image

Politie wil 300 miljoen euro investeren in digitaal vaardige politie

zaterdag 19 december 2020, 09:18 door Redactie, 26 reacties

De politie heeft de komende jaren zeshonderd miljoen euro extra nodig en driehonderd miljoen euro van dat bedrag moet naar een digitaal vaardige en digitaal bereikbare politie gaan, zo laat de politie zelf weten. Volgens de politie speelt criminaliteit zich steeds meer online af en is het daarom nodig in de digitale kennis van haar medewerkers te investeren.

"Het gemiddelde kennisniveau over de digitale aspecten van politiewerk moet verder omhoog, blijkt uit een onderzoek in opdracht van de korpsleiding", aldus de politie. Voor een digitaal vaardige en digitaal bereikbare politie moet driehonderd miljoen euro worden uitgetrokken. Het geld gaat onder andere naar het toekomstbestendig en veilig maken van politiesystemen en het zorgen voor digitale ondersteuning van het politiewerk.

Tevens wil de politie beter zijn toegerust op grote digitale dreigingen en digitalisering van de criminaliteit. "In een snel digitaliserende wereld moet je meebewegen. Digitaal is inmiddels het nieuwe normaal. Ook heeft de coronacrisis een enorme ‘boost’ gegeven aan cybercriminaliteit. We hebben daarom extra geld en expertise nodig", zegt korpschef Henk van Essen.

Het investeren in het kennisniveau van politiemedewerkers gaat niet alleen om politiemensen in de basispolitiezorg en medewerkers die aangiften opnemen. "Maar daar ligt wel een belangrijke opgave", laat de politie weten. Zo wordt er onder andere gepleit om kennis direct toe te passen tijdens het werk en het creëren van ruimte om praktijkervaring op te doen en daarop te reflecteren.

Reacties (26)
19-12-2020, 09:33 door Anoniem
Mooi verhaal. Maar de politie zal altijd het sukkeltje uit de klas blijven. Toen ik ooit informeerde voor een functie aldaar kon ik OSCP en PTX hebben. Maar geen HBO, dus maakte geen kans. Hoezo? De instap functie is eenmaal Inspecteur en dan moet je HBO hebben. Verder denken ze niet. Nu verdien ik het dubbele, en remote. Dan niet :-)
19-12-2020, 12:01 door [Account Verwijderd]
Gaat nooit lukken om een agent digtal aware te krijgen want dat is daar gewoon het type niet voor. De instelling BEFEHL IS BEFEHL werkt in de IT totaal niet. Daar MOET je echt zelf denken. En daar worden deze lieden nou eenmaal niet op geselecteerd.
19-12-2020, 12:29 door Anoniem
Nou als ik Anoniem 09:33 goed begrijp selecteren ze daar nou net WEL op. Maar dan is het ook weer niet goed!
Blijft altijd lastig om mensen te selecteren op grond van labels en geadverteerde eigenschappen, eigenlijk kom je er pas
later achter wat voor vlees je in de kuip hebt. En dan heb je weer een mechanisme nodig om eventueel verkeerd
aangenomen mensen weer te verplaatsen of ontslaan. Als niemand zich daar verantwoordelijk voor voelt gebeurt daar
ook niks mee.
19-12-2020, 12:31 door Anoniem
Door Anoniem: Mooi verhaal. Maar de politie zal altijd het sukkeltje uit de klas blijven. Toen ik ooit informeerde voor een functie aldaar kon ik OSCP en PTX hebben. Maar geen HBO, dus maakte geen kans. Hoezo? De instap functie is eenmaal Inspecteur en dan moet je HBO hebben. Verder denken ze niet. Nu verdien ik het dubbele, en remote. Dan niet :-)


Exact dezelfde ervaring. De kortzichtigheid vond ik erg storend. In het bedrijfsleven verdiende ik daarnaast 2x zoveel en had ik veel meer verantwoording. Maar die overheid heeft heel erg last van "wat we niet kennen dekken we af met absurde opleidingseisen die vaak nergens opslaan" bediend door accountmanagers van IT bedrijven die een target nastreven en totaal niet weten waar ze over praten. Het enige wat die dan interesseert of ze het aantal sollicitatiegesprekken die maand hebben afgehandeld.

Terwijl je als je jezelf aanbiedt en notabene een bewezen track record hebt...niet aan de bak komt.

