image

Biden vraagt inlichtingendiensten naar oordeel over SolarWinds-aanval

zondag 24 januari 2021, 08:34 door Redactie, 4 reacties

De Amerikaanse president Joe Biden heeft de inlichtingendiensten gevraagd naar hun oordeel over de wereldwijde supply-chain-aanval op softwarebedrijf SolarWinds, zo heeft het Witte Huis laten weten. Tijdens de verkiezingscampagne stelde Biden dat de aanval een grote dreiging voor de nationale veiligheid van de VS vormt en de aanvallers allerlei gevoelige informatie van zowel overheid als bedrijfsleven hebben gestolen.

Volgens Biden kan de VS deze aanval niet onbeantwoord laten gaan en moet in ieder geval de verantwoordelijke natie bij naam worden genoemd. Daarnaast moeten er belangrijke stappen worden genomen om de aanvallers tot de verantwoording te roepen. Afgelopen vrijdag tijdens een persconferentie kwam de SolarWinds-aanval ook ter sprake en vroegen aanwezige journalisten of het klopte dat Biden de inlichtingendiensten naar hun oordeel over de aanval heeft gevraagd.

Dat is inderdaad het geval. "Hoewel we met Rusland samenwerken om de Amerikaanse belangen te behartigen, zijn we ook bezig om Rusland tot de verantwoording te roepen voor diens roekeloze en vijandige acties. En daarom heeft de president de inlichtingendiensten gevraagd naar een evaluatie van de SolarWinds-aanval, Russische inmenging in de verkiezingen van 2020, het gebruik van chemische wapens tegen oppositieleider Alexei Navalny en de vermeende beloningen voor het doden van Amerikaanse soldaten in Afghanistan", aldus een woordvoerder.

Reacties (4)
24-01-2021, 21:26 door Anoniem
Wat als Biden zijn winst mede te danken heeft aan de SolarWinds aanval?
24-01-2021, 22:36 door Anoniem
Ik denk dat Corona, BLM en vele andere smeuïge zaken daar ook nog wel voor iets tussen zitten. Doe nu niet alsof Trump de meest bekwame president ooit in de VS was - in tegendeel. Biden informeert zich - en hij zal niet lachen als hij het resultaat van die hack ziet. Het is echt enorm qua schadeomvang - ook voor Microsoft en Azure AD en Office 365.
25-01-2021, 08:01 door Anoniem
Door Anoniem: Wat als Biden zijn winst mede te danken heeft aan de SolarWinds aanval?

Wat als we eens stoppen met ongefundeerde kreten te slaken op deze site?
25-01-2021, 11:50 door Anoniem
Net zo ongefundeerd als het bericht zelf.
Het is weer eens gegarandeerd de schuld van de Russen.
Rusland, onze enige orthodox-christelijke hoop in deze bange dagen.

Je grootste vijand kan wel eens je verlosser van later blijken te zijn.

Joris Goedbloed
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.