image

Justitiemedewerker VS maakte en deelde foto's van gevoelige informatie

zondag 7 februari 2021, 08:57 door Redactie, 2 reacties

Een medewerker van het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft gevoelige, niet-publieke informatie op haar overheidscomputer gefotografeerd en de foto's vervolgens met een kennis gedeeld. Het ging onder andere om gegevens over informanten die uiteindelijk of Facebook terechtkwamen, zo meldt het Amerikaanse ministerie van Justitie.

De vrouw hield zich op het ministerie bezig met verbeurdverklaringen. Ze kreeg van haar kennis het verzoek om informatie over bepaalde personen in een strafrechtelijk onderzoek in de justitiesystemen op te zoeken. Iets waar de vrouw niet toe geautoriseerd was. Ze had echter wel toegang tot de informatie. Het ging onder andere om documenten over een drugsonderzoek en interviews met twee personen die als informant voor de politie fungeerden.

De justitiemedewerker maakte met haar smartphone zo'n dertig foto's van de vertrouwelijke documenten, waaronder informatie over twee informanten. De afbeeldingen deelde ze met haar kennis, die de informatie weer doorspeelde aan een aantal Facebookgebruikers. Uiteindelijk verschenen de foto's in een Facebookgroep die zich bezighoudt met het ontmaskeren van politie-informanten. De justitiemedewerker en haar kennis hebben schuld bekend en zullen op respectievelijk 9 maart en 4 juni worden veroordeeld.

Reacties (2)
07-02-2021, 17:18 door Anoniem
Ik zou liever gehad hebben dat er iets anders gelekt was - de informatie over de pippi-tapes vb. - dat intrigeert me net iets meer... Daar lach ik me nog altijd een breuk om, die aflevering van SNL is 't beste wat er in jaren gemaakt is! En geef toe - we willen toch weten of Donald Trump echt zo'n pervert is...
08-02-2021, 15:02 door Anoniem
De mens blijft de zwakste security schakel
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.