image

Duitse overheid vraagt Cisco 21 keer om klantgegevens

dinsdag 5 januari 2021, 15:53 door Redactie, 3 reacties

De Duitse overheid heeft in de eerste zes maanden van 2020 in totaal 21 keer bij Cisco om gegevens van klanten gevraagd. Daarmee zijn onze oosterburen wereldwijd koploper wat dataverzoeken betreft. De Nederlandse autoriteiten klopten in de eerste helft van vorig jaar geen enkele keer bij Cisco aan voor klantgegevens.

Cisco publiceert al jaren zogeheten "transparantierapporten" waarin het een overzicht geeft van ontvangen dataverzoeken. Alle eerdere rapporten maakten alleen onderscheid tussen verzoeken van de Amerikaanse autoriteiten en internationale dataverzoeken. Voor het eerst zijn de dataverzoeken per land inzichtelijk gemaakt.

In de eerste zes maanden van 2020 ging het in totaal om 48 dataverzoeken wereldwijd. Daarvan waren er 21 van de Duitse autoriteiten afkomstig en 18 vanuit de Verenigde Staten. In de meeste gevallen wordt er 'non-content data' gevraagd. Het gaat dan om informatie zoals naam, adresgegevens, telefoonnummer, ip-adres, e-mailadres, betaalgegevens zoals creditcardinformatie en telemetriegegevens die samenhangen met het gebruik van de klant. Het kan dan gaan om url's, netflowdata en informatie over cookies.

In 58 procent van de verzoeken overhandigde Cisco gegevens van klanten. Wanneer Cisco geen data verstrekt komt dit met name omdat er geen gegevens zijn gevonden. Verder laat de netwerkgigant in het transparantierapport weten dat het geen backdoors aan producten toevoegt en overheidsdiensten nooit zonder een adequaat juridisch proces directe toegang tot content of non-content data geeft.

Reacties (3)
05-01-2021, 16:38 door Anoniem
In alle gevallen waren er geen emergency requests.

Goed om dat even te vermelden.
05-01-2021, 22:47 door Anoniem
Overheid of rechter?

Geen uitleg over de juridische basis hiervan?
06-01-2021, 12:09 door Anoniem
Tijd dat er een disclaimer is... Als je naar Universal studio's gaat hangen er overal bordjes "niet je arm in een machine stoppen"...
Misschien moeten we op Amerikaanse hardware een sticker plaatsen' deze fabrikant voegt geen backdoors toe (die zitten er al standaard in, dus niet toevoegen) en overheidsdiensten mogen graaien tot ze erbij neer vallen.. Die deze data dan weer delen met al hun andere vriendjes"..

Let daarop voor u de stekker in het stopcontact stopt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.