image

Verdachte achter ddos-aanvallen op Fleurop en Easytoys blijft langer vast

donderdag 17 december 2020, 10:16 door Redactie, 1 reacties

Een 25-jarige man uit Veenendaal die wordt verdacht van ddos-aanvallen op Fleurop, Easytoys en zeven andere Nederlandse bedrijven blijft langer in voorarrest, zo heeft de rechtbank bepaald. Volgens de politie zocht de man vanuit zijn eigen woning naar willekeurige bedrijven om af te persen. Deze bedrijven, 25 in totaal, ontvingen een bericht dat er voor een bepaalde datum een bedrag moest worden betaald.

Wanneer er niet zou worden betaald dreigde de verdachte de website van het bedrijf via een ddos-aanval plat te leggen. Om zijn bericht kracht bij te zetten voerde de man een korte ddos-aanval uit op de website van het bedrijf. De politie laat weten dat de verdachte bij verschillende bedrijven voor het verstrijken van de termijn overging tot een grote ddos-aanval.

Tenminste negen bedrijven uit Nederland zijn slachtoffer geworden van de Veenendaalse verdachte, waaronder webshops en groothandels. Van deze bedrijven waren de websites meerdere uren uit de lucht. De man kon begin juni worden aangehouden. In september vroeg de advocaat van de Veenendaler al om vrijlating, waarbij elektronisch toezicht en een computerverbod werd voorgesteld. De rechter ging hier niet in mee en verlengde het voorarrest.

Deze week probeerde de advocaat het opnieuw, zodat de verdachte de kerst met zijn familie kon doorbrengen. De Veenendaler beloofde dat hij niet op internet zou komen als hij werd vrijgelaten, zo meldt de Gelderlander. De officier van justitie wil dat de man vast blijft zitten. Internet is tegenwoordig een soort van grondrecht dat niet kan worden ontzegd. Daarnaast zou het internetgedrag niet controleerbaar zijn, aldus de officier. Volgens de rechter past een voorarrest achter de tralies bij dit soort misdrijven. De zaak wordt op 3 februari inhoudelijk behandeld.

Reacties (1)
21-12-2020, 11:51 door Anoniem
Wat een domme kerel dat ie denkt hier mee weg te kunnen komen.
Vroeger moest je echt iets kunnen maar tegenwoordig kan elke randdebiel makkelijk aan de slag met dit soort praktijken.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.