image

Partijen zien niets in D66-plan voor invoering van vaccinatiebewijs

maandag 1 maart 2021, 12:39 door Redactie, 38 reacties

De grote politieke partijen zien niets in het plan van D66 om een vaccinatiebewijs in te voeren waarmee mensen meer vrijheden krijgen. Dat lieten de leiders van CDA, GroenLinks, PVV, SP en VVD tijdens het RTL-verkiezingsdebat weten. Dit weekend stelde D66-leider Sigrid Kaag dat er een Europees vaccinatiebewijs moet komen, vergelijkbaar met het coronapaspoort in Israël.

"Je kunt toch niet van gevaccineerde mensen verwachten dat ze wachten met leven totdat de laatste prik is gezet?", zo liet Kaag tijdens haar toespraak op het partijcongres van D66 weten. Haar plan kan op weinig bijval rekenen. Volgens GroenLinks-leider Klaver is het "een buitengewoon slecht idee". SP-Leider Marijnissen en PVV-lijsttrekker Wilders zijn tegen "voordeeltjes" voor gevaccineerden en "dwang of drang" richting burgers. Volgens Marijnissen kan dit leiden tot een tweedeling in de samenleving.

Wilders is "faliekant" tegen. "Ik ben niet voor vrijheid onder voorwaarden of vrijheid wel voor de een of niet voor de ander." De PVV-leider stelde dat vaccineren altijd vrijwillig en zonder dwang en drang moet zijn. VVD-lijsttrekker Rutte ziet een vaccinatiebewijs op het moment ook niet zitten, omdat nog onduidelijk is of gevaccineerde mensen niet toch het virus verspreiden. "Dus nu nog niet", aldus Rutte, die met "misschien op een iets langere termijn wel", de mogelijkheid open houdt.

Een motie van FvD-leden Van Haga en Baudet dat een vaccinatiebewijs geen toegangspaspoort mag vormen voor deelname aan de samenleving werd eerder nog door onder andere de VVD, CDA, GroenLinks en SP verworpen.

Reacties (38)
01-03-2021, 12:46 door Anoniem
Het komt er. Dat is ondertussen wel duidelijk want ze hebben al zoveel onzin gecreëerd dat dit er ook nog wel bij kan.
01-03-2021, 13:01 door [Account Verwijderd]
Prima dat dit is gebeurd. Het is een onzalig idee, zoals ik al schreef hier: https://www.security.nl/posting/692096#posting692125
Ik spreek geen politieke voorkeur uit maar Marijnissen heeft hetzelfde bezwaar als ik: maatschappelijke segregatie/tweedeling.
01-03-2021, 13:07 door majortom - Bijgewerkt: 01-03-2021, 13:08
Klaver praat wel een beetje met 2 monden. Hij wil wel iedereen liefst iedere week verplicht laten testen om "mee te mogen doen", Dus wat hij wil is niet een vaccinatiebewijs maar een testbewijs.
01-03-2021, 13:09 door [Account Verwijderd]
Dan mag de PVV wel tegen een vaccinatie bewijs, maar ze hebben er verder geen enkel probleem om kinderen te testen voor dat ze de school in mogen.
Zonder bewijs dat ze negatief getest zijn komen ze er niet in.
01-03-2021, 13:26 door Anoniem
Alleen FVD niet. De rest gaat straks gewoon akkoord net zoals met eurobonds.
01-03-2021, 13:28 door Anoniem
Nogal wiedes omdat het discriminerend is. Ik zou gelijk een injectiespuit als embleem op mijn borstzak naaien.
Dit gaat D66 zetels kosten. Beetje naief van mevrouw Kaag. Ik zie wel uit naar een bospop voor 60+ mocht het er door komen, maar ik denk dat de jeugd woest zal zijn.
01-03-2021, 13:33 door Anoniem
geen vaccinatiebewijs —> geen vakantie in ‘t buitenland
01-03-2021, 14:05 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 01-03-2021, 14:09
Het ergste wat mij kan overkomen is dat ik het stadhuis niet meer in kom zonder vaccinatie bewijs zodat ik mijn rijbewijs niet zou kunnen verlengen.
Je zou dan ook zonder een geldig ID bewijs kunnen komen te zitten. Maar dat vind ik minder erg.
Maar daar heb ik verder nog niemand over gehoord.
Wel dat ze andere met een bewijs dan meer vrijheid zouden krijgen.
Maar waar ligt die grens voor degene die dat niet hebben.
Daar ben ik wel benieuwd naar.
Het is enorm vervelend als mensen niet meer zouden kunnen reizen zonder zo'n bewijs.
Maar ik ben verder niet zo reis lustig om de hele wereld te willen bekijken, dus daar heb ik dan weer geen last van.

