image

CoronaMelder voorzien van pauzeknop en nieuwe RIVM-richtlijnen

woensdag 3 februari 2021, 14:41 door Redactie, 1 reacties

De CoronaMelder-app is voorzien van een pauzeknop en nieuwe RIVM-richtlijnen, zo laat het ministerie van Volksgezondheid vandaag weten. De ondersteuning van oudere iPhones heeft echter vertraging opgelopen. CoronaMelder is inmiddels meer dan 4,5 miljoen keer gedownload.

De nieuwe richtlijnen van het RIVM zijn een reactie op het verschijnen van besmettelijkere varianten van het coronavirus en moeten ervoor zorgen dat besmette personen sneller worden opgespoord. Gebruikers van CoronaMelder kunnen zich vanaf vandaag direct laten testen als ze een melding krijgen in de buurt te zijn geweest van een besmet persoon.

Gebruikers hoeven niet meer te wachten tot vijf dagen na het laatste contact met de betreffende persoon, zoals tot nu toe het geval was. Als deze eerste test negatief is volgt een tweede test op of na de vijfde dag na het laatste contact. Gebruikers die van CoronaMelder op of na de vijfde dag na het laatste contact een melding krijgen kunnen zich ook direct laten testen.

Pauzefunctie

Daarnaast is de nieuwste versie van CoronaMelder voorzien van een pauzeknop. Volgens het ministerie één van de meest aangevraagde toevoegingen aan de app. Met de pauzefunctie wordt het mogelijk om de app voor een periode van 1, 2, 4, 8 of 12 uur tijdelijk uit te zetten. Dit moet onterechte notificaties voorkomen. Het gaat dan bijvoorbeeld om situaties waarin de gebruiker de telefoon met CoronaMelder tijdelijk niet bij zich draagt maar deze wel in de buurt kan zijn van andere telefoons, zoals kluisjes op school, op het werk of in de sportschool.

Als de ingestelde pauzetijd is verlopen, krijgt de gebruiker een melding dat hij of zij CoronaMelder weer moet activeren. Het stoppen van de pauze gebeurt niet automatisch, maar handmatig. De melding herhaalt zich elke zestig minuten totdat CoronaMelder weer is gestart.

Daarnaast was aangekondigd dat CoronaMelder met oudere iPhones zou gaan werken. Dit was mogelijk dankzij een update van Apple waardoor ook oudere toestellen corona-apps ondersteunen. "Het realiseren van deze ondersteuning heeft vertraging opgelopen. Op dit moment hebben alleen Zwitserland en Canada een versie van hun app geïntroduceerd die ondersteuning biedt voor oudere telefoonmodellen. Duitsland is voornemens dit binnenkort te doen", stelt minister De Jonge van Volksgezondheid. Hij zal laten weten wanneer CoronaMelder voor oudere iPhones beschikbaar is.

Reacties (1)
03-02-2021, 20:31 door Anoniem
4.5 miljoen keer gedownload, hoeveel keer een terechte melding gegeven?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.