje Fos:
Door donderslag:
...
...
...
Niets persoonlijks maar ik word onderhand kotsmisselijk van al die wannabe's op internet die menen RIVM en overheid ter verantwoording te kunnen roepen met hun lekenpraat.
Omdat ik denk dat dit Corona nog een serieus staartje gaat krijgen.

Complottheorietje? Waarmee je op basis van speculatieve nonsens tot vergaande gedachten komt? Niet doen. Zoek hulp.
21-12-2020, 20:43 door [Account Verwijderd]
@ Toje Fos, wat je nu meemaakt daarvan hoop ik dat dit de laatste keer zal zijn, maar ik geloof dat niet helaas.
22-12-2020, 10:40 door Anoniem
Door donderslag:
Waarom hebben we dan buiten het "Corona-seizoen" nog steeds maatregelen nodig om de verspeiding beheersbaar te houden?
Als je realiseert dat Corona zelfs minder verspreidbaar is dan Influenza dan zijn die maatregelen helemaal niet nodig. De veel interessantere vraag is waarom het gros van de politieke leiders in de hele wereld gek zijn geworden.

Wel merkwaardig dat Influenza inmiddels zo goed als verdwenen is. Het zou maar zo iets met maatregelen te maken kunnen hebben.

https://www.rivm.nl/sites/default/files/2020-12/IAZ%2BARI%20%25%20wk50%2020_21_website.jpg
22-12-2020, 11:05 door [Account Verwijderd]
Door donderslag: @ Toje Fos, wat je nu meemaakt daarvan hoop ik dat dit de laatste keer zal zijn, maar ik geloof dat niet helaas.

Schuimbekkend achter een toetsenbord zitten tikken? Nee, dat zal niet de laatste keer zijn ;-)
22-12-2020, 12:12 door Anoniem
Door Anoniem: Persoonlijk heb ik geen enkel probleem met vaccinaties mits deze getest en zinnig zijn. Toen ik voor mijn werk regelmatig naar landen in Azie en Afrika afreisde heb ik van allerlei vaccinaties ontvangen, en ja van sommigen ook wel een paar dagen beroerd geweest. Maar dat waren allemaal wel vaccins die jarenlang getest zijn en waarvan de arts mij precies kon vertellen waar ik me op moest voorbereiden. Die vaccins waren overigens niet verplicht maar wel aangeraden, ik had diverse collegea die zich niet lieten vaccineren maar ook niet ziek werden doordat ze alle risico's op besmetting zorgvuldig vermeden. Daarnaast nam ik die vaccins omdat ik bewust de risico gebieden opzocht. Anti-malaria profilaxe nam ik al niet meer maar ik had wel anti-biotica bij me om te starten wanneer ik toch malaria zou kunnen krijgen. Het gaat, net als bij IT, in feite over risico management. Welke risico's loop je, welke 'schade' kun je oplopen, welke maatregelen zou je kunnen nemen en hoeveel risico's wil je nemen. Dat is voor iedereen anders en daar heeft, tot een aantal jaren geleden, nog nooit iemand zich druk over gemaakt.
Het jammere nu met Covid-19 vind ik dat mensen die pro vaccinatie zijn volledig uit hun plaat gaan tegenover mensen die twijfelen of hun gevoel volgen en het risico op een besmetting op de koop toen nemen. Ik snap dat niet zo goed want waarom zijn dergelijke pro-vaxers zo aggresief? Je beslist toch zelf over de integriteit van je lichaam en een vaccin is toch alleen voor jou bedoeld en niet voor een ander? Ik zie pro-vaxers ook HPV vaccin nemen om anderen tegen baarmoederhals kanker te beschermen maar waarom wordt er dan van anderen verwacht dat ze zich voor een ander laten inenten met vaccins die niet of nauwelijks goed getest zijn en waar de langetermijn effecten van onbekend zijn.
Ik kreeg een bericht van een arts uit de vs dat een verpleegster 5 minuten na te zijn ingeent met het Pfizer vaccin instorte en inmiddels is overleden. Dat hoeft uiteraard geen rechtstreeks verband te houden maar dat zijn wel zorgelijke zaken als zelfs de pharmaceuten niet alle negatieve effecten hebben kunnen testen.
In het FDA rapport van het Pfizer vaccin lees ik zelfs vier doden terug op een testgroep van 20k mensen. Twee daarvan hadden zware obesitas met onderliggende klachten en twee waren ' kerngezond', dus geen bekende onderliggende ziekten. Wellicht vinden vele provaxers 4 doden op 20K acceptabel maar reken dat eens uit op 100 miljoen mensen. Dan hebben we het toch over zorgelijke getallen waarbij we de langetermijn effecten, en of hieraan ook mensen kunnen overlijden, niet kunnen meereken omdat deze niet bekend zijn.
Van mij mag iedereen vooraan staan om vaccins te nemen, alle respect voor deze proef konijnen, maar laten we afspreken dat we elkaars keuze gewoon in waarde laten zonder mensen daarvoor te veroordelen? Laten we ons niet tegen elkaar opzetten door de politiek en vooral de media. Daar hebben we als mensheid zeer slechte ervaringen mee uit het verleden (1933 - 1945) dus laten we dat vooral niet meer gebeuren. Respecteer elkaar voor de keuze die men in het leven maakt. Covid-19 is tenslotte geen Ebola of ander zeer dodelijk virus. 99% heeft geen of nauwelijks last van het virus, net als het griepvirus (wat we zeker niet mogen onderschatten qua dodelijkheid voor kwetsbare groepen).

Interessante review van het onderzoek door een arts: https://www.janbhommel.com/post/het-pfizer-biontech-vaccin-tegen-het-sars-cov-2-virus
22-12-2020, 12:31 door [Account Verwijderd]
@ Toje Fos, echt grappig. Maar je begrijpt toch wel zo onderhand dat dit onderwerp bloedserieus is. De gehele economie wordt naar de verdoemenis gebracht en, nog veel erger, in Afrika en in India gaan miljoenen mensen dood van de honger.
22-12-2020, 12:46 door Anoniem
Door Anoniem:
Door donderslag:
Waarom hebben we dan buiten het "Corona-seizoen" nog steeds maatregelen nodig om de verspeiding beheersbaar te houden?
Als je realiseert dat Corona zelfs minder verspreidbaar is dan Influenza dan zijn die maatregelen helemaal niet nodig. De veel interessantere vraag is waarom het gros van de politieke leiders in de hele wereld gek zijn geworden.

Wel merkwaardig dat Influenza inmiddels zo goed als verdwenen is. Het zou maar zo iets met maatregelen te maken kunnen hebben.

https://www.rivm.nl/sites/default/files/2020-12/IAZ%2BARI%20%25%20wk50%2020_21_website.jpg

Goed gezien.

Als we nu ook nog eens te maken zouden krijgen met een plotselinge zware griepgolf temidden van de coronapandemie, dan zou de ellende wereldwijd niet te overzien zijn. Maar wat nog niet is, kan nog komen...
22-12-2020, 12:48 door Anoniem
Door donderslag: @ Toje Fos, echt grappig. Maar je begrijpt toch wel zo onderhand dat dit onderwerp bloedserieus is. De gehele economie wordt naar de verdoemenis gebracht en, nog veel erger, in Afrika en in India gaan miljoenen mensen dood van de honger.
Ja, het is ernstig. Maar ernstige onderwerpen ga je niet effectief te lijf door te doen alsof de oorzaak van de hele situatie eigenlijk niets voorstelt. Er wordt over de hele wereld zo heftig op gereageerd omdat die oorzaak, SARS-Cov-2, wel heel wat voorstelt.

En dat een groepje rechts-libertaire aanjagers van complotdenken doet alsof we hierover massaal worden voorgelogen en dat een minderheid aan wetenschappers, ex-wetenschappers en pseudo-wetenschappers daar luidruchtig aan mee doet wil nog niet zeggen dat al die complotverhalen waar zijn.

Hierboven heb je Pierre Capel aangehaald en een uitleg gekregen hoe die man gegevens verkeerd weergeeft om er een conclusie aan te verbinden die er niet uit te trekken valt. Je hebt in die afgesloten thread van meer dan 600 reacties meerdere keren op een dergelijke manier uitleg gekregen dat er dingen niet kloppen in de dingen die de mensen zeggen waar jij in gelooft.

Je bent gestopt de MSM te vertrouwen omdat je daar dingen zag die niet kloppen, zoals je al meerdere keren hebt aangegeven. Wanneer dringt tot je door dat er dingen niet kloppen bij degenen die je in plaats daarvan je vertrouwen geeft? Wanneer krijg je door dat er heel zichtbare redenen zijn om hun niet te vertrouwen?
22-12-2020, 13:05 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem: Ik wil starks naar de bakker, "Dag mijnheer, mag ik uw vaccinatiebewijs zien?"
Uhhh nee, "Nou dan geen brood voor u, goedemorgen."
Als iemand toch al binnen staat zal de bakker dat brood gewoon verkopen (omzet). Een verhitte discussie gevolgd door een partij vrij worstelen levert meer kans op besmetting op.
Het probleem is dat je niet eens binnen zult komen.

Ik verwacht het niet bij de kleine bakkerij die de omzet niet kan missen.

Ik verwacht het wel dat supermarkten die zowiezo open mogen blijven en de omzet van de degene die niet is gevaccineerd kunnen missen dit zullen invoeren.

Ook nadat de epidemie voorbij is zullen mondkapjes een normaal deel van het dagelijks leven blijven

Mondkapjes een normaal deel van het dagelijks leven? Wanneer je in Azië komt is dat al zo. Iemand die verkouden is, draagt een mondkapje om anderen niet te besmetten. Dat zien ze daar als normale beleefdheid. Maar normale beleefdheid is in Nederland iets heel anders. Kijk maar in het verkeer, richting aangeven, afstand houden, netjes achteraan aansluiten, dat is behalve wettelijk geregeld ook wenselijke beleefdheid. Hoe vaak doen we dat niet?

