Achttien procent van de Nederlanders van twaalf jaar of ouder bekeek vorig jaar medische gegevens van henzelf of gezinsleden online, zo laat het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag weten. Ook wordt het internet veelvuldig gebruikt voor het maken van afspraken met huisarts en specialist en het kopen van medicijnen.
26 procent van de Nederlanders had vorig jaar één of meerdere online consults, aldus het CBS. Verder maakte van de deelnemers aan het CBS-onderzoek vijf procent gebruik van "slimme apparaten" voor de gezondheid en heeft vier procent betaalde gezondheids- of sportapps geïnstalleerd.
Er is echter één activiteit wat betreft gezondheid en internet die door een ruime meerderheid van de ondervraagde Nederlanders wordt gedaan, namelijk het online opzoeken van gezondheidsinformatie. In 2016 was dit nog 58 procent. Vooral 25- tot 45-jarigen zochten vorig jaar online naar informatie over gezondheid; 82 procent van de personen in deze leeftijdsgroep deed dit. 75-plussers zochten het minst vaak naar informatie op internet (39 procent).
Het onderzoek 'ICT-gebruik van huishoudens en personen' wordt jaarlijks door het CBS gehouden in de maanden april tot juli. Vorig jaar namen ongeveer 6500 mensen van twaalf jaar of ouder deel aan het onderzoek.
Je bent niet ingelogd en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.
Junior specialist OSINT
Ben jij enthousiast en leergierig en wil je het cybercrimeteam Oost Nederland verder helpen in de aanpak van digitale criminaliteit? We zijn op zoek naar een junior specialist Open Source Intelligence (OSINT). Weet jij de digitale wereld van buiten naar binnen te halen? Dan is deze functie iets voor jou!
Juridische vraag: ik las in het FD dat concurrenten de AVG niet tegen elkaar in konden zetten. Maar het is toch oneerlijke ...
Een digitaal paspoort, recht op een betaalbare en snelle internetverbinding, 'digitale inburgering' of digitaal stemmen, het ...
Wanneer je hieronder het e-mailadres van je account opgeeft wordt er een nieuwe activatielink naar je gestuurd. Deze link kun je gebruiken om een nieuw wachtwoord in te stellen.
Wanneer je het juiste e-mailadres hebt opgegeven ontvang je automatisch een nieuwe activatielink. Deze link kan je gebruiken om een nieuw wachtwoord in te stellen.
Geef je e-mailadres op en kies een alias van maximaal 30 karakters.
Je hebt je succesvol aangemeld. Voordat je je account kunt gebruiken moet deze eerst geactiveerd worden. Dit kan je zelf doen middels de activatielink die naar het opgegeven e-mailadres is verstuurd.