Of ze moeten iets anders gaan bedenken om je rijbewijs of ID te verlengen zonder het stadhuis te bezoeken.
Ik zou verder niet weten wat ik verder in het stadhuis te zoeken zou hebben.
01-03-2021, 14:09 door Briolet
En waarom zouden gevaccineerde mensen zich nog elke keer moeten laten testen als ze een vliegreis maken? Straks een bioscoop bezoeken etc.

Zeker als het percentage gevaccineerden toemeent, wordt het zinvoller om gevaccineerden uit te sluiten voor verplicht testen. Gewoon weggegooid geld dat onnodig testen. Een vaccinatie paspoort zou een goed alternatief moeten zijn voor een negatief testbewijs. Waarom zou je bioscopen, theaters, voetbalstadions etc gesloten moeten houden totdat de laatste Nederlander gevaccineerd is? (als je alle Nederlanders al gevaccineerd krijgt)
01-03-2021, 14:13 door [Account Verwijderd]
Het boeit mij verder niet wat andere daar van vinden maar ik ben toch echt niet van plan om ooit zo'n vaccinatie op te gaan halen.
Dat hele vaccin is mij veel te gevaarlijk omdat het niet of nauwelijks getest is.
En ik weiger om een proef konijn te zijn om andere zogezegd een plezier te doen.
Niemand weet wat de lange termijn gevolgen kunnen zijn aan bijwerkingen.
Dat zijn er nu al vele, ze zijn er zelfs aan overleden.
01-03-2021, 14:30 door Anoniem
Ach, ik lees net op Teletekst dat vanuit Europa aan een vergelijkbaar plan wordt gewerkt. Zie pagina 130 op Teletekst: "EU werkt aan vaccinatiepaspoort". Natuurlijk zegt D66 dan hetzelfde, want dat is de buikspreekpop van de EU. En we weten allemaal: als de EU gaat drammen, dan gaan veel Haagse politici door de knieën. En wat Rutte zegt ... ach, die man draait en liegt wel meer bij elkaar als het hem uitkomt. "Dus nu nog niet" kan morgen door "voortschrijdend inzicht" zomaar een "Ja, goed idee, we doen mee" worden.
01-03-2021, 15:03 door Anoniem
Door BertG.: Dan mag de PVV wel tegen een vaccinatie bewijs, maar ze hebben er verder geen enkel probleem om kinderen te testen voor dat ze de school in mogen.
Zonder bewijs dat ze negatief getest zijn komen ze er niet in.

