image

T-Mobile lekt gespreksgegevens 200.000 Amerikaanse klanten

maandag 4 januari 2021, 12:29 door Redactie, 3 reacties

T-Mobile heeft vorige maand de gespreksgegevens van 200.000 Amerikaanse klanten gelekt. Het was het tweede datalek van 2020 waar de telecomprovider mee te maken kreeg. In een waarschuwing op de eigen website stelt T-Mobile dat er ongeautoriseerde toegang tot Customer proprietary network information (CPNI) heeft plaatsgevonden.

Het gaat onder andere om het telefoonnummer van de klant, wie die allemaal heeft gebeld, hoe lang en wanneer. Namen, adresgegevens, e-mailadressen en financiële data zijn niet door de aanvallers ingezien. Tegenover TechCrunch laat T-Mobile weten dat het datalek zo'n 200.000 Amerikaanse klanten raakt en begin december plaatsvond. Verdere details over het incident worden niet gegeven.

In maart van vorig jaar waarschuwde T-Mobile ook al voor een datalek. Aanvallers wisten destijds toegang te krijgen tot verschillende mailaccounts van T-Mobile-medewerkers. Deze e-mailaccounts bleken accountgegevens van klanten en medewerkers te bevatten. Daardoor kregen de aanvallers mogelijk toegang tot namen, adresgegevens, telefoonnummers, abonnementsgegevens, klantnummers en facturatiegegevens van een niet nader genoemd aantal klanten.

Reacties (3)
04-01-2021, 12:44 door Anoniem
Er is niks beter dan het nieuwe jaar te beginnen met een boete voor een datalek
04-01-2021, 14:59 door Anoniem
T-mobile is dat pas niet door Tele2 overgenomen? verband?
04-01-2021, 17:17 door Anoniem
Door Anoniem: T-mobile is dat pas niet door Tele2 overgenomen? verband?

Tele2 nederland is door T-Mobile Nederland overgenomen. Onderdeel nu dus van Duitse Telecom.

Lijkt me niet dat iets wat in de USA gebeurd dus zomaar kan worden vertaald naar iets wat totaal ongerelateerd in Nl is gebeurd.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.