image

Politie stuurt sms naar 750 contacten in telefoons van vermeende drugsdealers

donderdag 14 januari 2021, 09:29 door Redactie, 9 reacties

De politie heeft voor de tweede keer een sms gestuurd naar contacten die in de telefoons van vermeende drugsdealers werden aangetroffen. In totaal ontvingen 750 mensen een bericht van de Zwolse politie met een link naar de website stopsos.nl. Daarop staat informatie over drugsverslaving en schuldhulpverlening.

Vorig jaar werden er door de Districtsrecherche IJsselland en het politieteam Zwolle twee onderzoeken naar de handel in harddrugs gestart, waarbij vijf verdachten in beeld kwamen. Deze verdachten zijn aangehouden en hun telefoons in beslag genomen. "Op die telefoons stonden berichten over het kopen van coke", aldus de politie. De afzenders van deze berichten hebben, na toestemming van de zaaksofficier van het Openbaar Ministerie, allemaal een sms gekregen.

Op de website stopsos.nl staan verhalen van drugsverslaafden die met succes van hun verslaving zijn afgekomen. "Dat kun je niet alleen, daarom staat er ook een overzicht van instanties en zelfhulpgroepen waar gebruikers naar toe kunnen gaan om aan hun verslaving te werken. We vinden het belangrijk dat we ons niet alleen richten op het bestrijden van de criminaliteit, maar dat we afnemers ook hulp bieden om van hun verslaving af te komen", zegt burgemeester Peter Snijders van Zwolle.

Een maand geleden had de Utrechtse politie de primeur door naar bijna vijfhonderd contacten die in de telefoons van vermeende drugsdealers werden gevonden een sms-bericht te versturen. Politie besloot in samenwerking met de gemeente Utrecht en het Openbaar Ministerie voor het eerst dergelijke contacten door middel van een "sms-bom" te bereiken. De officier van justitie had toestemming gegeven de telefoonnummers eenmalig voor dit doel te gebruiken. De nummers worden niet gedeeld met anderen en leiden niet tot een registratie in politiesystemen, zo laat de politie op de website van stopsos.nl weten.

Image

Reacties (9)
14-01-2021, 13:25 door Anoniem
Ook hier weer:

"vermeende drugsdealer" maar wel alvast iedereen SMS-en

Mocht ooit zo'n persoon vrijgesproken worden sturen ze dan ook een SMS : "Oeps, sorry U zat niet aan de coke"

Excuses ... groetjes de Popo
14-01-2021, 13:34 door Anoniem
Ik denk dat veel gebruikers van drugs die "illegaal" zijn gemaakt door onze overheid weinig boodschap zullen hebben aan een moralistische boodschap van diezelfde overheid als je gewoon legaal harddrugs kunt kopen bij je buurtsuper (nicotine en alcohol) en drugs zoals caffine door veel mensen gebruikt worden.

Diezelfde overheid heeft door al die regeltjes inmiddels de georganiseerde criminaliteit een flinke boost gegeven en door het legaal laten van alcohol een groot deel van nederland tot junk gemaakt en dat allemaal zodat de grapperhausen van deze wereld hun vingertje kunnen wijzen en zich zo beter kunnen voelen dan de rest van ons.
14-01-2021, 14:56 door Anoniem
Attentie, attentie, hier spreekt de politie.
We hebben uw dealer aangehouden maar gaan er voor het gemak maar vanuit dat u voldoende inkomsten heeft om uw verslaving op een legale manier te kunnen onderhouden. Indien niet moet u er even voor zorgen dat er niets belastend bij u in huis te vinden is. (net of dat voor ons überhaupt de moeite is, lol)

#Einde bericht


Samen sterk tegen misdaadcijfers.
14-01-2021, 16:41 door Anoniem
Niet iedereen die drugs doet heeft een verslaving...
14-01-2021, 17:33 door Anoniem
Door Anoniem: Ook hier weer:

"vermeende drugsdealer" maar wel alvast iedereen SMS-en

Mocht ooit zo'n persoon vrijgesproken worden sturen ze dan ook een SMS : "Oeps, sorry U zat niet aan de coke"

Excuses ... groetjes de Popo

Volgens mij is er niet echt een koppeling die de politie kenbaar maakt wie de opgepakte persoon is. (Tenzij iemand een burnerphone heeft voor elk van zijn drugsdealers). Als je alle 750 nummers weet en alle telefoontjes en berichten kan inzien zou je een relatie map kunnen maken waaruit een persoon komt maar dat lijkt mij nogal een veergezochte optie.

Ik vind het daarnaast een prima bericht dat een handrijking geeft aan mensen die verslaafd zijn en ik hoop dat deze personen die betrokken zijn zeker dit aanpakken als hulp stuk al zal dat denk ik wel mee vallen
14-01-2021, 18:38 door Anoniem
beter was

Aangezien de kans dat u belasting betaalt vrij groot is, sturen wij deze sms. U draagt bij aan een systeem wat u, en anderen, ziek maakt, ziek houdt, vermoordt.
14-01-2021, 21:19 door Anoniem
okay de ook de ouders,opa en oma van deze 'vermeende' dealer kregen die sms met de aanname dat ze aan de coke zitten.. Simpelweg omdat iedereen ge-MSM't werd in de contactenlijst?

Lekker bezig weer die politie..
15-01-2021, 12:13 door Anoniem
Door Anoniem: okay de ook de ouders,opa en oma van deze 'vermeende' dealer kregen die sms met de aanname dat ze aan de coke zitten.. Simpelweg omdat iedereen ge-MSM't werd in de contactenlijst?

Lekker bezig weer die politie..

De verdenking was volgens de rechter blijkbaar groot genoeg, risico van het vak dus.

Het is wel een vrij soft bericht voor gebruikers van hard drugs. Het enige wat zij lezen is "ga op zoek naar een andere dealer". Laten weten dat ze voortaan scherper in de gaten gehouden worden heeft meer effect lijkt me..
16-01-2021, 01:48 door Anoniem
Vervelend dat ik zo'n politiebericht kreeg van de leverancier van mijn Coca (cola). ....
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.