Ik hoop dat wij hier in Europa een stap verder gaan dan Azië in beleefdheid, ook na Corona:

Wie verkouden is, blijft thuis.

Die regel moet gewoon blijven, je bent immers ziek en kunt anderen besmetten. Tevens voorkomt dit dat we voor altijd aan het milieu-vervuilende mondkapje vastzitten.
22-12-2020, 15:16 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 22-12-2020, 15:18
@ Vandaag, 12:48 door Anoniem,

Ik zal niet zeggen dat Corona niet ernstig is want het is gelijk aan Influenza. Waar ik zoveel moeite mee heb dat zijn de maatregelen die zijn getroffen. En waarom zijn ze getroffen? En waarom ging Corona nog steeds door in de zomer, terwijl de cijfers zeiden dat er helemaal niets aan de hand was. Waarom bleef de media die cijfers maar doorgeven in de zomer? En waarom zijn de aantallen van Corona nog steeds aan het doorlopen terwijl normaliter bij ieder griepseizoen de aantallen op nul worden gezet en vanaf september weer beginnen maar bij Corona is dat niet gebeurd. Corona is het enige griepseizoen dat niet wordt gereset op nul. En moet ik nog even doorgaan?
22-12-2020, 16:32 door Anoniem
Door donderslag: @ Vandaag, 12:48 door Anoniem,

Ik zal niet zeggen dat Corona niet ernstig is want het is gelijk aan Influenza. Waar ik zoveel moeite mee heb dat zijn de maatregelen die zijn getroffen. En waarom zijn ze getroffen?
Dat zijn vragen waar je makkelijk antwoord op kan vinden, weet je?

Bijvoorbeeld hoogleraar infectieziektebestrijding Christian Hoebe:
We hebben het aantal overlijdens door corona alleen maar op dit niveau kunnen houden, doordat we gigantisch veel maatregelen hebben genomen, zoals het afstand houden, thuisblijven bij klachten, testen en bron- en contactonderzoek. Dáárdoor is de besmettingscurve afgevlakt. Waren er geen maatregelen genomen, dan was het aantal intensivecareopnames en coronadoden een veelvoud geweest van wat we nu hebben gezien. Het is gewoon niet eerlijk om dat er niet bij te vertellen, als je de griep en het coronavirus met elkaar gaat vergelijken.
https://www.parool.nl/nederland/wat-je-moet-weten-als-je-corona-en-griepstatistieken-vergelijkt~bd36a72e/?referrer=https%3A%2F%2Fmyprivacy.dpgmedia.nl%2F

En dit is wat een nieuwsbericht op de website van de Erasmus Universiteit erover te melden heeft:
De veelgehoorde kritiek dat de coronapandemie niet veel heftiger is dan een zwaar griepseizoen, kan definitief van tafel. Dat blijkt vrijdag uit berekeningen van het RIVM.

De impact van covid-19 op het verlies aan gezondheid blijkt, zelfs met alle beschermende maatregelen, vijf keer hoger dan van een gemiddeld griepseizoen. En dan zijn de langetermijngevolgen van covid en de effecten van uitstel van reguliere zorg nog niet eens meegewogen.
https://www.eur.nl/nieuws/vergelijking-met-de-griep-levert-een-scheef-beeld-op
22-12-2020, 18:58 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 22-12-2020, 19:00
@ Vandaag, 16:32 door Anoniem,

Dat zijn vragen waar je makkelijk antwoord op kan vinden, weet je?
Als ik naar jouw links kijk dan blijkt het toch een heel stuk lastiger te zijn.

Jouw eerste link.
Tegenstanders van de manier waarop Nederland omgaat met het coronavirus grijpen het getal van 404 graag aan om hun protesten kracht bij te zetten.
De auteur begint over "tegenstanders". Welke tegenstanders? Wie zijn dat? En zo gaat het gehele verhaal door. Onzin na onzin.

Jouw tweede link. Jezus Christus! Wat een onzin! En wederom is het verhaal van haar zonder enkele link.

Okee. Ze schreef wel iets interessants.
De onderzoekers brachten daarnaast de indirecte gevolgen van de coronacrisis in kaart. Zo werd dit voorjaar de kankerscreening drie maanden stilgelegd en daarna vertraagd weer op gang gebracht, waardoor diagnoses soms later zijn gesteld. De komende twee decennia zullen daardoor jaarlijks tussen de 28 en 127 extra sterfgevallen worden geteld.
Die mensen zijn dus gestorven vanwege de maatregelen die zijn getroffen.

En verder is ze bezig met framen, dat is iets dat de MSM veel te vaak doet. Ik zou hetgeen wat zij zegt niet zo vertrouwen, maar dat ben ik.
22-12-2020, 19:38 door Anoniem
Door Anoniem: dat een groepje rechts-libertaire aanjagers van complotdenken doet alsof we hierover massaal worden voorgelogen en dat een minderheid aan wetenschappers, ex-wetenschappers en pseudo-wetenschappers daar luidruchtig aan mee doet wil nog niet zeggen dat al die complotverhalen waar zijn.

Nederlandse complotgroepen zoals Viruswaarheid, Café Weltschmerz, de huis-aan-huis verspreidde 'verzetskrant' van het zogenaamde Gezond Verstand en de artsen die in juli een 'brandbrief' tegen de coronawet schreven, worden beïnvloed door een Amerikaanse lobby-organisatie: de rechts-libertarische John Birch Society.

https://pointer.kro-ncrv.nl/artikelen/complotdenkers-strijden-met-amerikaanse-lobbyclub-en-kennedy-telg-tegen-coronamaatregelen

"Er wordt heel vaak gedaan alsof het hier gaat om totaal 'spontane' initiatieven van burgers. Geen sturing, geen samenhang, geen overleg of coördinatie. Dat is het beeld wat men heel graag naar buiten brengt", reageert Jelle van Buuren, hoogleraar veiligheidsstudies aan de Universiteit van Leiden.

Het verborgen netwerk van complotdenkers
uitzending KRO-NRCV Pointer, zondag 20 december

https://www.npostart.nl/pointer/20-12-2020/KN_1717787
23-12-2020, 05:47 door [Account Verwijderd]
@ Gisteren, 19:38 door Anoniem,

Dat verhaal van de "complotdenkers", dat ligt veel meer bij mensen als Bill Gates dan bij de normale mensen.

Het grappige van dit verhaal van Pointer is, waar is Robert Jensen? Ik zie Robert Jensen niet in dit verhaal. En dat terwijl Robert Jensen heel veel nieuws naar buiten heeft gebracht waar zij bij Pointer iets over willen zeggen. Dus waarom wordt Robert niet genoemd? Dat wordt uitgelegd in Jensen ik dacht aflevering 275 maar het kan ook 274 zijn, maar Robert heeft een link geplaatst naar de mail [1] die hij heeft ontvangen van Anouk Hofkens van Pointer. Anouk op haar beurt heeft haar twitter account opgezegd vanwege alle commotie die zij kreeg. Dus Anouk die deelt wel graag uit op tv maar op het moment dat ze zelf kritiek krijgt dan trekt ze zich terug.

Ik heb de aflevering niet gezien. Ik heb geen tv dus dat is een beetje lastig tv kijken. Maar ik heb ook weinig interesse in dit soort van "nieuws" dat vooral is ge-ent op framing.

[1] https://img.jensen.nl/15593/1608290364-dreigmail.jpg
23-12-2020, 09:58 door Anoniem
Door donderslag: Het grappige van dit verhaal van Pointer is, waar is Robert Jensen? Ik zie Robert Jensen niet in dit verhaal. En dat terwijl Robert Jensen heel veel nieuws naar buiten heeft gebracht waar zij bij Pointer iets over willen zeggen. Dus waarom wordt Robert niet genoemd?
Maak je geen zorgen, die komt ook aan bod, ze houden het niet bij dat ene artikel:
https://pointer.kro-ncrv.nl/artikelen/bij-jensen-lange-frans-en-adam-curry-herkennen-we-de-gedachtegang-van-een-amerikaanse

Dat wordt uitgelegd in Jensen ik dacht aflevering 275 maar het kan ook 274 zijn, maar Robert heeft een link geplaatst naar de mail [1] die hij heeft ontvangen van Anouk Hofkens van Pointer.
Ik zie dat in de URL het woord dreigmail wordt gebruikt terwijl de mail geen enkele bedreiging bevat en in keurige bewoordingen gesteld is.
Anouk op haar beurt heeft haar twitter account opgezegd vanwege alle commotie die zij kreeg. Dus Anouk die deelt wel graag uit op tv maar op het moment dat ze zelf kritiek krijgt dan trekt ze zich terug.
Pointer heeft een Twitter-account waar mensen hun reacties kwijt kunnen. Als ik daar kijk zie ik een hoop gescheld zonder inhoud van een soort waarvan ik niet inzie waarom wie dan ook, ook een journalist, verplicht zou zijn om het te moeten incasseren op een persoonlijk account. Kritiek hoeft geen scheldpartij te zijn, weet je, je kan ook een inhoudelijke discussie voeren en argumenten gebruiken. Dat werkt veel beter.

