image

Politie VS zet gezichtsherkenning in om Capitool-bestormers te identificeren

dinsdag 12 januari 2021, 13:45 door Redactie, 26 reacties

Amerikaanse politiekorpsen zetten de gezichtsherkenningssystemen van het bedrijf Clearview AI in om de bestormers van het Capitool te identificeren. Het bedrijf zag het zoekverkeer sinds de bestorming met 26 procent toenemen, zo laat het aan The New York Times weten.

Klanten van het bedrijf kunnen iemands foto uploaden, waarna Clearview die vergelijkt met foto's die het van het internet heeft verzameld. Vervolgens krijgen klanten die foto's te zien en de website waar ze zijn gevonden. Clearview zou over drie miljard afbeeldingen bevatten, onder andere afkomstig van Facebook, LinkedIn en andere websites en socialmediaplatformen.

Clearview heeft naar eigen zeggen meer dan 2400 politie- en opsporingsdiensten als klant. Een deel daarvan gebruikt de foto's die tijdens de bestorming zijn gemaakt en vergelijkt die met de Clearview-database. Resultaten worden vervolgens naar de FBI gestuurd, meldt de Wall Street Journal. Clearview stelt dat het niet zelf naar de relschoppers heeft gezocht. "We zijn een techbedrijf en provider, geen buurtwacht", zegt directeur Hoan Ton-That.

Reacties (26)
12-01-2021, 13:54 door Anoniem
Komt goed uit dat deze demonstranten geen maskers en helmen dragen. Zij staan duidelijk voor hun zaak en zijn niet getraint om de boel te frustreren of nog erger te doen.
12-01-2021, 14:11 door Anoniem
Waar is de verwerkingsgrond op basis waarvan Clearview foto's kan scrapen, en gebruiken. Zeker als ze het vervolgens koppelen aan personen. Is dit conform de AVG, voor zover het gaat om mensen hier ?
12-01-2021, 14:27 door Anoniem
Fijn he, al die social media.
En vervolgens moet je gaan bewijzen dat jij het niet was. Guilty until proven innocent.
12-01-2021, 14:50 door Anoniem
Door Anoniem: Waar is de verwerkingsgrond op basis waarvan Clearview foto's kan scrapen, en gebruiken. Zeker als ze het vervolgens koppelen aan personen. Is dit conform de AVG, voor zover het gaat om mensen hier ?

Ik denk niet dat ze zich in de USA aan de AVG hoeven te houden... jij wel?
12-01-2021, 14:58 door Anoniem
Ik ga er vanuit dat er meer bewijs materiaal nodig is. Maar dat is een aanname...brr

Iedereen heeft wel een dubbelganger in de wereld. Ik heb er zelfs 1 in Nederland.
12-01-2021, 15:08 door Anoniem
Door Anoniem: Fijn he, al die social media.
En vervolgens moet je gaan bewijzen dat jij het niet was. Guilty until proven innocent.

Los ervan... zie je maar wat er met je social media data (foto's) gebeurd...
Wordt allemaal verzameld door derde partijen....
Als je dit niet wilt, moet je social media niet gebruiken.

Als je iets op internet zet, ongeacht welke website, dan weet je dat dit bij derde partijen kan komen.

Niet dat ik tegen social media ben, maar wanneer je dit soort diensten gebruikt, moet je goed nadenken wat je wel/niet er op plaatst.
12-01-2021, 15:17 door Anoniem
Door Anoniem: Komt goed uit dat deze demonstranten geen maskers en helmen dragen. Zij staan duidelijk voor hun zaak en zijn niet getraint om de boel te frustreren of nog erger te doen.

