image

Nederlander veroordeeld voor inbraak bij Belgische telecomprovider

dinsdag 19 januari 2021, 08:39 door Redactie, 4 reacties

Een Belgische rechter heeft een 24-jarige Nederlander uit Weert veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 26 maanden wegens het stelen van klantgegevens van telecomprovider Mobile Vikings. Dat laat Het Belang van Limburg weten. De man wist door middel van een bruteforce-aanval toegang tot 852 accounts te krijgen.

In totaal ondernam hij 17.086 pogingen om bij Mobile Vikings in te loggen, aldus advocaat Frank Dewael, die DPG Media vertegenwoordigde, de toenmalige eigenaar van Mobile Vikings. De Nederlander verhandelde de gestolen gegevens op internet. Van de rekening van de man is al ruim 11.700 euro in beslag genomen.

De Nederlander, die de aanvallen vanuit huis uitvoerde, werd op heterdaad betrapt toen hij een soortgelijke aanval tegen Vodafone uitvoerde. Hij zit al sinds eind juli vast. De Belgische autoriteiten vroegen vorig jaar om zijn uitlevering, waar hij tegen in beroep ging. De rechtbank Amsterdam oordeelde echter dat de Nederlander mocht worden uitgeleverd, wat ook gebeurde. Het Het Belgische Openbaar Ministerie had een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van vijftien maanden geëist.

Reacties (4)
19-01-2021, 13:12 door Anoniem
17.086 pogingen??? Echt ziek of hij moet software gebruikt hebben die automatisch wachtwoorden intypt. Als ik mijn wachtwoord vergeten ben, dan geef ik het al op na amper 30 pogingen.
19-01-2021, 14:16 door Anoniem
Door Anoniem: 17.086 pogingen??? Echt ziek of hij moet software gebruikt hebben die automatisch wachtwoorden intypt. Als ik mijn wachtwoord vergeten ben, dan geef ik het al op na amper 30 pogingen.
Brute Force staat er toch?
19-01-2021, 18:21 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: 17.086 pogingen??? Echt ziek of hij moet software gebruikt hebben die automatisch wachtwoorden intypt. Als ik mijn wachtwoord vergeten ben, dan geef ik het al op na amper 30 pogingen.
Brute Force staat er toch?

Brute Force zegt niet 'geautomatiseerd'.
Die kans is wel erg groot, maar het zegt eigenlijk maar 'heel veel systematische pogingen'.

Strikt genomen verwacht ik dat een 'dictionary attack' de lading wat beter zal dekken.
23-01-2021, 17:48 door Anoniem
Hoera - een voorwaardelijke gevangenisstraf - dat is nu echt eens een straf voor zo'n massale poging tot hacking.
Vroeger kreeg je daar wegens de diefstal van electriciteit zeer zware veroordelingen voor - nu tegenwoordig behandelt men dat alsof je een minimale verkeersovertreding begaan hebt - zoals fout parkeren. Dat is toch om van boven de ... te hangen.
Dat ontmoedigt ook dat soort van activiteiten niet - je moet zwaar straffen - de dader moet voelen dat dit echt niet kan. Dat hoeft niet met gevangenis - maar vb. een absoluut internetverbod gedurende 10 jaar en zo zijn er nog tal van andere zeer ingrijpende strafmaatregelen mogelijk. Ontzeg hen het recht op pensioen, sociale zekerheid, stemrecht, het rijbewijs intrekken... We zijn niet goed bezig in bananenrepubliek België - dat is een certitude.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.