Bij Robert Jensen zelf vind ik een serie tweets in deze stijl:
Journalistiek is dood. Het belachelijke @pointer_kroncrv
gaat een negatief stuk maken over mij. Sturen me een arrogante mail van tutje @AnoekHofkens
. VOL MET SPELFOUTEN! Ik kan niet wachten op het stuk! Lust ze rauw! Met een glas Chianti! MANIPULATIE
Als een beleefde e-mail met vragen al als een bedreiging wordt gepositioneerd dan zijn tweets met dit soort agressieve en beledigende taal in verhouding daarmee zware bedreigingen. Overdrijf ik nu? Het woord "dreigmail" in die URL is precies zo'n overdrijving.

Hij gebruikt het woord "dreigmail" trouwens niet alleen maar in de URL maar ook in een paar tweets:
EXTRA WEEKEND JENSEN SHOW! Gin tonic time! Ze krijgen ons er niet onder! Ongecensureerd over Corona en Vaccines. De stumperds van @pointer_kroncrv
hebben EXACT dezelfde dreigmail, VOL met spelfouten, gestuurd naar @adamcurry
! Wat een niveau
Schijnt dat de ‘journalist’ van @pointer_kroncrv
die mij een dreigmail stuurde VOL met spelfouten van twitter is gevlucht. Typisch! Kunnen wel uitdelen maar niet incasseren. Ik zie een toekomst waarin ‘journalisten’ persoonlijk aangeklaagd kunnen worden voor misleidende framing!
In zo'n toekomst is journalistiek morsdood, want dan het kan niet meer bedreven worden. Hier maakt Robert Jensen duidelijk dat de toekomst die hij ziet er een is waarin aan hem niet eens vragen kunnen worden gesteld over een invloed die een journalist meent te herkennen, maar waarin hij zelf wél het misleidende frame kan gebruiken om die vragen een dreigmail te noemen. Zoiets kan alleen maar onder een repressief regime waarin "vrijheid" van meningsuiting is voorbehouden aan vriendjes van het regime en tegenstanders vervolgd worden voor het uiten van hun mening of het bedrijven van onafhankelijke journalistiek.

Robert Jensen roept om het hardst dat het bar en boos is gesteld met onze vrijheid, en kan dat op de een of andere manier ondanks het veronderstelde gebrek aan vrijheid in alle vrijheid doen, hij wordt namelijk niet vervolgd om zijn video's en ze staan makkelijk bereikbaar online. Zijn uitlatingen laten zien dat hij zelf de repressieve neigingen heeft waar hij anderen van beschuldigt. Misschien is dat de bril waardoor hij naar de wereld kijkt, kan hij zich alleen maar voorstellen dat dat de enige manier is waarop dingen gedaan worden en interpreteert hij dus alles wat hij ziet alsof het vanuit repressieve motieven gebeurt.

"Journalistiek is dood" is de reactie van Jensen op een journalist die bezig is met precies wat je bij goede journalistiek mag verwachten: niet zomaar allerlei beweringen publiceren maar eerst de betrokkene de gelegenheid geven zijn kant van het verhaal toe te lichten, zodat die kant ook opgenomen kan worden in de publicatie. Het is hier niet de journalistiek die beneden de maat is, het is Jensen's reactie.

Ik heb een aantal van de video's van Robert Jensen waar je op deze site naar gelinkt heb gezien, en ik heb daarin niet één voorbeeld gezien waarin hij wederhoor toepaste. Het is één grote tirade van wantrouwen tegen onder meer de mainstream media, maar ondanks al die kritiek op hoe de journalistiek functioneert doet hij niet eens het begin van een poging om het zelf wel goed te doen.
23-12-2020, 11:22 door [Account Verwijderd]
Door donderslag: @ Toje Fos, echt grappig. Maar je begrijpt toch wel zo onderhand dat dit onderwerp bloedserieus is. De gehele economie wordt naar de verdoemenis gebracht en, nog veel erger, in Afrika en in India gaan miljoenen mensen dood van de honger.

Er is een pandemie met vreselijke gevolgen. Dat zijn de feiten. Figuren als Robert Jensen hebben hun eigen verborgen agenda (zoals geld verdienen met kijkcijfers) en komen alleen maar met complottheorieën aan. Ik las ergens dat QAnon als sekte beschouwd kan worden en dat haar aanhangers gedeprogrammeerd moeten worden om weer in de werkelijkheid terug te kunnen komen. Daar zit echt wat in.
23-12-2020, 12:18 door Anoniem
Door Anoniem: Stap 1 van de indirecte verplichting om gevaccineerd te worden is begonnen.

Ga er vanuit dat als je straks door europa of de wereld wil reizen je overal dit bewijs nodig zal hebben. Met vliegen, met huren van een auto in het buitenland, bezoek aan concerten of grote evenementen zoals F1 etc.. overal zal je straks een bewijs nodig hebben.
23-12-2020, 12:32 door Anoniem
Door Anoniem: Wat mij betreft stoppen ze alle vaccinaties er in: niet alleen die ik als kind heb gekregen, maar ook die ik later nog heb gehad. De meest recente was in 2016 vanwege een reis naar Indonesië (Sulawesi). Aangezien sommige een beperkt aantal jaren werkzaam is, zou een dergelijke registratie handig zijn.
Ik heb nog mijn oude vaccinatieboekje, maar na een verhuizing was ik die een tijdje kwijt. Voor mijn eigen veiligheid houd ik dat graag compleet.
Inderdaad. Tip: boekje inscannen en de scans opslaan in een password manager (zoals bijv. Keepass). Je zou ook kunnen overwegen een vaccinatieboekje app te gebruiken. Kun je je administratie zelf bijhouden incl alarmeringen wanneer de werkzame periode eindigt. Maar of dit aan te bevelen is ihkv privacy...
23-12-2020, 12:53 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Stap 1 van de indirecte verplichting om gevaccineerd te worden is begonnen.

Ga er vanuit dat als je straks door europa of de wereld wil reizen je overal dit bewijs nodig zal hebben. Met vliegen, met huren van een auto in het buitenland, bezoek aan concerten of grote evenementen zoals F1 etc.. overal zal je straks een bewijs nodig hebben.
Precies.

De mensen die denken dat het zo een vaart niet zal lopen houden zichzelf voor de gek.

Reken erop dat jij direct of indirect verplicht zult worden.

Weiger je dit te doen dan zul je de consequenties daarvan ondervinden
24-12-2020, 14:31 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem: Stap 1 van de indirecte verplichting om gevaccineerd te worden is begonnen.

Ga er vanuit dat als je straks door europa of de wereld wil reizen je overal dit bewijs nodig zal hebben. Met vliegen, met huren van een auto in het buitenland, bezoek aan concerten of grote evenementen zoals F1 etc.. overal zal je straks een bewijs nodig hebben.
Precies.

De mensen die denken dat het zo een vaart niet zal lopen houden zichzelf voor de gek.

Reken erop dat jij direct of indirect verplicht zult worden.

Weiger je dit te doen dan zul je de consequenties daarvan ondervinden

Hoe zie je dat voor je? Zullen er straks overal waar nu de schuifdeuren automatisch opengaan beveiligers staan die één voor één dat bewijs gaat controleren?
28-12-2020, 19:53 door Anoniem
Zo'n bewijs zul je nodig hebben als je straks weer (ongemuilkorfd) wilt gaan vliegen, bijv. met de KLM. Of als je naar België wilt, om maar te zwijgen van bestemmingen als de VS.
Om bepaalde landen in Afrika, Azië of Zuid-Amerika binnen te mogen, moet je gevaccineerd zijn tegen gele koorts. Daar heb je ook een officieel bewijs voor nodig, het zgn. gele boekje. Zoiets hoor je ook te krijgen na een coronavaccinatie.
29-12-2020, 12:10 door Anoniem
Zo'n vaccinatiebewijs is compleet krankzinnig. Een inenting betekent niet dat je het virus niet meer kunt verspreiden. Sterker nog, zodra je gevaccineerd bent wordt de kans groter dat je het virus asymptomatisch verspreidt, mits het vaccin werkt natuurlijk. Heel fijn dat je met zo'n inenting waarschijnlijk niet meer (ernstig) ziek zal worden maar qua verspreiding zal zo'n bewijs dus een puur bureaucratisch (pressie)middel zijn.
Het is voor de "patient" wel nuttig dat wordt bijgehouden welk vaccin je wanneer hebt gekregen, maar om dat nu ergens in een database op te slaan en daar weer bewijsjes van te gaan printen is te ridicuul voor woorden.
Ik dacht dat we geleerd hadden van het onnodig vergaren van data tijdens de Tweede Wereldoorlog.
29-12-2020, 12:47 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 29-12-2020, 12:47
Door Anoniem: Zo'n vaccinatiebewijs is compleet krankzinnig. ...

Spanje gaat vaccinweigeraars registreren https://businessam.be/spanje-gaat-vaccinweigeraars-registreren/
29-12-2020, 12:56 door Anoniem
Door Anoniem: Zo'n vaccinatiebewijs is compleet krankzinnig. Een inenting betekent niet dat je het virus niet meer kunt verspreiden. Sterker nog, zodra je gevaccineerd bent wordt de kans groter dat je het virus asymptomatisch verspreidt, mits het vaccin werkt natuurlijk.
Voor zover ik in het nieuws heb gezien is nog niet bekend of dat zo is.

Dat niet is aangetoond dat een gevaccineerde persoon het virus niet meer kan verspreiden betekent niet dat daarmee is aangetoond dat die het wel verspreidt. Dat is een mogelijkheid waar rekening mee gehouden wordt, geen zekerheid.

Voor zover mij bekend, althans. Als er inmiddels meer bekend is, heb je dan misschien een link naar dat nieuws?
29-12-2020, 14:56 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Er staat hier niets over dat je verplicht bent om dit bewijs te downloaden, lijkt mij ook niet zo relevant
want net zoals je diploma, rijbewijs kunnen ze dit na maken.