Maar die trekken meestal aan de handrem terwijl de auto al het ravijn in valt. En blijven gewoon die handrem vasthouden. En waarom? Omdat ze allemaal bang zijn voor hun baantje. Er worden processen in stand gehouden die vaak totaal nergens op slaan en dit van ons belasting geld.

Boos ja! Ik wil Nederland graag verder helpen en dat heb ik op veel gebieden al gedaan. Maar die kortzichtigheid kan ik niet tegen op vechten.

Een wolf delft altijd het onderspit als een kudde schapen op hem afstormt, terwijl die luid roept ..kijk uit achter me is een ravijn.

En dat is precies wat er mis is. Traag werkende processen bediend door een groep mensen die vaak buiten de maatschappij staan en alleen maar aan hun pensioen denken betaald door het Nederlandse volk. Met de in inzet van mensen levens/

Er morgen weer een dag.

Succes met je handrem. Maar de bulldozers komen er aan alle kanten aan.
19-12-2020, 13:47 door MathFox
Een aanzienlijk deel gaat naar betere en beter beveiligde (computer-)systemen voor de politie. En ik denk dat je een agent best wel een stukje basiskennis over computers en criminaliteit kunt bijbrengen zodat ze voor het opnemen van een aangifte van marktplaats-oplichting geen hulp van een digitaal rechercheur gaan vragen. (Of juist wel als het nodig is om een stukje communicatie uit een iPhone te downloaden.)
19-12-2020, 14:29 door Anoniem
‘In een snel digitaliserende wereld moet je meebewegen. Digitaal is inmiddels het nieuwe normaal. Ook heeft de coronacrisis een enorme ‘boost’ gegeven aan cybercriminaliteit. We hebben daarom extra geld en expertise nodig.’

Expertise nodig?

Zelf bij J&V gewerkt en diverse verbeteringen voorgesteld op het gebied van ICT. Op alle voorstellen kreeg ik een negatieve reactie.

Geen goede omgeving om je creativiteit te uiten of te delen.
19-12-2020, 14:55 door Anoniem
Door Anoniem: Toen ik ooit informeerde voor een functie aldaar kon ik OSCP en PTX hebben. Maar geen HBO, dus maakte geen kans. Hoezo? De instap functie is eenmaal Inspecteur en dan moet je HBO hebben.


Dit is nu eenmaal afgesproken bij deze functie heb je ... kennis niveau aantoonbaar nodig.
Verder zijn er nog de nodige sporttesten die gehaald dienen te worden.
Zelfs zijinstromers met het juiste papiertje en certificering hebben het moeilijk omdat het gezien wordt dat een zijinstromer promotie inpikt van een agent.
19-12-2020, 15:23 door Anoniem
@Anoniem 09:33: De structuur en profielschetsen /-eisen worden niet door de politie bepaald maar door 'Den Haag'.
Daarvoor moet je op de politiek afgeven. Den Haag bepaalde de salarisschalen behorende bij het functiehuis Nationale Politie.
.
@Rexodus: Doe nou niet alsof alle agenten domme robots zijn en niet kunnen denken.
Ik ken nog wel wat open deuren over IT'ers.
Contactgestoord, in zichzelf gekeerd, slechte persoonlijke verzorging, nerds, maken wat de klant (baas) vraagt, niet wat de klant (gebruiker) nodig heeft, etc.

