image

Versleutelde e-maildienst ProtonMail offline door storing

maandag 1 februari 2021, 09:35 door Redactie, 4 reacties
Laatst bijgewerkt: 01-02-2021, 11:50

De versleutelde e-maildienst ProtonMail is offline door een probleem dat zich heeft voorgedaan bij onderhoudswerkzaamheden. De mobiele app en webmail zijn niet voor gebruikers beschikbaar. Ook het verzenden en ontvangen van e-mail is niet mogelijk, aldus de statuspagina.

ProtonMail werkt aan het verhelpen van het probleem en zegt de oorzaak te hebben gevonden. Over ongeveer een half uur komt de e-maildienst met meer informatie over de situatie. Verdere details zijn nog niet bekendgemaakt. Vanochtend stond er een "database intervention" gepland waardoor de Proton-services enige minuten offline zouden zijn. Het lijkt erop dat bij deze aangekondigde werkzaamheden de problemen zijn ontstaan.

De statuspagina meldt ook problemen voor gebruikers van een ProtonVPN-account. De vpn-dienst zelf is online, alleen gebruikers kunnen niet op hun vpn-account inloggen, zo blijkt uit meldingen op Twitter. Het artikel zal worden bijgewerkt zodra er meer details beschikbaar zijn.

Update

ProtonMail heeft alle diensten weer hersteld. Daarbij zijn geen e-mails verloren gegaan. De e-maildienst maakt excuses voor de onverwachte downtime en dat het herstel langer duurde dan verwacht. Deze week zal er een zogeheten 'post-incident report' over de storing worden gedeeld.

Image

Reacties (4)
01-02-2021, 10:14 door Anoniem
Kan gebeuren, nog nooit eerder meegemaakt dat het offline was. Ga het overigens niet testen, vertrouw op de berichtgeving hier.

Protonmail werkt erg fijn, zo goed dat ik graag wil betalen. Alleen de mogelijke betaalopties spreken mij niet aan.
Van armoe een PayPal-rekening willen openen. Echter toen ik zag dat op de pagina, waar je jouw bankrekening kunt koppelen, een script wilde uitvoeren van facebook, snel afgehaakt.
01-02-2021, 10:36 door Anoniem
Het typen van dit nieuws item heeft waarschijnlijk langer geduurd dan de hele storing....
01-02-2021, 13:25 door Anoniem
Echter toen ik zag dat op de pagina, waar je jouw bankrekening kunt koppelen, een script wilde uitvoeren van facebook, snel afgehaakt. --> Is dat een script van Paypal of van Protonmail? (Sorry voor de domme vraag, ik ken er niks van, maar zou wel benieuwd zijn of Protonmail een Facebookscript zou gebruiken. Van Paypal zou ik daar niet van opkijken..)
02-02-2021, 14:37 door Anoniem
Ze zijn waarschijnlijk gebackdoord door de NSA. Voor mij geen protonmail meer
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.