Dat is het officieel ook niet, maar er zullen straks een hoop niet zo snuggere evenementenmanagers zijn of reisorganisaties, luchtvaartorganisaties, etc die zo'n bewijsje willen zien voordat ze je binnen laten. Ze denken dat ze daarmee 'beschermd' zijn, terwijl dat natuurlijk onzin is. De overheid faciliteert deze praktijken hiermee. En dat is zeer kwalijk. Dan heb je dus indirect een vaccinatieplicht in NL.

Een vaccinatie biedt geen 100% bescherming, ook niet-gevaccineerden kunnen immuniteit hebben en het is onduidelijk of een vaccin ook bescherming biedt tegen mutaties en hoe lang het bescherming biedt. Vaccins zijn een van de manieren (samen met andere dingen, zoals immuniteit op natuurlijke wijze) om een zodanige hoeveelheid immuniteit in een samenleving te creëren dat zo'n virus minder kans krijgt. Daar gaat het om en niet of iedereen perse ingeënt is die je binnenlaat. Maar de dommigheid overheerst weer eens.

Überhaupt, hoe haal je het in je hoofd om een centraal register op te zetten voor covid-vaccinaties. Zoveelste voorbeeld van een overheid in het westen dat basale grondrechten en vrijheden / privacy aantast van burgers. Het zoveelste voorbeeld van een overheid die zich TEGEN de mensen keert. Zie ook de berichten over backdoors in encryptie op deze website.

We kunnen dus geen stickers meer sparen.
29-12-2020, 16:25 door Anoniem

Ik hoop dat wij hier in Europa een stap verder gaan dan Azië in beleefdheid, ook na Corona:

Wie verkouden is, blijft thuis.


Ik denk dat mijn baas daar anders over denkt. Die wordt flink chagrijnig als iemand zich ziek meldt.
29-12-2020, 17:13 door [Account Verwijderd]
Door Anoniem:

Ik hoop dat wij hier in Europa een stap verder gaan dan Azië in beleefdheid, ook na Corona:

Wie verkouden is, blijft thuis.


Ik denk dat mijn baas daar anders over denkt. Die wordt flink chagrijnig als iemand zich ziek meldt.

Onmiddellijk aangifte doen!
29-12-2020, 17:39 door Anoniem
Door Toje Fos:
Door Anoniem:

Ik hoop dat wij hier in Europa een stap verder gaan dan Azië in beleefdheid, ook na Corona:

Wie verkouden is, blijft thuis.


Ik denk dat mijn baas daar anders over denkt. Die wordt flink chagrijnig als iemand zich ziek meldt.

Onmiddellijk aangifte doen!
Waarom?
29-12-2020, 18:44 door Anoniem
Door Anoniem:

Ik hoop dat wij hier in Europa een stap verder gaan dan Azië in beleefdheid, ook na Corona:

Wie verkouden is, blijft thuis.


Ik denk dat mijn baas daar anders over denkt. Die wordt flink chagrijnig als iemand zich ziek meldt.

Hij wordt een stuk chagrijniger als de rest van de werknemers ook ziek worden.
29-12-2020, 18:53 door Anoniem
Door Toje Fos:
Door Anoniem: Zo'n vaccinatiebewijs is compleet krankzinnig. ...

Spanje gaat vaccinweigeraars registreren https://businessam.be/spanje-gaat-vaccinweigeraars-registreren/

Volledig terecht, achterlijke lui.
21-01-2021, 14:40 door Anoniem
In hoeverre ben je achterlijk als je je niet laat vaccineren omdat:
1. Je niet weet wat de lange termijn gevolgen zijn.
2. Je niet weet hoelang het vaccin werkt.
3. Je niet weet of, als je gevaccineerd bent, niet besmettelijk bent.
4. Je niet tot een risico groep behoort.
5. Er aan je DNA gesleuteld wordt (Pfizer en Moderna)

Waarom maken pro-inenters (Toje Vos) zich toch zo druk?
Er zou hun immers niets meer kunnen over komen...toch?
Overigens zouden ze zomaar besmet kunnen raken door een gevaccineerde.
Ik vraag me tot slot af in hoeverre een gang naar de rechtbank kan voorkomen om niet-gevaccineerden te discrimineren.
22-01-2021, 12:38 door Anoniem
Door Anoniem: In hoeverre ben je achterlijk als je je niet laat vaccineren omdat:
1. Je niet weet wat de lange termijn gevolgen zijn.
2. Je niet weet hoelang het vaccin werkt.
3. Je niet weet of, als je gevaccineerd bent, niet besmettelijk bent.
4. Je niet tot een risico groep behoort.
5. Er aan je DNA gesleuteld wordt (Pfizer en Moderna)

Waarom maken pro-inenters (Toje Vos) zich toch zo druk?
Er zou hun immers niets meer kunnen over komen...toch?
Overigens zouden ze zomaar besmet kunnen raken door een gevaccineerde.
Ik vraag me tot slot af in hoeverre een gang naar de rechtbank kan voorkomen om niet-gevaccineerden te discrimineren.

Met een in potentie dodelijke ziekteverwekker in opmars langs vele varianten is enige vorm van discriminatie bij weigering collectieve medewerking prima beleid. Ergens moet iemand het functioneren van de maatschappij zeker stellen, dat doen de bubbelbewoners met hun vlaggen en demonstraties zeker niet. Ben geen fan van het zittende kabinet, maar wel overwogen dealen met iets volstrekt nieuws doen ze nog steeds goed. Ben je voor vaccinatie? Prima. Ben je tegen, ook prima. Maar accepteer in beide gevallen dan wel de mogelijke consequenties en stop met prediken alsof je een specialist bent ... je gelijk krijg je toch niet als je dat al had.
22-01-2021, 13:38 door Anoniem
Door Anoniem: In hoeverre ben je achterlijk als je je niet laat vaccineren omdat:
1. Je niet weet wat de lange termijn gevolgen zijn.
2. Je niet weet hoelang het vaccin werkt.
3. Je niet weet of, als je gevaccineerd bent, niet besmettelijk bent.
4. Je niet tot een risico groep behoort.
5. Er aan je DNA gesleuteld wordt (Pfizer en Moderna)

Waarom maken pro-inenters (Toje Vos) zich toch zo druk?
Er zou hun immers niets meer kunnen over komen...toch?
Overigens zouden ze zomaar besmet kunnen raken door een gevaccineerde.
Ik vraag me tot slot af in hoeverre een gang naar de rechtbank kan voorkomen om niet-gevaccineerden te discrimineren.
Even een reactie:
1. -> het is geen medicijn dat in het lichaam blijft, het werkt zoals andere vaccins. Het activeert het immuunsysteem om het virus te herkennen en daarop te reageren., de werkzame stoffen worden binnen weken afgebroken.
2. -> klopt, maar wanneer het een jaar werkt en iedereen op de wereld zou gevaccineerd kunnen worden, zou het virus uit moeten sterven bij gebrek aan mensen om te besmetten
3. -> dat is helaas een puntje, maar wanneer je het virus sneller afbreekt, ben je ook minder lang besmettelijk
4. -> als je niet zelf tot een risicogroep behoort, vorm je voor anderen toch een gevaar. En hoe weet je zeker of je niet tot een risicogroep behoort? Het zijn niet alleen ouderen, maar ook anderen en datgene wat jou aan een risicogroep toevoegt, hoeft nog niet merkbaar te zijn.
5. -> er wordt niet aan DNA gesleuteld. Er wordt gebruik gemaakt van RNA en dat is echt iets anders.

Dus waarom niet vaccineren? Wanneer er in het vaccin stoffen zitten (het dragermateriaal) waarvoor je allergisch bent, heb je een goed argument.
22-01-2021, 14:51 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: In hoeverre ben je achterlijk als je je niet laat vaccineren omdat:
1. Je niet weet wat de lange termijn gevolgen zijn.
2. Je niet weet hoelang het vaccin werkt.
3. Je niet weet of, als je gevaccineerd bent, niet besmettelijk bent.
4. Je niet tot een risico groep behoort.
5. Er aan je DNA gesleuteld wordt (Pfizer en Moderna)

Waarom maken pro-inenters (Toje Vos) zich toch zo druk?
Er zou hun immers niets meer kunnen over komen...toch?
Overigens zouden ze zomaar besmet kunnen raken door een gevaccineerde.
Ik vraag me tot slot af in hoeverre een gang naar de rechtbank kan voorkomen om niet-gevaccineerden te discrimineren.

Met een in potentie dodelijke ziekteverwekker in opmars langs vele varianten is enige vorm van discriminatie bij weigering collectieve medewerking prima beleid. Ergens moet iemand het functioneren van de maatschappij zeker stellen, dat doen de bubbelbewoners met hun vlaggen en demonstraties zeker niet. Ben geen fan van het zittende kabinet, maar wel overwogen dealen met iets volstrekt nieuws doen ze nog steeds goed. Ben je voor vaccinatie? Prima. Ben je tegen, ook prima. Maar accepteer in beide gevallen dan wel de mogelijke consequenties en stop met prediken alsof je een specialist bent ... je gelijk krijg je toch niet als je dat al had.

