image

DuckDuckGo passeert 100 miljoen zoekopdrachten per dag

zondag 17 januari 2021, 09:08 door Redactie, 18 reacties

De op privacy gerichte zoekmachine DuckDuckGo heeft de grens van 100 miljoen zoekopdrachten per dag gepasseerd. Een Twitteraar ontdekte de mijlpaal die afgelopen maandag werd behaald. Op één dag verwerkte de zoekmachine 102.251.307 zoekopdrachten, wat een dagrecord is.

Het gemiddelde aantal dagelijkse zoekopdrachten voor januari staat op 90 miljoen. Een jaar geleden waren dat er nog zo' n 52 miljoen. DuckDuckGo zag het aantal zoekopdrachten vorig jaar flink stijgen. Zo kreeg de zoekmachine in november en december nog gemiddeld 79 miljoen zoekopdrachten te verwerken.

DuckDuckGo richt zich helemaal op online privacy en zegt dat het geen ip-adressen van gebruikers of andere persoonlijke informatie opslaat en ook geen profielen van gebruikers aanmaakt. "Het is echt een mythe dat je mensen moet volgen om goede zoekresultaten te krijgen", zo liet oprichter Gabriel Weinberg eerder al weten.

Reacties (18)
17-01-2021, 10:22 door Anoniem
Goeie zaak dat er in ieder geval een beetje aan de stoelpoten wordt geknaagd door een andere (niet commercieel?) zoekmachine.

Waar Google ooit begon met "don't be evil" is het ondertussen een bedrijf met soms bedenkelijke strategieen. Ik gebruik overigens nog steeds liever Google dan Facebook of Apple producten.

Bing is geen concurrent van Google dus zijn er weinig alternatieven voor zoeken op Internet. Duckduckgo is wel de machine die ik naast Google het meest gebruik.
17-01-2021, 10:43 door Anoniem
Sterker nog: als je alleen in je door, bijvoorbeeld, Google opgelegde bubbel zoekt dan mis je veel en wordt je belevingswereld wel heel erg klein.
17-01-2021, 10:59 door [Account Verwijderd]
Daar ben ik ook wel een beetje trots op als ik zo vrijpostig mag zijn mijzelf een compliment te geven, want daar draag ik als druppeltje in de oceaan van honderd miljoen zoekopdrachten per dag aan bij.
Sinds zeker 3 jaar is bij mij de zoekoptie via Google.com (NL) gestaag helemaal uitgefaseerd, volledig ten gunste van start.duckduckgo.com.

De druppel die de emmer van Google ergernis liet overlopen is het geklikkerdeklik door zeur pop-ups over inloggen en accepteren van cookies en ook nog het noodzakelijke extra toestaan van de sub-level Google domeinen in NoScript voordat je eindelijk.... wachten....wachten...wachten..... je zoekopdracht kan plaatsen.

Ik spreek dan maar niet over het feit dat elke query in Google wordt opgeslagen om aan je f...uck...filterbubble te worden toegevoegd!

Het enige waar ik Google als zoeksysteem nog voor gebruik is Maps, en omdat ik nieuwschierig ben naar nieuwe muziek: Youtube. Daar ontkom ik jammergenoeg niet aan, maar de zoekopdracht voor YT loopt altijd via DuckDuck.

ik zou het prachtig vinden als daar gelijkwaardig alternatieven voor in de plaats kwamen, solitair onder de vlag van DuckDuck, maar dat lijkt mij nagenoeg onmogelijk. Google kan voor het onderhouden van Maps en YouTube putten uit de baten van een astronomische jaaromzet. In 2016 was dat 26 miljard dollar, (in cijfers: $ 26.000.000.000) en nu de hele wereld zo'n beetje zit te lockdownen in het eigen hutje zal dit bedrag naar ik vermoed even astronomisch gestegen zijn in het afgelopen jaar 2020.
17-01-2021, 12:00 door Anoniem
DuckDuckGo maakt gebruikt van de Bing Api.

Dus zoekresultaten van DuckDuckGo worden aan de gebruiker getoond, waarop deze een webpagina bekijkt. Die webpagina wordt vervolgens weer getraced met Google, LinkedIn, Facebook.

Dus effectief wordt de Bing index gedupliceerd naar de Google index. Of anders gezegd, DuckDuckGo 'vervuild' de Google index.
17-01-2021, 13:23 door Anoniem
En wat ze via belastingparadijs Nederland nog hebben kunnen wegsluizen, dat Google.
Google is "evil" en dat hadden vanaf het begin kunnen weten.

