De Britse overheid heeft goede doelen en liefdadigheidsinstellingen die laptops, smartphones en tablets gedoneerd krijgen opgeroepen om die eerst te wissen voordat ze worden gebruikt of uitgedeeld. Britse goede doelen hebben de afgelopen maanden het publiek gevraagd om hun oude laptops, tablets en andere apparaten te doneren aan schoolkinderen die vanwege de coronapandemie thuis onderwijs volgen.
Volgens het Britse National Cyber Security Centre (NCSC) moeten liefdadigheidsinstellingen donateurs aanmoedigen om eerst een back-up van de data op hun apparaat te maken en vervolgens alle persoonlijke gegevens te verwijderen voordat het apparaat wordt gedoneerd. Anders lopen donateurs het risico dat hun persoonlijke data in verkeerde handen terechtkomt, aldus het NCSC.
Daarnaast moeten goede doelen alle ontvangen apparaten wissen, ook al heeft de donateur dit zelf al gedaan. Verder adviseert het NCSC om geen apparaten aan kinderen of andere partijen weg te geven die niet meer worden ondersteund. Dit moet voorkomen dat kinderen met apparaten zitten die geen beveiligingsupdates meer ontvangen. "Apparaten die niet langer worden ondersteund moeten aan de donateur worden teruggeven of gerecycled", zo stelt het NCSC.
Je bent niet ingelogd en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.
Junior specialist OSINT
Ben jij enthousiast en leergierig en wil je het cybercrimeteam Oost Nederland verder helpen in de aanpak van digitale criminaliteit? We zijn op zoek naar een junior specialist Open Source Intelligence (OSINT). Weet jij de digitale wereld van buiten naar binnen te halen? Dan is deze functie iets voor jou!
Juridische vraag: ik las in het FD dat concurrenten de AVG niet tegen elkaar in konden zetten. Maar het is toch oneerlijke ...
Een digitaal paspoort, recht op een betaalbare en snelle internetverbinding, 'digitale inburgering' of digitaal stemmen, het ...
Wanneer je hieronder het e-mailadres van je account opgeeft wordt er een nieuwe activatielink naar je gestuurd. Deze link kun je gebruiken om een nieuw wachtwoord in te stellen.
Wanneer je het juiste e-mailadres hebt opgegeven ontvang je automatisch een nieuwe activatielink. Deze link kan je gebruiken om een nieuw wachtwoord in te stellen.
Geef je e-mailadres op en kies een alias van maximaal 30 karakters.
Je hebt je succesvol aangemeld. Voordat je je account kunt gebruiken moet deze eerst geactiveerd worden. Dit kan je zelf doen middels de activatielink die naar het opgegeven e-mailadres is verstuurd.