Prediken doe ik zeker niet en ik ben ook geen specialist. Maar naar alle feiten te hebben gekeken, ook naar datgene wat angstvallig uit de openbaarheid word gehouden, geeft het te denken dat zoveel mensen als makke schapen zich een goedje laten inspuiten waarvan nog lang niet bekend is wat de uiteindelijke (bij)werking zal zijn. Vreemd is het dan, als je dat niet wenst te doen, je als een soort paria te boek zal gaan staan. Voor wat betreft het gelijk niet krijgen, ook al heb je het, bevestigd alleen maar mijn bedenkingen.
22-01-2021, 15:19 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem: In hoeverre ben je achterlijk als je je niet laat vaccineren omdat:
1. Je niet weet wat de lange termijn gevolgen zijn.
2. Je niet weet hoelang het vaccin werkt.
3. Je niet weet of, als je gevaccineerd bent, niet besmettelijk bent.
4. Je niet tot een risico groep behoort.
5. Er aan je DNA gesleuteld wordt (Pfizer en Moderna)

Waarom maken pro-inenters (Toje Vos) zich toch zo druk?
Er zou hun immers niets meer kunnen over komen...toch?
Overigens zouden ze zomaar besmet kunnen raken door een gevaccineerde.
Ik vraag me tot slot af in hoeverre een gang naar de rechtbank kan voorkomen om niet-gevaccineerden te discrimineren.

Met een in potentie dodelijke ziekteverwekker in opmars langs vele varianten is enige vorm van discriminatie bij weigering collectieve medewerking prima beleid. Ergens moet iemand het functioneren van de maatschappij zeker stellen, dat doen de bubbelbewoners met hun vlaggen en demonstraties zeker niet. Ben geen fan van het zittende kabinet, maar wel overwogen dealen met iets volstrekt nieuws doen ze nog steeds goed. Ben je voor vaccinatie? Prima. Ben je tegen, ook prima. Maar accepteer in beide gevallen dan wel de mogelijke consequenties en stop met prediken alsof je een specialist bent ... je gelijk krijg je toch niet als je dat al had.

Prediken doe ik zeker niet en ik ben ook geen specialist. Maar naar alle feiten te hebben gekeken, ook naar datgene wat angstvallig uit de openbaarheid word gehouden, geeft het te denken dat zoveel mensen als makke schapen zich een goedje laten inspuiten waarvan nog lang niet bekend is wat de uiteindelijke (bij)werking zal zijn. Vreemd is het dan, als je dat niet wenst te doen, je als een soort paria te boek zal gaan staan. Voor wat betreft het gelijk niet krijgen, ook al heb je het, bevestigd alleen maar mijn bedenkingen.

Dat u/jij predikt was niet de bedoeling van mijn stelling: excuses. Was meer algemeen gesteld. Wel extra nog opgemerkt dat onder de vele zogenoemde makke schapen zeker wel wetenschappers en medisch personeel zit waaronder ik val. Er is intern veel discussie maar de voor ons bewezen feiten zijn voor ons wel zeker bepalend. En wat de toekomst betreft, wie weet loop ik morgen onder de tram of bus, geen idee.
22-01-2021, 15:38 door SPer
Door Anoniem: Tja, de farmaceuten willen meer vaccins verkopen, niemand wil die rommel omdat het erger is dan de kwaal, zelfs de zorgmedewerkers wil 50 tot 85% geen griepprik hebben omdat het altijd niet werkt, veel geld kost en je er ziek van wordt alsof je de griep hebt. Totaal defeating the purpose.

Dan heb je de bijbelbelters die uit religie niet willen.

Dan heb je de intellectuelen die naar statistieken kijken en niet (meer) willen.

Dan komt de corona en het motto van de farmarci is ' never let a good crisis go to waste'...

Dus nu komt de overheid met het vaccin paspoort...
En nu gaat het natuurlijk worden: ' geen covid vaccin? niet naar de bios, niet met het OV, niet naar het park enz'.. daarna wordt het vaccins tegen polio, pokken, difterie, kinkhoest, de builenpest enz enz.

want je kunt het toch niet maken dat je oudjes vermoord?
overigens zijn de oversterfte cijfers via het CBS niet meer opvraagbaar... misschien omdat meer mensen willen weten hoe erg het covid virus nu eigenlijk is ten opzichte van de griepgolven uit 2014-15 en 2018.. maar de cijfers liegen er niet om die nog wel te vinden zijn.
Het aantal mensen dat overlijdt per week is hetzelfde als in de griepgolven. En nu is het percentage ouderen in de bevolking nog hoger dan toen.
Niemand die over een lockdown had in december 2014 of in maart 2018...

U noemt pokken, pokken zijn wereldwijd uitgeroeid .
22-01-2021, 15:52 door Anoniem
Door donderslag:
Door Anoniem: Stap 1 van de indirecte verplichting om gevaccineerd te worden is begonnen.

Stap 1 is in maart zo ongeveer gezet.

Maart 2022?
24-01-2021, 11:31 door Anoniem
Door Anoniem: Er staat hier niets over dat je verplicht bent om dit bewijs te downloaden, lijkt mij ook niet zo relevant
want net zoals je diploma, rijbewijs kunnen ze dit na maken.

"Je rijbewijs kun je ophalen bij de gemeente". Hier staat ook niet dat je verplicht bent om dat te doen. Je mag echter niet achter het stuur zitten zonder.
24-01-2021, 23:02 door Anoniem
Begrijp het dan.. Voor werk is het al verplicht straks overal bioscoop, restaurants, bezoek elders of andere sociale activiteiten want al de fysieke winkels zijn kapot gemaakt. Alles digitaal, dus download dan maar even je bewijs anders mogen we u wettelijk gezien geen toegang verlenen .i.v.m. het risico van het killer virus. Dit zul je gaan krijgen, is nu al zo. Als de pizza boer je al een pizza verkoopt 1 minuut na sluit maken ze de pizzeria kapot. Heel simpel voorbeeld.

Burgeroorlog is al begonnen, de romeo's hebben genoeg hel en rel getrapt voor de media om mensen nog banger te maken..
De mensen krijgen nu de schuld voor het gevaar dat men met wapens de straat op gaat, ja tuurlijk waar komt al die informatie vandaan dan kunnen ze toch net zo goed als die criminelen oppakken???? Oh nee wacht we zetten de ME en het leger in tegen iedereen want ow wacht grapje Rutte heeft alweer gelogen...

Gewapende agenten over straat die de orde houden. Straks de vaccinatieplicht die ze er wel op een andere manier doorheen duwen, ze nemen je GEWOON even alles af beetje bij beetje. Wil je het nog? Vaccineren dan met het experimenteel vaccin.

Ga je mee? Tuurlijk! We blijven allemaal braaf achter de computer zitten en we laten ons beetje bij beetje ALLES afnemen...
Strijd nu met de jongens die op straat staan ook voor JULLIE vrijheid..... Kijk toch eens verder dan je neus lang is mede mensen. Hebben we niets van de geschiedenis geleerd? Simpel voorbeeldje je hebt de Master en de Slaves. Als de Master met belachelijk nieuw voorstel komt of zegt ik neem jullie x af dan zullen de rest van de Slaves actie moeten ondernemen, anders is het gedaan met hun vrijheid.
25-01-2021, 01:09 door Anoniem
Tjonge... wat een hoop reacties (gekakel) hier.
Het maakt toch wel wat los dit onderwerp. Ik ben na een paar reacties maar gestopt met lezen.
Voor al die roeptoeteraars die het zo goed weten voor anderen !.. het is aan een ieder voor zich zelf om een overweging te maken of je wilt ingeent te laten worden of niet. Lichamelijke integriteit noemen ze dat geloof ik.

Iedereen beslist over zijn eigen lichaam, en dat moet de ander respecteren want we denken allemaal anders.
Gek genoeg willen we allemaal hetzelfde: gezond blijven.
Gezondverstand erbij houden hoort daar ook bij. Of je nu je laat prikken of niet. Zomaar de sloot in duiken omdat iemand of een groep dat roepen is ook ongezond.
25-01-2021, 08:49 door Bitje-scheef - Bijgewerkt: 25-01-2021, 08:51
Begrijp het dan.. Voor werk is het al verplicht straks overal bioscoop, restaurants, bezoek elders of andere sociale activiteiten want al de fysieke winkels zijn kapot gemaakt. Alles digitaal, dus download dan maar even je bewijs anders mogen we u wettelijk gezien geen toegang verlenen .i.v.m. het risico van het killer virus. Dit zul je gaan krijgen, is nu al zo. Als de pizza boer je al een pizza verkoopt 1 minuut na sluit maken ze de pizzeria kapot. Heel simpel voorbeeld.

Burgeroorlog is al begonnen, de romeo's hebben genoeg hel en rel getrapt voor de media om mensen nog banger te maken..
De mensen krijgen nu de schuld voor het gevaar dat men met wapens de straat op gaat, ja tuurlijk waar komt al die informatie vandaan dan kunnen ze toch net zo goed als die criminelen oppakken???? Oh nee wacht we zetten de ME en het leger in tegen iedereen want ow wacht grapje Rutte heeft alweer gelogen...

Beste Donderslag en nu kennelijk als Anoniem,

Er is maar 1 oplossing die iedereen wil, van het virus af, vanwege gezondheidsrisico's.
Kennelijk zijn er nog teveel mensen waarbij de gevraagde maatregelen niet zo goed lukken (onbedoeld of juist een "I do not care" attitude).

Die lockdown blijft gewoon van kracht als de R waarde niet duidelijk onder de 1 uitkomt. Het virus geeft geen ene r**t om jouw vrijheid, of wie je bent, die doet gewoon zijn ding. Al deze maatregelen zijn hier op geënt.

- Geen sprake van een maatschappelijke reset, anders waren de viruswappies al lang opgepakt, vastgehouden en naar Siberië gestuurd. (Poetin heeft nog een mooi paleis wat uitgebouwd moet worden).

- Keuze wel of geen vaccinatie - ja daar kun je 2 kanten op, vaccineren en veilig mee doen, of niet vaccineren en dan gewoon langer moeten wachten op bepaalde zaken. Het is een keuze. Mij om het even, maar accepteer dan ook de consequenties. Er is geen sprake van verplicht vaccineren.

