image

SolarWinds aangeklaagd in Verenigde Staten door aandeelhouders

woensdag 6 januari 2021, 15:12 door Redactie, 3 reacties

Softwarebedrijf SolarWinds, waarvan de software voor een wereldwijde supply-chain-aanval werd gebruikt, is in de Verenigde Staten aangeklaagd door meerdere aandeelhouders. Dat melden de twee advocatenkantoren die de klagers in deze zaak ondersteunen. Volgens de aanklacht heeft SolarWinds misleidende en valse beweringen gedaan en zo de wet overtreden.

Zo meldde het softwarebedrijf niet dat het Orion Platform sinds halverwege 2020 een kwetsbaarheid bevatte waardoor aanvallers de server konden compromitteren waarop het product draaide. Daarnaast bevatte de SolarWinds-updateserver een eenvoudig te raden wachtwoord, namelijk solarwinds123. Door de aanval werden allerlei SolarWinds-klanten gecompromitteerd wat voor grote reputatieschade voor het softwarebedrijf zorgde, stelt de aanklacht verder.

Verklaringen over de onderneming, bedrijfsactiviteiten en vooruitzichten die SolarWinds deed zijn daardoor vals en misleidend, aldus de klagers, die vinden dat aandeelhouders hierdoor schade hebben opgelopen. Aandeelhouders van het softwarebedrijf die zich gedupeerd voelen kunnen zich aansluiten bij de nu gestarte massaclaim. Die eist voor het overtreden van de Securities Exchange Act een niet nader genoemde schadevergoeding van SolarWinds.

Reacties (3)
06-01-2021, 16:32 door Anoniem
Als de aandeelhouders de rechtszaak winnen en een schadevergoeding ontvangen, dan geldt tevens dat de waarde van SolarWinds afneemt, zoals vertegenwoordigd door de daling in waarde van de aandelen.

Klinkt meer als een juridische truc om toch geld uit je aandelen te krijgen, ten koste van aandeelhouders die niet deelnemen aan de rechtszaak.

Misselijk als dit waar is.

De enige winnaars hier zijn de advocaten.
06-01-2021, 19:43 door karma4
Door Anoniem: Als de aandeelhouders de rechtszaak winnen en een schadevergoeding ontvangen, dan geldt tevens dat de waarde van SolarWinds afneemt, zoals vertegenwoordigd door de daling in waarde van de aandelen.
.....
Als het lukt is er ook een weg falende bestuursleden aan te pakken.
Met het Enron schandaal lukte dat. Ging ook zo bij Target met ds acties via FireEye.

Als kwaliteit ingeleverd is voor korte termijn snel stijgende cijfers en persoonlijke bonussen, dan is dat aanklagen de goede weg.
Waarom moest er werk in belarus gedaan worden?
07-01-2021, 09:50 door MathFox
Door Anoniem:
Klinkt meer als een juridische truc om toch geld uit je aandelen te krijgen, ten koste van aandeelhouders die niet deelnemen aan de rechtszaak.

De enige winnaars hier zijn de advocaten.
In mijn oren klinkt het als een truc van de advocaten om (op een of andere manier) geld te verdienen aan de fouten die bij SolarWinds gemaakt zijn. Ik verwacht een schikking waarbij de aandeelhouders een paar dubbeltjes krijgen en hun advocaten een goede boterham.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.