image

Apples nieuwe privacyfeature verschijnt in bètaversie iOS 14.4

maandag 28 december 2020, 09:29 door Redactie, 7 reacties

Een nieuwe privacyfeature van Apple die gebruikers tegen tracking moet beschermen is in de bètaversie van iOS 14.4 verschenen. Facebook haalde onlangs nog in een advertentiecampagne uit tegen de feature, omdat die het lastiger maakt gepersonaliseerde advertenties te tonen.

Gebruikers van de bètaversie van iOS 14.4 laten weten dat ze bij verschillende apps de melding krijgen of ze tracking door de partij in kwestie bij apps en websites van andere bedrijven willen toestaan. Elke iPhone beschikt over een uniek ID, de identifier for advertisers of IDFA. Adverteerders kunnen gebruikers via dit ID binnen apps volgen.

Apple heeft aangekondigd dat gebruikers straks de optie krijgen om zich per app voor tracking af te melden, waarmee de IDFA in feite wordt uitgeschakeld. De plannen van Apple zorgden voor felle kritiek van adverteerders, waaronder Facebook. Zo gebruikt Facebook de IDFA om gebruikers over verschillende apps te kunnen volgen. Het beperken van de mogelijkheid om gepersonaliseerde advertenties te tonen zou grote financiële gevolgen voor kleine bedrijven hebben, stelt Facebook.

Op basis van de huidige bètatest verwacht Apple Insider dat de releaseversie van iOS 14.4 in januari of februari zal verschijnen.

Image

Reacties (7)
28-12-2020, 10:01 door Anoniem
Dat is goed nieuws. Facebook is defintief passé. Niet zozeer vanwege hun tracking en ads, maar het feit dat censuur wordt toegepast. Een fout bedrijf m.i. Mark Zuckerberg dient zich dood te schamen. De man is zeker vergeten dat zijn grootouders van geluk mogen spreken dat ze de holocaust hebben overleefd. In het vorige tijdperk van censuur en andere onfrisse zaken...

Typisch voorbeeld van een 'dumb f#ck' dus. Een genie in zijn vak, maar dom genoeg om orders op te volgen.
Kortom: Ongeschikt voor het vrije internet.
28-12-2020, 11:34 door Anoniem
Door Anoniem: Dat is goed nieuws. Facebook is defintief passé. Niet zozeer vanwege hun tracking en ads, maar het feit dat censuur wordt toegepast. Een fout bedrijf m.i. Mark Zuckerberg dient zich dood te schamen. De man is zeker vergeten dat zijn grootouders van geluk mogen spreken dat ze de holocaust hebben overleefd. In het vorige tijdperk van censuur en andere onfrisse zaken...

Typisch voorbeeld van een 'dumb f#ck' dus. Een genie in zijn vak, maar dom genoeg om orders op te volgen.
Kortom: Ongeschikt voor het vrije internet.

Geen idee in welk universum U leeft, maar dit gaat echt voor het grootste deel van de gebruikers alleen irritatie opleveren.

Privacy is geen gegeven voor 99% van de gewone gebruikers, zie alle peop die men op FB, Twatter, Insta etc. etc. etc. dumpt. Nul schaamte, maximaal effect.

Het is absoluut prima dat Apple dit in zijn OS gaat inbouwen, nu Google nog (haha..) maar een hele grote groep gebruikers zal het aan hun derriere roesten.
28-12-2020, 11:39 door Anoniem
Een genie in zijn vak, maar dom genoeg om orders op te volgen.
Dat weet ik niet. Wat ik wel weet is dat Facebook zich op een zelfde manier gedraagt als advertentiebedrijf Google. De slimmigheid zit in het feit dat alles waar adverteerders belangstelling voor hebben, door de gebruikers van Facebook (vaak onbewust) gratis wordt aangeleverd. En Mark Suikerberg verkoopt deze info vervolgens voor veel geld.
28-12-2020, 13:20 door Anoniem
Wat een opties: vragen of ze je alsjeblieft niet meer willen volgen of toestaan. Wat een farce, net Android.
28-12-2020, 15:27 door Anoniem
Inderdaad. Vragen niet te traceren is net zo'n wassen neus als de vergelijkbare functie in web-browsers.
28-12-2020, 16:32 door Anoniem
De slimmigheid zit in het feit dat alles waar adverteerders belangstelling voor hebben, door de gebruikers van Facebook (vaak onbewust) gratis wordt aangeleverd
Misschien zit de slimmigheid in de domheid van gebruikers.
28-12-2020, 20:19 door johanw - Bijgewerkt: 28-12-2020, 20:20
Door Anoniem:
Geen idee in welk universum U leeft, maar dit gaat echt voor het grootste deel van de gebruikers alleen irritatie opleveren.
Welnee, gewoon een keer op nee drukken en je bent er vanaf.

Bij Androidis dat lastiger, dan moet je je toestel rooten en de advertisingid service in de Google Play Services uitzetten met een app als DisableService of MyAndroidTools. Maar dan is het ook in een keer voor alles geregeld, de Play Services instellingen laten dan ook een leeg advertising id zien.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.