image

Ransomware kost transportbedrijf Forward Air 7,5 miljoen dollar

donderdag 4 februari 2021, 12:24 door Redactie, 1 reacties

Een infectie door ransomware kost transportbedrijf Forward Air naar eigen zeggen 7,5 miljoen dollar. Dat heeft het bedrijf aan de Amerikaanse beurswaakhond SEC laten weten. Systemen van de vervoerder werden op 15 december vorig jaar door ransomware getroffen.

Naar aanleiding van het incident werden alle systemen uitgeschakeld. Hierdoor werd de dienstverlening aan klanten ernstig verstoord en was er sprake van vertragingen. Vanwege de ontstane vertragingen en verstoringen had Forward Air al aangegeven dat het financiële schade zou gaan leiden, zowel door misgelopen inkomsten als bijkomende kosten.

Nu meldt het bedrijf dat dit inderdaad het geval is. Het gaat om een bedrag van 7,5 miljoen dollar, dat met name wordt veroorzaakt doordat de "electronische data-interfaces" met klanten tijdelijk moesten worden uitgeschakeld. Of het bedrijf losgeld heeft betaald is niet bekend. Ook geeft de vervoerder geen informatie over hoe de systemen besmet konden worden. Forward Air had in 2019 een omzet van 1,4 miljard dollar.

Reacties (1)
04-02-2021, 13:16 door walmare
Jammer dat de redactie niet zelf even 5 min verder zoekt naar andere sources. Het blijkt te gaan om Hades walmare: https://securereading.com/hades-ransomware-attacks-forward-air/
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.