image

Datalek provider U.S. Cellular door medewerker die malware installeert

vrijdag 29 januari 2021, 15:14 door Redactie, 2 reacties

De Amerikaanse telecomprovider U.S. Cellular, die vijf miljoen klanten telt, waarschuwt voor een datalek nadat een medewerker malware op een systeem installeerde. Begin deze maand werden meerdere medewerkers in winkels van U.S. Cellular door aanvallers succesvol misleid om malware op de winkelcomputers te installeren.

Eén van deze medewerkers was op het customer retail management (CRM)-systeem ingelogd. Via de malware hadden de aanvallers op afstand toegang tot de computer en zouden zo ook in het CRM-systeem hebben kunnen kijken. Daardoor zouden mogelijk namen, adresgegevens, pincode, telefoonnummers, informatie over abonnementen en Customer Proprietary Network Information (CPNI) van klanten zijn gelekt.

Naar aanleiding van het incident zijn besmette systemen verwijderd en de inloggegevens van getroffen medewerkers gereset. Tevens heeft U.S. Cellular de pincode van klanten, de pincode van geautoriseerde contacten en beveiligingsvragen en -antwoorden gewijzigd. Klanten moeten voor een nieuwe pincode en beveiligingsvraag en -antwoord contact met het bedrijf opnemen (pdf).

Reacties (2)
30-01-2021, 13:13 door Anoniem
dat je dit mee maakt binnen je eigen organisatie is bizar .gelijk de bak in voor
20 jaar
01-02-2021, 09:17 door Anoniem
Door Anoniem: dat je dit mee maakt binnen je eigen organisatie is bizar .gelijk de bak in voor
20 jaar
Nou nou flinke straf voor iemand die het misschien niet eens in de gaten had. Je moet bij de grote gelegenheidsverschaffer zijn die dit alles faciliteert. Hoort nu eenmaal bij gebruik van consumentensoftware
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.