image

Britse verzekeraars verdedigen dekking van losgeldbetaling bij ransomware

woensdag 27 januari 2021, 14:37 door Redactie, 2 reacties

De Britse vereniging van verzekeringsmaatschappijen verdedigt het dekken van losgeldbetalingen bij ransomware. Door dit niet in de cyberverzekeringen op te nemen zouden bedrijven failliet kunnen gaan, aldus de Association of British Insurers (ABI) tegenover de BBC.

Ciaran Martin, het voormalige hoofd van het Britse National Cyber Security Centre (NCSC), stelde vorige week dat door ransomware getroffen bedrijven worden aangemoedigd om het losgeld te betalen, aangezien hun cyberverzekering dit dekt. Zo zouden verzekeringsmaatschappijen het probleem in stand houden. "Een verzekering is één manier waarop bedrijven het risico van een cyberaanval kunnen verkleinen en snel kunnen herstellen mocht er één plaatsvinden", meldt de ABI op de eigen website.

Martin laat tegenover The Guardian weten dat mogelijk de wet moet worden aangepast om losgeldbetalingen bij ransomware te verbieden. Door deze betalingen toe te staan financieren verzekeringsmaatschappijen de georganiseerde misdaad, aldus het voormalige hoofd van het NCSC.

De ABI stelt in een reactie dat een cyberverzekering geen alternatief is om eerst zelf allerlei maatregelen te nemen om het risico te beperken. Verzekeraars verplichten daarnaast ook dat organisaties maatregelen treffen om cyberaanvallen te voorkomen. "Sommige mensen stellen dat elke verzekering die tegen een misdrijf dekking biedt de polishouder een vals gevoel van veiligheid kan geven", aldus een woordvoerder van de Association of British Insurers.

Reacties (2)
27-01-2021, 17:59 door Anoniem
Merk op dat de verzekering enkel een garantie biedt dat het losgeld betaald wordt, niet de garantie dat de data terug te halen is.
Bedrijven kunnen daardoor nog steeds failliet gaan...
28-01-2021, 11:16 door Anoniem
Door Anoniem: Merk op dat de verzekering enkel een garantie biedt dat het losgeld betaald wordt, niet de garantie dat de data terug te halen is.
Bedrijven kunnen daardoor nog steeds failliet gaan...

Uh ja, dat is precies wat een verzekering doet. Uitbetalen bij schade/ verlies/ diefstal. Als je auto wordt gestolen krijg je bij een goede verzekering de dagwaarde uitbetaald, je krijgt inderdaad niet je auto terug.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.