Dat betwijfel ik. Onder de massa van duizenden insurrectionists in Washington DC bevonden zich op de 6de januari veel leden van gewapende rechtse milities en georganiseerde groepen van US military veteranen. Rondom en in het Capitool gebouw zelf was overduidelijk sprake van excessief veel geweld, gepleegd door de door Trump opgezweepte meute:

Visual Investigations ‘They Got a Officer!’: How a Mob Dragged and Beat Police at the Capitol
Videos show pro-Trump rioters pulling three officers down a set of stairs during a violent attempt to breach the building.

https://www.nytimes.com/2021/01/11/us/capitol-mob-violence-police.html
12-01-2021, 16:18 door Anoniem
Door Anoniem: Ik ga er vanuit dat er meer bewijs materiaal nodig is. Maar dat is een aanname...brr

Dat is er:

https://gizmodo.com/thanks-for-the-evidence-you-seditious-dweebs-1846010453

en

https://gizmodo.com/every-deleted-parler-post-many-with-users-location-dat-1846032466


De daders zijn zo vriendelijk geweest heel veel op internet te posten van wat ze zelf gedaan hebben (incl geo-locatie en contact-informatie), en er zijn wat andere mensen geweest die al die meuk gearchiveerd hebben voordat het van de bekende social media sites gewist werd (door de site-eigenaar of de dader zelf).

Het internet heeft een groter geheugen dan mensen denken.
12-01-2021, 16:47 door Anoniem
Los ervan... zie je maar wat er met je social media data (foto's) gebeurd... Wordt allemaal verzameld door derde partijen.... Als je dit niet wilt, moet je social media niet gebruiken.

Of je schermt je profiel af, voor diensten die data scrapen (inkopen bij bijvoorbeeld FB voorkom je natuurlijk niet). Overigens kan men hetzelfde bereiken met de foto's welke worden opgeslagen m.b.t. je legitimatie, bijvoorbeeld.

Verder kunnen mensen er ook voor zorgen, dat ze niet het capitool bestormen, en geen onderdeel worden van een opsporingstraject. Ook dat is een optie, en mensen hebben verantwoordelijkheid, voor hun eigen gedrag.
12-01-2021, 16:49 door Anoniem
Ik ga er vanuit dat er meer bewijs materiaal nodig is. Maar dat is een aanname...brr

Iedereen heeft wel een dubbelganger in de wereld. Ik heb er zelfs 1 in Nederland.

Een enkele biometrische hit, is inderdaad nog lang geen sluitend bewijs, voor de rechter. Daar is meer voor nodig. Mensen verwarren soms onderzoeksmateriaal met bewijs, wat leidt tot een veroordeling.
12-01-2021, 16:51 door Anoniem
Ik denk niet dat ze zich in de USA aan de AVG hoeven te houden... jij wel?

Hangt af van de vraag, wiens data zij verwerken. Zie ook de Privacy Shield afspraken tussen EU en VS.
12-01-2021, 17:17 door Anoniem
Most Wanted: U.S. Capitol Violence

The FBI is seeking information that will assist in identifying individuals who are actively instigating violence in Washington, D.C. The FBI is accepting tips and digital media depicting rioting and violence in the U.S. Capitol building and surrounding area in Washington, D.C., on January 6, 2021.

https://www.fbi.gov/wanted/capitol-violence


John Scott-Railton
@jsrailton

NEW FOOTAGE: a long, disciplined line of men in body armor moves as a unit up the #CapitolBuilding steps.

We need to identify this group.

[VIDEO]

3:52 AM · Jan 10, 2021

https://twitter.com/jsrailton/status/1348115530654347266

De agenten van de US Capitol Police en de FBI in Washington D.C., de onderzoekers van CitizenLab.ca en het Bellingcat.com onderzoekscollectief kunnen wel wat extra hulp gebruiken van Nederlandse burgers op Twitter, voor het identificeren van de verdachten. Dat gaat aan de hand van hun kleding en attributen. Iedere goede aanwijzing telt.

The Citizen Lab is an interdisciplinary laboratory based at the Munk School of Global Affairs & Public Policy, University of Toronto, Canada, focusing on research, development, and high-level strategic policy and legal engagement at the intersection of information and communication technologies, human rights, and global security.

https://citizenlab.ca/about/
12-01-2021, 17:24 door Anoniem
Trek je Google, Amazon, Facebook shirtje maar uit in de buurt van Maga patriotten. Onverdraagzame tweespalt splijt de natie.
#sockpuppet
12-01-2021, 17:32 door Anoniem
Door Anoniem:
Ik denk niet dat ze zich in de USA aan de AVG hoeven te houden... jij wel?