Naast DDG is er nog meer, er is nog een aparte zoektool als telescope (nog steeds), er is epic search,
er is Intelligence X, ga eens naar searchlores in de internet archives, de nalatenschap van de veel te vroeg overleden zoek-guru, F.R.A.V.I.A. en leer echt zoeken.

Dan zijn er nog speciale zoekmachines voor researchers en engines als shodan.io etc,
Zoeken binnen een webreputatie omgeving en ook openen van websites hierbinnen. sur.ly.i & social.easycounter.com etc.

Wil je wegsturen van mainstream kan dat, je wordt er echt "wijzer"van.

luntrus
17-01-2021, 13:38 door Anoniem
Door Khonsu: Het enige waar ik Google als zoeksysteem nog voor gebruik is Maps

Het is een slechts kwestie van tijd dat ook DuckDuckGo.com kaarten en routeplanners van goede kwaliteit kan bieden.


OpenStreetMap is een project dat als doel heeft om wereldwijd vrij beschikbare en bewerkbare geografische gegevens te verzamelen, zodat daaruit landkaarten en andere geoinformatica services kunnen gemaakt worden. Iedereen kan eraan meewerken; het invoeren en aanpassen van de geografische data steunt volledig op vrijwilligers.

https://www.openstreetmap.org


Een andere goede kostenloze opties zijn de ANWB.nl routeplanner en NLMaps.nl van het Kadaster.


Door Khonsu: en omdat ik nieuwschierig ben naar nieuwe muziek: Youtube

PeerTube is een kostenloos en open source, gedecentraliseerd, federatief videoplatform dat wordt aangedreven door ActivityPub en WebTorrent en dat gebruik maakt van P2P technologie om de server belasting bij het bekijken van video's te verminderen. Het doel is om een alternatief voor gecentraliseerde platforms zoals YouTube, Vimeo en Dailymotion.

https://en.wikipedia.org/wiki/PeerTube

Een andere goede optie is het Vimeo.com platform, dat advertentievrij is en dat werkt op basis van abonnenmenten
.
17-01-2021, 14:23 door Anoniem
Door Khonsu:
Youtube. Daar ontkom ik jammergenoeg niet aan, maar de zoekopdracht voor YT loopt altijd via DuckDuck.
.
Het van Franse bodem https://joinpeertube.org/ is inmiddels mijn voornaamste bron(veelal ook ytbers die daar mirroren).
Inmiddels een aantal federale https://instances.joinpeertube.org/instances waar ik de content uit haal en/of post(veel zullen een content overlap hebben waar ze elkaars video's ondersteunen in bandbreedte).
Voor de Debian/Linux gebruiker heb je bijvoorbeeld het https://peertube.debian.social of http://linuxrocks.online
https://bits.debian.org/2020/10/debian-donation-peertube.html


Daarnaast één van de https://instances.invidio.us/ voor de nog YT gevallen zo niet gehinderd te worden met agreement pop-ups en troep (ik had de intentie mijn eigen instantie te draaien, maar het zal er niet van komen, daar het eigenlijk de moeite niet loont tijd te verbrassen aan dat k*t platform).
Beter gewoon achter laten en de pijlen richten op een beter en meer open alternatief/in mijn geval Peertube(met content voornamelijk onder de Creative Commons licentie)
17-01-2021, 15:40 door [Account Verwijderd]
@ Beste anoniemen van 13:38 uur en 14:23 uur:

Heel veel dank voor de geboden alternatieven voor Youtube! Ik heb ze opgeslagen als bladwijzers.
17-01-2021, 19:33 door Anoniem
Laatst na een nieuwe installatie van Firefox vergeten de standaardzoekmachine aan te passen. Gewoon f*ckn google by default? Om nog maar te zwijgen van de nags/popups op je scherm. Amateurisme ten top bij google vandaag de dag. En wat een minachting van de eindgebruiker met dat dwingende login-nag.
Gelijk verwijderd die zgn. 'zoekmachine'.