- In het buitenland zijn de maatregelen vele malen strenger, wellicht hierom ook beter. Hier in NL wordt alles naar alle redelijkheid gedempt, maar het houdt een keer op. Niet meewerken is gewoon meehelpen het virus onder de mensen te houden c.q. lockdown is dan langer noodzakelijk. (eigenlijk ben je dan juist medeplichtig aan het kapot maken van de economie, ipv helpen).

- Wat schiet een regering er mee op om de economie "on hold" te zetten ? Totaal niets... Dus de enige reden is een medische. Zelfs Zweden is teruggekomen op zijn beleid van groepsimmuniteit. De ziekenhuizen zijn overlopen en de oversterfte was behoorlijk groter dan verwacht. Andere regeringen hebben dit ook bekeken en gaan echt niet in lockdown als dit niet de beste weg is.

- Wat wordt nu werkelijk gevraagd van je vrijheid ? De beperkende maatregelen zijn zeer soepel in te passen. 1,5 meter, op vele plekken even een mondkapje, iets minder en korter bezoek (je houdt meer bier over). Sporten ? Kan nog steeds, alleen buiten of tijdelijk iets anders.


Maar kennelijk zijn de problemen nog niet groot genoeg en gaan we lekker rellen en plunderen. Voor vrijheid ?
25-01-2021, 09:24 door Anoniem
Toch is dit wel een lastige materie. Niet iedereen die een vaccinatie wil, zal deze hebben gehad zodra de vaccinatiebewijzen als downloads beschikbaar komen. Veroorzaakt de uitgever (RIVM?) daarmee geen afgunst?
Ik ben bang van wel.

Lastig hoor, binnenkort heb je wereldwijd zo'n bewijs nodig, om te kunnen reizen. Ongeacht wat onze regering daarvan vindt.

Je kan je daarop voorbereiden, of je kan je kop in het zand steken, en gaan piepen over afgunst ofzo.
25-01-2021, 09:26 door Anoniem
Burgeroorlog is al begonnen, de romeo's hebben genoeg hel en rel getrapt voor de media om mensen nog banger te maken..

Wat erg zeg, een aanhouding eenheid, die mensen die zwaar geweld gebruiken tijdens demo's arresteren. Eindeloos gehuil, terwijl dat gewoon de verantwoordelijkheid is, van de arrestanten zelf. Slachtofferrolletje.

Niets nieuws aan, zo'n aanhoudingseenheid tijdens demo. En nee, zij trappen geen rellen voor de media, en zijn er niet om mensen bang te maken....
25-01-2021, 09:29 door Anoniem
Even voor het juist weergeven van de feiten. Viroloog Ab Osterhaus zit net op landelijke TV (WNL) doodleuk te verkondigen dat er haast gemaakt moet worden met het vaccineren van 20 en 30 jarigen, omdat zij het virus het meest verspreiden.
Maar... Het is nog helemaal niet bekend of een gevaccineerde niet meer besmettelijk is. Lijkt mij een onwaarheid dus vind je het gek dat er mensen zijn die twijfelen om te vaccineren?

Over het plunderen, Het betreft hier ééncelligen die er altijd op uit zijn om rellen te veroorzaken. Maakt voor hun niet uit wat de aanleiding is, als er maar een aanleiding is en anders verzinnen ze die zelf...
25-01-2021, 09:29 door Anoniem
Door Anoniem:Burgeroorlog is al begonnen, de romeo's hebben genoeg hel en rel getrapt voor de media om mensen nog banger te maken..
De mensen krijgen nu de schuld voor het gevaar dat men met wapens de straat op gaat, ja tuurlijk waar komt al die informatie vandaan dan kunnen ze toch net zo goed als die criminelen oppakken???? Oh nee wacht we zetten de ME en het leger in tegen iedereen want ow wacht grapje Rutte heeft alweer gelogen...

Gewapende agenten over straat die de orde houden. Straks de vaccinatieplicht die ze er wel op een andere manier doorheen duwen, ze nemen je GEWOON even alles af beetje bij beetje. Wil je het nog? Vaccineren dan met het experimenteel vaccin.

Hoe ze aan de informatie komen? Hier in Eindhoven waren ze zondagmorgen al aan het controleren en werden mensen aangetroffen die wapenachtige zooi bij zich hadden. Verder, hoe kom je in een centrum dat gesloten is, aan vuurwerk en steekwapens? Die heb je dan bij je.

Dat iemand wil protesteren is prima, maar dat doe je zonder geweld, met eventueel een spandoek. Fietsenstallingen leegtrekken, barricades bouwen, boel in brand steken, winkels plunderen. Dat is niet protesteren, maar rellen. De politie hier heeft van begin af aan laten weten, dat manifestaties niet mochten. Maar volgens goed Nederlands beleid, mogen ze niets tot het escaleert.
25-01-2021, 09:29 door Anoniem
In hoeverre ben je achterlijk als je je niet laat vaccineren omdat:
1. Je niet weet wat de lange termijn gevolgen zijn.

Vertel mij eens de lange termijn gevolgen van ieder medicijn en voedingsprodukt, dat jij hebt gebruikt, en dat <10 jaar oud is als produkt. Dat weet je van geen enkel produkt. Enkel bij dit vaccin, ga je daar opeens moeilijk over doen.

Welke kwalificaties heb jij, om de lange termijn effecten van welk produkt dan ook te bepalen ? Van welke produkten ben je op de hoogte, van dergelijke aspecten ?

Btw, labels als achterlijk gebruiken om je punt te maken is vrij zwak. Misschien wat meer nadenken over inhoudelijke argumenten.
25-01-2021, 09:35 door Anoniem
Immorele medicijnen weiger ik toch.

Wat is de definitie van een ''immoreel medicijn''. Kan je uitleggen, wat dat is ?
25-01-2021, 09:45 door Anoniem
Ach, voor iedereen die zo'n bewijs niet wil. Wil je straks opgesloten zitten in je eigen land, of wil je de grens nog over kunnen ? Denk je dat Nederland iets te zeggen heeft, over dergelijke zaken, over de grens. Het lijkt wel alsof velen in een fantasie wereld leven, waar ze denken dat Nederland bepaalt, of je straks zo'n bewijs nodig hebt, om bijvoorbeeld internationaal te kunnen reizen.
25-01-2021, 09:45 door Anoniem
Wat schiet een regering er mee op om de economie "on hold" te zetten ? Totaal niets... Dus de enige reden is een medische

Sommige idioten denken dat een werkgevers partij zoals de VVD dit voor de lol doet.
25-01-2021, 09:47 door Anoniem
Pfieuw..... Dat was even lezen. 140+ voors en tegens.

Wat ik mis in de hele discussie is het stukje over zelfbeschikking en lichamelijke integriteit.
Los van of ik nu voor of tegen vaccineren ben vind ik dat iedereen eigen baas is over eigen lichaam. Volgens mij is dat zelfs in de grondwet vastgelegd.
Het kan dus simpelweg niet zo zijn dat iemand voor jou bepaalt dat je een prik moet nemen. Iedere vorm van dwang daarbij moet je dus niet willen. Zo simpel is het.
(en nee, ik geloof nergens in, bovenstaande heeft niets met godsdienst te maken. Maak mij ook niet uit voor viruswappie want zelf neig ik naar wel inenten).
25-01-2021, 11:05 door Anoniem
Door Anoniem: Pfieuw..... Dat was even lezen. 140+ voors en tegens.

Wat ik mis in de hele discussie is het stukje over zelfbeschikking en lichamelijke integriteit.
Los van of ik nu voor of tegen vaccineren ben vind ik dat iedereen eigen baas is over eigen lichaam. Volgens mij is dat zelfs in de grondwet vastgelegd.
Het kan dus simpelweg niet zo zijn dat iemand voor jou bepaalt dat je een prik moet nemen. Iedere vorm van dwang daarbij moet je dus niet willen. Zo simpel is het.
(en nee, ik geloof nergens in, bovenstaande heeft niets met godsdienst te maken. Maak mij ook niet uit voor viruswappie want zelf neig ik naar wel inenten).

Precies daar gaat het mij ook om!
En het laakbare aan het hele inentingverhaal is, dat er dus repressailles dreigen als je je niet laat vaccineren.
Die ondertoon zit ook al in het spotje op tv: "Als je laat inenten krijgen we steeds meer vrijheden".
Ik vind dat toch een verdekt dreigement...
25-01-2021, 12:18 door Anoniem
Door Anoniem: Pfieuw..... Dat was even lezen. 140+ voors en tegens.

Wat ik mis in de hele discussie is het stukje over zelfbeschikking en lichamelijke integriteit.
Los van of ik nu voor of tegen vaccineren ben vind ik dat iedereen eigen baas is over eigen lichaam. Volgens mij is dat zelfs in de grondwet vastgelegd.
Het kan dus simpelweg niet zo zijn dat iemand voor jou bepaalt dat je een prik moet nemen. Iedere vorm van dwang daarbij moet je dus niet willen. Zo simpel is het.
(en nee, ik geloof nergens in, bovenstaande heeft niets met godsdienst te maken. Maak mij ook niet uit voor viruswappie want zelf neig ik naar wel inenten).

je mag inderdaad zelf je keuze hierin maken. Maar daar kunnen wel gevolgen aan zitten. Zowel in Nederland, EU of daarbuiten.
25-01-2021, 13:09 door Anoniem
Door Anoniem: Pfieuw..... Dat was even lezen. 140+ voors en tegens.