Begrijp jij het verschil tussen een test en een vaccin niet? Een test is een moment opname waarmee je kunt aantonen dat het op dat moment geen corona hebt, dat kan een dag later veranderd zijn. Met een vaccinatie bewijs kun je alleen maar aantonen dat je gevaccineerd bent, dat is geen garantie dat je het virus niet alsnog oploopt of bij je draagt of kunt doorgeven. Bovendien weten we helemaal niet hoe goed de verschillende vaccins werken en hoe lang je beschermd blijft en in welke mate tegen de verschillende varianten. Een vaccinatie bewijs heeft dus helemaal geen waarde.
01-03-2021, 15:10 door Anoniem
Heus, die spuit wordt je wel door de strot geramd.
01-03-2021, 15:26 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 01-03-2021, 15:48
Begrijp jij het verschil tussen een test en een vaccin niet? Een test is een moment opname waarmee je kunt aantonen dat het op dat moment geen corona hebt, dat kan een dag later veranderd zijn. Met een vaccinatie bewijs kun je alleen maar aantonen dat je gevaccineerd bent, dat is geen garantie dat je het virus niet alsnog oploopt of bij je draagt of kunt doorgeven. Bovendien weten we helemaal niet hoe goed de verschillende vaccins werken en hoe lang je beschermd blijft en in welke mate tegen de verschillende varianten. Een vaccinatie bewijs heeft dus helemaal geen waarde.[/quote]

Geen idee waar je heen wilt. Het heeft beide weinig waarde.
Een vaccin bewijs zegt niks over je besmetting. De test is niet meer waard dan dat moment.
Een uur na een test kan je ook besmet raken, terwijl de dag nog niet afgelopen is op school.
Maar dat ze kinderen hieraan willen onderwerpen, daar heb je verder geen bezwaar mee.
Dat is wat ik er eigenlijk mee bedoelde.

Of is zo'n test onfeilbaar dan, iets waar niet verder over te twijfelen valt w.b. betrouwbaarheid.
Misschien is er wel iemand tussendoor geglipt. Het is zinloos en laat die kinderen met rust.
Ik ben dan ook blij dat ik nooit zo'n jeugd heb hoeven meemaken maar nog in alle vrijheid kon en mocht beleven.

En trouwens, ik geloof van dat hele corona verhaal helemaal geen ene malle moer.
Het wordt misbruikt om de bevolking te kunnen controleren en eventueel bij te sturen in de gewenste richting.
01-03-2021, 16:33 door Anoniem
VVD zegt nu tegen te zijn maar gaf ook direct aan dat het in een later stadium "een goed idee" is. Dus ze zijn gewoon voorstander, alleen niet voor de verkiezingen.

En omdat de VVD de grootste partij lijkt te worden, kan de rest dus met een gerust hart tegen het stemvolk roepen dat ze tegen zijn (ook al zijn ze dat stiekem niet; het komt er uiteindelijk toch wel) om zo punten te scoren.

De vraag is wat als het overgrote deel van de bevolking er niet aan meewerkt? In het begin staan bedrijven te springen omdat ze dan weer omzet kunnen maken, maar op de lange termijn zullen ze veel omzet verliezen door mensen die om de een of andere reden geen bewijs laten zien en dus ook geen producten en diensten kunnen afnemen. En als er dan geen steunpakketten meer zijn dan gaat het pas echt pijn doen voor die bedrijven.
01-03-2021, 16:39 door majortom
Door Anoniem: geen vaccinatiebewijs —> geen vakantie in ‘t buitenland
Geen vaccinatiebewijs --> geen toegang meer tot publieke plekken in Nederland.
01-03-2021, 17:23 door Anoniem
Door Anoniem: Het komt er. Dat is ondertussen wel duidelijk want ze hebben al zoveel onzin gecreëerd dat dit er ook nog wel bij kan.

De internationale conventies die ten grondslag liggen van het vaccinatiebewijs (ICVP), het welbekende "gele boekje", bestaan al sinds 1933, en deze afspraken zijn sindsdien steeds verbeterd, mede door de tomeloze inzet van de (vooroorlogse) Nederlandse regering. Linksom of rechtsom, de verbeterde versie van het gele boekje, of die app, gaat er gewoon komen, of je het wilt of niet. Dat is nu eenmaal de geopolitieke realiteit waarin we leven.

https://en.wikipedia.org/wiki/International_Certificate_of_Vaccination_or_Prophylaxis


Als Nederland niet (meer) mee zou gaan in het onderschrijven de International Health Regulations (1969-heden), en zou verzaken om geldige vaccinatiebewijzen af te geven, dan heeft dat niet alleen gevolgen voor jouw leuke buitenlandse vakantiereisjes, die je dan wel kunt vergeten, maar lopen we als handelnatie dan ook het risico om internationaal tot paria uit te worden geroepen. Wat dan weer grote gevolgen heeft voor onze import en export positie.

