Bij de aanpak van de coronapandemie moeten we onze privacyzorgen achter ons laten en data delen, zo stelde Philips-topman Frans van Houten eerder deze week tijdens een bijeenkomst van het World Economic Forum. Van Houten sprak tijdens de Davos Agenda 2021 over de reactie van overheid en bedrijfsleven op de corona-uitbraak en wat er beter had gekund.
"We moeten onze privacyzorgen achter ons laten. In veel landen in de wereld was privacy een showstopper voor alle infrastructuur die je nodig hebt. Bij de bestrijding van een pandemie heb je data nodig om zorg voor iedereen beschikbaar te maken", aldus de ceo van Philips. "Het uitwisselen van data zorgt voor een betere gezondheidszorg en ik hoop dat als de rust is wedergekeerd dit beleid wordt."
Van Houten wees ook naar de rol die technologie bij de corona-aanpak kan spelen en voor een effectievere zorg kan zorgen, zoals het op afstand monitoren van patiënten. "Kijkend naar de toekomst zullen we een beter gebruik zien van data, data-infrastructuren en cloudtechnologieën die telewerken tussen zorgmedewerkers mogelijk maken, maar ook tussen arts en patiënt."
Philips werkt op het moment samen met het ministerie van Defensie bij het ontwikkelen van algoritmes om infecties sneller op te sporen, wat zorgpersoneel bij hun diagnose kan helpen. Van Houten verwacht ook veel van "remote patient engagement" en wearables waardoor mensen niet meer naar het ziekenhuis hoeven te komen en via een teleconsult worden geholpen. "Ik ben een optimist en denk dat corona dit in een stroomversnelling heeft gebracht en de acceptatie van dit soort zorgapparatuur zal toenemen" merkte Van Houten op. "De technologie is beschikbaar, we moeten alleen de toepassing versnellen."
Je bent niet ingelogd en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.
Junior specialist OSINT
Ben jij enthousiast en leergierig en wil je het cybercrimeteam Oost Nederland verder helpen in de aanpak van digitale criminaliteit? We zijn op zoek naar een junior specialist Open Source Intelligence (OSINT). Weet jij de digitale wereld van buiten naar binnen te halen? Dan is deze functie iets voor jou!
Juridische vraag: ik las in het FD dat concurrenten de AVG niet tegen elkaar in konden zetten. Maar het is toch oneerlijke ...
Een digitaal paspoort, recht op een betaalbare en snelle internetverbinding, 'digitale inburgering' of digitaal stemmen, het ...
Wanneer je hieronder het e-mailadres van je account opgeeft wordt er een nieuwe activatielink naar je gestuurd. Deze link kun je gebruiken om een nieuw wachtwoord in te stellen.
Wanneer je het juiste e-mailadres hebt opgegeven ontvang je automatisch een nieuwe activatielink. Deze link kan je gebruiken om een nieuw wachtwoord in te stellen.
Geef je e-mailadres op en kies een alias van maximaal 30 karakters.
Je hebt je succesvol aangemeld. Voordat je je account kunt gebruiken moet deze eerst geactiveerd worden. Dit kan je zelf doen middels de activatielink die naar het opgegeven e-mailadres is verstuurd.