image

Aanpassing CoronaMelder wegens opkomst Britse coronavariant

woensdag 3 februari 2021, 10:27 door Redactie, 1 reacties

De instellingen van de CoronaMelder-app zullen waarschijnlijk worden aangepast wegens de opkomst van de Britse coronavariant. Gebruikers van de app zouden dan eerder een waarschuwing kunnen krijgen wanneer ze in contact zijn geweest met een besmet persoon. Op dit moment krijgen gebruikers van CoronaMelder een melding in de app als zij vijftien minuten of langer binnen anderhalve meter zijn geweest van iemand die besmet bleek en de app ook gebruikte.

"De nieuwe Britse mutatievariant van het SARS-CoV-2 virus lijkt besmettelijker en sneller overdraagbaar van persoon op persoon. Hierdoor is waarschijnlijk een kortere periode van contact of een grotere afstand reeds genoeg om besmet te kunnen raken", zo stelt de Begeleidingscommissie Digitale Ondersteuning Bestrijding Covid-19 in een advies aan minister De Jonge van Volksgezondheid (pdf).

De commissie adviseert om te onderzoeken of de parameterinstellingen van CoronaMelder vanwege nieuwe coronavarianten moeten worden aangepast. Minister De Jonge meldt dat de instellingen van de app zijn gebaseerd op de LCI (landelijke coördinatie infectieziektebestrijding)-richtlijn. "Bij wijziging hiervan zullen ook de instellingen en handelingsperspectieven in de app worden aangepast. Dit met inachtneming van de technische vereisten en haalbaarheid van de aanpassingen", aldus De Jonge in een brief aan de Tweede Kamer.

De minister meldt tegelijkertijd in deze brief dat het Outbreak Management Team (OMT) werkt aan een aanpassing van het BCO (bron en contactonderzoek)-protocol van de LCI-richtlijn. Het OMT adviseert om ook personen die korter dan vijftien minuten in de buurt zijn geweest als contact te beschouwen (pdf).

Image

Reacties (1)
03-02-2021, 11:33 door Anoniem
Spannend hoor.
Wanneer komen die andere 20.000 varianten aan de beurt?
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.