image

Amerikaanse rechter veroordeelt helpdeskfraudeur tot 2 jaar cel

maandag 15 februari 2021, 15:27 door Redactie, 2 reacties

Een Amerikaanse rechter heeft een Indiase man wegens helpdeskfraude veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar. Ook moet de man een schadevergoeding van 5.000 dollar betalen. De man was verantwoordelijk voor het routeren van telefoongesprekken naar Indiase callcenters. Daarnaast regelde hij Amerikaanse bankrekeningen waar geld van slachtoffers naar toe werd overgemaakt.

De callcentermedewerkers lieten slachtoffers geloven dat hun computer besmet was met malware. Tegen betaling kon deze niet aanwezige malware worden verwijderd. De helpdeskfraude was echter niet de enige manier waarop slachtoffers werden opgelicht. De callcentermedewerkers belden de eerder gemaakte slachtoffers en stelden dat ze recht hadden op een restitutie.

Vervolgens kregen slachtoffers te horen dat er teveel geld op hun rekening was gestort en of dit kon worden teruggestort. In werkelijkheid was er geen geld door de oplichters overgemaakt en maakten slachtoffers hun eigen geld naar de oplichters over. De Indiase man werd in 2019 in New York City aangehouden net nadat hij uit India was komen overvliegen. De schadevergoeding die de man moet betalen valt lager uit doordat de FBI verschillende transacties wist te onderscheppen en zo het geld direct aan slachtoffers kon teruggeven.

Reacties (2)
15-02-2021, 16:19 door Anoniem
Dus iemand in lachwekkend Engels belt me op om te melden dat ik een virus op mijn pc heb. Het eerste wat ik doe is op de kalender kijken of het geen 1 april is. Zo ja, dan verbreek ik lachend de verbinding. Zoniet, dan meld ik deze clown dat ik precies weet in welke plaggenhut hij slaapt...bijvoorbeeld.

Ik vraag me weleens af: Hoe stom kan iemand zijn om mainstream media zijn levenspad en denkwijze te laten bepalen? En ze zijn met velen. Dus in die zin ook niet zo gek dat er mensen zijn bij wie het zelfdenkend vermogen zó is aangetast dat ze geloven dat dergelijke clowns én op hun computer kunnen kijken én als zijnde vriendendienst en wereldverbeteraar hun problemen oplossen.

Geen medelijden met deze ezels en goed dat ze het moeten doen met een fooitje van 5000 dollar die ze samen moeten delen. Als zijnde Whatsappfraude oid: Zie het maar als leergeld. Zoals die crooked callcenterclown, want 5000 dollar is in India een godsvermogen.
15-02-2021, 16:54 door Anoniem
Goede actie. Doet me denken aan een van mijn favoriete youtube kanalen: https://www.youtube.com/c/JimBrowning/videos
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.