image

Frans ziekenhuis en zorgverzekeraar getroffen door ransomware

donderdag 11 februari 2021, 10:46 door Redactie, 1 reacties

In Frankrijk zijn een ziekenhuis en een zorgverzekeraar getroffen door ransomware, waardoor systemen onbruikbaar zijn geworden en de organisaties telefonisch onbereikbaar zijn. Bij het Dax-ziekenhuis, één van de grootste ziekenhuizen in het departement Landes met duizend bedden en 2300 medewerkers, zijn computer- en telefoonsystemen door de ransomware-infectie onbruikbaar geworden.

Ook heeft personeel geen toegang meer tot gegevens op de servers. Het ziekenhuis is dan ook op papier teruggevallen, zo laat het tegenover de Franse krant Le Monde weten. Daarnaast worden alleen nog maar spoedgevallen opgenomen. Andere patiënten moeten naar ziekenhuizen in de omgeving uitwijken, stelt L'Express. Op Twitter meldt het ziekenhuis dat het bezig is om de situatie te herstellen.

Tevens kreeg de Franse zorgverzekeraar voor zorgpersoneel, Mutuelle Nationale des Hospitaliers, met een aanval te maken. Die vond afgelopen vrijdag plaats en sindsdien zijn alle systemen losgekoppeld en zijn verschillende websites en de telefoondienst offline. De verzekeringsmaatschappij zegt bezig te zijn met het herstellen van de systemen. Wanneer die weer online zijn is onbekend.

Reacties (1)
12-02-2021, 12:12 door walmare
Dat krijg je er van als je consumenten software inzet voor vitale systemen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.