image

Politie arresteert vijfde verdachte voor datadiefstal uit GGD-systemen

donderdag 4 februari 2021, 20:37 door Redactie, 8 reacties

De politie heeft een vijfde verdachte gearresteerd voor de diefstal van persoonsgegevens uit systemen van de GGD. Het gaat om een 21-jarige man uit Rotterdam. Op 23 januari werden al een 21-jarige man uit Heiloo en een 23-jarige man uit Alblasserdam aangehouden.

Sindsdien zijn nog drie mannen opgepakt. Zo werd op dinsdag 2 februari een 25-jarige man uit Amstelveen gearresteerd en op woensdag 3 februari een 22-jarige man uit Heiloo, gevolgd door de Rotterdamse man vandaag. Het onderzoek naar de datadiefstal loopt nog. Het is nog altijd onbekend of de aangeboden persoonsgegevens ook zijn verkocht. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Reacties (8)
04-02-2021, 20:51 door Anoniem
Wederom: leuk.

En wanneer krijgen de slachtoffers nou een nieuw persoonsnummer?
Wanneer worden de prutsers die dit mogelijk hebben gemaakt ontslagen?
04-02-2021, 22:24 door Anoniem
De politie heeft een vijfde verdachte gearresteerd voor de diefstal van persoonsgegevens uit systemen van de GGD.
Even een correctie: juridisch heet dit "aanhouden", want het woord "arrestatie" staat niet in het wetboek van Strafvordering. Dat lijkt een miniem verschil, maar bij een echte aanhouding moet het juiste woord "aanhouden" worden gebruikt.
05-02-2021, 05:09 door Anoniem
Zo en u nog de ambtenaar arresteren die dit willens en wetens heeft goedgekeurd waardoor duizenden personen risico lopen op identiteitsfraude.

Ik zou b.v. dolgraag willen weten of de security officer van de Gaat Goed Daar club hier toestemming voor gehad heeft en dit uberhaupt als een issue heeft aangekaart.

Indien dit niet is aangekaart is die security officer zijn beroep niet waardig.
05-02-2021, 10:29 door Reinder
Heeft de politie ooit wel eens in een persbericht of iets dergelijks gezegd dat ze meer aanhoudingen pertinent uitsluit?
05-02-2021, 17:23 door karma4
Door Anoniem: Wederom: leuk.

En wanneer krijgen de slachtoffers nou een nieuw persoonsnummer?
Wanneer worden de prutsers die dit mogelijk hebben gemaakt ontslagen?
Gewoon de wet voor het gebruik BSN volgen en niet de onwettelijke bewering van het AP en RVIG.
Enkel het weten van een nietszeggend nummer mag geen gevolgen hebben. De problemen zitten er in dat er !@#$ zijn die het BSN als bewijs van de juiste persoon zien. Weinig verschil met de oplichters als dat zo gefaciliteerd wordt.
07-02-2021, 08:17 door Anoniem
Indien dit niet is aangekaart is die security officer zijn beroep niet waardig.
Als het wel aangekaart is wel dan?
Enkel het weten van een nietszeggend nummer mag geen gevolgen hebben.
Het probleem is dus dat het dat wel heeft. Maar goed... dat was vooraf bekend. En het maakt niet uit, want het zijn de burgers maar. Lang leve de digitale overheid!
09-02-2021, 10:28 door Anoniem
Door Reinder: Heeft de politie ooit wel eens in een persbericht of iets dergelijks gezegd dat ze meer aanhoudingen pertinent uitsluit?

Als de politie in het persbericht aangeeft dat het onderzoek verder gesloten is worden verdere aanhoudingen inderdaad uitgesloten. weliswaar niet expliciet zo aangeduid maar impliciet dus wel...
12-08-2021, 15:09 door Anoniem
RTL Nieuws heeft willekeurig mensen opgebeld van wie hun gegevens door criminelen te koop zijn aangeboden.

De datadiefstal bij de GGD treft veel meer mensen dan het aantal gedupeerden dat de organisatie publiekelijk meldt. Ook zijn burgers van wie gegevens zijn gestolen en mogelijk doorverkocht niet door de GGD geïnformeerd.

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5247728/datalek-datadiefstal-ggd-gedupeerden
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.