Een ander probleem, waar je anders op zult stuiten, is dat trachten je te verzekeren tegen ziekte en noodzakelijke repatriëring in het buitenland dan omgeven blijkt te zijn met uitsluitingscausules: eigen risico. Dus niet alleen de douanes gaan je reizen en handel dan tegenwerken, maar je loopt ook het risico dat je ziektekosten ten gevolge een vermijdbare infectieziekte, waartegen je je had kunnen laten vaccineren, dan maar zelf moet zien te dragen -- ook als werkgever.
01-03-2021, 17:48 door Anoniem
Door majortom:
Door Anoniem: geen vaccinatiebewijs —> geen vakantie in ‘t buitenland
Geen vaccinatiebewijs --> geen toegang meer tot publieke plekken in Nederland.

Geen inenting --> Geen vaccinatiebewijs
|
+--> Hoger eigen risico

Immers, mensen die zich niet laten inenten zullen meer kans hebben op het oplopen van chronische problemen t.g.v. covid, waardoor ze meer dan anderen gebruik zullen gaan maken van de zorg. Bedenk daarbij dat de jongeren van vandaag vanzelf ouder worden, en dat het nog maar de vraag is of we ooit van het virus af kunnen komen.
01-03-2021, 21:03 door Anoniem
Door Anoniem:
Door majortom:
Door Anoniem: geen vaccinatiebewijs —> geen vakantie in ‘t buitenland
Geen vaccinatiebewijs --> geen toegang meer tot publieke plekken in Nederland.

Geen inenting --> Geen vaccinatiebewijs
|
+--> Hoger eigen risico

Immers, mensen die zich niet laten inenten zullen meer kans hebben op het oplopen van chronische problemen t.g.v. covid, waardoor ze meer dan anderen gebruik zullen gaan maken van de zorg. Bedenk daarbij dat de jongeren van vandaag vanzelf ouder worden, en dat het nog maar de vraag is of we ooit van het virus af kunnen komen.

Wat een partij onzin.
Ik ben ook niet ingeent tegen ebola of malaria of weet ik veel welke besmettelijke ziekte.
En je weet maar nooit wanneer ik daar last van krijg en dus meer gebruik ga maken van de ziekenzorg, waar ik overigens al elke maand meer dan 120 euro voor kwijt ben.
gr. BerttG.
01-03-2021, 21:55 door Anoniem
Door Anoniem:
Door majortom:
Door Anoniem: geen vaccinatiebewijs —> geen vakantie in ‘t buitenland
Geen vaccinatiebewijs --> geen toegang meer tot publieke plekken in Nederland.

Geen inenting --> Geen vaccinatiebewijs
|
+--> Hoger eigen risico

Immers, mensen die zich niet laten inenten zullen meer kans hebben op het oplopen van chronische problemen t.g.v. covid, waardoor ze meer dan anderen gebruik zullen gaan maken van de zorg. Bedenk daarbij dat de jongeren van vandaag vanzelf ouder worden, en dat het nog maar de vraag is of we ooit van het virus af kunnen komen.

Sst breng ze nou niet op idee. Want voordat je het weet krijgen we ene voetgangers verkeersbewijs.

Zodra de overheid zich gaat bemoeien met van alles dan weet je dat de balans zoek is. Meer of minder overheidsbemoeienis? Want hoe meer je je bemoeit met van alles en nog wat. Hoe meer er mis kan gaan.


.
01-03-2021, 22:07 door Anoniem
Door Anoniem:
Door majortom:
Door Anoniem: geen vaccinatiebewijs —> geen vakantie in ‘t buitenland
Geen vaccinatiebewijs --> geen toegang meer tot publieke plekken in Nederland.

