image

LastPass beperkt gebruik gratis wachtwoordmanager tot één type apparaat

dinsdag 16 februari 2021, 16:53 door Redactie, 15 reacties

Wachtwoordmanager LastPass beperkt vanaf 16 maart het gebruik van de gratis versie tot één type apparaat. Dat heeft de ontwikkelaar vandaag aangekondigd. Op dit moment kunnen gebruikers van LastPass Free de wachtwoordmanager zowel op hun mobiele apparaten als computers gebruiken. Dat zal over een maand veranderen. Dan is het gratis gebruik alleen nog mogelijk op alleen computers of alleen mobiele apparaten.

Het blijft wel mogelijk om de gratis versie op meerdere apparaten van één type te gebruiken. Zo is de wachtwoordmanager bijvoorbeeld op meerdere telefoons, smartwatches en tablets te gebruiken. In dit geval zal ervoor gebruik op laptop of desktop moeten worden betaald en vice versa. De eerste login van LastPass Free-gebruikers na 16 maart zal bepalen wat het actieve type apparaat wordt. Gebruikers hebben vervolgens drie pogingen om van het type apparaat te veranderen.

Daarnaast zal LastPass ook de ondersteuning aan gratis gebruikers gaan beperken. Op dit moment kunnen die gebruikmaken van het supportcenter en e-mailondersteuning. Vanaf 17 mei zal de ondersteuning zijn beperkt tot supportartikelen en de community. LastPass zal de komende weken gebruikers van de gratis versie over de aanpassingen informeren.

Reacties (15)
16-02-2021, 17:22 door meinonA
Ik ben meteen overgestapt op BitWarden nadat ik dit nieuws hoorde. LastPass werkte toch al slecht en traag, dus daar ga ik echt geen geld voor betalen.

Export + import van al mijn logins, secure notes, etc werkte prima; BitWarden ziet er uit als een heel goed alternatief!
16-02-2021, 18:03 door Coritchando
Dag LastPass!
16-02-2021, 18:14 door Anoniem
Wat ben ik blij dat ik een half jaar geleden op BitWarden ben overgestapt. Ook gelijk op Authy overgestapt voor security codes
16-02-2021, 18:51 door Anoniem
Was dat niet altijd zo? Dat is de reden waarom ik toen overgestapt ben naar de betaalversie. Dit was echter al in 2014, dus het zou kunnen dat het in de tussentijd veranderd is. Maar wat is het huidige voordeel van de betaalversie dan?
16-02-2021, 19:49 door Coritchando
Door Anoniem: Was dat niet altijd zo? Dat is de reden waarom ik toen overgestapt ben naar de betaalversie. Dit was echter al in 2014, dus het zou kunnen dat het in de tussentijd veranderd is. Maar wat is het huidige voordeel van de betaalversie dan?
Niks. Behalve dat ze het nu gaan verplichten als je het op meer dan 1 type device wil gebruiken (wat iedereen doet natuurlijk).

Vroeger kostte het 12 euro, een netjes bedrag voor een dergelijke dienst. Sinds LogMeIn het heeft overgenomen is het ineens 36 euro.
16-02-2021, 22:02 door giant - Bijgewerkt: 16-02-2021, 22:02
Door meinonA: Ik ben meteen overgestapt op BitWarden nadat ik dit nieuws hoorde. LastPass werkte toch al slecht en traag, dus daar ga ik echt geen geld voor betalen.

Export + import van al mijn logins, secure notes, etc werkte prima; BitWarden ziet er uit als een heel goed alternatief!
Ik heb het het zelfde gedaan.
Was het eigenlijk al van plan maar dit was de reden om het nu meteen te doen.

Ik gebruik ook nog KeePass voor de extra belangrijke wachtwoorden.
17-02-2021, 07:55 door Anoniem
Allemaal zogenaamde specialisten, maar willen wel alles gratis!!!!
Denk erom, gratis bestaat niet!!!! Op de een of andere manier lever je geld op.
17-02-2021, 08:42 door Anoniem
Ik betaal liever voor een dergelijke dienst... Niets is namelijk gratis. Staat me tegen die reacties op dit nieuwsbericht van Security.nl lezers. Jullie zouden beter moeten weten.
17-02-2021, 08:49 door Anoniem
Mensen die wachtwoordmanagers gebruiken. Er zelfs voor betalen! Het wordt steeds grappiger hier.
17-02-2021, 10:39 door Anoniem
Wil dit zeggen dat je eigenlijk verplicht wordt om een betaal versie te nemen om dat je anders niet meer
bij je wachtwoorden kan komen, of je moet ze gaan veranderen.
17-02-2021, 10:44 door Anoniem
Ik draai ook mijn eigen instantie van Bitwarden sinds 1 jaar of zo. Ben toen overgestapt van Lastpass naar Bitwarden.
Sinds ze overgenomen zijn door logmein vink dat het goed achteruit is gegaan.
17-02-2021, 10:47 door Anoniem
Ik had een permium account. maar 1 het werd steeds duurder. En wil alles verder in eigen beheer daarom een Eigen bitwarden server opgezet.

Dat ze geld moeten verdienen ok. Maar van 12 euro naar 36 dat is een grote stap. Ze moeten natuurlijk de overnamen kosten eruit halen.
17-02-2021, 14:30 door Anoniem
Door Coritchando: Vroeger kostte het 12 euro, een netjes bedrag voor een dergelijke dienst. Sinds LogMeIn het heeft overgenomen is het ineens 36 euro.

Eeh, nee. Na de overname ging het van 12 naar 24 Dollar (niet Euro) per jaar, dat is nog steeds een stijging van 100%, maar uiteindelijk gaat het om minder dan één euro per maand. Ik vind dit nog steeds een eerlijke prijs. Ik 2019 overgestapt naar de Family-plan, waar ik 48 Dollar voor maximaal 5 gebruikers betaal.

Ik weet niet of ik vandaag weer voor LastPass zou kiezen als ik opnieuw een wachtwoordmanager moest kiezen, maar wat zij bieden past nog steeds bij de prijzen.

Ik snap ook eerlijk gezegd niet waarom het een probleem is dat bedrijven geld eisen voor een dienst. Een primair gratis wachtwoordmanager geeft mij geen goed gevoel.
18-02-2021, 14:37 door Anoniem
Ik beheer ZELF mijn wachtwoorden, en het kost niks. Dat geeft pas een goed gevoel.
20-02-2021, 23:38 door Anoniem
Door Anoniem: Ik beheer ZELF mijn wachtwoorden, en het kost niks. Dat geeft pas een goed gevoel.
Iedereen beheert zelf zijn wachtwoorden, maar het gaat hier met welke software!
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.