Wat ik mis in de hele discussie is het stukje over zelfbeschikking en lichamelijke integriteit.
Los van of ik nu voor of tegen vaccineren ben vind ik dat iedereen eigen baas is over eigen lichaam. Volgens mij is dat zelfs in de grondwet vastgelegd.
Het kan dus simpelweg niet zo zijn dat iemand voor jou bepaalt dat je een prik moet nemen. Iedere vorm van dwang daarbij moet je dus niet willen. Zo simpel is het.
(en nee, ik geloof nergens in, bovenstaande heeft niets met godsdienst te maken. Maak mij ook niet uit voor viruswappie want zelf neig ik naar wel inenten).
Je bent uitdrukkelijk niet verplicht om je te laten vaccineren. Maar die vrijheid van jou om een risico voor anderen te zijn is nog geen plicht voor die anderen om het risico dat jij oplevert dan maar te aanvaarden. Die hebben namelijk ook hun vrijheden.
25-01-2021, 14:05 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Pfieuw..... Dat was even lezen. 140+ voors en tegens.

Wat ik mis in de hele discussie is het stukje over zelfbeschikking en lichamelijke integriteit.
Los van of ik nu voor of tegen vaccineren ben vind ik dat iedereen eigen baas is over eigen lichaam. Volgens mij is dat zelfs in de grondwet vastgelegd.
Het kan dus simpelweg niet zo zijn dat iemand voor jou bepaalt dat je een prik moet nemen. Iedere vorm van dwang daarbij moet je dus niet willen. Zo simpel is het.
(en nee, ik geloof nergens in, bovenstaande heeft niets met godsdienst te maken. Maak mij ook niet uit voor viruswappie want zelf neig ik naar wel inenten).
Je bent uitdrukkelijk niet verplicht om je te laten vaccineren. Maar die vrijheid van jou om een risico voor anderen te zijn is nog geen plicht voor die anderen om het risico dat jij oplevert dan maar te aanvaarden. Die hebben namelijk ook hun vrijheden.

Het is maar de vraag of vaccinatie ervoor zorgt dat je geen risico meer oplevert voor anderen of dat het enkel jezelf betreft. In die context is het dus maar de vraag of deze vereiste ook maar iets bijdraagt aan de veiligheid van anderen.
25-01-2021, 14:11 door Anoniem
Je bent uitdrukkelijk niet verplicht om je te laten vaccineren. Maar die vrijheid van jou om een risico voor anderen te zijn is nog geen plicht voor die anderen om het risico dat jij oplevert dan maar te aanvaarden. Die hebben namelijk ook hun vrijheden.


Wat is bovenstaande voor onzin? Wat is het nut van het vaccin dan? Dient er toch voor om zelf niet ziek te worden? Iemand die geënt is, wordt toch niet meer ziek? Of heb ik het mis? Hoe kan iemand die niet geënt is dan iemand ziek maken die wel geënt is, en dus een risico zijn? Mag iemand dan niet zelf kiezen of hij het risico wil lopen om zelf ziek te worden? Het is de overheid in ieder geval alles aangelegen om de vaccins aan de man te brengen om het geld terug te verdienen al dan niet met een hoop winst van de farmacie. Farmacie is tenslotte ook niks meer dan gelegaliseerde drugsmaffia.
25-02-2021, 15:44 door Anoniem
Door Anoniem: Puike oplossing om evenementen ed weer snel te kunnen laten opstarten. Maar voorkeur gaat uit naar een plastic pasje met foto. Dat kun je dan ook geven aan mensen die om echte medische redenen geen vaccinatie kunnen krijgen.

Klinkt als de befaamde GELE STER ...
25-02-2021, 21:15 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Puike oplossing om evenementen ed weer snel te kunnen laten opstarten. Maar voorkeur gaat uit naar een plastic pasje met foto. Dat kun je dan ook geven aan mensen die om echte medische redenen geen vaccinatie kunnen krijgen.

Klinkt als de befaamde GELE STER ...

In de jaren van de Tweede Wereldoorlog had de vijand maar 1 datapoint. Nu verzamelen ze duizenden datapoints over ons per dag. Windows 10 met alle privacy opties (als je ze kunt vinden) ingeschakeld verzamelt nog 10.000 datapoints.

Wie is dan die onzichtbare vijand? De meesten helpen mee in ruil voor een salaris, hypotheek en uitstel van executie.


Jodocus 'Q' Oyevaer
26-02-2021, 09:48 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 26-02-2021, 09:49
Door Anoniem:
Door Anoniem: Puike oplossing om evenementen ed weer snel te kunnen laten opstarten. Maar voorkeur gaat uit naar een plastic pasje met foto. Dat kun je dan ook geven aan mensen die om echte medische redenen geen vaccinatie kunnen krijgen.

Klinkt als de befaamde GELE STER ...

Joh, je bent het Nederlands al niet machtig als je hier het bijv.nw. 'befaamd' gebruikt. Dus de geschiedenis getransponeerd op het heden is wel helemaal weinig soeps!
26-02-2021, 14:06 door Anoniem
Door Anoniem: Je krijgt het ook thuisgestuurd in een discrete witten envelop met daarin een badge in de vorm van een ster,
Met de tekst coronaproof

Met je BSN nummer zichtbaar in het venster. :) EN je DNA in barcode aan de voorkant.
26-02-2021, 14:12 door Anoniem
Krijgen we straks vaccinatie vrije groene winkels.

De antivaccinatiepartij een soort partij voor de dieren maar dan anders.

Een antivaccinatie badge. Een tegen pas,

Een economie geheel gebaseerd op antivaccinatie.

Een vondelpark opgedeeld in gevaccineerd en niet gevaccineerd. Aparte loketten bij de overheid voor gevaccineerden en niet gevacinneerden.

Group policies met speciale settings voor gevaccineerden en gevacineerden.

Een woorden boek voor antivaccies en vaccies

zoom en teammeetings opgedeeld in vaccies en non vaccies

En dan vraagt mijn zoon aan me.. papa wanneer gaan we op vaccie? Ik wil weer een keer skieen of zwemmen in middellandse zee.

Nou ik ga weer verder met mn grote fles Andrelon en mijn pony Rita...


Dit is toch te gek voor woorden allemaal. Helemaal van de pot gerukt zijn we de laatste tijd.
26-02-2021, 15:36 door majortom - Bijgewerkt: 26-02-2021, 15:37
Door Anoniem: Dit is toch te gek voor woorden allemaal. Helemaal van de pot gerukt zijn we de laatste tijd.
Helemaal mee eens: en degenen die hierin meegaan maar denken dat ze meer "vrijheid" krijgen, terwijl ze met open (en droge) ogen instemmen in een situatie met juist minder vrijheid.

Mijn vaccinatiebereidheid neemt zienderogen af door al deze "initiatieven". De drang begint nu toch wel erg op dwang te lijken,
26-02-2021, 16:08 door Anoniem
Door majortom: Mijn vaccinatiebereidheid neemt zienderogen af door al deze "initiatieven". De drang begint nu toch wel erg op dwang te lijken,
Ik zou zeggen: laat je vaccinatiebereidheid niet bepalen door wat Rutte en De Jonge allemaal aan twijfelachtige maatregelen nemen. Het probleem is dat als je van de weeromstuit het tegenovergestelde doet van wat een autoriteit wil dat je doet je nog steeds je gedrag door die autoriteit laat bepalen. Je maakt pas een vrije keuze als je die maakt op inhoudelijke argumenten die je zelf afweegt en niet als automatisme doet wat een autoriteit van je wil maar ook niet als je als automatisme het omgekeerde doet van wat die autoriteit van je wil.

Ik vind dat onze regering vaak optreedt op een tenenkrommende manier, en dat er op allerlei vlakken tergend slecht gecommuniceerd wordt. Tegelijk vind ik het overduidelijk dat we écht een probleem hebben met een pandemie en dat het écht nodig is om te proberen die zo veel mogelijk af te remmen. Ik snap waarom maatregelen als afstand houden, handen wassen en mondmaskers dragen werken, en doe die dingen dan ook. En ik zie ook het nut van vaccinatie in en ga dat ook zeker doen als ik aan de beurt ben. Niet omdat Rutte en De Jonge erop aandringen, maar omdat ik het zelf duidelijk vind dat het verstandig is om te doen, zowel om voor mezelf het risico te verlagen als om bij te dragen aan het helpen uitdoven van de pandemie.
26-02-2021, 16:40 door Anoniem
Door Anoniem: Wat is bovenstaande voor onzin? Wat is het nut van het vaccin dan? Dient er toch voor om zelf niet ziek te worden? Iemand die geënt is, wordt toch niet meer ziek? Of heb ik het mis?
Je hebt het voor een deel mis. Als je gevaccineerd bent is de kans dat je ziek wordt een stuk kleiner, maar het vaccin slaat niet bij iedereen aan. Bij het AstraZeneca-vaccin (dat ik waarschijnlijk ga krijgen) is de kans dat je het nog krijgt zelfs nog groter dan Pfizer en Moderna, maar het heeft wel tot effect dat uit de hele medische trial niemand zo ernstig ziek werd dat ziekenhuisopname nodig was.

De bescherming die een vaccin geeft is dus geen aan/uit-knop, het verlaagt de kans op ziekte en de ernst ervan. Er zullen onder de meer kwetsbare mensen nog altijd mensen overblijven voor wie de ziekte gevaarlijk is, of voor wie de inenting zelf gevaarlijk is, en mogelijk mensen bij wie het vaccin verdomd weinig doet. Die groepen worden beschermd door de ziekte in de rest van de bevolking zo veel mogelijk uit te roeien, zodat op die manier de kans op besmetting heel klein wordt.

Hoe kan iemand die niet geënt is dan iemand ziek maken die wel geënt is, en dus een risico zijn?
Het gaat behalve om die individuele risico's ook nog om wat het doet met de snelheid waarmee het vaccin in de bevolking wordt verspreid. Als die genoeg wordt afgeremd dooft de pandemie vanzelf uit. Dan worden er nog wel mensen besmet, maar het zijn er steeds minder. En nogmaals: daarmee worden ook mensen beschermd bij wie het niet vaccin niet goed heeft gewerkt of die het om wat voor reden dan ook niet kunnen krijgen. Vaccineren gaat dus ook om elkaar beschermen.