Geen inenting --> Geen vaccinatiebewijs
|
+--> Hoger eigen risico

Immers, mensen die zich niet laten inenten zullen meer kans hebben op het oplopen van chronische problemen t.g.v. covid, waardoor ze meer dan anderen gebruik zullen gaan maken van de zorg. Bedenk daarbij dat de jongeren van vandaag vanzelf ouder worden, en dat het nog maar de vraag is of we ooit van het virus af kunnen komen.

Of we ooit nog van het virus afkomen??
Dat is eenmaal 2 weken na het uitbreken en eventueel wijder verspreiden geen logische medische vraag meer.
Dat is hetzelfde als, is water volgend jaar ook nog nat of krijgen we een zomer waarin het ook een aantal keer warmer dan 22 graden wordt?
Gaan zich nog oplaaiingen van "het" virus kunnen voordoen?
Zeer mogelijk wel ja.
Is dat per definitie dan ook problematisch en alarmfase 3?
Nee, qua klassiek verloop over maanden gezien is dat medisch epidemiologisch eerder niet dan wel het geval.
Betekent het dan dat verder niemand meer te maken kan krijgen met ernstige bijwerkingen?
Naarmate het aantal keren dat het muteert zich als gebeurtenis herhaalt kan de kans daarop in de regel ook juist afnemen.
Mutaties hoeven niet altijd slecht nieuws gesprekken voor onze gemeenschappelijke gezondheid in te luiden.
02-03-2021, 10:39 door majortom
Door Anoniem:
Door majortom:
Door Anoniem: geen vaccinatiebewijs —> geen vakantie in ‘t buitenland
Geen vaccinatiebewijs --> geen toegang meer tot publieke plekken in Nederland.

Geen inenting --> Geen vaccinatiebewijs
|
+--> Hoger eigen risico

Immers, mensen die zich niet laten inenten zullen meer kans hebben op het oplopen van chronische problemen t.g.v. covid, waardoor ze meer dan anderen gebruik zullen gaan maken van de zorg. Bedenk daarbij dat de jongeren van vandaag vanzelf ouder worden, en dat het nog maar de vraag is of we ooit van het virus af kunnen komen.

Sterker. dit kan ook: wel inenting --> geen vaccinatiebewijs

Ik vermoed namelijk dat je, om een vaccinatiebewijs te kunnen krijgen ook in de centrale vaccinatiedatabase moet zijn opgenomen. Weiger je dit, dan zit er denk ik geen vaccinatiebewijs meer in voor je.

Als reden voor de vaccinatieregistratie wordt het volgende gegeven op https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-vaccinatie/vraag-en-antwoord/vragen-over-registratie-en-persoonsgegevens-coronavaccinatie:
De registratie is onder andere nodig om u uit te kunnen nodigen voor een (eventuele) 2e prik. De zorgverlener die u de prik geeft, zet uw vaccinatiegegevens in uw medisch dossier.

Registratie is ook nodig om te weten hoeveel mensen zijn gevaccineerd, hoe goed het vaccin werkt, wat het precies doet en hoe veilig het is. Of om acties te nemen bij noodsituaties.
Waarbij reden 1 een onzinnig argument is. Wat ik hoor is dat in de meeste gevallen meteen beide afspraken worden gemaakt; ook zou tijdelijke registratie van bijv het telefoonnummer genoeg zijn in deze.

Verder dus alleen als reden dat het nodig is voor eventuele bijwerkingen die aan het licht komen en statistische redenen.

Deze redenen zijn niet echt zwaarwegend dus ben ik geneigd om dit te weigeren. Echter, de informatie vermeldt niet dat je wellicht ook niet meer kunt reizen of publieke gelegenheden kunt bezoeken zonder deze registratie, Typisch gevalltje, jammer maar helaas.
02-03-2021, 14:38 door Anoniem
Door majortom: Ik vermoed namelijk dat je, om een vaccinatiebewijs te kunnen krijgen ook in de centrale vaccinatiedatabase moet zijn opgenomen. Weiger je dit, dan zit er denk ik geen vaccinatiebewijs meer in voor je.