@anoniem 12:31: Het zit je hoog hé. Maar om nou elke agent te betichten lui te zijn en zijn tijd uit te zitten maakt je verhaal dom en kortzichtig. De structuur en profielschetsen worden niet door de agent bepaald maar door 'Den Haag'. Daar kan geen agent, ongeacht zijn rang, iets aan veranderen. Daarvoor moet je op de politiek afgeven.
19-12-2020, 16:28 door Anoniem
stoppen dus met nog meer digitale "innovaties". Wil het cda zo graag. Wil vdd met al die fancy-pancy bedrijfjes bij verkiezingen.
Nog meer digitalisering maakt de maatschappij duidelijk niet goedkoop.
Wel eindeloos repeteerbaar. Maar dat zorgt voor hele andere opgaven dan het zogenaamde heil van digitalisering, namelijk kostenbesparingen.
En nu de politie andermaal dus weer geld ertegen aan gooien.
Op die vlakken zijn ze nog tamelijk dom bezig geweest, deze kabinetten Rutte.
Lekker handig ook, ga je eerst nano-particles toevoegen aan injecties, laat je het Hugo 16 november 202 netjes per brief aan de 2e kamer melden en nu bedenken ze bij Ferd Grapperhaus & co dat ze meer geld nodig hebben voor beveiliging.
Je hebt sowieso ALTIJD meer geld nodig voor beveiliging.
Je loopt als uitvoerende diensten achter op de de ideeën van de ministers - die de impact van hun plannen smaller belichten dan het totaal dat door die plannen wordt beïnvloedt. Namelijk beperkt tot project of een geld-potje.
Je loopt als uitvoerende diensten daardoor al direct achter de feiten aan.
En alle apparatuur wordt inherent met backdoors aangeleverd, vond Ivo Opstelten nota bene zo'n goed idee.
En hacken en terughacken, dat is natuurlijk een uitdijende vlek waar niemand per saldo echt wijzer van wordt.
Vergt vooral meer beveiliging investeringen.
19-12-2020, 17:05 door Anoniem
Door Anoniem: @Anoniem 09:33: De structuur en profielschetsen /-eisen worden niet door de politie bepaald maar door 'Den Haag'.
Daarvoor moet je op de politiek afgeven. Den Haag bepaalde de salarisschalen behorende bij het functiehuis Nationale Politie.
.
@Rexodus: Doe nou niet alsof alle agenten domme robots zijn en niet kunnen denken.
Ik ken nog wel wat open deuren over IT'ers.
Contactgestoord, in zichzelf gekeerd, slechte persoonlijke verzorging, nerds, maken wat de klant (baas) vraagt, niet wat de klant (gebruiker) nodig heeft, etc.

@anoniem 12:31: Het zit je hoog hé. Maar om nou elke agent te betichten lui te zijn en zijn tijd uit te zitten maakt je verhaal dom en kortzichtig. De structuur en profielschetsen worden niet door de agent bepaald maar door 'Den Haag'. Daar kan geen agent, ongeacht zijn rang, iets aan veranderen. Daarvoor moet je op de politiek afgeven.

Kort samengevat: er zit een grote afstand tussen beleid en uitvoering.

Maar IMHO zit het probleem vooral in hokjes in hokjes denken.

Zou jij daartussen willen werken? Als er bij goede voorstellen wordt gegaapt, loopt de expertise gewoon weg.
19-12-2020, 19:28 door Anoniem
Door Anoniem: De instap functie is eenmaal Inspecteur en dan moet je HBO hebben.

Dan weet je dus wat je te doen staat -- je HBO papieren behalen. Besef op voorhand wel dat ze bij de politie niet zitten te wachten op een eigengereide kwast of Einzelgänger, maar eerder op een hooggekwalificeerd iemand, met een brandschoon verleden. aantoonbare werkervaring en een persoonlijkheid die goed bij de politiecultuur past.

Korte HBO-programma's ICT security

https://www.loi.nl/ict/security
19-12-2020, 19:47 door Anoniem
"In een snel digitaliserende wereld moet je meebewegen. Digitaal is inmiddels het nieuwe normaal.
van :er achteraan sukkelen naar:ring deurbellen uitdelen
en dan vinden dat je digitaal innovatief bezig benne
noem het maar het "nieuwe normaal" (origineel hoor) , is ook zo goed bevallen toen gRutte dat zei.
gooi die 300 mil maar gelijk in die virtuele wensput. /s

Geen goed idee, zullen helaas met babystapjes er alsnog achteraan blijven sukkelen.
Ontwikkeling gaat zo snel dat zodra de popo's zijn upgedated, die kennis alweer achterhaald is.
Beter om extra gespecialiseerde afdeling op te zetten met nieuw personeel die al up-2-date is qua kennis.
Maar het lijkt mij dat zo'n afdeling er al lang zou moeten zijn !
20-12-2020, 01:09 door Anoniem
@9:33 geef je helemaal gelijk. Ik heb het zelfde gehad, CISSP, Elearnsecurity, Mile2, OSINT, CEH, OSCP alles heb ik behalve HBO. Gesprek ging perfect, mensen zoals mij moesten ze hebben, tot ik zei dat ik geen HBO had, gesprek was gelijk ten einde. HBO verpleegkundige met een IT achter grond om dat je weet hoe je met MS Word en Excel kunt werken. JA dan wordt je volgens de recruiter gewoon aangenomen.