Een ander punt is dat het virus makkelijk nieuwe varianten produceert. Hoe meer mensen het hebben hoe meer lichamen er zijn waarin zo'n mutatie kan gebeuren. Het omlaag krijgen van het aantal besmettingen geeft daardoor bescherming tegen het ontstaan van nieuwe varianten.

Mag iemand dan niet zelf kiezen of hij het risico wil lopen om zelf ziek te worden?
Wat jij doet heeft ook invloed op de kans dat anderen ziek worden. Zie het zo: de mensheid als geheel heeft een ziekte onder de leden, en de mensheid als geheel moet even rustig aan doen, genezen en uitzieken, voor die weer op volle kracht aan de gang kan.

Ik heb in mijn loopbaan meerdere keren meegemaakt dat collega's een licht griepje negeerden en stoer bleven doorwerken, om vervolgens door een longontsteking echt heftig ziek te worden. Als je zo'n griepje hebt is echt niet elke cel van je lichaam besmet, dan zou je dood zijn, maar toch moet je met je hele lichaam, ook met de gezonde cellen, echt even kalm aan doen om weer beter te worden. Bij een pandemie moeten op dezelfde manier ook de gezonde mensen rustig aan doen tot de zaak over is.

Het is de overheid in ieder geval alles aangelegen om de vaccins aan de man te brengen om het geld terug te verdienen al dan niet met een hoop winst van de farmacie. Farmacie is tenslotte ook niks meer dan gelegaliseerde drugsmaffia.
Maar ondertussen zijn die bedrijven wel degenen die die vaccins op grote schaal kunnen produceren. AstraZeneca, met alles wat je verder op dat bedrijf kan aanmerken, maakt het vaccin trouwens zonder winst te maken. Dat hebben de Oxford-wetenschappers bedongen. Daarom kost het per dosis beduidend minder dan de andere vaccins.

En de overheid is, als je wat verder kijkt dan je neus lang is, ook al niet in alleen maar goed of aleen maar slecht in te delen. Overheden doen vreselijke dingen, zoals de toeslagenaffaire en de beschamende manier waarop Groningers met aardbevingsschade in de kou gezet zijn, maar tegelijk zouden we pas écht in een dystopie leven als er niet zo verdomd veel goed zou worden geregeld door onze overheid. Die goed geasfalteerde wegen liggen er niet vanzelf, ons drinkwater is niet vanzelf zo schoon, en ga zo maar door. Laat dat besef ook eens toe.
26-02-2021, 23:00 door Anoniem
Door Anoniem: Er staat hier niets over dat je verplicht bent om dit bewijs te downloaden, lijkt mij ook niet zo relevant
want net zoals je diploma, rijbewijs kunnen ze dit na maken.


Hoe denk jij een rijbewijs te kunnen namaken?

JodoQus
19-03-2021, 18:43 door Anoniem
deze vaccinaties veranderen jou rna ,medijnen zijn nog experimenteel.kijk op brand newtube....dit is de grootste scam ever....
13-05-2021, 00:27 door Anoniem
Ik weet niet meer wie dit schreef, want ik had deze regel gekopieerd en hier geplaatst, waarna ik degene ging zoeken dit dit schreef. Er is zo'n lange lijst van commentaren, dat ik het maar zo laat.
"Met een vaccin ben je niet 100% zeker beschermd en zonder vaccin kun je ook immuniteit hebben ontwikkeld".
Die ontwikkeling van immuniteit is momenteel goed na te gaan bij de Groenste Teststraat van Nederland in Baarn.
Hier is de informatie over een immuniteit-test die gedaan kan worden, naast een test die aantoont of er C-19 aanwezig is.
Dit zijn tests van Biozek, in de video wordt e.e.a. uitgelegd wat de gang van zaken is. Onder het motto "Meten is Weten".
www.sneltestpark.nl

Tandarts Beekmans en advokaat Sven Ake Hulleman werken samen aan dit initiatief.Sven's YouTube channel is "Een oorlog reeds verloren c.q. "Een vrede reeds gewonnen" Goede bron van informatie en kritische noten t.a.v. het pandemie beleid.

Het volgende gaat over de betekenis van toestemming (consent) en hoe deze ons wordt opgedrongen, zonder dat we dat gewaar zijn of ons bewust zijn ervan. Als een vreemdeling die door de achterdeur binnenkomt en doet alsof hij bij jou thuis is.

Voor mij kan de vrijheid om in onze samenleving te kiezen voor vaccinatie, volgens de grondwet, logischerwijs niet bestaan naast de invoering van een verplicht vaccinatiepaspoort, zodat we vrij kunnen bewegen en reizen en verzekerd zijn van een inkomen. Dat wil zeggen..... onder voorwaarden van vaccinatie.

De fout in het argument dat vrijheid aan ons wordt teruggegeven, met het herstel van de economie op sleeptouw, is dat alleen degenen die zijn gevaccineerd het voorrecht zullen hebben van een dergelijke vrijheid. Bovendien zal de vrijheid die slechts voor een bepaald deel van de bevolking is gewaarborgd, en ontzegt wordt aan de rest van de bevolking, leiden tot ontwrichting, botsingen en onvrede.

Met als gevolg de achteruitgang van persoonlijke en landelijke welvaart, zo enorm, dat zelfs als ik alleen maar begin te denken aan de impact ervan op het welzijn van onze bevolking, Nederlanders, dit een alarmbel doet rinkelen bij me. Eerlijk gezegd kan ik dat en mag ik dat geen terugkeer naar vrijheid noemen. Dat is een onwaarheid voor degenen die ervoor kiezen zich niet te laten vaccineren. Mijn geweten staat me niet toe vrede te hebben met zo'n scheur in onze samenleving.

Let alsjeblieft op je eigen geweten, dat je dat niet ontrouw bent ter wille van een recht of vrijheid die je aangepraat wordt, als schijnbaar waar, maar die een groot aantal medeburgers hun vrijheid zal blijven ontzeggen. Als een vaccinatie paspoort ingevoerd wordt. Als de wet aangepast moet worden om een bevolking te dwingen tot toestemming, terwijl diens vrijheid in het gedrang komt, zet dictatuur en corruptie de toon. Ooit het boek gelezen van Naomi Klein, de Chaos Doctrine?
16-05-2021, 08:38 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 16-05-2021, 08:41
Ik denk dat het vaccinatiebewijs ondertussen achterhaald is. Brazilië en Indië tonen aan dat verplichte vaccinatie onvermijdelijk is geworden. Het is eigenlijk beter om degenen die niet gevaccineerd willen worden, op te jagen, bij elkaar drijven, te verdoven en verplicht te vaccineren. Het lijkt drastisch maar het is op de lange termijn echt beter. Denk ook aan mutaties van het virus die bij ongevaccineerden kunnen ontstaan en die ons allemaal in gevaar brengen.
16-05-2021, 08:58 door spatieman
Door Toje Fos: Ik denk dat het vaccinatiebewijs ondertussen achterhaald is. Brazilië en Indië tonen aan dat verplichte vaccinatie onvermijdelijk is geworden. Het is eigenlijk beter om degenen die niet gevaccineerd willen worden, op te jagen, bij elkaar drijven, te verdoven en verplicht te vaccineren. Het lijkt drastisch maar het is op de lange termijn echt beter. Denk ook aan mutaties van het virus die bij ongevaccineerden kunnen ontstaan en die ons allemaal in gevaar brengen.

in de 2e wereldoorlog hadden ze daar een bepaalde groepering voor die jacht deed op een bepaalde minderheid.

maar hoe je het ook bekijkt, vaccinatie (ik schrijf het maar even normaal, en niet zoals ik het normaal doe) is geen vrijbrief.
je kan nog steeds cov19 krijgen.
je kan nog steeds cov19 doorgeven aan anderen.
je kan nog steeds behoorlijk ziek worden door cov19
ja, de kans dat je sterft is lager, dat houd in, als je niet de pijp uit gaat aan de vaccinatie.

en de voorlichting aan mensen die in een zware risicogroep zitten is belachelijk weinig.
een collega van mij die is ZWAAR suiker patiënt, denk je echt dat die de juiste informatie krijgt ?, F* it, niet dus.
en niet te vergeten, de hele overheid is niet een gevaccineerd !
16-05-2021, 09:05 door [Account Verwijderd]
Door spatieman:
Door Toje Fos: Ik denk dat het vaccinatiebewijs ondertussen achterhaald is. Brazilië en Indië tonen aan dat verplichte vaccinatie onvermijdelijk is geworden. Het is eigenlijk beter om degenen die niet gevaccineerd willen worden, op te jagen, bij elkaar drijven, te verdoven en verplicht te vaccineren. Het lijkt drastisch maar het is op de lange termijn echt beter. Denk ook aan mutaties van het virus die bij ongevaccineerden kunnen ontstaan en die ons allemaal in gevaar brengen.

in de 2e wereldoorlog hadden ze daar een bepaalde groepering voor die jacht deed op een bepaalde minderheid.

Wat heeft dat er nou mee te maken? Het gaat bij covid-19 om de volksgezondheid! Besmettelijke mensen kan je niet zomaar vrij laten rondlopen en anderen in gevaar brengen.

Door spatieman: <pseudowetenschappelijke redenaties van een kinderlijk aandoend niveau>

Laat het nadenken over de voor- en nadelen van vaccinatie, de risico's, etc. s.v.p. over aan daarvoor gekwalificeerde deskundigen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.