image

Duitse politie haalt illegale online marktplaats DarkMarket offline

dinsdag 12 januari 2021, 13:57 door Redactie, 1 reacties

De Duitse politie heeft gisteren de illegale online marktplaats DarkMarket offline gehaald. Volgens de Duitse autoriteiten gaat het mogelijk om de grootste illegale marktplaats op het 'Darknet'. Via de marktplaats werden drugs, vals geld, gestolen creditcardgegevens, anonieme simkaarten en malware verhandeld. In Duitsland zijn anonieme prepaid-simkaarten verboden.

De marktplaats telde volgens de Duitse autoriteiten bijna een half miljoen gebruikers en meer dan 2400 verkopers. Tevens zouden er meer dan 320.000 transacties zijn uitgevoerd. Een 34-jarige Australische man, die wordt verdacht van het beheer van de marktplaats, kon bij de Duits-Deense grens worden aangehouden. Tegelijkertijd werden meer dan twintig servers in Moldavië en Oekraïne in beslag genomen.

De autoriteiten denken dat de data op de servers tot nieuwe onderzoeken naar moderatoren, verkopers en kopers kan leiden. Bij de operatie werkte de Duitse politie samen met de Amerikaanse autoriteiten, FBI, DEA en de belastingdienst IRS en de Australische, Britse, Deense, Zwitserse, Oekraïense en Moldavische politie.

Reacties (1)
12-01-2021, 14:38 door Anoniem
Duitse rechercheurs kwamen DarkMarket op het spoor door het onderzoek naar een ‘cyberbunker’ in het Duitse Traben-Trarbach, nabij de Duitse grens met België en Luxemburg. De 60-jarige Nederlander Herman Johan X. kocht het voormalige NAVO-complex in 2013 en verhuurde vanuit daar honderden internetservers.

https://www.nrc.nl/nieuws/2021/01/12/duitse-autoriteiten-maken-einde-aan-grote-marktplaats-op-darkweb-a4027168
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.