Offtopic: Mozilla moet zich schamen met google by default. Het is dat ik redelijk technisch onderlegd ben, anders heeft mijn onderbuik gesproken en had ik om die reden geheel Firefox verwijderd.
17-01-2021, 19:58 door Anoniem
Door Khonsu: Het enige waar ik Google als zoeksysteem nog voor gebruik is Maps, en omdat ik nieuwsgierig ben naar nieuwe muziek: Youtube.
1. Is al eerder gezegd maar https://OSM.org is echt ontzettend fijn. Werkt veel prettiger/sneller dan GMaps en toont tenminste huisnummers.
2. Voor YouTube op de telefoon kun je het beste (althans met betrekking op privacy) NewPipe gebruiken https://f-droid.org/packages/org.schabi.newpipe. Scheelt aanzienlijk in welke data jij deelt met Google. En heeft een erg leuke extra optie :-).

Advies: downloaden via F-Droid (je kunt makkelijker updates installeren) maar voeg eerst handmatig dit https://newpipe.net/FAQ/tutorials/install-add-fdroid-repo toe aan F-Droid. Je krijgt dan wel de laatste update te zien in F-Droid, dan pas downloaden.
17-01-2021, 20:10 door Anoniem
Is een kwestie van tijd dat duck2xgo gesommeerd zoekopdrachten te filteren die de hegemonie van biden ondermijnen. Dat kunnen ze niet en dan gaat hun hosting stoppen, hun api wordt geblokkeerd onder mom van terrorisme en dan is dit alternatief ook democratisch stuk gemaakt.
17-01-2021, 22:53 door Anoniem
Door Anoniem: Is een kwestie van tijd dat duck2xgo gesommeerd zoekopdrachten te filteren die de hegemonie van biden ondermijnen. Dat kunnen ze niet en dan gaat hun hosting stoppen, hun api wordt geblokkeerd onder mom van terrorisme en dan is dit alternatief ook democratisch stuk gemaakt.
Ik denk eerder aan verhuizen naar een andere jurisdictie voor techbedrijven. Belastingontduiken gebeurt tenslotte ook al jaren. Straks krijg je free speech-paradijzen.
18-01-2021, 00:21 door Anoniem
Door Anoniem: Laatst na een nieuwe installatie van Firefox vergeten de standaardzoekmachine aan te passen. Gewoon f*ckn google by default? Om nog maar te zwijgen van de nags/popups op je scherm. Amateurisme ten top bij google vandaag de dag. En wat een minachting van de eindgebruiker met dat dwingende login-nag.
Gelijk verwijderd die zgn. 'zoekmachine'.

Offtopic: Mozilla moet zich schamen met google by default. Het is dat ik redelijk technisch onderlegd ben, anders heeft mijn onderbuik gesproken en had ik om die reden geheel Firefox verwijderd.

Zonder het sponsorgeld van Google (voor o.a. de default zoekmachine) zou jij waarachijnlijk niet eens Firefox kunnen installeren. Grote kans dat Mozilla/Firefox al kopje onder zou zijn gegaan. Met de deal krijgt Mozilla jaarlijks honderden miljoenen van Google.
18-01-2021, 03:11 door Anoniem
Door Anoniem: Offtopic: Mozilla moet zich schamen met google by default. Het is dat ik redelijk technisch onderlegd ben, anders heeft mijn onderbuik gesproken en had ik om die reden geheel Firefox verwijderd.
Bij standaard gebruik van Firefox (ook Thunderbird) wordt data gedeeld met Google en nog een aantal andere derde partijen.
Blijft jammer, het is de enige fatsoenlijke browser (althans voor de pc, hun android app is na versie 68.x onbruikbaar geworden).

Conclusie: bestaat geen goede browser meer.
18-01-2021, 13:54 door Anoniem
Raar soort Twitter account btw
18-01-2021, 21:11 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Offtopic: Mozilla moet zich schamen met google by default. Het is dat ik redelijk technisch onderlegd ben, anders heeft mijn onderbuik gesproken en had ik om die reden geheel Firefox verwijderd.
Bij standaard gebruik van Firefox (ook Thunderbird) wordt data gedeeld met Google en nog een aantal andere derde partijen.


Hoe werkt de bescherming tegen phishing en malware in Firefox?

Samengevat is dit wat Mozilla er over te zeggen heeft:

Bescherming tegen phishing en malware werkt door de websites die u bezoekt te controleren ten opzichte van lijsten van gerapporteerde phishing-, ongewenstesoftware- en malware-websites. Deze lijsten worden, als de beschermingsfuncties tegen phishing en malware zijn ingeschakeld, ongeveer elke 30 minuten automatisch gedownload en bijgewerkt. [...]

