image

Banken melden kleinere impact van ddos-aanvallen op internetbankieren

dinsdag 2 februari 2021, 09:45 door Redactie, 0 reacties

Ddos-aanvallen hadden vorig jaar minder impact op de beschikbaarheid van internetbankieren en mobiel bankieren dan het jaar daarvoor, zo laat Betaalvereniging Nederland weten. Volgens de organisatie waren de aanvallen in 2020 heftiger dan in 2019, maar hebben genomen verdedigingsmaatregelen effect gesorteerd.

"Individueel hebben de banken allemaal contracten afgesloten met scrubbing service providers, waarmee ddos-aanvallen na korte tijd kunnen worden opgevangen. En collectief hebben de banken en de Betaalvereniging afspraken gemaakt met de telecomsector, overheidsinstellingen en andere partijen in de zogenaamde Anti-DDoS-coalitie", aldus Betaalvereniging Nederland.

Deze coalitie is een publiek-private samenwerking tussen zeventien partijen waarin afspraken zijn gemaakt over het delen van kennis en ervaringen over ddos-aanvallen. Betaalvereniging Nederland benadrukt dat ddos-aanvallen een serieuze bedreiging blijven vormen voor bancaire diensten, maar dat genomen maatregelen helpen om de impact op de beschikbaarheid van internetbankieren en mobiel bankieren te beperken. Ook de duur van grote storingen die door ddos-aanvallen werden veroorzaakt nam af.

Image

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.