Registratie vaccinatie in geel vaccinatieboekje [ van de https://www.ggdreisvaccinaties.nl ]

Heeft u een geel vaccinatieboekje? Dan mag u deze meenemen naar de afspraak voor vaccinatie. U krijgt na elke prik een bevestiging van de inenting op papier. Dat kan ook in het gele boekje als u dat wilt. Deze bevestiging is voor persoonlijk gebruik en geldt [nog] niet als vaccinatiebewijs. Op het moment [d.d 2 maart 2021] bestaat er in Nederland namelijk [nog] geen officieel vaccinatiebewijs tegen corona.

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-vaccinatie/vraag-en-antwoord/wat-moet-ik-meenemen-als-ik-naar-de-priklocatie-voor-coronavaccinatie-ga


Men krijgt van de GGD verpleegkundige bij het zetten van corona vaccinaties een uitgeprinte kaart mee, als schriftelijk bewijsstuk. Wat betreft de inschrijving in gele boekje komt het aan op de erkenning van de gezondheidsauthoriteiten en de douane van het land van binnenkomst. Dat geldigheid van corona prikken in het gele boekje moet internationaal nog worden afgesproken, maar dat zit er wel aan te komen. Het meenemen van het gele boekje is dus aan te raden.
02-03-2021, 16:21 door Anoniem
Laat je niet gek maken door Sigrid Kaag, het is zelfs in strijd met de Europese regels. Op GeenStijl kun je lezen waarom dit niet mogelijk is, tenzij de overheid overspoeld wil worden met rechtszaken.
https://www.geenstijl.nl/5157945/we-zijn-geen-juristen-maar/
02-03-2021, 17:55 door majortom
Door Anoniem:
Door majortom: Ik vermoed namelijk dat je, om een vaccinatiebewijs te kunnen krijgen ook in de centrale vaccinatiedatabase moet zijn opgenomen. Weiger je dit, dan zit er denk ik geen vaccinatiebewijs meer in voor je.


Registratie vaccinatie in geel vaccinatieboekje [ van de https://www.ggdreisvaccinaties.nl ]

Heeft u een geel vaccinatieboekje? Dan mag u deze meenemen naar de afspraak voor vaccinatie. U krijgt na elke prik een bevestiging van de inenting op papier. Dat kan ook in het gele boekje als u dat wilt. Deze bevestiging is voor persoonlijk gebruik en geldt [nog] niet als vaccinatiebewijs. Op het moment [d.d 2 maart 2021] bestaat er in Nederland namelijk [nog] geen officieel vaccinatiebewijs tegen corona.

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-vaccinatie/vraag-en-antwoord/wat-moet-ik-meenemen-als-ik-naar-de-priklocatie-voor-coronavaccinatie-ga


Men krijgt van de GGD verpleegkundige bij het zetten van corona vaccinaties een uitgeprinte kaart mee, als schriftelijk bewijsstuk. Wat betreft de inschrijving in gele boekje komt het aan op de erkenning van de gezondheidsauthoriteiten en de douane van het land van binnenkomst. Dat geldigheid van corona prikken in het gele boekje moet internationaal nog worden afgesproken, maar dat zit er wel aan te komen. Het meenemen van het gele boekje is dus aan te raden.
in https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-vaccinatie/vraag-en-antwoord/krijg-ik-een-vaccinatiebewijs-na-de-prik-tegen-corona lees ik:
Heeft u een geel vaccinatieboekje? Dan kan de bevestiging van de prik tegen corona ook in dit boekje als u dat wilt.