Hangt af van de vraag, wiens data zij verwerken. Zie ook de Privacy Shield afspraken tussen EU en VS.

Hoeveel europeanen zouden bij de geweldadige bestorming van het Capitool betrokken zijn geweest.
Het is 1814 niet.
12-01-2021, 22:16 door Anoniem
Door Anoniem: Waar is de verwerkingsgrond op basis waarvan Clearview foto's kan scrapen, en gebruiken. Zeker als ze het vervolgens koppelen aan personen. Is dit conform de AVG, voor zover het gaat om mensen hier ?
Sorry, je denkt sirieus dat rechten nog een ding zijn? Ik ben niet van de "privacy is dood" groep, maar al honderde jaren zie je dat groepen mensen met overmacht, overheden, criminelen en whatever gewoon doen wat ze willen. Je had dit wel een beetje aan kunnen zien komen toch?

Kan me herinneren dat er software fouten zaten in vliegtuigen (en systemen rondom) sinds defcon 20 en dat mensen er nu pas mee bezig zijn na meerdere waarschuwingen, maar wel zijn we bezig om elke dag gezichts herkennings software en profilerings software te verbeteren, lol: https://www.youtube.com/watch?v=Pk1hjIMR3ro

Het gaat ze niet om veiligheid. Het gaat ze over de stabiliteit van, en controle over hun eigen gezondheid en leefomgeving.

Zoals George Carlin zei: There is no hope people.
12-01-2021, 23:21 door Anoniem
Daarom moet je ook een mondkapje dragen.
13-01-2021, 09:28 door Anoniem
Door Anoniem: Daarom moet je ook een mondkapje dragen.

Niet in de maga gelederen. Dan wordt je gelyncht.

Wat het weer makkelijker maakt om ze te indentificeren.

:-)
13-01-2021, 12:22 door Anoniem
@ anoniem van gisteren 22:16,

Helemaal eens met uw analyse en conclusie.

Zie maar eens naar de top down corruptie rond de coke invoer in de Rotterdamse haven.
De Amerikaanse maffia uit de jaren dertig van de vorige eeuw had er rooie oortjes van gekregen.
Dit gaat niet meer weg en hoe is het nog enigszins onder controle te krijgen?

Via een volledige dictatuur waarbij iedereen binnen een cashloze maatschappij van moment tot moment wordt gecontroleerd? En dan nog kunnen de aansturenden regeren als G*d in Frankrijk.

Als dit exemplarisch is voor hoe of de maatschappij draait, is er inderdaad weinig hoop voor de kurk
waar het normale leven nog op draait.

Hoe komen we dan ook uit de complete tweedeling van global village?

#sockpuppet
13-01-2021, 18:41 door Anoniem
Een bijzondere reeks van foto's: vele honderden zwaarbewapende militairen van de Amerikaanse Nationale Garde die, tussen hun patrouilles door, in het Capitool op de grond liggen te slapen. Geheel volgens militair protocol zie je op de foto's ook wakkere manschappen die de wacht voor hun maten houden. De politici en functionarissen wandelen door de gangen, terwijl ze de ledematen van de slapende manschappen moeten zien te vermijden.

https://www.nrc.nl/nieuws/2021/01/13/verkiezingsblog-13-januari-a4027294#upd20210113170453
16-08-2021, 21:39 door Anoniem
De acties werden zo goed als zeker onderling radiografisch met de Zello app gecoördineerd, wat onder meer te zien is aan beelden waarin snoertjes van oortjes, shooters ears en antennes van gewapende pro-Trump militanten, gekleed in tactical gear of vermomd in burgerkleding, te zijn zijn:

https://www.theguardian.com/us-news/2021/jan/13/zello-app-us-capitol-attack-far-right

Zello is an application startup located in Austin, Texas, behind the creation of Zello applications. The applications emulate push-to-talk (PTT) walkie-talkies over cell phone networks. The apps are available for Android, iOS, Blackberry, Windows Phone, Windows PC, rugged mobile devices and two-way radios.

https://en.wikipedia.org/wiki/Zello
04-10-2021, 18:27 door Anoniem
Nadat Facebook in 2018 zijn algoritmes aanpaste, kregen negatieve gevoelens als angst en haat nog meer voorrang. Deze wijziging zorgde voor een voedingsbodem voor alle desinformatie die voor, tijdens en na de verkiezingen door gebruikers werd verspreid. En hierdoor kon Facebook ook gebruikt worden om de bestorming te organiseren.