Helaas is dit een beleid binnen de Politie. En inderdaad, nu verdien ik meer dan het dubbele en hebben ze lekker pech. Want ze gaan niet de juiste mensen krijgen. Ik hoop dat ze ooit nog iets gaan leren (de recruiters) en de beleid makers en zich beter verdiepen is wat werkelijk nodig is.

Alternatief is kijken naar het verleden van de persoon, zijn of haar werkervaring, maar ook wat heeft de persoon wel. Echt heel jammer.
20-12-2020, 02:12 door Anoniem
Door Anoniem: Mooi verhaal. Maar de politie zal altijd het sukkeltje uit de klas blijven. Toen ik ooit informeerde voor een functie aldaar kon ik OSCP en PTX hebben. Maar geen HBO, dus maakte geen kans. Hoezo? De instap functie is eenmaal Inspecteur en dan moet je HBO hebben. Verder denken ze niet. Nu verdien ik het dubbele, en remote. Dan niet :-)
Ze willen weinig tot niemand opleiden en vervolgens wel overal de vruchten plukken. sorry gasten... gaat hem niet worden. Ik wens ze echter het beste toe!
20-12-2020, 02:14 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: De instap functie is eenmaal Inspecteur en dan moet je HBO hebben.

Dan weet je dus wat je te doen staat -- je HBO papieren behalen. Besef op voorhand wel dat ze bij de politie niet zitten te wachten op een eigengereide kwast of Einzelgänger, maar eerder op een hooggekwalificeerd iemand, met een brandschoon verleden. aantoonbare werkervaring en een persoonlijkheid die goed bij de politiecultuur past.

Korte HBO-programma's ICT security

https://www.loi.nl/ict/security
Geloof me, zelfs met een HBO geven ze geen fuck ahaha. Been there done that.
20-12-2020, 03:55 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: De instap functie is eenmaal Inspecteur en dan moet je HBO hebben.

Dan weet je dus wat je te doen staat -- je HBO papieren behalen. Besef op voorhand wel dat ze bij de politie niet zitten te wachten op een eigengereide kwast of Einzelgänger, maar eerder op een hooggekwalificeerd iemand, met een brandschoon verleden. aantoonbare werkervaring en een persoonlijkheid die goed bij de politiecultuur past.

Korte HBO-programma's ICT security

https://www.loi.nl/ict/security

Persoonlijkheid die past bij de politiecultuur? Wat is dat?

Een vriendin van mij heeft daar meerdere jaren gewerkt, en bij haar afscheid zei ze 'Hett waren fantastische 3 weken'. De omgeving waar ze zat was totaal verknipt.

Anderzijds, een buurman van mij was politie-agent die het begreep, 'Je bent er om de mens te helpen.'
20-12-2020, 15:06 door Anoniem
Zou jij daartussen willen werken? Als er bij goede voorstellen wordt gegaapt, loopt de expertise gewoon weg.
Ik werk ertussen. Zonder HBO. Ik doe fantastisch werk. Krijg van veel burgers complimenten. Want ik wil geen IT van meer. Been there, done that. Leef mijn jongensboek. Buiten op straat. Ik verdien gediend hoewel het minder is dan mijn IT salaris. En geen auto van de zaak en mis die helemaal niet. Elke dag buiten, niks binnen achter en beeldscherm.

Maar generaliseer ik doordat ik zeg dat ik zeg dat de hele IT branche ruk is? Nope. Ik zeg ook niet dat alles koek en ei is bij de politie. Zoals vele hierboven wel doen. Of kleinerende of lacherige berichten plaatsen dat ze nu méér verdienen. Als dat is waar het voor diegene om draait: goed voor jou.

Ooit leer je wel waarderen waar het echte leven om draait en hoeveel je nodig hebt om echt gelukkig te zijn. Of op welke maten/ collega's je echt kunt rekenen om je rug te dekken. Ik denk niet dat dat er veel zijn in de IT. Die naaien je voor een provisie of een promotie.
20-12-2020, 20:51 door Anoniem
Door Anoniem:
Zou jij daartussen willen werken? Als er bij goede voorstellen wordt gegaapt, loopt de expertise gewoon weg.
Ik werk ertussen. Zonder HBO. Ik doe fantastisch werk. Krijg van veel burgers complimenten. Want ik wil geen IT van meer. Been there, done that. Leef mijn jongensboek. Buiten op straat. Ik verdien gediend hoewel het minder is dan mijn IT salaris. En geen auto van de zaak en mis die helemaal niet. Elke dag buiten, niks binnen achter en beeldscherm.