De bevestiging op papier of in het gele boekje geldt niet als bewijs voor vaccinatie tegen het coronavirus.
Dus het is nog maar de vraag of dat straks voldoende "bewijs" is.
02-03-2021, 19:11 door Anoniem
Verplicht een verhoogd risico op ADE? (Zoek maar op wat dat is!)
Verplicht elk half jaar een placeboprik (qua daadwerkelijke effectiviteit) om het privilege tot een vliegreis te worden gegund?
Verplicht fungeren in de experimentjes van de machtshebbers?
De regenten zijn gek geworden!

Tijd om er een stokje voor te steken en weer het heft in eigen hand te nemen. Als ze daadwerkelijk denken dat ze ons dit door de neus kunnen boren dan heeft de poppenkast die westerse democratie heet zijn beste tijd gehad. Wij zijn het volk! En zij zijn er voor ons, niet andersom!
En het wordt nu toch ook wel eens tijd dat wij als laffe IT'ers stoppen met vanuit huis te werken. IT'ers zijn altijd zo activistisch maar als er daadwerkelijk iets van betekenis speelt dan blijft iedereen laf in de eigen fijne bubbel zitten.
03-03-2021, 07:52 door spatieman
vandaag is het geen bewijs, maar dadelijk na de verkiezingen, wordt die Vpas kijhard doorgeduwd.
04-03-2021, 09:18 door Anoniem
Moderated:
WHO says No...

  5 February 2021 COVID-19 Travel Advice

 WHO position

At the present time, it is WHO’s position that national authorities and conveyance operators should not introduce requirements of proof of COVID-19 vaccination for international travel as a condition for departure or entry, given that there are still critical unknowns regarding the efficacy of vaccination in reducing transmission. In addition, considering that there is limited availability of vaccines, preferential vaccination of travellers could result in inadequate supplies of vaccines for priority populations considered at high risk of severe COVID-19 disease. WHO also recommends that people who are vaccinated should not be exempt from complying with other travel risk-reduction measures.
https://www.who.int/news-room/articles-detail/interim-position-paper-considerations-regarding-proof-of-covid-19-vaccination-for-international-travellers

Vergelijkingen met gele koorts of hepatitis  die mbv het gele inentboekje voor toegang tot sommige landen gaan niet op.

Maar laten we lekker doorslaan en niet luisteren naar de experts!
Beste mensen en [censuur] -zowel nationaal als EU gerelateerd- , wie zijn er nu de [censuur] door dingen te roeptoeteren die door experts worden tegengesproken!?
05-03-2021, 16:35 door Anoniem
Test bewijs oké.
Maar never een vacinatie paspoort.
06-03-2021, 16:58 door Anoniem
Door Briolet: En waarom zouden gevaccineerde mensen zich nog elke keer moeten laten testen als ze een vliegreis maken? Straks een bioscoop bezoeken etc.

Zeker als het percentage gevaccineerden toemeent, wordt het zinvoller om gevaccineerden uit te sluiten voor verplicht testen. Gewoon weggegooid geld dat onnodig testen. Een vaccinatie paspoort zou een goed alternatief moeten zijn voor een negatief testbewijs. Waarom zou je bioscopen, theaters, voetbalstadions etc gesloten moeten houden totdat de laatste Nederlander gevaccineerd is? (als je alle Nederlanders al gevaccineerd krijgt)

Vaccinatie betekent niet dat je niet besmettelijk bent!! Dus een gevaccineerde kan wel degelijk iemand anders besmetten met Corona. Dus dat paspoort is een farce!
07-03-2021, 10:50 door Anoniem
Door Staewoldt: Prima dat dit is gebeurd. Het is een onzalig idee, zoals ik al schreef hier: https://www.security.nl/posting/692096#posting692125
Ik spreek geen politieke voorkeur uit maar Marijnissen heeft hetzelfde bezwaar als ik: maatschappelijke segregatie/tweedeling.

