image

Facebook neemt stappen tegen Chrome-extensies die data schraapten

vrijdag 15 januari 2021, 15:23 door Redactie, 6 reacties

Facebook is een juridische procedure gestart tegen de ontwikkelaars van verschillende Google Chrome-extensies die data van Facebookgebruikers schraapten. Het gaat volgens de sociale netwerksite om extensies van het bedrijf Oink and Stuff. In het privacybeleid van de browser-extensies claimde het bedrijf dat er geen persoonlijke informatie werd verzameld.

Vier van de extensies van het bedrijf, Web for Instagram plus DM, Blue Messenger, Emoji keyboard en Green Messenger, functioneerden volgens Facebook als spyware en schraapten informatie van hun Facebookprofiel. Het ging om naam, gebruikers-ID, geslacht, relatiestatus, leeftijdsgroep en andere accountgegevens. Ook verzamelden de extensies informatie van andere websites, zonder dat gebruikers hier van wisten.

Facebook is nu in Portugal een zaak tegen de ontwikkelaars gestart en eist dat die alle verzamelde Facebookgegevens verwijderen. De extensies in kwestie zijn inmiddels door Google uit de Chrome Store verwijderd.

Reacties (6)
15-01-2021, 16:07 door Anoniem
Facebook en data verzamelen...
15-01-2021, 16:12 door Anoniem
Hebben ze een hekel aan concurrentie??
15-01-2021, 17:11 door Anoniem
De pot verwijt de ketel :(
16-01-2021, 11:22 door Anoniem
Facebook is van zijn geloof afgevallen. God hebbe zijn database!
18-01-2021, 10:35 door Anoniem
Hoedan ook:

Het is beter (best of the worst) door facebook, microschoft, apple en google gevolgd te worden dan door kleine 3de partijen.. de kleine partijen kunnen niet garanderen je data veilig te houden.. dat kunnen de grote jongens beter.. en als iets uitlekt of fout gaat kun je ingrijpen (aanklagen) maar die kleine bedrijven heb je geen 'grip' op.. onvoldoende financienen om servers goed te beschermen en wat er met die data gebeurt zal je nooit weten..
Ik heb liever dat de grote jongens het doen dan de kleintjes..

Eigenlijk vind ik dat als grote jongens MIJN data verkopen ze mij een grantje moeten laten mee pikken.. stuiver per verkoop haha..

begrijp ook niet waarom iedereen zomaar mag verzamelen.. is er geen bel me niet register?
18-01-2021, 11:50 door Anoniem
Dikke Vandale let op!

Als betekenis voor 'Facebook' graag noteren:

'Een wereldwijde dataverzamelaar op grote schaal die hypocrisie(*) naar een nog beschamender niveau heeft gebracht terwijl de gebruikers er met open ogen mee instemden. '


(*) "Hypocrisie of huichelarij is het voorwenden van geloof, gevoelens, moraal of deugden zonder daar volledig achter te staan of de daaraan verbonden normen en waarden zelf in praktijk te brengen, in het bijzonder bij het bekritiseren van anderen."
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.