Maar generaliseer ik doordat ik zeg dat ik zeg dat de hele IT branche ruk is? Nope. Ik zeg ook niet dat alles koek en ei is bij de politie. Zoals vele hierboven wel doen. Of kleinerende of lacherige berichten plaatsen dat ze nu méér verdienen. Als dat is waar het voor diegene om draait: goed voor jou.

Ooit leer je wel waarderen waar het echte leven om draait en hoeveel je nodig hebt om echt gelukkig te zijn. Of op welke maten/ collega's je echt kunt rekenen om je rug te dekken. Ik denk niet dat dat er veel zijn in de IT. Die naaien je voor een provisie of een promotie.

Fijn om te lezen dat je zo'n prettige omgeving hebt.
21-12-2020, 00:34 door Anoniem
Welja 300 miljoen voor een overheidsinstelling gerelateerd aan ICT.... het verleden heeft wel aangetoond hoe handig men met dat belastinggeld omgaat. Incompente bende.

En overal maar HBO voor vragen.... ik ken zat lui die, ook vanuit hobby, 100 keer meer weten dan HBO-ers... maar ja die willen niet eens bij de overheid werken (snap ik, zou me ook schamen)

Ik zie in mijn dagelijks werk legio HBO-ers, ZZP-ers en weet ik wat voor "specialisten" die, als puntje bij paaltje komt, allemaal goed met de mond zijn maar in de praktijk niks toevoegen... behalve een zak geld die ze niet verdienen (maar helaas wel krijgen).
21-12-2020, 12:24 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Mooi verhaal. Maar de politie zal altijd het sukkeltje uit de klas blijven. Toen ik ooit informeerde voor een functie aldaar kon ik OSCP en PTX hebben. Maar geen HBO, dus maakte geen kans. Hoezo? De instap functie is eenmaal Inspecteur en dan moet je HBO hebben. Verder denken ze niet. Nu verdien ik het dubbele, en remote. Dan niet :-)


Exact dezelfde ervaring. De kortzichtigheid vond ik erg storend. In het bedrijfsleven verdiende ik daarnaast 2x zoveel en had ik veel meer verantwoording. Maar die overheid heeft heel erg last van "wat we niet kennen dekken we af met absurde opleidingseisen die vaak nergens opslaan" bediend door accountmanagers van IT bedrijven die een target nastreven en totaal niet weten waar ze over praten. Het enige wat die dan interesseert of ze het aantal sollicitatiegesprekken die maand hebben afgehandeld.

Terwijl je als je jezelf aanbiedt en notabene een bewezen track record hebt...niet aan de bak komt.

Maar die trekken meestal aan de handrem terwijl de auto al het ravijn in valt. En blijven gewoon die handrem vasthouden. En waarom? Omdat ze allemaal bang zijn voor hun baantje. Er worden processen in stand gehouden die vaak totaal nergens op slaan en dit van ons belasting geld.

Boos ja! Ik wil Nederland graag verder helpen en dat heb ik op veel gebieden al gedaan. Maar die kortzichtigheid kan ik niet tegen op vechten.

Een wolf delft altijd het onderspit als een kudde schapen op hem afstormt, terwijl die luid roept ..kijk uit achter me is een ravijn.

En dat is precies wat er mis is. Traag werkende processen bediend door een groep mensen die vaak buiten de maatschappij staan en alleen maar aan hun pensioen denken betaald door het Nederlandse volk. Met de in inzet van mensen levens/

Er morgen weer een dag.

Succes met je handrem. Maar de bulldozers komen er aan alle kanten aan.


Tegenwoordig is het ook goed als je kunt aantonen dat je HBO niveau hebt, diploma hoef dan niet.
Lijkt me redelijk; als het niveau hoger moet kan men geen genoegen nemen met minder.
Daarnaast moet je ook nog een rijtje andere vaardigheden hebben, met alleen nerds win je de oorlog ook niet ;-)
21-12-2020, 17:14 door Anoniem
Door Anoniem: Fijn om te lezen dat je zo'n prettige omgeving hebt.

Als senior ITer op HBO niveau bij de afdeling opsporing mag je legaal hacken voor € 5.220,= bruto per maand :)
22-12-2020, 02:56 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Fijn om te lezen dat je zo'n prettige omgeving hebt.