Voordat de website wordt geblokkeerd, vraagt Firefox nogmaals om controle om vast te stellen of de gerapporteerde website niet van de lijst is verwijderd sinds uw laatste update. Deze aanvraag bevat niet het volledige adres van de bezochte website, maar alleen gedeeltelijke informatie die van het adres is afgeleid.

Men past bij Mozilla voor de controleren van de URL blokkeerlijst dus een vorm van pseudo-anonimisering toe.


Als je mogelijk kwaadaardige typen van bestanden download, dan worden die eerst door de Google cloud gecontroleerd:

Naast de hierboven genoemde reguliere updates kan Firefox bij het gebruik van bescherming tegen malware voor gedownloade bestanden met Mozilla’s partners communiceren [...] In deze gevallen zal Firefox wat gegevens over het bestand, waaronder de naam, herkomst, grootte en een cryptografische hash van de inhoud, naar Google’s Safe Browsing-service verzenden, die Firefox helpt bepalen of het bestand wel of niet zou moeten worden geblokkeerd.

https://support.mozilla.org/nl/kb/hoe-werkt-ingebouwde-bescherming-phishing-malware


Mozilla verwijst naar het gehanteerde privacybeleid:

Het privacybeleid van Mozilla beschrijft welke gegevens Firefox en Mozilla beide ontvangen en hoe hiermee wordt omgegaan. Het privacybeleid van Google legt uit hoe Google met verzamelde gegevens omgaat. Zie bovenstaande Support pagina voor duidelijker uitleg en privacy.


Over Google Safe Browsing service heeft de Wikipedia een aantal wetenswaardigheden te melden:

https://en.wikipedia.org/wiki/Google_Safe_Browsing#Privacy

Google maintains the Safe Browsing Lookup API, which has a privacy drawback: "The URLs to be looked up are not hashed so the server knows which URLs the API users have looked up". The Safe Browsing Update API, on the other hand, compares 32-bit hash prefixes of the URL to preserve privacy. The Chrome, Firefox and Safari browsers use the latter. Safe Browsing also stores a mandatory preferences cookie on the computer.

Men past bij Google voor het controleren van mogelijk verdachte inhoud dus een vorm van pseudo-anonimisering toe.


Wat kan men hier met de Firefox instellingen tegen doen?

Je kunt in Firefox de opties van Bescherming tegen misleidende inhoud en gevaarlijke software geheel uitzetten. Of dat onder de gewone Firefox verstandig is, een ander verhaal. Voordat je het weet tuin je in een phishing val. Onder de standaard Tor Browser staat deze optie echter uit. Daar is een goede reden voor.

Wie de gewone Firefox wil blijven gebruiken zonder Google Safe Browsing, en daarom die optie uitzet, maar voor wie Tor Browser nog een stap te ver gaat, kan overwegen om de DuckDuckGo Privacy Essentials add-on te installeren:

https://addons.mozilla.org/nl/firefox/addon/duckduckgo-for-firefox/
22-01-2021, 13:06 door Anoniem
DuckDuckGo is not safe, in the utopia ecosystem you will find the best anonymous search engine
01-02-2021, 19:46 door Anoniem
Door Anoniem:

PeerTube is een kostenloos en open source, gedecentraliseerd, federatief videoplatform dat wordt aangedreven door ActivityPub en WebTorrent en dat gebruik maakt van P2P technologie om de server belasting bij het bekijken van video's te verminderen. Het doel is om een alternatief voor gecentraliseerde platforms zoals YouTube, Vimeo en Dailymotion.

https://en.wikipedia.org/wiki/PeerTube

Een andere goede optie is het Vimeo.com platform, dat advertentievrij is en dat werkt op basis van abonnenmenten
.

Peertube is een zeer veelbelovend alternatief voor YouTube, maar kijk vooral ook eens naar LBRY.tv of Odysee.com

LBRY is a blockchain-based file-sharing and payment network that powers decentralized platforms, primarily social networks and video platforms. The video-sharing websites built upon it, such as LBRY.tv and Odysee.com, have been described as alternatives to YouTube.

https://en.wikipedia.org/wiki/LBRY

Onder de Tech rubriek van Odysee.com zijn voor Security.NL ingewijden bijzonder veel interessante HOWTO te vinden.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.