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/facebook-is-medeverantwoordelijk-voor-bestorming-capitool-claimt-oud-medewerker~b4b7a1b01/


Frances Haugen (37) kwam in juni 2019 bij Facebook in dienst bij het team dat de verspreiding van desinformatie moest aanpakken -- maar zij blijkt nu de klokkenluider, in een interview met haar in CBS-programma 60 Minutes.

https://www.cbsnews.com/news/facebook-whistleblower-frances-haugen-misinformation-public-60-minutes-2021-10-03/


The Facebook Files
A Wall Street Journal investigation

https://www.wsj.com/articles/the-facebook-files-11631713039

De stukken zijn gebaseerd op duizenden interne bedrijfsdocumenten waarop de WSJ de hand heeft weten te leggen, zoals onderzoeksrapporten, online discussies tussen werknemers en presentaties aan het hogere management.
05-01-2022, 19:03 door Anoniem
Hoe ad hoc de operatie ook lijkt, er zit een duidelijke strategie achter, uitgestippeld door de conservatieve jurist John Eastman. Die vrij onbekende academicus, lid van de conservatieve Federalist Society, schrijft na de door Trump verloren verkiezingen een memo van twee kantjes dat na het uitlekken (afgelopen september, dankzij speurwerk van Bob Woodward en Robert Costa van The Washington Post) door dissidente Republikeinen ‘de blauwdruk van een coup’ wordt genoemd.

https://www.volkskrant.nl/kijkverder/v/2022/wat-beraamde-kamp-trump-in-de-war-room-in-het-willard-hotel~v463157/
06-01-2022, 13:26 door Anoniem
6 januari 2021
De dag dat de Amerikaanse democratie wankelde

gedetailleerde reconstructie met een tijdlijn tot op de minuut

https://www.nrc.nl/nieuws/2022/01/05/de-dag-dat-de-amerikaanse-democratie-wankelde-a4075821
12-01-2022, 13:47 door Anoniem
De perverklaring van de Zello staff, inzake de genomen maatregelen tegen misbruik van hun platform door milities:

Zello Takes Action Against Militias
published January 13, 2021

https://blog.zello.com/zello-takes-action-against-militias

Onderzoek uitgevoerd door U.S. House select committee naar onder meer Zello, zoals vastgelegd op Wikipedia:

On August 27, 2021, the U.S. House of Representatives select committee investigating the 2021 United States Capitol attack demanded records from Zello (alongside 14 other social media companies) going back to the spring of 2020.

https://www.cnbc.com/2021/08/27/congressional-committee-investigating-jan-6-insurrection-demands-records-from-facebook-twitter-and-other-tech-giants.html
12-01-2022, 13:51 door Anoniem

Een saillant detail. De samenzweerders in het Trump kamp maakten ook gebruik van Gmail en de Signal chat app, in een poging om daarmee de Amerikaanse wetgeving van archivering van overheidscommunicatie door de U.S. National Archives and Records Administration te omzeilen.
14-01-2022, 09:26 door Anoniem
De Jan. 6th Select Committee ( january6th.house.gov ) die onderzoek doet naar de bestorming van het Capitool in Washington heeft Twitter, YouTube, Reddit en Facebook-moederbedrijf Meta gedagvaard. Sinds de gebeurtenissen rond en in het Capitool staat de discussie over de rol van sociale media op scherp.

https://www.politico.com/news/2022/01/13/jan-6-subpoena-tech-527079

https://nos.nl/artikel/2412998-techbedrijven-gedagvaard-in-onderzoek-naar-capitoolbestorming
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.