Als senior ITer op HBO niveau bij de afdeling opsporing mag je legaal hacken voor € 5.220,= bruto per maand :)

Ik stond eens zeven maanden in een dergelijke omgeving en heb zeven maanden lang beledigingen aangehoord en bestuurlijke spelletjes gezien van elkaar dwarsliggen.
22-12-2020, 13:46 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem: Fijn om te lezen dat je zo'n prettige omgeving hebt.

Als senior ITer op HBO niveau bij de afdeling opsporing mag je legaal hacken voor € 5.220,= bruto per maand :)

Ik stond eens zeven maanden in een dergelijke omgeving en heb zeven maanden lang beledigingen aangehoord en bestuurlijke spelletjes gezien van elkaar dwarsliggen.

Dat is erg spijtig, maar dat is eerder de uitzondering en zeker niet de regel. Hopelijk heb je inmiddels een betere werkkring elders gevonden. In iedere mand met mooi glanzende appels zit wel eentje met een kleine beschadiging of een donker plekje. Dat behoeft meestal geen probleem te zijn, zolang die appel met dat ene plekje maar tijdig door de baas z'n knecht wordt gezien. Dan verdwijnt die beschadigde appel indien nodig via de voedselbank, versnipperd in een taart.

Zaak is wel om de echt rotte appel meteen uit de mand te verwijderen, voordat die de andere goede appels in de mand met z'n schimmels aansteekt. Als de hele mand verrot is, dan is dat niet zo zeer de knecht maar het wel de koopman zwaar aan te rekenen. Helaas vind je op de markt bij iedere groente- en fruitkraam wel eens een mand vol met rotte appels. Dan moet je maar hopen dat gras in de andere weide groener is.
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem: Fijn om te lezen dat je zo'n prettige omgeving hebt.

Als senior ITer op HBO niveau bij de afdeling opsporing mag je legaal hacken voor € 5.220,= bruto per maand :)

Ik stond eens zeven maanden in een dergelijke omgeving en heb zeven maanden lang beledigingen aangehoord en bestuurlijke spelletjes gezien van elkaar dwarsliggen.

Dat is spijtig, maar dat is de uitzondering. Hopenlijk heb je inmiddels een betere werkkring elders gevonden. Zaak is om de echt rotte appel meteen uit de mand te verwijderen, voordat die de andere goede appels in de mand ook aansteekt. Als de hele mand verrot is, dan is dat niet zo zeer de knecht maar wel de marktkoopman zwaar aan te rekenen.
22-12-2020, 14:58 door Anoniem
Door Anoniem:
Zelf bij J&V gewerkt en diverse verbeteringen voorgesteld op het gebied van ICT. Op alle voorstellen kreeg ik een negatieve reactie.
Oh? JIJ kreeg wel een reactie? Ik helemaal niet. Niks, noppes, nada. Genegeerd. Fijne werksfeer.
22-12-2020, 17:30 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Zelf bij J&V gewerkt en diverse verbeteringen voorgesteld op het gebied van ICT. Op alle voorstellen kreeg ik een negatieve reactie.
Oh? JIJ kreeg wel een reactie? Ik helemaal niet. Niks, noppes, nada. Genegeerd. Fijne werksfeer.

Geen reactie gekregen? Nou, je mist niets hoor!

Bedorven organisatie met net zo'n bedorven werksfeer.
23-12-2020, 04:06 door Anoniem
Hoogmoedige aanname dat extra scholing van digitale vaardigheden voor agenten automatisch voor breder geschoolde agenten leidt. Zover mijn eigen ervaring is, is ICT iets waar je van moet houden, en een natuurlijk aangeboren passie voor moet hebben. Eventjes een agent een MSCE of whatever voor opleiding laten doen zonder dat ze het ook echt leuk vinden is zonde van het geld. Je kan beter ICTérs met cyber security afiniteit oid binnenhalen en die proberen op te leiden tot het vak van boeven vangers. Het computer speurwerk krijgt dan een veel grotere en leukere dimensie. Laat die HBO eis vallen en neem ook MBO'ers aan. Die mensen zijn ook niet dom. HBO eis is zo uit de tijd en riekt naar elitair wishful thinking. Ict is iets dat je moet liggen om er uit te krijgen wat er uit te halen is, en niet iets dat opgedrongen kan worden.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.