Je kan kiezen of vaccineren en bijdragen aan de maatschappij, of niet maar dan moet je je laten testen bij elke risicovolle deelname aan de maatschappij
08-03-2021, 17:11 door Anoniem
Heel slecht plan een vaccinatie paspoort
Alstublieft blijf scherp allemaal
Dit is n uiterst gevaarlijk idee. Met uitsluitin tweedeling
Tot gevolg.
Staan alle maatregelen nog wel in verhouding tot de ernst van het virus? En is een weerwoord of tegengeluid nog wel mogelijk zonder dat het direct wordt afgedaan als "complotdenken" ! Ik houd mijn hart vast en hoop dat onze vrijheden niet langzaam volledig gereguleerd worden. Wat dus niets meer met vrijheid te maken heeft

Sterkte allen en probeer out of the box te denken om andere ollossingen te kunnen zien dan dit!
08-03-2021, 21:35 door Anoniem
volslagen idioot om mensen die geen vaccinatie bewijs hebben overal te weigeren .Ik ga zeker wel om de vaccinatie prik
Maar stel dat je je laat vaccineren en de huisarts vertikt het nog je na vaccinatie tegen corona je vaccinatiebewijs mee te geven
met de mededeling daar hebben we geen tijd voor:.dan zitten er straks duizenden gevaccineerden nog in een sociaal isolement
en krijgen de rechtbijstand verzekeringen het krankzinnig druk In bananen republiek Nederland weet je het maar nooit
09-03-2021, 01:50 door Anoniem
Door BertG.: Het boeit mij verder niet wat andere daar van vinden maar ik ben toch echt niet van plan om ooit zo'n vaccinatie op te gaan halen.
Dat hele vaccin is mij veel te gevaarlijk omdat het niet of nauwelijks getest is.
En ik weiger om een proef konijn te zijn om andere zogezegd een plezier te doen.
Niemand weet wat de lange termijn gevolgen kunnen zijn aan bijwerkingen.
Dat zijn er nu al vele, ze zijn er zelfs aan overleden.

Vandaag zijn mensen overleden in het verkeer, door ongezond te eten enz. Daar doet u niet aan mee natuurlijk.....
12-03-2021, 18:55 door Anoniem
Ondertussen hebben deze partijen: SP, D66, PvdA, GL, 50Plus, VVD, CDA, de motie-Jetten, 25295, nr. 1039, aangenomen waarin ze verklaren dat ze het coronapaspoort zo spoedig mogelijk in willen laten voeren. Dus wie hebben hier GLASHARD staan liegen?

Lees het boek "Destructieve relaties op de schop" van Jan Storms en je begrijpt steeds beter waarom we in de situatie zitten waar we nu als mensheid in zitten. Het heeft alles te maken met al of geen liefde en empathie kunnen voelen voor je medemens. Sommige mensen kunnen dat niet, zij zijn niet in staat geweest om een geweten te ontwikkelen en kunnen geen verbinding maken met hun hart en geen liefde voor zichzelf voelen, laat staan voor hun medemens. Erg confronterend maar tegelijkertijd heel belangrijk dat we hier ons als mensheid over inlichten, zodat we niet meer in de valkuil stappen van het ons laten misleiden door degenen die niet het beste met ons voor hebben. Geef je macht niet weg, en stap in je eigen kracht.
16-03-2021, 19:25 door Anoniem
Wat een waardeloze verkiezing dit jaar. Zoveel beloven en op voorhand bij de kiezer zoveel twijfel. Hoe kan het dat er zo weinig vertrouwen over is in dit prachtige, ooit vrije en democratische Nederland. Het wordt dus behoorlijk verziekt door de politiek. Konden we zelf maar iets meer invloed uitoefenen. Dan zou dit land er geheel anders voor staan.
29-03-2021, 13:43 door Anoniem
Tweede wereldoorlog praktijken dit!!!!!!!!!
29-03-2021, 13:45 door Anoniem
Dit slaat nergens op. Dit is niet oke!
We zitten niet in de Tweede Wereldoorlog...
We kunnen nog net zo goed communistisch worden joh
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.