image

Politico: Ierse toezichthouder overweegt miljoenenboete voor WhatsApp

zondag 24 januari 2021, 09:36 door Redactie, 3 reacties

De Ierse privacytoezichthouder overweegt om WhatsApp een boete van tientallen miljoenen euro's op te leggen wegens het overtreden van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Het zou om een bedrag van tussen de dertig en vijftig miljoen euro gaan, zo laten anonieme bronnen tegenover Politico weten.

Europese Privacytoezichthouders zijn nog over de uiteindelijke hoogte van het boetebedrag in overleg. Ook zou WhatsApp gedwongen kunnen worden om de manier te veranderen waarop het met gegevens van gebruikers binnen de EU omgaat. De AVG-boete die de Data Protection Commission (DPC) overweegt op te leggen heeft betrekking op het onvoldoende informeren van WhatsApp-gebruikers binnen de EU dat hun data wordt gedeeld met Facebook.

De beslissing over de hoogte van de boete, en welke andere maatregelen WhatsApp zou moeten treffen, zal naar verwachting later dit jaar verschijnen. De Ierse privacytoezichthouder wilde niet tegenover Politico reageren. WhatsApp stelt in een reactie dat het de beslissing van de DPC afwacht. Vorige maand besloot de toezichthouder Twitter nog een AVG-boete van 450.000 euro op te leggen.

Reacties (3)
25-01-2021, 11:18 door RuudU
Van zo'n boete balen ze net zoveel als ik doe, bij de boete voor drie dagen te laat terugbrngen naar de bibliotheek.
Met een oaar miljard begint het indruk te maken.
25-01-2021, 11:48 door Anoniem
Meer symbool politiek. Dan gaat het Ierse EU bureautje handjeklap gewoon op gewone basis verder.
Too big to fail, too big to fall. Zelf je hersens gebruiken bij zulke facebook zooi.

#sockpuppet
25-01-2021, 21:33 door Anoniem
Door RuudU: Van zo'n boete balen ze net zoveel als ik doe, bij de boete voor drie dagen te laat terugbrngen naar de bibliotheek.
Met een oaar miljard begint het indruk te maken.

Da's inderdaad maar 4 euro per gebruiker (enkel Nederland), best een aanvaardbaar bedrag voor een bedrijf als je al die data zou willen kopen...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.